#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#حمله_به_کنسولگری_ایران
#اسرا #مقاومت
✅ عقلانیت در پاسخ
🔶 رژیم صهیونیستی با گذشت شش ماه از جنگ غزه نه تنها به اهداف سهگانهای (۱. نابودی کامل حماس ۲. تغییر در ساختار حاکمیتی غزه و ۳. آزادی همه اسرایشان بدون مذاکره) که در حمله زمینی به غزه مطرح کرد، دست نیافته است و چشمانداز روشنی هم برای تحقق آنها نمیبیند؛ بلکه در باتلاق فشار چندجانبه محور مقاومت مذبوحانه در حال دست و پا زدن است.
🔶 اوضاع در سرزمینهای اشغالی به قدری بحرانی است که به نظر میرسد اگر جنگ همین الان به پایان برسد، دولت نتانیاهو سقوط خواهد کرد. با پایان عمر سیاسی او و بسیاری از اعضای کابینهاش، محور مقاومت در منطقه به خصوص در فلسطین و غزه در وضعیت بهتری قرار میگیرد. از سوی دیگر، اگر جنگ 1947 را کنار بگذاریم، جنگ اخیر غزه (طوفانالاقصی) طولانیترین نبرد تاریخ منحوس رژیم صهیونیستی است. رژیمی که ورود به جنگهای طولانی را خط قرمز امنیت خود میدانست، حالا مجبور شده برای به دست آوردن دستاوردی حداقلی همچنان این نبرد طولانی را ادامه دهد و حتی جبهههای جدیدتری را هم باز کند.
🔶 حال در چنین وضعیتی، رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه حمله کرده و عدهای را به شهادت رسانده است و افکار عمومی در داخل کشورمان و همچنین در بیرون نسبت به این رفتار رژیم صهیونیستی به شدت نگران و ناراحت هستند و خواستار پاسخ پشیمانکنندهای به این رفتارند.
🔶 باید توجه کرد که حمله به کنسولگری کشورمان در سوریه از طرف رژیم منحوس از سر قدرت نبوده؛ بلکه این رفتار از سر استیصال بوده است. رژیم صهیونیستی تلاش میکند رونده بهوجود آمده در 185 روز گذشته را تغییر دهد. بنابراین، پاسخ هیجانی جمهوری اسلامی ایران میتواند تکمیلکننده پازل صهیونیستی باشد که توجه هوشمندانه به این موضوع در نگرش فرماندهان نظامی کشورمان قابل مشاهده است؛ از این رو مدنظر گرفتن پاسخ عقلانی در زمان مناسب و مکان مناسب، اولاً میتواند بازدارندگی کشورمان را تقویت کند و ثانیاً این پاسخ چنان پشیمانکننده است که پایههای رژیم صهیونیستی را به لرزه در بیاورد.
🔶 نکته پایانی نیز تأکید بر این نکته است که افسار گسیخته رژیم صهیونیستی بیشترین هزینه را برای غرب و برای نظم جهانی که برای آمریکا خط قرمز است، ایجاد کرده است؛ یعنی سگ هار و نجس منطقه این روزها بر خلاف سیاستهای صاحب خود رفتار میکند و این به معنای وضعیت بههم خورده جبهه مقابل محور مقاومت است. اختلافات در جبهه باطل افزایش پیدا کرده است و به نظر میرسد این اختلافات مقدمهای بر سقوط دولت نتانیاهو و رژیم سفاک و جعلی صهیونیستی خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#روایت_پیشرفت
#انقلاب_اسلامی
#دانشجو #آرمان
✅ دو تکه از یک پازل
🔶 ۴۵ سال از انقلاب اسلامی میگذرد. در این ۴۵ سال فراز و فرودهای بسیاری وجود داشته و دارد. از این جهت است که متفکرانی، مانند شهید مطهری نظام اسلامی را پدیدهای در حال صیرورت یا شدن تعریف میکنند. صیرورت یعنی پدیده در حال تکامل؛ این پدیده هم نقاط قوت دارد و هم نقاط ضعف و آسیب. اما اصل مهم آن است که شاکله نظام و انقلاب اسلامی تلاش دارد تا از کاستیها بکاهد و بر قوتها بیفزاید.
🔶 در این میان، آنچه اهمیت پیدا میکند، آن است که یک دانشجوی انقلابی یا هر انسان دغدغهمندی اولاً آرمانها را بشناسد، ثانیاً نقاط قوتهای رسیدن به آن را بفهمد، ثالثاً نقاط ضعف را فهم کند و در آخر نه اسیر آرمانها شود و نه در نگاه واقعبینانهاش به قضایا سرخورده و مأیوس شود. حل این پازل دو تکه دارد که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید کردند. رهبری فرمودند: «انتقادها را باید بگویید، شکی نیست، اما افتخار کنید، سرافراز باشید که در بخشهای مختلف کارهای مهمی انجام گرفته، کارهای خوبی انجام گرفته.»
🔶 زندگی و سیاست محل تنازع آرمانها و واقعیتهاست. یک بازیگر معقول و یک دانشجوی انقلابی باید بتواند بین آرمانهایش و واقعیاتش تناسب برقرار کند. در انقلاب نیز ما با همین دوگانه مواجهیم. اگر امام راحل میخواستند تسلیم واقعیتها شوند، چگونه میتوانستند بدون حتی یک فشنگ در مقابل یک رژیم تا بن دندان مسلح بایستند؟ اما همین امامی که با تکیه بر خدا و مردم و و فارغ از محدودیتها قیام میکنند و آرمانیترین خواستهشان آزادی فلسطین است، وقتی متوجه میشوند عدهای از رزمندگان ایرانی عازم نبرد با رژیم صهیونیستی شدهاند، دستور به بازگشت میدهند؛ چرا که فراتر از آرمانِ قدس با واقعیتی به نام جنگ با صدام مواجه هستند. «آرمانخواهی واقع بینانه» عبارتی است که سالها قبل رهبر حکیم انقلاب مطرح فرمودند.
🔶 دانشجوی انقلابی باید این روزها بتواند دو تکه از یک پازل را کنار هم بچیند. تکه اول پازل «نگاه نقادانه» است و تکه دوم «نگاه سرافرازانه». کاستیها، سستیها، نواقص و... وجود دارد؛ ولی نباید غافل شد که ما از آن روزی که رزم آرا گفت نمیتوانیم لولهنگ یا آفتابه گلی بسازیم تا امروز که خودمان با تکیه بر توان متخصصان خودمان به پیشرفتهای بزرگی در حوزه تکنولوژی رسیدهایم؛ این دو تکه پازل را باید در کنار هم دید و در کنار هم گذاشت. نباید با برجستهسازی برخی نواقص، عزت ملی و باور داخلی را چنان سرخورده و مأیوس کرد که جملگی به دنبال بیگانگان رفتن را تنها سرمنزل مقصود یا تنها راه کار برونرفت از مشکلات بدانند.
🆔 @tahlil_shjr
6 ماه از جنگ غزه گذشت؛ رژیم صهیونیستی برای مقابله با مقاومت راهبرد موفقی ندارد.pdf
72K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #آتش_بس
#آمریکا
✅ ۶ ماه از جنگ غزه گذشت؛ رژیم صهیونیستی برای مقابله با مقاومت راهبرد موفقی ندارد
🔶 آسوشیتدپرس رسانه آمریکایی نوشت: "اسرائیل در موقعیتی متفاوتی نسبت به ۶ ماه قبل قرار دارد؛ در غزه زمینگیر شده، درگیر اختلافات داخلی است، از منظر بینالمللی منزوی شده و دائما اختلافاتش با نزدیکترین متحدش (آمریکا) زیاد میشود. خطر وقوع یک جنگ منطقهای بزرگتر هم همچنان جدی است. با این همه، اسرائیل هنوز چشماندازی از فردای جنگ اراده نکرده که مورد قبول شرکایش واقع شود و مذاکرات آتشبس نیز به بنبست خورده است".
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#موشک_بالستیک #مقاومت
#حمله_به_کنسولگری_ایران
✅ عملیات فرسایش اسرائیل
🔶 رقابت والیبال را در نظر بگیرید. هدف، عبور دادن توپ از بالای تور، فرود آوردن آن در زمین حریف، برنده شدن در هر دست (Set)، و نهایتا پیروزی با بُردن سه دست است. این رقابت، استقامت و حوصله بسیاری می طلبد.
معمولا ضربات آبشاری جذاب تر است. اما مهم تر از چگونگی ضربه، خواباندن توپ در زمین حریف است. گاهی ضربات، از همان آغاز بازی انجام می شود؛ سرویس های آبشاری پُر ضرب.
🔶 حملات، گاهی آبشاری است و گاه، به شکل انداختن توپ در جای خالی پشت تور. بازیکنان، گاهی حریف را فریب می دهند و بر خلاف توقع او، به جای پاس یا آبشار، توپ را به نرمی، در جای خالی فرود می آورند. مهارت در ترکیب و تنوع بخشی حملات است که نهایتا به یک تیم، چیرگی می بخشد و گرنه، نوع رقابت ها، با زدن و خوردن ضربات همراه است.
🔶 مصاف ما با رژیم صهیونیستی، بعد از چند دهه، به موقعیتی رسیده که صهیونیست ها، خود را گرفتار تله ای عمیق و چند وجهی می بینند و بنابراین، خود را به در و دیوار می کوبند. میدان پیچیده فعلی را باید به مثابه یک روند دید که در آن، ضربات ایران و متحدانش، به شکل مستمر- و نه فقط موردی و نقطه ای- زده می شود.
🔶 ایران، در ماجرای اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه، وعده مجازات پشیمان کننده داده و به فضل الهی، از این وعده عدول نخواهد شد. این مجازات، احتمالا به واکنش ساده و نقطه ای محدود نخواهد شد. ترکیبی از ضربات کوتاه و بلند، دور و نزدیک، از چند جهت (عملیات فریب و اصلی)، در عمق فلسطین اشغالی و خارج از آن، و مبتنی بر غافلگیری و محاسبه ناپذیری.
🔶 شلیک موشک های بالستیک و هایپرسونیک، همان قدر می تواند گزینه روی میز باشد، که موشک های قدرتمند دارای برد کوتاه. در این عملیات پیچیده، پهپاد ها همان قدر مهم هستند که موشک ها، اما احتمالا ابزار ها، محدود به موشک و پهپاد نخواهد ماند. ضربات از بیرون مرزهای فلسطین اشغالی و از سه جبهه، همان قدر مورد توجه است، که ضربات از درون و اهداف نظامی و امنیتی، همان قدر اهمیت دارند، که اهداف اقتصادی.
🔶 در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده و حملات مقاومت فلسطین فروکش کرده، این حملات دیروز و امروز مجددا رو به شدت گذاشت.
در حالی که دیروز بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست در غزه به هلاکت رسیدند، تل آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات جدید بوده است. همزمان، حزب الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار داده اند.
🔶 این چرخه که می تواند با عملیات هایی قدرتمند تر ترکیب شود، تمرکز را از سران کابوس زده اسرائیل سلب می کند و احتمالا، این تازه شروع ضربات کاری تر است.
نکته مهم این است که جنگ غزه برای ارتش و اقتصاد و امنیت و اتباع اسرائیل، بسیار فرسایشی شده و در حال از پا در آوردن دولت نتانیاهو است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #مصر #آتش_بس
✅ دو خط تحلیل؛ خروج اسرائیل از نوار غزه؟
🔶 عملیات در خان یونس بسیار بیش از آنچه متصور میشد طول کشید و خروج از آن و اعلامپایان عملیات خان یونس، بدون رسیدن به دستاوردی جدی در آن بسیار حائز اهمیت است. مصداق این ناکامی اتفاقات روز پایانی است. روزی که قسام مدعی کشتن حداقل ۱۰ سرباز در چند عملیات شد و البته سخنگوی ارتش امروز صبح هلاکت ۴ نفر را تایید کرد.
🔶 خروج از خان یونس و البته ماندن نیروها در منطقه حصار حائل بین شمال و جنوب چند مفهوم اولیه دارد:
1⃣ همانگونه که ارتش اعلام کرده پایان عملیات در کار نیست و حملات هوایی ادامه دارد و در صورت لزوم زمینی هم اقدام خواهد شد.
2⃣ فضای داخلی رژیم و فشار بیرونی قطعا در این اتفاق بی تاثیر نبوده است.
3⃣ تاکید بر جدایی شمال و جنوب یعنی فعلا چشم اندازی از آتش بس نیست و حداقل اسرائیل در این موضوع در مذاکرات قصد تغییر موضع ندارد.
4⃣ رفح؟ خروج از خان یونس یعنی عملیات رفح نزدیک نیست. البته بازگشت آوارگان به خان یونس و دیرالبلح شاید عملیات در رفح با تجمع انسانی کمتر را ممکن تر هم بکند. اما وضعیت نظامی با این خروج برای حمله قطعا سخت تر خواهد بود بنظرم. در هر حال باید دید چه میشود. شاید این خروج و تمرکز بر حملات هوایی، مقدمه آماده سازی حمله به رفح باشد.
5⃣ و در پایان: در دو هفته اخیر ورود کالاها بسیار بیشتر شده و حتی به ۵۰۰ کامیون در روز، (مثل قبل جنگ) نزدیک تر شده است. این کمک بسیاری به وضعیت انسانی و ایستادگی مقاومت خواهد کرد. البته هنوز مسئله رسیدن کمک ها به شمال مسئله است و در پایان، مسئله لبنان و جبهه شمال بسیار جدی است. بعید میدانم در هفته های پیش رو ثبات و پایان کامل جنگ را مشاهده کنیم! البته هیچ چیزی بعید نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن فایضی
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#تحریم #برجام
#انرژی_هستهای
✅ ضرورت توان هستهای
🔶 ۲۰ فروردین ماه سال ۱۳۸۵ خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز اعلام شد. در پی این خبر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هستهای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هستهای نام گرفت.
🔶 برنامه صلح آمیز هستهای ایران که از سال ۱۳۲۹ آغاز شده بود، با پیوستن ایران به آژانس بینالمللی انرژی هستهای در سال ۱۳۳۷ و امضای قرارداد منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) در ۱۳۴۷، شکل جدی به خود گرفت. اما انتشار اخبار ضد و نقیض و مغرضانه درباره فعالیت هستهای ایران، دستاویزی شد برای اعمال تحریمهای وسیع علیه ایران از طرف آمریکا و اتحادیه اروپا که با وجود همکاری های همه جانبه ایران با نهادهای بین المللی ازجمله آژانس انرژی هستهای و با وجود توافق طولانی مدت برجام، این تحریمها همچنان با ادعای بی اساس نگرانی از ساخت سلاح هسته ای، پابرجاست.
🔶 این در حالی است که ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامه هستهای خود در جهت تولید برق و پیشرفتهای پزشکی و ... تاکید داشته است. آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بارها به طور مکرر از حرام بودن (ممنوعیت دینی) دستیابی و استفاده از سلاح هستهای سخن به میان آوردهاند که آخرین مورد آن، به سخنرانی ۴ اسفند ۱۳۹۹ ایشان در جمع نمایندگان مجلس خبرگان باز میگردد. ایشان تأکید کردند: «آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هستهای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هستهای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی میشود، ممنوع میداند.»
🔶 رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درمصاحبه با رسانه آرژانتینی لاناسیون گفت: با توجه به اینکه در بحبوحه تغییرات اقلیمی به سر میبریم، براساس توافق پاریس، همه کشورها ناگزیر هستند تا برای کاهش دمای زمین تا ۱,۵ یا ۲ درجه ایدهآل، یعنی دمای قبل از صنعتی شدن، تلاش کنند و این امر، بدون انرژی هستهای امکانپذیر نیست. زیرا باعث کاهش اثرات گازهای گلخانهای در حد صفر میشود. لذا برای دستیابی به این هدف در سال ۲۰۵۰، نمی توانیم انرژی هستهای را که انرژی پاک است، از معادلات خود حذف کنیم. در آمریکا، ۱۰۰ رآکتور، ۲۰ درصد برق این کشور را تامین می کند. ۳۰ کشور در جهان دارای انرژی اتمی هستند و ۴۴۰ رآکتور در سطح جهان وجود دارد. این نوع انرژی به طور فزایندهای در حال گسترش است.
🔶 با بررسی این موارد می توان نتیجه گرفت که صرفنظر از فواید گسترده فناوری هستهای اعم از تولید برق، تامین منابع آبی، کاربردهای پزشکی، دارویی و صنعت کشاورزی، چشمپوشی از این انرژی، خطایی راهبردی برای کشورها به حساب میآید و کشورها را در آینده به سوی وابستگی به این انرژی مهم سوق خواهد داد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#روشنگری #رسانه
✅ اعتراف به انزوای رژیم صهیونیستی
🔶 خبرگزاری «رویترز» در گزارشی با محور ناکامیهای رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت فلسطین، نوشت: «شش ماه پس از جنگ غزه، انزوای اسرائیل روبه افزایش است.»
🔶 رویترز با اشاره به کشته شدن گروهی از کارمندان نهادهای بینالمللی حقوق بشری در غزه، این موضوع را در کنار بحران انسانی و فقدان یک برنامه روشن برای پایان دادن به جنگ، عامل افزایش انزوای جهانی رژیم صهیونیستی دانست.
🔶 این رسانه غربی، کشته شدن هفت امدادگر سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی را عامل افزایش فشارها برای پایان دادن به جنگ علیه غزه ارزیابی کرد.
رویترز نوشت: «حتی در کشورهایی که به طور سنتی، دوست اسرائیل هستند؛ مثل انگلیس، آلمان و استرالیا، افکار عمومی علیه اسرائیل است.»
🔶 این رسانه انگلیسیزبان، فشار طرفداران حزب دموکرات در آمریکا بر «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور را یادآور شد و نوشت: «کاخ سفید نیز ادامه حمایت از اسرائیل را منوط به کاهش تلفات غیرنظامیان کرده است.»
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #انتقام_سخت
#فلسطین #اسرا #یمن
✅ فرسودگی اسرائیل در غزه و کابوس کُشنده «انتقام ایران»
🔶 در حالی که ایران درموضوع انتقام جدی است، محافل صهیونیستی با انواع ترفندها تقلا می کنند تا شاید عملیات انتقامی ایران منتفی شود. جنگ غزه، ارتش و اقتصاد و دولت صهیونیستی را شدیدا فرسوده کرده، و پس از شش ماه نسل کشی، نه چشم اندازی از موفقیت حداقلی دیده می شود و نه ارتش و اقتصاد رژیم تا پیش از این، درگیر جنگی بوده که بیش از چند روز یا چند هفته طول بکشد. گزارش محافل صهیونیستی، وخامت اوضاع را نشان می دهد:
🔶 رادیو ارتش: برای نخستین بار از آغاز جنگ، همه نیروهای زمینی به استثنای تیپ ناحال از نوار غزه خارج شدند.
🔶 اسرائیل هیوم: ارتش در خان یونس قادر به دستیابی به دستاوردی در مورد افراد ربوده شده نیست.
🔶 روزنامه هاآرتص: سربازان اسرائیل در حالی جنوب غزه را ترک می کنند که به اهداف خود نزدیک هم نیستند. پیروزی آن چنان که نتانیاهو توصیف میکند، نزدیک نیست. چند افسر ارتش گفتند عقبنشینی از غزه بهدلیل خستگی شدید در جنگ رخ داد؛ نه برای ابراز حسننیت در مذاکرات تبادل اسرا.
🔶 شبکه ۱۲ اسرائیل: با وجود گذشت ۶ ماه از آغاز جنگ، هنوز ۱۰۰ هزار اسرائیلی در پی صدور دستورات تخلیه از خانه های شان آواره هستند و هیچ چشماندازی برای آنها وجود ندارد. شبکه الجزیره: اقتصاد رژیم صهیونیستی در ۶ ماه جنگ، متحمل خسارت ۵۶ میلیارد دلاری شده و با کسری شدید بودجه دست و پنجه نرم کی کند.
🔶 هرتزل هالوی رئيس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما مشغول جنگی هستیم که تاکنون، تجربه نکرده بودیم. ما درحال پرداخت هزینه سنگینی هستیم و سربازان و فرماندهان زیادی را از دست دادیم.
🔶 معاون سابق شورای امنیت ملی اسرائیل: "نشانههای زیادی وجود دارد که ایران پاسخ نظامی خواهد داد.اسرائیل در بزرگترین ضعف استراتژیک تاریخ خود قرار دارد. اما دولت، به شیوهای نابخردانه ما را در آستانه شکست در جنگ با دشمنی قدرتمندتر، پیچیده تر و مرموز تر از همیشه، قرار میدهد؛ در بعد سیاسی، اختلافات با ایالات متحده؛ و در بُعد بینالمللی، آسیب شدید به وجهه اسرائیل. اسراییل درجریان رسیدگی حقوقی بیسابقه در دیوان بینالمللی دادگستری و دیوان بینالمللی کیفری است. اسرائیلی ها هنوز از درک عمق فاجعه عاجزند: ضربهای صدها، شاید هزاران اسرائیلی متحمل خواهند شد، زیرا در هر کشوری که پا بگذارند با خطر دستگیری مواجه خواهند شد. در بعد نظامی، ارتش اسرائیل در جدیترین بحران قرار دارد. رئیس و همه ستاد کل، و اکثر افسران ارشد، مقصر شکست هستند. آمریکا و بقیه دوستان ما از عمق شکست نظامی و نحوه استفاده از «نیروی بیبندوبار» در غزه شوکه شدند. نیروی رزمی پس از ۶ ماه بسیار فرسوده شده و نیروهای ذخیره تحت فشار بی سابقهای قرار دارند ".
🔶 در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده، حملات مقاومت طی چند روز گذشته مجددا رو به شدت گذاشت و فقط در یک روز، بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند. همزمان و در حالی که تل آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات شهادت طلبانه بود، حزب الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار دادند. مقاومت یمن هم در یک روز، سه کشتی وابسته به اسرائیل و آمریکا را مورد هدف قرار داد.
🔶 ایهود باراک، نخست وزیر اسبق گفته است: "با وضعیتی پیچیده و بی سابقه مواجهیم، ایران و حزبالله به حملات خود ادامه داده و حماس هنوز از شکست خوردن دور است. به خاطر این وضعیت، دولت نتانیاهو باید فردا یا زودتر منحل شود".
🔶 در این وضعیت فرساینده، قاطعیت ایران برای گرفتن انتقام خون شهدای اقدام تروریستی اخیر، قوز بالای قوز برای اسرائیلی شده که کابوس مجازات شدن از چند جبهه رهایش نمی کند.
🔶 مقامات صهیونیستی از یک سو زبان به لاف تهدید گشودند؛ اما رسانه های شان پس مشاهده بی تاثیری، وارد فاز دیگری شده اند. روزنامه جروزالم پست مدعی شد: "ایران از طریق عمان به آمریکا پیام داده که در صورت آتش بس دائمی در غزه و عدم حمله به رفح، از اقدام تلافی جویانه مستقیم علیه اسرائیل دست خواهد کشید". برخی دیگر از محافل صهیونیستی و غربی هم نوشتند که "آمریکا از ایران مهلت خواسته تا پاسخ نظامی به جنایت اسرائیل ندهد و در مقابل آمریکا، اسرائیل را موظف به آتش بس و خاتمه جنگ غزه کند".
🔶 این فضا سازی در حالی است که رژیم صهیونیستی ناچار است حتی بدون هیچ توافقی با مقاومت فلسطین، عقب نشینی نماید. اما فارغ از بازی رسانه ای صهیونیست ها، وزیر امور خارجه دیروز در دمشق تاکید کرد: "رژیم صهیونیستی رژیم تنبیه خواهد شد و پاسخ لازم را خواهد گرفت. نتانیاهو آخرین دست و پا ها را میزند".
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#حافظه_تاریخی
#الگوی_سوم_زن
#کنشگری #بصیرت
#صبر #زن
✅ امامهایم یا امکلثوم؟
🔶 زیاد در رابطه با کنشگری زنانه گفتهاند و شنیدهایم. اما کمتر در رابطه با کم و کیف این کنشگری در یک جامعهی ولایی سخن به میان آمده است. به عنوان مثال وقتی در یک جامعهای که از قضا دشمن زیاد دارد و جنایتی توسط همان دشمن رقم میخورد، یک زن فعال و کنشگر اجتماعی چگونه باید موضعگیری کند تا تیر درست به هدف بنشیند و دشمن توان بهرهبرداری از آن موضع را نداشته باشد؛ به ویژه زمانیکه سخنان و مواضع آن کنشگر در عرصهی سیاسی و اجتماعی برد زیادی دارد و دشمن روی آن حساب باز میکند. مطلبی را میخواندم که نقبی به دل تاریخ زده و مرثیهخوانی دو بانوی شیعه را روایت میکرد. وقتی شمشیر صیقلخورده با جهل و تحجر مرادی فرق عدالت را شکافت و شهادت مولی حاصل شد، تاریخ به تماشای مرثیهخوانی اهل و عیال علی علیهالسلام نشست. امامه همسر امیرالمومنین علی علیهالسلام یکی از زنان مرثیهخوان شهادت مولی است. تاریخ مینویسد: «اين بانو ميچرخد و او را ميجويد وقتى نوميد ميشود بانك به شيون بر ميآورد: كان الناس اذا فقدوا عليا نعام جال فى بلد سنينا. انگار كه مردم وقتى على را از دست دادهاند شترمرغانى هستند كه به گمراهى میگردند.»
🔶 این شعر اگرچه روایت سوز دل امامه است، اما با نظر به جایگاه و نسبتی که او با خلیفه و امام مسلمین دارد، میتواند منتقلکنندهی یک پیام سیاسی نه تنها به مردم که به دشمنان باشد. وقتی حرف از سرگردانی امت بعد از علی علیهالسلام میزند، کلامش دو پهلو و قابل تفسیر است. میتواند ناامیدی را به جان شیعیان و یاران علی علیهالسلام تزریق کند.
🔶 اگر عمیقتر نگاه کنیم حتی میتواند مخابرهکنندهی این پیام به جامعه باشد که بعد از علی امام و خلیفهی برحقی نیست، در حالیکه امام مجتبی علیهالسلام امام بعد از او است. تا اینجا را نگه دارید و بیایید وصف حال امکلثوم دختر مولا و ابیاتش در پاسخ به امامه را بخوانیم: «ام كلثوم اشك ميريزد و امامه را در اين ماتم و شيون پاسخ ميگويد: از شماتت لب فرو بند اى معاويه پسر حرب، زيرا وارث خلافت در كنار ماست. ما بر اساس رضاى دل عهد اتفاق بستهايم كه خلافت را به پسر پيامبر واگذاريم. هرگز زمام امور خود را جز به دست او به دست كس ندهیم. با شمشيرهاى تيز و سواران نامى نيروى دشمن را پاسخ گوئيم.» هر دو بانو عزیزی را از دست دادهاند. هردو از خاندان اهل بیت علیهمالسلام هستند و عزادار. موقعیتشان حساس و موضعگیریهایشان در رصد دشمن است. آنچه امامه میگوید اگرچه در قالب عزاداری است اما دقیق که میشویم گویی دارد پیام ضعف صادر میکند و ناامیدی؛ چراکه قولش سدید نیست.
🔶 آن سو اما امکلثوم در مواجهه با غم و مصیبتی که جهان اسلام متحمل شده است، در اوج عاطفه و با کمال درایت و عقلانیت هم مرثیه میخواند و هم رجز. از ادامهی راه امامت و سیاست میگوید. اگرچه دلش با غم پدر لرزیده اما ذرهای از خباثت دشمن نترسیده و شجاعانه در برابر شجرهی خبیثه موضع میگیرد. حالا بیایید همین صحنه را به امروز و دیروزمان بیاوریم. دیروزی که مردممان را در سالگرد سردارمان در خاک کرمان به خون غلتاندند و امروزی که رژیم خبیث اسرائیل ذلیلانه همچون اسلافش فرماندههامان را با ناجوانمردی در خاک سوریه به مسلخ شهادت برده است. موضع ما به کدام یک شبیهتر است؟ به امامه یا به امکلثوم؟
🔸 #به_قلم_اساتید: خانم مریم اردویی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#ماه_رمضان #فلسطین
#طوفان_الاقصی #رژیم_صهیونیستی
#وحدت #شهدا #اسلام_ناب #عید_فطر
✅ چگونه ذخیره رمضان را حفظ کنیم؟
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله. ۴۳۹.pdf
3.75M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#ماه_رمضان #فلسطین
#طوفان_الاقصی #رژیم_صهیونیستی
#وحدت #شهدا #اسلام_ناب #عید_فطر
✅ چگونه ذخیره رمضان را حفظ کنیم؟
🔶 نشریه خط حزبالله، به مناسبت در پیش بودن عید سعید فطر، توصیههای رهبر انقلاب درباره حفظ سرمایههای معنوی حاصل از ماه رمضان را بازخوانی کرده است.
🔶 اطلاعنگاشت این شماره خط حزبالله، با عنوان «گامبزرگ برای محو غده سرطانی» نگاهی گذرا به حماسه طوفانالاقصی در بیانات رهبرانقلاب اسلامی، داشته است.
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهیدان راه قدس، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی، سرلشکر پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی، حسین اماناللهی، سید مهدی جلادتی، محسن صداقت، علی آقا بابایی و سید علی صالحی روزبهانی، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۳۹
🆔 @tahlil_shjr
#تمدن_اسلامی
#دانشجو #استکبار
#گفتمان_سازی #آرمان_خواهی
#مطالبه_گری #تمدن_اسلامی
✅ «آرمانخواهی» موتور پیشران حرکت است این پرچم را زمین نگذارید
🔶 مرورِ نکات و مطالبات کلیدی رهبر انقلاب در موضوع آرمانخواهی خطاب به دانشجویان.
🔶 رهبر معظم انقلاب یکشنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ در دیدار با دانشجویان، وظیفهی مهم دانشجویان و تشکلیهای دانشجویی را فکر، کار و تلاش برای تحقّق آرمانهای جمهوری اسلامی دانستند. ایشان یکی از مهمترین خصوصیات جنبش دانشجویی را همین روحیهی «آرمانخواهی» میدانند. موضوعی که طی چند سال اخیر در بیانات رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان مورد توجه و تأکید ویژهای قرار گرفته است.
🔶 اوّلین فریضهی دانشجویی عبارت است از آرمانخواهی. ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔶 دانشجو ضد ظلم است، ضد استکبار است، ضد سلطهی خارجی است، عاشق آرمان های بزرگ است، امیدوار به رسیدن به این آرمانهاست. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🔶 تشکلهای دانشجوئی برای رسیدن آرمانها به وجود میآیند که فراتر از مسئلهی به قدرت سیاسی رسیدن و حکومت را به دست گرفتن، است. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🔶 «آرمانخواهی» موتور پیشران حرکت است؛ «امید» سوخت این موتور است؛ «عقلانیّت» هم فرمان این موتور است. ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🔶 پرچم آرمانخواهی و مطالبهگری را زمین نگذارید. ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
🔶 اگر آرمانخواهی وجود نداشته باشد راه را گم میکنیم؛ این آرمانخواهی موجب میشود که ما راه را گم نکنیم و وسط راه، کج و راست و به چپ و راست حرکت نکنیم. ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
🔶 دانشجو تصمیمساز است؛ دانشجو گفتمانساز است. شما وقتی که یک آرمانی را دنبال میکنید، میگویید، تکرار میکنید و بجد پای آن میایستید، این یک گفتمان در جامعه ایجاد میکند، این موجب تصمیمسازی میشود. ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔶 آرمانهای مهم: عدالت، استقلال، رفع فساد، در نهایت تمدّن اسلامی. آرمان اصلی و واقعی و نهایی، ایجاد تمدّن اسلامی است؛ اینها را از دست ندهید و اینها را مطالبه کنید و بخواهید، روی آن فکر کنید. ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
🔶 یکی از آرمانها مبارزه با نظام سلطه و استکبار است. ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔶 علیرغمِ و به کوری چشم کسانی که میخواستند آرمانها در کشور نابود بشود و از بین برود، آرمانها از بعد از رحلت امام تا امروز اوج گرفته. این یکی از واقعیّتهای کشور است. ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔶 بعضیها اشتباه میکنند که در مقابل آرمانگرایی، واقعبینی را مطرح میکنند... این خطای بزرگی است؛ چون آرمانگرایی، خودش واقعیتها را در جامعه میسازد. ۱۳۸۲/۱۰/۱۴
🔶 آرمانخواهی مخالف محافظهکاری است، نه مخالف واقعگرایی... معنای آرمانگرایی این است که نگاه کنید به واقعیّتها و آنها را درست بشناسید؛ از واقعیّتهای مثبت استفاده کنید، با واقعیّتهای سلبی و منفی مقابله کنید. ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔶 وقتی یک انسان، یک مجموعه و یک ملت با مسؤولان و دستاندرکارانش پای آرمانها ایستادند و حاضر نشدند کوتاه بیایند و برایش کار کردند، چه اتفاقی میافتد؟ واقعیتها به سمت آرمانها تغییر میکند. ۱۳۸۲/۱۰/۱۴
🔶 کدام نقطه است که بیشتر در خور این است که مسئولین و خود دانشگاهیان و شما دانشجوها دغدغهی آن را باید داشته باشید؟ به نظر من در درجهی اوّل، هویّتزدایی از دانشگاه و آرمانزدایی از دانشگاه است. ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🔶 آرمانزدایی یعنی بیتفاوت کردن افراد نسبت به فقر و فساد و تبعیض. ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🔶 همهی آرمانهای این ملت و انقلاب- از جمله عدالت اجتماعی- را میشود با پشتیبانی این مردم مؤمن و غیور- که مثل کوه ایستادهاند- به نتیجه رساند. ۱۳۸۵/۰۸/۱۹
🆔 @tahlil_shjr
🌙در آخرین دقایق این ماه پربرکت و عزیز🌙
🔹لبخند خدا را برای تک تک لحظاتتان آرزومندیم همچنین امیدوارم عبادات شما در درگاه الهی قبول حق باشد🙏
🌺عید سعید فطر پیشاپیش خدمتتون تبریک میگیم
و خواستیم مژده بدیم به مناسبت این عید بزرگ کلی پاکت هدیه✉️ و عیدی💰در کانال های شجر و شجرمدیا در پیام رسان بله که آدرسش براتون قرار میدیم منتظرتونه 🌺
نگی نگفتی😉
سریع عضو شو که از عیدیا جا نمونی💸
🆔 https://ble.ir/tahlil_shjr
📲 https://ble.ir/shajar_media
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#آتش_بس #مقاومت
✅ شروع پایان!!! خروج اسرائیل از غزه!
🔰 قسمت اول
🔶 ارتش اسرائیل در اقدامی غیر منتظره پس از 6 ماه از شروع جنگ از خروج نیروهای خود از جنوب نوار غزه و به ویژه منطقه خانیونس خبر داد و اعلام کرد که تنها تیپ ناحال برای جلوگیری از بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه در این منطقه حضور دارد. قبلا هم نیروهای اسرائیلی از شمال باریکه غزه خارج شده و با عقب نشینی دیشب از خانیونس میتوان گفت که به استثنای نیروهای ناحال و برخی نیروهای لشکر 162 در نقاطی محدود در برخی اطراف مناطق مسکونی شمال نوار غزه، دیگر نیروی اسرائیلی در این باریکه حضور ندارد.
🔶 فعلا زود است که خروج از نوار غزه را به معنای پایان حمله زمینی اسرائیل دانست و این که تاکتیکی است یا خیر. در شمال نوار غزه هم در دو ماه اخیر که نیروهای اسرائیلی عقب نشینی کرده بودند، در مواردی دوباره وارد شده و دست به عملیات زدند و نمونه تازه آن حمله دوباره به بیمارستان شفا بود.
با این حال، عقب نشینی زمینی در شرایط جنگی در قاموس نظامی معنای خاص خود را دارد که چه در چارچوب توافق میان طرفین متخاصم باشد چه معطوف به توافقی نباشد، هر کدام دلالت و مفهوم خود را دارد. حالا که این عقب نشینی در چارچوب یک توافق صورت نگرفته، باید دید که آیا ناظر به تحقق اهداف تعیین شده و به تبع آن نبود ضرورتی برای ماندن در آن منطقه بوده است؟
🔶 ثقل نظامی حماس در منطقه خانیونس و ثقل جمعیتی تاریخی هوادار آن تقریبا در شمال نوار غزه است و یحیی سنوار که اسرائیل دستگیری و یا کشتن او را از اهداف جنگ برشمرده است، در خانیونس زندگی میکند و همچنین گفته شد که بیشتر گروگانهای اسرائیلی در این منطقه حضور دارند.
🔶 از این رو، چهار ماه پیش، اسرائیل به جنوب نوار غزه با محوریت خانیونس حمله کرد؛ اما اکنون ارتش اسرائیل بعد از چهار ماه در حالی از این منطقه خارج میشود که نه گروگانی آزاد شده و نه خبری از ترور و یا بازداشت سنوار و دیگر رهبران حماس هست و همچنین عملیات ترکیبی دیروز تیپ خانیونس شاخه نظامی حماس و حملات موشکی امروز از خانیونس به شهرکهای اسرائیلی پس از خروج نیروهای اسرائیلی، بیانگر این است که عملیات زمینی در این منطقه در این مدت آسیبی جدی به کانون ثقل نظامی حماس وارد نکرده است.
این خود نشان میدهد که عقب نشینی از خانیونس توام با موفقیت نبوده و برونداد ناکامی در سیطره نظامی و امنیتی بر این منطقه است که نیروهای اسرائیلی در آن در این چهار ماه در معرض حملات شدید نیروهای چریکی فلسطینی بودند.
برخی رسانههای اسرائیلی، خروج از جنوب نوار غزه را مقدمه آغاز حمله زمینی به شهر رفح دانستهاند؛ اما این حمله پیچیدگیهای خاص خود را دارد و به دلایلی بعید است به این زودی اتفاق بیفتد.
🔶 حمله احتمالی به رفح هم پس از تجربه خانیونس بعید است که آورده نظامی خاصی در جهت خروج از بن بست تحقق اهداف جنگ به همراه داشته باشد و "فعلا" تهدید به آن بیشتر اهرمی برای امتیازگیری است. اما این حمله از آن جهت برای اسرائیل اهمیت دارد که از این طریق بتواند واقعیت جدیدی را در امتداد مرز نوار غزه و مصر خلق و ارتباط زیرزمینی احتمالی میان غزه و صحرای سینا را قطع کند و مانع ورود سلاح شود؛ البته تجربه جنگ کنونی نشان داده که بیشتر سلاحهای مورد استفاده در عملیاتهای فلسطینیها بومی است؛ مانند راکت ضد زره پرکاربرد یاسین 105. با این حال، در مواردی هم سلاحهای غیر فلسطینی نیز به کار رفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید تجویدی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #فلسطین #رژیم_صهیونیستی #آتش_بس #مقاومت ✅ شروع پایان!!! خروج اسرائیل از غزه! 🔰
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#آتش_بس #مقاومت
✅ شروع پایان!!! خروج اسرائیل از غزه!
🔰 قسمت دوم
🔶 خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب نوار غزه، اما احتمالا با تحرکات سیاسی و دیپلماتیک نیز چه تماسهای آمریکا و اسرائیل و فشار بایدن و چه مذاکرات قاهره که ظاهرا امروز از سر گرفته میشود، بیارتباط نباشد. به گفته منابع آمریکایی، تماس تلفنی پنجشنبه گذشته بایدن با نتانیاهو متشنج بوده و بایدن تهدید کرده که عدم تغییر شیوه مدیریت جنگ "عواقب وخیمی" برای اسرائیل به دنبال دارد.
🔶 خروج از خانیونس میتواند مذاکرات آتش بس را نیز تسهیل کند و نظر به شروع مجدد آن در قاهره و در سایه پافشاری حماس مبنی بر عقب نشینی اسرائیل از نوار غزه به عنوان یکی از شروط توافق، بعید نیست که اسرائیل در یک اقدام پیشدستانه خواسته باشد خروج نیروهای خود را خروجی تصمیم یکجانبه خود و نه توافق و امتیاز دهی به حماس جلوه دهد. از این منظر این خروج میتواند بیانگر نزدیک شدن پایان جنگ باشد.
🔶 واقعیت این است که نوار غزه با وجود این که بخشهای زیادی از آن به تلی از آوار تبدیل شده و در ابعاد انسانی و زیرساختی متحمل شدیدترین خسارتها شده، اما اسرائیل با این وجود در بعد نظامی در یک بن بست جدی قرار گرفته و راهبرد روشنی هم برای خروج از این وضعیت ندارد و ادامه جنگ نیز نظر به شکل گیری تراژدی غزه و یک بحران انسانی بیسابقه موجب تشدید فشارهای بینالمللی و به گفته شاک شومر عالیترین مقام یهودی آمریکا باعث «تبدیل شدن آن به یک قدرت منفور جهانی» شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید تجویدی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#انتقام_سخت #روشنگری
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ فرسودگی رژیمصهیونیستی در غزه و کابوس کُشنده «انتقام ایران»
🔶 در حالی که ایران درموضوع انتقام جدی است، محافل صهیونیستی با انواع ترفندها تقلا میکنند تا شاید عملیات انتقامی ایران منتفی شود.
🔶 جنگ غزه، ارتش و اقتصاد و دولت صهیونیستی را شدیدا فرسوده کرده، و پس از شش ماه نسلکشی، نه چشماندازی از موفقیت حداقلی دیده میشود و نه ارتش و اقتصاد رژیم تا پیش از این، درگیر جنگی بوده که بیش از چند روز یا چند هفته طول بکشد. گزارش محافل صهیونیستی، وخامت اوضاع را نشان میدهد.
🔶 ایهود باراک، نخستوزیر اسبق گفته است: «با وضعیتی پیچیده و بیسابقه مواجهیم، ایران و حزبالله به حملات خود ادامه داده و حماس هنوز از شکست خوردن دور است. به خاطر این وضعیت، دولت نتانیاهو باید فردا یا زودتر منحل شود».
🔶 در این وضعیت فرساینده، قاطعیت ایران برای گرفتن انتقام خون شهدای اقدام تروریستی اخیر، قوز بالای قوز برای اسرائیلی شده که کابوس مجازات شدن از چند جبهه رهایش نمیکند.
🔶 یادآور میشود جان مرشایمر، نظریهپرداز آمریکایی چند روز قبل تاکید کرد: «حمله به کنسولگری ایران ضربه بزرگی به قانون بینالملل بود، اسرائیل مضطر است، همچون یک یاغی رفتار میکند و میخواهد به هر قیمت خود را از افتضاحی که در غزه به بار آورده خارج کند».
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#حمله_به_کنسولگری_ایران
#انتقام_سخت
✅ شبهای وحشتناک حیفا و تلآویو
🔶 پس از حمله به بخش کنسولی ساختمان سفارت ایران در دمشق، رهبر انقلاب اسلامی ایران در پیامی هشدار داد: رژیم خبیث به دست دلاورمردان ما مجازات خواهد شد، آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد. پیامی که موجی از هراس را در رژیم صهیونیستی به پا کرد و به اذعان رسانههای عبری و عربی سطح هشدار در تلآویو و حیفا به حالت بسیار بالایی درآمد.
🔶 نتانیاهو در پاسخ به انتقادات متعدد محافل سیاسی و نظامی برای «بازی با آتش» و حمله تروریستی علیه ایران در سوریه ادعا کرد که این رژیم برای پاسخ ایران در آمادگی کامل است. امری که شهردار حیفا با چند جمله آن را زیر سوال برد و گفت: «من چنین آمادگی را نمیبینم،چرا به ما نمیگوید چه کار کنیم؟». به باور تحلیلگران رژیم اسرائیل با شهادت سردار زاهدی در سوریه و چند مستشار نظامی ارشد ایران در دمشق، قمار خطرناکی را آغاز کرد که میتواند به تسریع زوال آن منجر شود.
🔶 گمانهزنی درباره «سیلی سخت» ایران به تلآویو به دلیل تنوع گزینههای فرارو از استفاده از پهپاد و موشک علیه اشغالگران گرفته تا هدف قرار دادن تاسیسات صهیونیستها در داخل فلسطین اشغالی یا خارج آن، این روزها در صدر اخبار رسانههای اسرائیلی و آمریکایی و محافل سیاسی و نظامی آنها قرار دارد.
🔶 انتشار این اخبار، همزمان با اتخاذ تدابیر شتابان از سوی کابینه رژیم صهیونیستی برای بالا بردن سطح هشدار و آمادگی موجب شد که جامعه صهیونیستی اضطراب و وحشت شدیدی را به دلیل عدم اطلاع از نحوه پاسخ ایران و زمان و مکان آن تجربه کنند و به همین دلیل به شدت در حال پیگیری اخبار در شبکههای اجتماعی و رسانههای مختلف هستند. ترسی که موجب تشدید از همگسیختگی جبهه داخلی اسرائیل شده و به صراحت در رسانههای اسرائیلی بازتاب مییابد.
🔶 تلویزیون رژیم اسرائیل گزارش داد، نیروی هوایی ارتش این رژیم از بیم پاسخ تلافیجویانه ایران، به حالت آماده باش کامل درآمده است و سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد، به عنوان بخشی از ارزیابی وضعیت، تصمیم به تقویت و فراخواندن نیروهای ذخیره برای سامانههای پدافند هوایی گرفته شد. ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی گفت: عموم مردم در [فلسطین اشغالی] باید برای جنگ آماده باشند.
🔶 جزوالم پست در روز قدس گزارش داد که ۲۸ سفارت و کنسولگری صهیونیستها به دلیل تهدیدهای ایران موقت بسته شده است. فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل اعلام کرد که از تمامی مردم میخواهد تا خود را برای حضور در پناهگاهها آماده کرده و موارد و وسایل مورد نیاز اعلام شده را تهیه تا با خود به آنجا ببرند.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #نشریه #خط_حزب_الله #معنویت #ماه_رمضان #فلسطین #طوفان_الاقصی #رژیم_صهیونیستی #وحدت #
#ولایت_فقیه
#وحدت #اسلام_ناب
#عید_فطر #قرآن
✅ چگونه ذخیره رمضان را حفظ کنیم؟
🔰 قسمت اول
🔶 «خط حزب الله» توصیههای رهبر انقلاب درباره حفظ سرمایههای معنوی حاصل از ماه رمضان را بازخوانی میکند.
🔹ماه تمرین و تقویت اراده
🔸ماه رمضان به معنای جامع و واقعی کلمه، ماه مبارکی است زیرا «از جوانب مختلف، این ماه قابلیتهای معنوی درونی انسان را رشد میدهد و ارتقاء میدهد.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ فرصتی برای تعالی انسان در دو بعد فردی و اجتماعی است، زیرا «ارتقاء افراد در جامعه به ارتقاء جامعه میانجامد.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ یکی از جنبه های ارتقاء و رشد، روزه است: «روزهی ماه رمضان قدرت خویشتنداری انسان را در مقابل خواهشهای نفسانی بالا میبرد.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ زیرا روزه توان «تمرین تقویت اراده، تقویت روح، مهار کردن خواهشهای تمامنشدنی نفْس.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ را به انسان می دهد، به تعبیر دیگر «روزه، مظهر گذشت از خواستهها هست.» ۱۳۸۳/۸/۶
🔹ماه یاد و ذکر خدا
🔸دعا و نماز، هم جلوههایی از یاد خدا هستند که مایهی سعادت و رشد انسان می شوند: «این دعاهایی که در ماه رمضان وارد است... دل انسان را مستغرق میکند در یاد خدا.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ «عمدهی خاصیّت نماز... ذکر الهی است، یاد خدا است که مایهی سعادت... و مایهی دوری از گناه است.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ از طرف دیگر، ذکر خدا «تأثیرات معجزآسائى بر روى دل انسان دارد؛ دلهاى مرده را زنده می كند.» ۱۳۸۷/۶/۲۹وسیلهی ارتقاء دیگر، تلاوت قرآن است البته «تلاوت قرآنی مطلوب است که انسان با تدبر بخواند و کلمات الهی را بفهمد، که به نظر ما می شود فهمید.» ۱۳۸۴/۷/۱۷ زیرا «وقتی به ما میگویند تدبّر کنید، معنایش این است که خدایی که خالق ما است، میداند ما ظرفیّت رسیدن به آن عمق را داریم، وَالّا نمیگفتند تدبّر کنید.» ۱۴۰۲/۱۲/۲۲ و «تلاوت قرآن برای کسانی که تدبّر در قرآن بکنند، به معنای اتّصال به دریای بیکران معارف اسلامی است.» ۱۴۰۳/۱/۱۵
🔹ماه استغفار و احسان
🔸استغفار یکی دیگر از جنبه های ارتقاء و رشد است: «آمرزش الهی به معنای اصلاح خطاهاست؛ به معنای جبران کردن ضربههایی است که بر خودمان و بر دیگران وارد کردیم.» ۱۳۸۴/۸/۸ و توبه «مخصوص مسائل شخصی هم نیست؛ توبهی در گناهِ شخصی یک مقوله است، توبهی در گناهِ اجتماعی هم یک مقوله است.»۱۴۰۳/۱/۱۵ البته «اصلاح لازمهی توبه است.» ۱۳۸۴/۸/۸ یعنی «باید سعی کنیم آثار و تبعات آن خطا را هم برطرف کنیم.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ از طرفی «ماه رمضان یک فرصت فوقالعادهای برای ترمیم است.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ ترمیم جراحتهایی که در طول سال بر اثر گناهان بر روح و جان انسان وارد میشود و ما «باید بتوانیم انشاءالله از این ماه با روح سالم خارج بشویم.» ۱۴۹۳/۱/۱۵ چون «بهرهمندی نیکو از زندگی، با استغفار و توبه و آمرزشطلبی از خدای متعال حاصل خواهد شد.» ۱۳۸۴/۸/۸ علاوه بر این، ماه رمضان «ماه احسان است.» ۱۴۰۰/۱/۲۵ «ماه کمک به دیگران است... ماه مهربانی است، ماه افطار است.» ۱۴۰۳/۱/۱۵ در ماه رمضان «روحیهی کمک به انسانها، روحیهی تعاون در میان مردم رواج پیدا میکند. خودخواهیهای انسان به نفع دیگرخواهیها مغلوب میشود.» ۱۳۷۸/۷/۱۰
🔹 عید فطر، عید امت واحده
🔸اما یکی از برکات و امتیازات ویژه مرتبط با ماه مبارک رمضان، نعمت عید فطر است. «عید فطر مایهی شرافت و کرامت است، برای وجود مقدّس نبیّ مکرّم، یعنی برای اسلام و جامعهی اسلامی ذخیره است.» ۱۳۷۹/۳/۲۵ البته حد و اندازه شرف امت اسلامی به چگونگی رفتار مسلمانان در موقعیتها و مناسبتها بستگی دارد و در صورت هوشیاری «ملتهای مسلمان میتوانند ماه رمضان و عید فطر را وسیلهای قرار بدهند برای عزت؛ نردبانی قرار بدهند به سمت علوّ معنوی و مادی و عزت دنیا و آخرت.» ۱۳۹۱/۵/۲۹ علاوه بر اینها، در عید فطر، مردم به دو رکن اساسى توحید و وحدت دعوت شدهاند: «توحید در همین ذکر عمیق و پُرمعنایى است که در نماز عید وجود دارد.» ۱۳۹۵/۴/۱۶ «وحدت هم که در واقع از همین توحید سرچشمه میگیرد، همدلى مسلمانها است.» ۱۳۹۵/۴/۱۶ به عبارت دیگر «عید فطر عید امت واحده است.» ۱۳۹۳/۵/۷ و «معناى این، نگاه امتسازِ دین مقدس اسلام و تعالیم پیامبر بزرگوار است.» ۱۳۹۳/۵/۷
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #وحدت #اسلام_ناب #عید_فطر #قرآن ✅ چگونه ذخیره رمضان را حفظ کنیم؟ 🔰 قسمت اول 🔶 «خط
#ولایت_فقیه
#وحدت #اسلام_ناب
#عید_فطر #قرآن
✅ چگونه ذخیره رمضان را حفظ کنیم؟
🔰 قسمت دوم
🔶 بزرگترین درس عید سعید فطر اتحاد دنیای اسلام است. وجود صفوف واحدِ نماز جماعت نشان دهندهی «یک پیوند معنوی و قلبی میان امت مسلمان است.» ۱۳۸۹/۶/۱۹ در واقع عید فطر هدیهای از جانب خداوند متعال برای امت اسلامی است و مسلمانان باید از این هدیه الهى استفاده شخصی و عمومی کنند «استفاده شخصى، به معناى راه دادن نور معرفت و توبه و انابه به دلهاى خودمان.» ۱۳۸۰/۹/۲۵ و استفادهی عمومی یعنی «دنیای اسلام از عید فطر به عنوان یک نقطه اتّحاد، تنبّه و بازگشت به خود و خدا استفاده کند.» ۱۳۸۰/۹/۲۵ «این چیزی است که امروز دنیای اسلام به آن نیازمند است.» ۱۳۸۰/۹/۲۵ زیرا تفرق مهم ترین علت گرفتاریهای دنیای اسلام است و «مسلمین اگر با هم مجتمع باشند، دل آنها هم گرم خواهد شد و مرعوب دشمنان خود قرار نمیگیرند.» ۱۳۸۰/۹/۲۵ پس مسلمانان در روز عید فطر باید به دنبال آن نقاطی باشند که «همهی آحاد مسلمان را در شرق و غرب دنیای اسلام، از هر ملیتی، با هر نژادی، با هر زبانی و با هر فرهنگی، گرد محور توحید و کلمهی متعالی اسلامی جمع کند.» ۱۳۷۶/۱۱/۹
🔹عید محاسبه
🔸«در روز عید، مسلمانان باید به خود بنگرند و ببینند که از ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان، چه استفاده و بهرهای بردهاند.» ۱۳۶۹/۲/۷ ماه مبارک رمضان فرصتی برای کسب دستاوردهای روحی و معنوی بسیار برای انسانهای باسعادت است: «انس و مناجات با خدا» ۱۳۹۰/۶/۹، «نماز جماعت اول وقت» ۱۳۸۹/۶/۱۹، «انس با قرآن» ۱۳۹۱/۵/۲۹ ،«رقّت قلب و اراده و صفا و خلوص» ۱۳۷۳/۱۲/۱۱،«خودسازی و تقوا» ۱۳۶۹/۲/۷، «توجّه و تذکّر به معنویّت، آشنا شدن با بسیاری از معارف الهی و اسلامی، و ضربهی به دشمن در روز قدس» ۱۴۰۲/۲/۲ از جمله این ذخایر معنوی هستند که برخی از آنها نه فقط برای یک سال بلکه در مواردی برای سراسر عمر دارای برکات خواهد بود.
بنابراین در این روز باید «به این حساب رسیدگی کنید و اگر دیدید که در ماه رمضان دستاوردی پیدا کردهاید سعی کنید آن را در طول سال حفظ کنید. ۱۳۶۹/۲/۷ چراکه «اینها ذخیرهی معنوی است» ۱۴۰۲/۲/۲ از طرفی این سلوک رمضانی باید «در رفتارهای شخصی ما اثر کند... هم در رفتارهای عمومی و اجتماعیِ ما بایستی اثر بگذارد، هم در رفتار علمی ما، رفتار دانشگاهی ما، رفتار حکومتی ما، رفتار سیاسی ما بایستی تأثیر بگذارد.» ۱۴۰۰/۲/۲۱
🔹راه حفظ ذخایر معنوی ماه رمضان
🔸البته برای حفظ این ذخایر گرانبها لازم است که اوّلاً «نگذاریم صاعقهی گناه، این خرمن ارزشمند محصول را آتش بزند و از بین ببرد.» ۱۳۹۰/۶/۹ ثانیاً «راه خدا را، راه توجه را، راه صفای نفس را، راه انس با قرآن را، راه باز نگهداشتن رابطهی خود با خدا، درد دل کردن به خدا و گفتن به خدا را به روی خودمان باز نگه داریم.» ۱۳۹۰/۶/۹ به عبارت بهتر با استمرار این حالت، این ذخیره ها را حفظ کنیم. چرا که: «این ماه، تمرین ریاضت بود، تمرین توجّه به خدا بود؛ از این تمرین حدّاکثر استفاده را بکنید، این ذخیره را برای خودتان نگه دارید.» ۱۳۹۶/۴/۵ در این صورت «رضای الهی و رحمت الهی شامل حال شما خواهد شد.» ۱۳۹۶/۴/۵
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#مردمی_سازی #دلار
✅ الزامات جهش تولید با مشارکت مردم
🔶 نامگذاری ۱۴۰۳ به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» به منزله یکی از راهبردهای علمی رهبر انقلاب الزاماتی دارد که بدون توجه به آن نمیتوان این مهم را عملیاتی کرد. یک الزام، جدی گرفتن مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ متأسفانه تاکنون بیشتر، شعار اقتصاد مردمی داده شده و در عمل توجه لازم به آن نشده است. درحالی که بر اساس تجربه، حضور مردم در همه عرصهها تعیینکننده بوده است. پیروزی در جنگ تحمیلی و خنثیسازی فتنههای بزرگ دشمنان محصول اتکا به مردم و نه تئوریهای مرسوم در جنگ بود. نهادهایی چون جهاد سازندگی، سپاه، بسیج و... که بر بستر مردمی شکل گرفتند، در عرصه سازندگی و دفاع معجزه آفریدند. دولت برای این منظور باید فعالیتهای نامولد، مانند دلالی را با مالیات بر عایدی درآمد و سرمایه پرهزینه کرده و فعالیتهای تولیدی را حمایت ویژه کند. چینیها با حمایت و توسعه بنگاههای خرد و کوچک، تعاونیها و مشاغل خانگی توانستند تولید و اشتغال را رونق بدهند.
🔶 الزام دیگر آنکه رقابتی کردن تولید نیز ضرورتی انکارناپذیر است. تولید بیکیفیت و بدون پشتیبان نابودکننده تولید خواهد بود. تجربه خودروسازان و لوازم خانگی که بدون توجه به این الزامات حرکت کردند، پیش روی ماست. الزام بعدی در دستور کار قرار گرفتن اصلاح فرهنگ اقتصادی مردم است. فرار از کارهای یدی و حتی فکری، دستیابی به ثروتهای بادآورده، نادیده گرفتن حقوق مشتریان، ضعف وجدان کاری، نبود روحیه کار گروهی و اسراف گسترده از نمونههای فرهنگ غلط اقتصادی است که بعضاً نهادینه شده است.
🔶 رفع موانع تولید و اعتمادسازی از موضوعات مهمی است که نیازمند توجه ویژه است. تلاش برای رفع تحریمهای نظام سلطه، گسترش مؤثر و زودبازده روابط با شرق، فعالسازی دیپلماسی اقتصادی که سالهاست جدی گرفته نشده است، برای نمونه اجرای ضعیف قانون جوانی جمعیت که بعد از سه سال نتیجهای در بر نداشته یا سرکشی نظام بانکی از دستورات دولت یا حضور مشاورانی با تفکر لیبرالیستی در تاروپود وزارتخانهها، از موانع مهم اعتمادسازی است که مانع از مشارکت مردم میشود.
🔶 یکی از مهمترین و پربازدهترین نمونههای مشارکت مؤثر و سودآور شرکتهای دانشبنیان هستند که در سالهای اخیر سودمندیشان اثبات شده است. بیشک این روند نیازمند تقویت و اصلاح است تا با کمک نخبگان گامهای بزرگ برداشته شود. قانونمند کردن فضای مجازی دلال محور که امنیت روانی بازار را با شوکها و اخبار مصنوعی به هم میریزد، الزام دیگری است که هنوز فکری برای آن نشده است.
🔶 دلارزدایی و حفظ ارزش پول ملی به شدت بر رونق تولید مؤثر است که هر چند پیشنهاددهنده اصلی دلارزدایی جمهوری اسلامی ایران بوده، این مهم از سوی قدرتهای مخالف آمریکا جدی گرفته شده است.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت
#حمله_به_کنسولگری_ایران
✅ آیا نتانیاهو منتظر بازگشت ترامپ است؟
🔶 به نظر میرسد اسرائیل از جنگیدن برای پیروزی نا امید شده است؛ نتانیاهو صرفا جنگ را برای اینکه از قدرت حذف نشود ادامه میدهد. تا کی میتواند این مسیر را برود؟ تنش را کمتر کرده، اما شرایط جنگی همچنان باقی است؛ یعنی مقاومت فشارش را از رژیم برنداشته و جنگ همچنان مسیر فرسایشی خود را، با هزینه های زیاد، خسارت های سنگین و تلفات بی سابقه برای اسرائیل طی میکند.
🔶 حمله به کنسولگری ایران، جمهوری اسلامی را وارد بازی احساسی نکرد و نقشه نتانیاهو که یکی از آخرین برگ های خود را رو کرده بود نگرفت. کابینه افراطی از یک طرف تحت فشار بایدنی است که ادامه جنگ و حمایت از اسرائیل سبد رای اش را به هم میریزد، و از طرف دیگر با تظاهرات ها و فشار افکار عمومی درون جامعه صهیونیستی اعم از آوارگان، بیکارانِ ناشی از ویرانی کسب و کارها، خانواده های اسرا و غیره روبرو است.
🔶 همه میخواهند نتانیاهو برود تا شاید کابینه بعدی با اعلام آتش بس زمینه نفس کشیدن اسرائیل را مجددا فراهم کند؛ او اما منافع خودش را بر مصالح اسرائیل گره زده است. برخی میگویند وجود نتانیاهو برای مقاومت دردسر بزرگی است؛ در اینکه او شر مطلق است شکی نیست، لیکن این خودخواهی و بیرون نیامدنش از این جنگ فرسایشی مزیت خوبی برای مقاومت است که اسرائیل را بیشتر در بلاتکلیفی و استیصال نگه میدارد و به ضعیف تر شدن آن کمک میکند.
🔶 ادامه جنگ خواسته نتانیاهو، و توقف جنگ تمنای بایدن است؛ توقف جنگ نتانیاهو را سرنگون میکند، ادامه آن احتمالا بایدن را..! شکست بایدن موضوعی است که شاید نتانیاهو در صدد تحقق آن جهت کمک به ترامپ است! توافق بیش از آنکه باید در قاهره یا دوحه بین نمایندگان حماس و اسراییل بر سر آتش بس اتفاق بیفتد، نیاز است بین واشنگتن و تلاویو بر سر ادامه یا توقف این درگیری صورت پذیرد!
🔶 همانطور که در بالا آمد ادامه حضور نتانیاهو به نفع مقاومت است، چون هم اسرائیل را در یک جنگ فرسایشی طولانی مدت به قهقرا میبرد، و هم سبب تزلزل در روابط واشنگتن و تلاویو میشود. نتانیاهو این مسیر را تا کجا ادامه میدهد؟ آیا میخواهد بماند تا شاید ترامپ در انتخابات پیروز شود و دوباره ائتلاف کنند؟
🔶 آیا اسرائیل تا آن زمان میتواند دوام بیاورد؟ آیا سیستم این اجازه را به نتانیاهو میدهد؟ آیا دولت بایدن این وضعیت را تحمل میکند؟ به هر حال توقف جنگ مساوی با حذف نتانیاهو از قدرت برای همیشه و معرفی او به دادگاه و زندان است، چیزی که او دوست ندارد! با همه این تفاصیل باید منتظر ماند و دید چه میشود!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
عید فطر؛ مظهر عبودیت و بندگی.pdf
81K
#معنویت
#عید_فطر #وحدت
#اسلام_ناب #بندگی
✅ عید فطر؛ مظهر عبودیت و بندگی
🔶 پایان هر عبادتی، عیدی است که برازنده آن عبادت است و رمضان در ایستگاه فطر به بار می نشیند و بال می گشاید. رمضان، فصل وصل است و فطر ضیافتگاه وصال. اگر پایان نماز، سلام است و پایان حج؛ قربان و پایان هفته جمعه، پایان رمضان عید فطر است عیدی که در آن گوهر آبدیده انسان را سرشته می دارند و در خاک او بذر توحید می کارند. فطر شادمانهترین عید اسلام است و چون قافیه، در پایان بیت پرستش می نشیند. رجب و شعبان، شصت روزِ استقبالند برای رمضان و فطر به تنهایی از عهده بدرقه آن ماه خوب خدا برمی آید. اینک که رمضان رفت و عید فطر آمد به حسرتخواری آن رفتن و شاد باشی این آمدن، خدای را ثناخوان و سپاسگزاریم.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#دولت #تورم
#بانک #نقدینگی
✅ ضرورت تسهیل تأمین مالی تولید
🔶 یکی از مأموریتهای دولت و به طور خاص بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، تسهیل تأمین مالی تولید است و این هدف باید در کنار هدف کنترل تورم به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد به همین دلیل رهبر انقلاب ضمن تأیید سیاست کنترل ترازنامه، فرمودند: «مراقبت کنید که تسهیلات بانکی نسبت به واحدهای تولیدی ضربه نبیند.» (۱۴۰۱/۶/۸) یا مثلاً در دیدار اخیرشان با فعالان اقتصادی، ضمن تأکید بر ضرورت کاهش رشد نقدینگی، تذکر دادند که در تخصیص منابع بانکی به بنگاههای اقتصادی عدالت مراعات شود. (۱۴۰۲/۱۱/۱۰)
🔶 بنابراین اولاً باید مراقب بود که توان تأمین مالی اقتصاد به نفع دولت و بخشهای متصل به دولت مصادره نشود. ثانیاً در پرداخت تسهیلات بر اولویتهای تولید و سرمایهگذاری کشور که جنبه منفعت عمومی دارد، تمرکز شود که لازمه آن تمرکز بر کیفیت تسهیلات پرداختی در کنار کمیت عددی است. یکی از موضوعات مهم دیگر در حوزه تأمین مالی، نقش بانکهاست. کارشناسان بارها تذکر دادهاند که منابع بانکی نباید صرف سرمایهگذاریهای غیرضرور- اعم از ساخت مجتمعهای تجاری و غیره- شود؛ بلکه ضروری است به بانکها در توسعه کشور نقش داده شود و از آنان مسئولیتپذیری نیز مطالبه گردد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اتحاد_ملی #وحدت
#جنگ_شناختی #ایران_قوی
✅ اولویت تقویت همدلی اجتماعی
🔶 در الگوی امت و امامت آنچه محور شکلگیری اجتماعی است، انسجام و همدلی است که بنیان استوار شکلگیری جامعه اسلامی را شکل میدهد. مجموعه یکپارچه که هر چند در درون خود نوعی تکثر و تنوع را مشاهده میکند، اما این تفاوتها موجب تضعیف انسجام اجتماعی نشده است. چنین الگویی از زیست اجتماعی که از درون آموزههای مکتب اهل بیت (ع) بیرون میآید، آنچنان جامعه قوی را شکل میدهد که دستیابی به هر هدفی را محقق کرده، همه نقشههای دشمنان و بدخواهان را نقش بر آب میکند.
🔶 ایران اسلامی جامعهای متنوع و متکثر است که مبتنی بر عواملی پایدار و قوامبخش، قرنهاست یکپارچگی خود را در برابر اجانب حفظ کرده است. بدون شک، یکی از مهمترین عوامل مؤثر در حفظ یکپارچگی این سرزمین، تحقق انقلاب اسلامی و آرمانهایی بود که به واسطه پیروزی انقلاب در این سرزمین تقویت شد. مؤلفههایی که توانست بر همه عوامل واگرایی که به وسیله دشمنان این کشور دستکاری میشد، غلبه کند و آن چنان ملتی را بسازد که بیش از چهار دهه با همه توان در برابر جبهه واحد استکبار جهانی شرق و غرب بایستد و سر خم نکند!
🔶 در این میان، دشمن به خوبی درک کرده است که مهمترین عامل قوام جمهوری اسلامی یکپارچگی و وحدت این ملت بزرگ است، بنابراین در سالهای اخیر بهطور ویژه عامل قدرتبخش این سرزمین را نشانه رفته است و همه ابزارهای خود را برای اختلافافکنی فعال کرده تا در یک جنگ شناختی تمامعیار، دلهای ملت را از یکدیگر مملو از نفرت و کینه کند و میان آنها فاصله بیندازد! چرا که به خوبی میداند ضعیفترین ملتها، متفرقترین آنهاست.
🔶 در این میان، متأسفانه عملکرد برخی فعالان سیاسیـ فرهنگی داخلی و آنهایی که نگاه مردم به عملکرد آنهاست نیز در اثرگذاری این سیاست کثیف بیگانگان مؤثر بودهاند و خواسته یا ناخواسته در جورچین دشمن بازی کردهاند! آنچه در ماجرای بلوای پاییزی سال ۱۴۰۱ مشاهده کردیم، لشکرکشی تمام قد دشمن برای ایجاد گسست در صفوف متحد ملت ایران بود و این لشکرکشی همهجانبه و بیسابقه متأسفانه درگیریها را تا لایههای پایین اجتماعی هم گسترش داد و حاصل آن زخم خوردن به پیکره انسجام ملی بود.
🔶 سال ۱۴۰۳ باید به سالی بدل شود که در آن تقویت همدلی اجتماعی در رأس همه اولویتهای کشور قرار گیرد و همه دلسوزان این سرزمین و همه بازیگران فرهنگی، سیاسی و... با همه توان برای تقویت آن تلاش کنند تا انشاءالله این دغدغه رهبر حکیم انقلاب که فرمودند: «در زمینه «ارتباط و همدلی اجتماعی» دچار غفلت شدیم» مرتفع شود.
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#تحلیل #تاریخ
#دیدار_دانشجویی
#دانشگاه #آرمان
#مبانی_معرفتی
✅ پای درس جامعنگری در خانه پدری
🔶 ۷ نکته از دیدار رمضان ۱۴۰۳ رهبر انقلاب با دانشجویان
1⃣ اگر بخواهیم یک نخ تسبیح برای تحلیل محتوای جلسه پرشور و خاطرهانگیز و البته عمیق ۲۷ رمضان ۱۴۰۳ درنظر بگیریم، آن نکته همهجانبه دیدن موضوعات مختلف در رسیدن به تحلیل درست است. برای یک تحلیل دقیق سه مرحله را برشمردهاند؛ اول توصیف، دوم تبیین و سوم تجویز. طبیعتا هرقدر در مرحله توصیف یک پدیده بتوان جامعتر و دقیقتر همه جوانب را دید و بهجای نگاه میکروسکوپی نگاه ماکروسکوپی داشت در تحلیل میتوان دقیقتر عمل کرد. این نگاه هم در تحلیل وضع کنونی، هم در تحلیل دستاوردهای انقلاب اسلامی و هم در تحلیل دقایق گفتمانی آن مثل عدالت، آزادی و... موضوعیت دارد.
2⃣ ترک نکردن نگاه تاریخی به رویدادها و غرق نشدن در اکنونزدگی شاخص دوم تحلیل دقیق است. در توصیف وضع موجود دیدن فرآیندها و مبدا و معاد مهم است، یعنی باید بدانیم از چه وضعی آمدهایم و آرمانها چه بوده است. با داشتن نگاه تاریخی است که میتوان بین امر آرمانی و امر واقعی جمع زد. داشتن چنین نگاهی میتواند سویههای انتقادی فهم از وضع موجود را دقیقتر و موجهتر کند.
3⃣ همانجایی را که هستید مرکز عالم قرار دهید. این گزاره علاوهبر آنکه پشتوانه دینی محکمی دارد، یک شاهکار مدیریتی و روانشناسی است. عمل به این گزاره یعنی افزایش تمرکز و انگیزه و همافزایی نیرو روی یک نقطه که منتج به توانافزایی و بازدهی بیشتر میشود. اولویت اول تشکلها دانشگاه است. ذیل این گزاره باید فهم شود امروز دانشگاه هم از بعد کیفی و هم از بعد کمی دارای اهمیت فراوان است. تمرکز روی دانشگاه با کاربست نظریه دومرحلهای میتواند منشأ اثر مهم اجتماعی در کل جامعه باشد. اثربخشی روی نخبگان و ساخت گفتمان، ساخت تحلیلی جامعه را هم تغییر میدهد.
4⃣ خودانتقادی درس مهمی بود که رهبر انقلاب به همه ما یادآوری کردند. نقد یکسویه در عصر دوسویه شدن ارتباطات و روابط انسانی فهمی ارتجاعی از کنشگری است. نقد یک حق است و نقدپذیر بودن یک تکلیف. این دو مکمل همدیگرند و بهطور متناوب هم را بازتولید میکنند. تعطیل کردن یکی به همان اندازه دیگری را هم از موضوعیت میاندازد. دعوت به خودانتقادی در خانه پدری مطمئنا خاطر هیچ دانشجوی انقلابیای را مکدر نمیکند.
5⃣ بیافق بودن سبب روزمرگی و فرسایش آرمانها میشود. تبیین دو آرمان اداره کشور به شیوه اسلامی و ارائه یک الگو به مردم جهان برای اداره خوب یک کشور، افقگشایی برای جریان دانشجویی و در نگاه کلانتر برای هسته پیشران حرکت کشور است که غرق در روزمرگیها نشوند. افق داشتن از یکسو هم جلوی انفعال را میگیرد و هم جلوی تند شدن را.
6⃣ لازمه حرکت موثر در دانشگاه غیر از داشتن افق و تمرکز روی دانشگاه بالا بردن توان کنشگری است. بهینه کردن این توان با داشتن نظریه و ایده، بالا بردن توان اجتماعی و بدنه تشکیلاتی و عمق دادن به مبانی معرفتی است. بدون عمق معرفتی طبیعتا نه ایدهای شکل میگیرد و نه توان اجتماعیای اگر وجود داشته باشد. نداشتن عمق معرفتی و کنشگری صرف منجر به انحراف میشود و نداشتن کنش موثر با بدنه اجتماعی خوب هم منتج به انفعال خواهد شد.
7⃣ عدالت بهعنوان یک آرمان اصلی در انقلاب اسلامی پرشورتر از هر زمان دیگری پیگیری میشود اما باید درخصوص مفهوم عدالت و مختصات آن بحثی جدی کرد.
🔶 عدالتخواهی با اخلاقمداری تنافری ندارد. مرز بین عدالتخواه بودن و آبروبری مشخص است. آن کسی که برای پیشبرد یک هدف سیاسی موضوع عدالت را در یک کنش غیراخلاقی فروکاست میکند، مهمترین ضربه را به عدالت میزند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجتالاسلام مصطفی رستمی؛ رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انتخابات
#روابط_خارجی
#غرب_شناسی #جنگ_اوکراین
✅ شلیک به رویای اروپای واحد
🔰 قسمت اول
🔶 نظرسنجیها و تحقیقاتی که این روزها، در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی اروپا در قاره سبز صورت میگیرد، به وضوح بیانگر شکاف نسلها و عبور رسمی جوانان و حتی میانسالان اروپایی از ارزشهای ادعایی سالهای ابتدایی شکل گیری اتحادیه اروپاست. بر همین اساس، بحرانهای جاری در اروپای واحد به اندازهای عمیق و برجسته شده که جایی برای تمرکز افکار عمومی بر روی نهادگرایی ادعایی غرب باقی نگذاشته و نمادهایی مانند پیمان شنگن، واحد پول یورو، پیمانهای مالی واحد اروپایی و .. بیش از پیش در میان آنها به چالش کشیده شده است. مواردی که در گذشتهای نه چندان دور، حکم یک ارزش را در میان ملتها و بازیگران اروپایی داشت اکنون تبدیل به یک ضد ارزش یا در بهترین حالت، مسئله ممتنع شده است.
🔶 بر اساس نظرسنجی اختصاصی یورونیوز، شهروندان اتحادیه اروپا خواستار آن هستند که این اتحادیه نقش قویتری در امور بینالملل داشته باشد؛ با این وجود این هدف را به عنوان اولویت اصلی خود در نظر نمیگیرند. انتخابات پارلمان اروپا قرار است طی روزهای ۶ تا ۹ ژوئن برگزار شود و در این نظرسنجی که در آستانه این انتخابات و با همکاری موسسه ایپسوس انجام شد، حدود ۲۶ هزار پاسخ دهنده از ۱۸ کشور عضو این اتحادیه شرکت کردند. یافتههای این نظرسنجی نشان داد که ۴۰ درصد از اروپاییها «تقویت نقش جهانی» این اتحادیه را برای خود یک «اولویت» میدانند در حالی که ۴۲ درصد معتقدند اگرچه این موضوع مهم است، اما اولویت آنها نیست. ۱۸ درصد از پاسخ دهندگان نیز چنین چیزی را یک هدف «ثانویه» برای آینده اتحادیه میدانستند.
🔶 این نتیجه در حالی حاصل شده که وقوع بحرانهای بینالمللی متوالی از جمله همهگیری ویروس کرونا، تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین و جنگ غزه باعث شده است اتحادیه اروپا حضور برجستهتری در سطح بینالملل از جمله در گفتگوها و تصمیمگیریهای چندجانبه داشته باشد. اما این حضور برجسته، نه در راستای مواجهه با بحرانهای جهانی، بلکه در راستای تقویت آنها بوده است! به عبارت بهتر، اروپای واحد به جای انکه نقش یک بازیگر بازدارنده در برابر بحرانهای جهانی را ایفا کند، تبدیل به متغیری وابسته به واشنگتن و تل آویو شده و همین مسئله، نقش آن را در وقوع و استمرار بحرانها ومنازعات جهانی پررنگ ساخته است.
🔶 چالشهای فرامرزی علیه اروپا
چالشهایی مانند تغییرات آبوهوایی، بحران مهاجرت، گسترش اخبار جعلی و رشد روزافزون استفاده از هوش مصنوعی نیز که همگی چالشهایی فرامرزی محسوب میشوند نیز این دیدگاه را تقویت کرده که اتحادیه اروپا نه میتواند تحولات قرن ۲۱ را به تنهایی مدیریت کند و نه میتواند در حاشیه بماند. این همان دوگانگی و پارادوکسی است که اروپاییان شدیدا در آن گرفتار شده و ظاهرا، چارهای نیز در این خصوص وجود ندارد! بهتر است بگوییم اروپاییان بر اساس عملکرد نامتقارن و نامتوازن خود به نقطهای رسیده اندکه اتخاذ هر گونه رویکرد و تصمیمی از سوی آنها، منتج به گذار به وضعیتی بهتر نخواهد شد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی عالمی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #انتخابات #روابط_خارجی #غرب_شناسی #جنگ_اوکراین ✅ شلیک به رویای اروپای واحد 🔰 قسمت اول
#اقتصاد
#انتخابات
#روابط_خارجی
#غرب_شناسی #جنگ_اوکراین
✅ شلیک به رویای اروپای واحد
🔰 قسمت دوم
🔶 اورزولا فن در لاین، رئیس کمییسون اروپا نیز در آغاز فعالیتش در این مقام وعده داده بود که در دوران فعالیتش، این اتحادیه در صحنه جهانی حرف بیشتری برای گفتن داشته باشد. او در سال ۲۰۱۹ گفت: «ما برای پیشبرد ارزشهای خود، در اتحادها و ائتلافها سرمایهگذاری خواهیم کرد. ما از طریق تجارت آزاد و منصفانه، از منافع اروپا حمایت خواهیم کرد. ما شرکای خود را از طریق همکاری تقویت خواهیم کرد، زیرا شرکای قوی اروپا را نیز قوی میکنند.»
🔶 به نظر میرسد پنج سال پس از بیان این سخنان، شاهد تحقق برعکس آن هستیم! فراموش نکنیم که در جریان جنگ اوکراین، فن در لاین از افرادی بودکه به جای تنش زدایی میان روسیه و اوکراین، تبدیل به بازوی عملیاتی آمریکا در جنگ شد، تا جایی که بازیگرانی مانند برلین و پاریس به صورتی خودخواسته و عامدانه وارد معادلات مستقیم نبرد با مسکو شدند. در حال حاضر، بسیاری از جوانان اروپایی این سوال مهم را از خود میپرسند که نقش کشورهایشان در مواجهه با بحرانهایی که قاره سبز را تهدید میکند چیست؟ آیا واقعا ماهیت بحرانهای جهانی از سوی اروپاییان درک میشود یا خیر؟! به نظر میرسد پاسخ این سوال منفی باشد! بازی در زمین آمریکا و رژیم صهیونیستی به اندازهای به دغدغه مهم اروپاییان تبدیل شده که جایی برای تفکر منطقی آنها در قبال بحرانهای جاری در نظام بین الملل باقی نگذاشته است!
🔶 چه کشورهایی از نهادگرایی اروپایی استقبال میکنند؟
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان داد که پرتغالیها سرسختترین طرفداران تقویت نقش اتحادیه اروپا در جهان هستند و به همین دلیل ۵۶ درصد از پاسخگویان به این نظرسنجی در این کشور، چنین هدفی را یک «اولویت» دانستند. پس از این کشور نیز بلغارستان (۵۰ درصد) و اسپانیا (۴۹ درصد) قرار داشتند. بر اساس دادههای این نظرسنجی، بیشترین افرادی که به این هدف به عنوان یک هدف «ثانویه» مینگریستند نیز در لهستان (۲۸ درصد)، رومانی (۲۵ درصد) و فرانسه (۲۱ درصد) زندگی میکردند. فرانسویها در حالی این هدف را «ثانویه» میدانند که کشورشان دارای کرسی دائمی در شورای امنیت سازمان ملل است. این مسئله نشان میدهد که کشورهای اروپای شرقی و غربی در یک نقطه به یکدیگر نزدیک شده اند:اینکه نهادگرایی جاری در اروپا، تا کنون ثمرهای به همراه نداشته است. در مجارستان، جایی که نخستوزیر ویکتور اوربان به دنبال جدایی از بروکسل در موضوعات مرتبط با سیاست خارجی است، اکثریت ۵۵ درصدی پاسخ دهندگان تقویت نقش جهانی این اتحادیه را «مهم، اما نه اولویت» توصیف کردند که بالاترین درصد برای این پاسخ بود.
🔶 رویکرد خاص ملی گرایان افراطی در نظرسنجیها
آنهایی که خود را حامی یکی از چهار حزب «طرفدار اتحادیه اروپا» معرفی کردند نیز با توجه به نزدیک بودن زمان انتخابات پارلمانی این اتحادیه، به دنبال تقویت نقش بینالمللی آن بودند و آن را یک «اولویت» میدانستند. دادههای به دست آمده در این موضوع نیز به این شرح است: حامیان حزب مردم اروپا ۵۰ درصد، حامیان سوسیالیستها و دموکراتها ۵۰ درصد، لیبرالهای عضو حزب بازسازی اروپا (Renew Europe) ۵۱ درصد و درنهایت سبزها ۴۷ درصد. این موضوع در میان پاسخ دهندگان طرفدار گروههای راست افراطی پارلمان از اقبال کمتری برخوردار بود؛ یعنی ۳۵ درصد در میان طرفداران گروه پارلمانی محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپایی (ECR) و ۲۵ درصد در میان طرفداران گروه پارلمانی هویت و دموکراسی (ID). در مجموع نیز در میان ۱۰ موضوعی که از سوی موسسه ایپسوس به نظرسنجی گذاشته شد، گزینه تقویت نفوذ جهانی اتحادیه اروپا در رتبه «هشتم» گرفت که کمی بالاتر از کمک به اوکراین و حمایت از اقلیتها بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی عالمی
🆔 @tahlil_shjr
فناوری هستهای فراتر از انرژی هستهای است.pdf
193K
#عزت_ملی
#علم_و_فناوری
#انرژی_هستهای #خودکفایی
#پیشرفت #تحریم
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
✅ فناوری هستهای فراتر از انرژی هستهای است
🔶 برنامه هستهای ایران از بدو آغاز تا به امروز با چالشها و موانع بسیاری روبرو بوده است. از دسیسههای سیاسی و اقتصادی گرفته تا اقدامات خرابکارانه و تروریستی، دشمنان جمهوری اسلامی ایران سعی در توقف این برنامه داشتهاند. ایران با اتکا به توان داخلی و با تکیه بر استعداد و تخصص جوانان خود، در چرخه سوخت هستهای به خودکفایی رسیده و به یکی از معدود کشورهای صاحب این فناوری در جهان تبدیل شده است. علاوه بر پزشکی، صنعت غذا و کشاورزی، متخصصان و محققان دانش هستهای کشور در بخشهای مربوط به زندگی مردم بهویژه در حوزههای «سلامت»، «مدیریت آب»، «کاربردها در صنعت» و «محیطزیست» نقشآفرینی کردهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا اسعدی؛ پژوهشگر اندیشکده پرتو
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#ترکیه #آتش_بس
✅ ۴ سیاست ترکیه در قبال جنگ غزه طی ۶ ماه
🔶 سیاستهای جدیدی که دولت اردوغان درباره آینده روابط تجاری آنکارا-تلآویو اعلام کرد چقدر واقعی است؟ وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که به دلیل خودداری اسرائیل از ارسال کمکهای انساندوستانه این کشور به غزه، آنکارا اقداماتی را علیه اسرائیل به صورت تدریجی دنبال خواهد کرد که تا پذیرش آتشبس از سوی این رژیم ادامه خواهد داشت.
🔶 روز گذشته نیز وزارت تجارت ترکیه از «اعمال محدودیت صادرات ۵۴ قلم کالا به اسرائیل از جمله فولاد، پلاستیک، سیمان و سوخت هواپیما و جت» خبر داد. این آخرین اقدام ترکیه در قبال جنگ غزه است در حالیکه پیش از این و طی ۶ ماه گذشته شاهد سه نوع رویکرد این کشور بودهایم که به قرار زیر است: طی یک هفته آغازین جنگ غزه، آنکارا طبق دورههای گذشته و با تصور اینکه جنگ به زودی پایان خواهد یافت، راهی میانه را دنبال کرده و با صدور بیانیههای محکومیت، بدون نام بردن از طرفی، کشتن غیرنظامیان را محکوم کرده و خواستار «استفاده دو طرف از عقل سلیم» و خویشتنداری آنها برای پایان جنگ میشد.
🔶 آنکارا در هفته دوم و درک این موضوع که این جنگ با دورههای گذشته متفاوت است، تلاش کرد تا ابتکار را به دست گرفته و طرحی با موضوع «آتشبس با حضور کشورهای ضامن» ارائه داد که الهام گرفته از جنگ اوکراین بود. در این طرح قرار بود که کشورهایی نظیر ترکیه، مصر و عربستان از سوی فلسطین و کشورهای اروپایی و آمریکا از طرف رژیم صهیونیستی ضامن ایجاد و تداوم آتشبس شوند و نیروهای خود را در منطقه جنگی پیاده کنند. این طرح که در اجلاس فوق العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی رونمایی شد، نه از سوی کشورهای اسلامی و نه کشورهای غربی مورد استقبال قرار نگرفت و به محاق رفت.
🔶 از ماه دوم جنگ غزه، اردوغان دریافت که اولاً جنگ غزه طولانی مدت است، دوماً طرفین جنگ اجازه نقش آفرینی به آنکارا را نمیدهند و سوماً اردوغان و حزب حاکم به دلیل رویکرد نه چندان محکم خود در محکومیت جنایات اسرائیل در مظان اتهام و انتقاد افکار عمومی داخلی و منطقه ای قرار گرفته است.
🔶 اردوغان برای این موضوع سیاست جدیدی در پیش گرفت و حملات خود علیه رژیم صهیونیستی را آغاز کرد تا بتواند همچنان پرچمدار حمایت از «قضیه فلسطین» بماند تا از سویی پاسخ افکار عمومی منطقهای و داخلی را داده باشد و هم اینکه برای انتخابات شهرداریها پایگاه خود را نزد اسلامگرایان از دست ندهد.
🔶 رئیسجمهور ترکیه اما حربهای به کار برده و در آن تنها نتانیاهو و کابینه او را مورد انتقاد شدید قرار داد و نه حاکمیت اسرائیل را؛ زیرا دریافته بود که با پایان جنگ، نتانیاهو و کابینهاش رفتنی هستند و او میتواند با دولت جدید در اسرائیل روابط را به گذشته بازگرداند.
🔶 با گذشت چند ماه و روشن شدن تناقضات گفتاری و رفتاری در دولت ترکیه نسبت به اسرائیل که منجر به از دست رفتن بخشی از پایگاه اجتماعی حزب حاکم نیز شد، دولت اردوغان سیاست جدیدی را در پیش گرفته است. در این سیاست که توسط وزیر خارجه دنبال میشود، محدودیت (نه قطع) روابط تجاری با اسرائیل در پیش گرفته شده که علیه اسرائیل اجرایی میشود. هنوز از کیفیت و کمیت این محدودیت جزئیاتی منتشر نشده اما میتواند آن را در راستای سیاستهای ترکیه در طول جنگ غزه برای حفظ وجهه حمایت از مردم فلسطین و در عین حال تداوم روابط با رژیم صهیونیستی دانست.
🔶 پیشبینی میشود که این سیاست نیز بیشتر جنبه اعلامی و تبلیغاتی داشته باشد تا محدودیت واقعی و قطع روابط و بلافاصله بعد از جنگ غزه نیز به حالت گذشته بازگردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی حیدری؛ کارشناس مسائل ترکیه
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#تشکل_دانشجویی
#دانشگاه #رسالت_انبیاء
#گفتگو_محور #کنشگری
✅ وارونه شیپور نزنیم...
🔰چند نکته در باب کمرنگ شدن اثرگذاری تشکل های دانشجویی بر محیط دانشگاه
🔶 کار دانشجویی بی شباهت به رسالت انبیاء نیست. دانشجویی که خود را پرچمدار انقلابی میداند که حامل مفاهیم توحیدی است و حول ارزش هایی چون عدالت، آزادی، معنویت، استقلال و... کنشگری می کند، در واقع مانند انبیاء مردم را به کمال فرا میخواند.
🔶 انبیاء، ائمه (صلوات الله علیهم اجمعین) و صلحا هیچگاه دعوت را بیرون از جغرافیای زندگی و محل کار خود شروع نکردند و آنگاه که پیروان جهانی پیدا کردند، هیچگاه از محیط جغرافیایی پیرامونی خود غافل نشدند.
نه پیامبر (ص) بی مدینه رسالتش جهانی شد و نه امام (ره) بدون حوزه علمیه انقلاب نبوی را پس از ۱۴ قرن روحی دوباره بخشید. کدام دعوت کننده به حق را میشناسید بدون اثرگذاری به محیط پیرامونی خود توانسته باشد در بین آحاد جامعه تحول ایجاد کند؟
🔶 وقتی با دانشجو و استادی که ساعتها با آنها زیست مشترک داریم نمیتوانیم دیالوگ برقرار کرده و به مفاهمه برسیم، چگونه میتوانیم سایر اقشار مردم را بر سر عدالت و آزادی با خود همراه کنیم؟ ممکن است گفته شود که نسل تغییر کرده و ارزش های دینی در بین دانشجویان کم رنگ شده و تبلیغ دشمن کار را برای ما سخت کرده است.
🔶 بسیار خوب پس نباید دیگر موقع انتخاباتها و رویدادهای بزرگ سر چهارراه برویم و تریبون آزاد برگزار کنیم و مردم را به عمل صالح مد نظرمان دعوت کنیم. مگر مردم کف خیابان چیزی متفاوت از دانشگاهیان هستند؟ متاسفانه در سال های اخیر به دلیل تعطیلیِ دانشگاه ها که ناشی از ویروس کرونا و ذهنیت غلط عدم امکان هدایت دانشجویان بود، محیط دانشگاه را به جریان دگراندیش سپرده و در بزنگاه های مهم تمرکز فعالیت را بر بیرون دانشگاه میگذاریم.
🔶 حتی در رخدادهایی مثل ۱۶ آذر و انتخابات هم اگر در دانشگاه برنامه برگزار میکنیم و مسئولان دولتی و حکومتی و نامزدهای انتخاباتی را به دانشگاه دعوت میکنیم، تمرکز اصلیمان بر نقد و حساب کشی از کارگزاران است تا تاثیر بر محیط دانشجویی، یعنی برگزاری برنامه در دانشگاه زمانی اصالت دارد که مقابلمان مسئولی روی صندلی بنشیند و نقد بشود و برود و فیلم آن در فضای مجازی وایرال شود!
🔶 مشخصا تاثیرگذاری بر محیط دانشگاه و دعوت به مفاهیم بنیادین و ارزش های اساسی در قالب های گفتگو محوری چون کرسی های آزاد اندیشی، برگزاری جلسات مناظره دانشجویی و گفتگو محور، انتشار نشریات دانشجویی، استفاده از فضاهایی همچون بُردهای دانشگاهی و ظرفیتهای فضای مجازی اتفاق میافتد.
🔶 فعالان تشکل ها خود بهتر میدانند برگزاری مناظره، کرسی آزاد اندیشی، نشریات و بردهای دانشجویی در چه وضعیت بغرنجی قرار دارد و هنوز وضعیت به سالهای قبل از کرونا برنگشته است. در طوفان الاقصی، ۱۶ آذر و انتخابات مجموعا چقدر از ظرفیت های گفتگو محور در دانشگاه ها استفاده شد؟
🔶 اصلا چقدر حرکت نمادین در دانشگاه انجام دادیم؟! به جز شبیه سازی ماجرای بیمارستان المعمدانی در یکی از دانشگاهها تقریبا کار نمادین دیگری در یکسال گذشته به ذهن نمی رسد. بماند که در عصر هنر و رسانه تقریبا خشابمان خالیست!
🔶 در حالی که جریان برانداز حتی از ظرفیت تخته وایت برد و شاخه های درختهای دانشگاه هم در جریان زن زندگی آزادی و پس از آن برای تولید پیام و انجام حرکتهای نمادین استفاد کرده و می کند. ۱۶ آذر و انتخابات امسال را با حضور مسئولان در دانشگاه خودمان پر کردیم و دولت را به سیاست زدایی از دانشگاه متهم نمودیم.
🔶 اما خودمان هم خواسته یا ناخواسته به سیاست زدایی از دانشگاه کمک کردیم.
از بازگشت امر سیاسی به دانشگاه صحبت کردیم، ولی جلسات گفتگو محورمان را به استدیوهای خبرگزاری ها و محافل کافه ای مانند خانه اندیشه ورزان و هر ظرفیت بیرون دانشگاهی منتقل کردیم و از بیرون دانشگاه داد می زنیم که دارند دانشجو را غیر سیاسی می کنند!
🔶 القصه تشکل دانشجویی صرفا گروه چریک مبارز نیست که پشت درب بسته تشکل برای اصلاح دولت و کارگزارانش نسخه بپیچد اما توان اثرگذاری بر محیط دانشگاه را نداشته باشد یا اصلا آن را رسالتش نداند!
🔶 پی نوشت: رد نمی کنم مسئولان دانشگاهی از رئیس و معاون و فلان روحانی مسئول تا موانع بیرون دانشگاه گاها با کج فهمی و مانع تراشی، تاثیرگذاری تشکلهای را بر دانشگاه با اختلال روبه رو می کنند. لیکن اثرگذاری بر محیط دانشگاهی را نسبت به قبل با همین دانشگاه و مسئولینش اگر مقایسه کنیم میبینیم تذکر رهبری به جاست.
کسی با نقد مسئولان و فعالیت برون دانشگاهی مخالف نیست. خطر اصلی انتقال مرجعیت آزاد اندیشی از درون به بیرون دانشگاه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای وحید شورابی
🆔 @tahlil_shjr