#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #روشنگری
#معیشت #انسجام_ملی
✅ معانی انتخابات
🔶 شاید یک پرسش پر تکرار این روزها این باشد که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟ معمولاً کسانیکه این سؤال را مطرح میکنند، پاسخهایی نیز برای این پرسش خود در اختیار دارند. برای نمونه، میپرسند با مشکلات معیشتی که در کار مردم پدید آمده، دیگر دل و دماغی برای شرکت در انتخابات باقی نمانده است. البته پاسخهایی دیگر نیز در مقابل این سؤال که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم، قرار میگیرد که کم و بیش برای همگان آشکار است.
🔶 واقعیت این است که درباره انتخابات یک نگاه حداکثری و راهبردی وجود دارد و یک رویکرد حداقلی و تقلیلگرایانه. هر چند به طور طبیعی نتیجه برگزاری هر انتخابات، پیروزی یک جریان سیاسی و ناکامی جریانی دیگر است؛ اما این رویکرد همان نگاه تقلیلگرایانه است. پدید آمدن رقابتهای جدی بین جریانها و سلایق سیاسی یقیناً هم در افزایش رقابت سیاسی تأثیر دارد و هم در آگاهی بخشیدن به جامعه برای آنکه بتوانند به انتخاب و گزینش صحیح دست بزنند؛ اما این همه ماجرا نیست.
🔶 اما از آن سو باید اعتراف کرد که تاکنون به درستی درباره اهمیت مشارکت مردم در انتخابات از حیث راهبردی روایتهایی واقعی و اطمینانبخش بیان نشده است. برخی مفاهیم سیاسی هستند که همه یا دستکم اکثریت مردم، با وجود داشتن سلایق گوناگون، بر سر آن اتفاق نظر دارند. برای نمونه، مردم تحت هر شرایطی حاضر به کوتاه آمدن و معامله بر سر موضوعاتی، مانند ایران و امنیت آن نیستند. فرض کنید انتخابات در امنیت و اقتدار ایران تأثیر مستقیم و مؤثر داشته و دارد؛ حال آیا این رابطه به خوبی برای مردم به باور تبدیل شده است؟
🔶 ایران در طول تاریخ همواره آماج تهاجمات و توطئههای خارجی بوده است. هیچ جنگ منطقهای و جهانی رخ نداده است مگر اینکه در پی آن یا مردم عزیز ایران آسیب ندیده باشند، یا بخشی از خاک ایران تجزیه نشده باشد یا آنکه امکانات و منابع کشور نابود نشده باشد. تردیدی نیست که مهمترین عامل مصون ماندن ایران از جنگهای ویرانگری که قدرتهای بزرگ در غرب آسیا در سالهای اخیر به راه انداختهاند، حفظ یکپارچگی ملی بوده است. در این زمينه یکی از مصادیق بارز تحقق انسجام ملی، «انتخابات» است.
🔶 به دلیل در نظر گرفتن همین جنبه از کارکرد انتخابات بود که چند سال پیش از این رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: «همه در انتخابات شرکت کنند؛ حتی کسانی که نظام را قبول ندارند برای حفظ اعتبار کشور شرکت کنند؛ ممکن است کسی بنده را قبول نداشته باشد، اما شرکت کند؛ انتخابات مال رهبری نیست، برای ایران اسلامی است؛ برای این است که ماندگاری کشور تأمین بشود و کشور در حصار امنیت کامل باقی بماند.»
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #هویت
#دشمن_شناسی #جنگ_شناختی
✅ چرا مشارکت؟!
🔰 قسمت اول
🔶 چرا مشارکت؟! پرسشی است که این روزها باید از زوایای گوناگون به آن پاسخ داد. این پرسش را نباید خاموش کرد و به انگیزه جامعه برای مشارکت در انتخابات نباید بیتوجه بود. وقتی با این پرسش ارتباط بگیریم و آن را به مسئله اصلی خود تبدیل کنیم، میتوانیم با نگاهی عمیقتر به جامعه پاسخهای بهتری برای ایجاد انگیزه در مردم به منظور حضور حداکثری در انتخابات بیابیم. «حضور حداکثری»؛ این همان مفهومی است که نباید از آن گذشت و مواجهه با احساس نارضایتی نسبی که مردم از اوضاع اقتصادی دارند یا فضای ناامیدیای که از سوی رسانههای بیگانه در جنگ شناختی ساخته شده، نباید سبب شود از این سطح از مشارکت پایین بیاییم.
🔶 از کجا آغاز کنیم؟
تأمل در شیوه ارائه مباحث مهم و حتی تفکرات فلسفی نشان میدهد، بزرگان فکر و اندیشه همواره از محیط پیرامون آغاز کردهاند. مراجعه به فن خطابه در ارسطو که مبدع این دانش است و همواره آموزههای او زنده و قابل بهرهبرداری است، چند نکته را آموزش میدهد:
1⃣ ارسطو آغاز خطابه را از مشهورات و باورهای مشترک (قیاس خطابی) توصیه میکند، یعنی سخنران سرآغاز بحثش را باید از آنچه همگان در آن مشترکند، آغاز کند. او خطیب و مخاطب را در نظامی از باورهای پذیرفته شده قرار میدهد و انتظار دارد که آنها از طریق قیاس خطابی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ قیاسی که پیشفرضهایش برگرفته از باورهای رایج در فرهنگ است.
2⃣ اقناع از نظر ارسطو زمانی حاصل میشود که مخاطبان خطیب را در مقام فردی شایسته و شخصی خیرخواه ببینند. ارسطو اعتبار یا سرشت خطیب را مهمترین عامل در اقناع مخاطب میداند.
3⃣ دیگر اینکه ارسطو معتقد است، قضاوت مخاطب آنگاه که احساس دوستی و رضایت دارد با زمانی که تحت تأثیر کینه و دشمنی قرار میگیرد، تفاوت دارد. از نظر ارسطو دوستی غایت فلسفه است و بنابراین همدلی و رویکرد دوستانه سخنران با مخاطبان تأثیر بسیاری در جذب و اعتماد آنها دارد.
🔶 بر این اساس، بحث را باید با رویکردی دوستانه و همدلانه آغاز کنیم، اما نکته بسیار مهم اینکه آغاز کردن از مشهورات فراتر از یک مقدمه برای همدلی است. بزرگترین مشکل جامعه ایرانی، غفلت از همین مشهورات و عادی شدن حقایق بنیادین است. اساساً باورهای مشترک و مشهورات به معنای فهم عامیانه و سطحی از تحولات سیاسی نیست، بلکه آن چیزهایی هستند که جامعه در کُنه دل خود با آنها احساس قرابت و نزدیکی میکند و هستی خود را به آنها وابسته میداند، در عین حال گاه از آنها غافل میشود. مشهورات و مشترکات همان حقایق بنیادین و بستر مشترکی هستند که یک جامعه را تشکیل میدهند و برای نمونه، مبانی هویت ملی ایران، که عبارتند از: دین، سرزمین، میراث فرهنگی، میراث سیاسی و نهاد دولت و تاریخ ایران از این جملهاند و اگر از زاویه یکی از همین مبانی، همچون واقعیت مستمر وجود دولت (State) در سرزمین ایران و نبود گسست در استمرار آن به جامعه ایرانی بنگریم و آن را در کنار واقعیتهایی، مانند خواست نظام سلطه برای از همپاشیدگی جامعه ایران و سرزمین بیدولت قرار دهیم، خواهیم دانست که چرا حقایق بنیادین که بستر فکری مشترک همه ایرانیان هستند، مهم بوده و چرا یادآوری آنها مبنا و اساس کار است. به این ترتیب، باید از زمینه و بستر مشترکی که جامعه ایران در آن به سر میبرد، آغاز کرد و سپس به معانی پنهان و اصلی دست یافت.
🔶 وضعیت کنونی
اندیشیدن به وضعیت کنونی حاکم بر جامعه و دولت ایران، پرسشی است از بیرون به درون. این پرسش اساساً زمانی اهمیت مییابد که از خود بیرون آییم و ببینیم که واقعاً در چه شرایطی قرار داریم؟ پرسشهای راهبردی اینگونه هستند که کلیت یک پدیده را در بستر شرایط کلان حاکم بر آن مطالعه کرده و از بیرون به درون راه مییابند. این نوع پرسش درباره جامعه ایران گریزناپذیر و بلکه منطقی است؛ چرا که ایران سرزمینی منزوی نبوده و همواره در چهار راه دنیا و مسئله بسیاری از کشورها و قدرتها بوده و هست. با این رویکرد ویژگیهای کنونی ایران و سپس جایگاه مشارکت در انتخابات اسفندماه را باید آغاز کرد.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #انتخابات #مشارکت_حداکثری #هویت #دشمن_شناسی #جنگ_شناختی ✅ چرا مشارکت؟! 🔰 قسمت اول 🔶 چرا
#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #هویت
#دشمن_شناسی #جنگ_شناختی
✅ چرا مشارکت؟!
🔰 قسمت دوم
1⃣ مسئله گریزپای سلطه از اذهان
بیش از سه دهه از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران میگذرد و جامعه ایرانی طی این مدت با مسئله ناامنی بسیار کم و ناچیز مواجه شده است. شروع سریع بازسازی کشور پس از دوران جنگ و فراهم کردن امکانات رفاهی با وجود همه مشکلات، روی کار آمدن دولتهایی که هدف خود را خدمت به مردم اعلام کردهـ فارغ از موفقیت یا عدم موفقیت آنها در این زمینهـ و پاسخگویی چهره به چهره با مردمـ در دولتهای نهم، دهم، سیزدهم در میان مسئولان قوه مقننه و قضائیهـ به یک نتیجه واضح انجامیده است و آن غفلت جامعه ایرانی از تهدیدات بیرونی است. جامعه امروز ایران بیشتر به حل مشکلات رفاهی و معیشتی خود میاندیشد و البته نگرشهای آرمانگرایانه، اسلامخواهانه و بشردوستانه در جامعه زنده است، اما از آنچه تهدید است، باید سخن گفت تا مشکل پیدا شود.
🔶 آنچه بستر فکری مشترک جامعه ایران را تشکیل میدهد، همین طلب رفاهی است که بهطور دائم جستوجو کرده و آن را از دولتها خواهان است. جامعه ایرانی احساس راحتی که در رابطه با دولتها دارد، یعنی دولت ایران را همواره برای حل مشکلات و افزایش رفاه میطلبد و آن را مخدوم خود میداند، به نسبتی این احساس را درباره تهدیدات بیرونی پیدا کرده و به عبارت ساده چهره خشن دشمن (آمریکا، رژیم صهیونیستی و همراهانشان) را از یاد برده است و با چهرهای که رسانههای ماهوارهای از آمریکا و غرب نشان میدهند، نوعی احساس دوستانه در بخشهایی از جامعه ایران رواج یافته است. البته جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی در تحولات دنیا، همانند مسائل غزه دیده میشود؛ اما مقابله با این جنایات را به فراموشی میسپارد و حس نمیکند که با پشتیبانی از نظام جمهوری اسلامی و بهویژه حضور در انتخابات خواهد توانست خشم خود را به بهترین شکل علیه دشمن نشان دهد؛ مسئلهای است که باید مورد هدف و توجه قرار داد.
2⃣ بیداری و دغدغهمندی قوای سهگانه
دولت سیزدهم در موقعیتی با مشکلات فراوان به ویژه هزینههای تحمیلی دولت قبل و فشارهای تحریمی غرب تشکیل شد، اما توانست عملکرد قابل توجهی ارائه کند. حال باید دید معنای حاصل از این اقدامات، چه زمینه و بستر مشترکی را برای جامعه ایران فراهم کرده است؟
🔶 دولت سیزدهم با رویکردی محلیگرایانه و رصد کردن تمامی منابع داخلی اقدام به سفرهای استانی مکرر و غیرنمایشی کرد که نشان میدهد، دولت تمام سعی خود را به کار گرفته تا فرصتهای سرمایهگذاری و تولید در هر استان را فعال کند، از اقدامات موازی خودداری کرده، اقتصاد کشور را از سلطه فشارهای خارجی (دلار) دور نگه دارد و انگیزههای تولیدی را تقویت کند. این رویکردها از منظر کارشناسان اقتصادی به نتایج خوبی در دو دسته اقدامات زیرساختی و اقدامات رفاهی منجر شده است که مجال پرداختن به آنها در اینجا نیست. اما احصا و تبیین ابعاد آنها در مقایسه با گذشته امیدبخش برای مشارکت است.
3⃣ تداوم حیات الگوی دموکراتیک
اتکای یک نظام سیاسی به مردم مهمترین پشتوانه قدرت آن به شمار میآید؛ اما نکته مهم این است که آنان معتقدند، دموکراسی با مدل غربی در دنیا و به ویژه در غرب آسیا میتواند زمینه کنترل این کشورها را فراهم کند. از همینرو طرح خاورمیانه آمریکاـ که البته با ناکامی مواجه شدـ برانداختن نظامهای مرتجع عربی و روی کارآوردن نظامهایی به دست گروهها و احزاب وابسته به غرب را در نظر داشت. غربیها دو دهه قبل تلاش کردند با حمایت از دولت سکولار ترکیه، الگویی از دموکراسی مطلوبشان در غرب آسیا را به نمایش بگذارند تا کشورهای مسلمان به این سو روی آورند. اما قدرتطلبی «رجب اردوغان» دموکراسی ترکیه را به فراموشی سپرد و جمهوری اسلامی هم این بازی غرب را کاملا به هم ریخت و الگوی مردمسالاری دینی در ایرانـ که الگویی دینی و خارج از الگوهای غربی استـ امروز با موفقیتهای خود ضمن نمایش بنبست دموکراسی آمریکایی، الگویی با ارزشها و آموزههای دینی را در منظر دولتهای منطقه و جهان قرار داده است. با این توصیف اهمیت مشارکت حداکثری برای تداوم مردمی چنین نظامی روشن میشود.
🔶 جمعبندی
در سخن پایانی بار دیگر بر این واقعیت راهبردی باید تکیه و تأکید کرد که حضور در انتخابات و رونق بخشیدن به مشارکت حداکثری، گرانیگاه تداوم موفقیتها و رفع تهدیدات است. این حضور همواره مهم و حساس بوده و نباید آن را سخنی کلیشهای دانست.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#تحریم #اغتشاشات
#روشنگری
✅ "رای نمی دیم تا اصلاح بشید"
🔶 یک استدلال رایج بین مخالفان شرکت در انتخابات این است که: رای نمی دیم تا اصلاح بشید". البته این دسته از مخالفان با آنها که از بیخ و بن با نظام و کشور مشکل دارند فرق می کنند. چه بسا دلسوزانی هستند که می خواهند اصلاحات را از طریق قهر دنبال کنند نه رای. اما این استدلال و این نیت برای رای ندادن کافی نیست. یعنی با قهر نتیجه نمی گیرند. به چه دلیل؟
🔶 دو دلیل در این رابطه وجود دارد.
1⃣ دلیل اول خودزنی است.
قدیم ها در تهران برخی بزن بهادرها ابتدا دعوا و جدل خودزنی می کردند. همان ابتدا یکی به خود می زدند تا طرف مقابل بترسد و عقب نشینی کند. این استدلال برای رای ندادن هم از این دست است. مثل اینکه شاگردی به معلمش بگوید اگر اصلاح نشوید درس نمی خوانم. خب چه کسی ضرر می کند؟
🔶 اما این خودزنی دو ضرر دارد.
الف/ ضرر اول را خود فرد می بیند. آنکه رای نمی دهد در اصل رای می دهد. رای به سه چیز. رای برای وکالت به دیگری تا جای او انتخاب کند. دوم رای به انتخاب او و سوم رای به شرایطی که در آینده اتفاق می افتد. پس رای ندادن خودش رای است با این تفاوت که امکان اعتراض به آینده را از دست می دهد.
ب/ اما ضرر دوم که مهمترست ضرر به جامعه ایست که خود فرد نیز در آن حاضرست. مثل ضرر فردی به یک کشتی که در آن مسافر است. دقت کنیم کسانی که می گویند رای نمی دهیم تا اصلاح شوید یک نکته را دقت نکردند و آن اینکه رای دادن خودش موضوعیت دارد نه طریقیت. یعنی فارغ از نتیجه آرا شرکت در انتخابات دارای اثر است. این آثار چیست؟ مهمترین آن تقویت قوای کشور مقابل دشمنی هایی که شب و روز برای تعرض به این خاک دندان تیز کرده اند. فراموش نکنیم که سخت ترین تحریم های اقتصادی در سال 88 و بعد از آن و ثمره جنگ های خیابانی و اغتشاش داخلی بود. یعنی هرجا دشمن احساس کند پشتوانه مردمی یک کشور کم شده است هر چه خباثت دارد، رو می کند، از تحریم تا ترور تا جنگ و ...
2⃣ فارغ از خودزنی فردی و جمعی، فرض کنیم فردای انتخابات نظام تصمیم می گیرد بخاطر قهر یک جماعتی خودش را اصلاح کند. حالا اولین سوال ساده اینست که خب؟ چه باید کند؟ دقیقا چه چیز را باید اصلاح کند؟ قهرکننده ها سلبا می گویند چه نمی خواهند، اما چه کسی قرار است ایجابا بگوید که چه می خواهند؟ آیا نباید یک نماینده ای با هر میزان اشتراک عقیده، ولو حداقلی وجود داشته باشد تا مطالبات آنها را دنبال کند؟
خلاصه اینکه اگر فکر می شود با قهر می توان پروژه اصلاح را جلو ببریم، باید به این نیت اصلاحی آفرین گفت اما واقعیت اینست که نتیجه بخش نخواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#طوفان_الاقصی #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی
✅ مشارکت آنروا در طوفانالاقصی، از ادعا تا واقعیت
🔶 دنیلفورتی، کارشناس «گروه بینالمللی بحران» طی گزارشی مورخ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ به ارزیابی ادعای رژیم اسرائیل مبنی بر مشارکت کارکنان آنروا (آژانس امداد و کاریابی ویژه آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک) در عملیات طوفانالاقصی پرداخته که مستمسک آمریکا و اتحادیه اروپا برای قطع کمک به این آژانس سازمان ملل شده که برای کمک به آوارگان فلسطینی تشکیل شده است.
🔶 طبق این گزارش، اسرائیل ۱۸ ژانویه فهرستی از ۱۲ عضو آنروا را منتشر نمود که به ادعای این رژیم در عملیات حماس مشارکت داشتند. همچنین مدعی شد که حدود ۱۰ درصد از ۱۳۰ هزار کارمند آنروا در غزه، با حماس ارتباط دارند. علیرغم اینکه «اسرائیل تاکنون مدرکی کتبی برای اثبات ادعاهای خود به سازمان ملل ارائه نکرده» ولی فیلیپلازارینی، مدیر کل آنروا، برای جلوگیری از قطع کمکهای خارجی، قراردادهای این ۱۲ نفر را فسخ نموده و به دستور آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تحقیقات پیرامون این ادعاها توسط تیمی به رهبری کاترین کولونا، وزیر امور خارجه سابق فرانسه آغاز شد. مطابق این گزارش، ۲ نفر از افرادی که در فهرست ادعایی اسرائیل بودهاند در جنگ غزه جان باختند و ۱ نفر نیز اصلاً کارمند آنروا نبوده، اتهامات اسرائیل درباره باقی افراد نیز بدون استناد باقی مانده است.
🔶 دنیلفورتی متذکر شده که در عین پیگیریها ولی علاوه بر آمریکا و اتحادیه اروپا، کشورهای آلمان، کانادا، ژاپن، سوئد، سوئیس و بریتانیا نیز کمکهای خود به آنروا را قطع کردند. اما «بلژیک، ایرلند، نروژ، قطر، عربستان سعودی، اسپانیا و ترکیه نسبت به این اتهامات ابراز تردید کرده و به تامین مالی آژانس ادامه دادند». اما بیشترین میزان کمکها از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا انجام میشود که قطع آن در حدود ۴۴۰ میلیون دلار در سال، پیامدهای خطرناکی بر وضعیت فلسطینیان در «غزه، شرق بیتالمقدس، کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه» خواهد داشت.
🔶 فورتی تأکید میکند که آنروا مهمترین منبع کمکهای آموزشی، بهداشتی، غذایی و امدادی به مردم غزه پس از طوفانالاقصی بوده، به خصوص که هیچ نهاد بشردوستانه دیگری امکان ورود به غزه را نداشته است. به ویژه که ۸۵ درصد از جمعیت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری غزه، از محل سکونت خود آواره شده و تقریباً همه آنها تا حدی به کمکهای توزیع شده توسط آنروا وابسته هستند. همچنین بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از این جمعیت، در داخل یا نزدیک یکی از ۱۵۴ پناهگاه آنروا در سراسر غزه پناه گرفتهاند، چون گمان دارند که مراکز وابسته به سازمان ملل از بمباران اسرائیل در امان است. اما اسرائیل مصونیتی برای این مراکز قائل نبوده و آنها را هدف قرار داده که در نتیجه ۳۷۶ تن از پناهندگان به مراکز آنروا نیز جان باخته و ۱۳۳۵ تن مجروح شدند. علاوه بر این تاکنون ۱۵۶ نفر از کارمندان آنروا در غزه نیز متعاقب حملات اسرائیل، به شهادت رسیدند.
🔶 مطابق این گزارش، نتانیاهو درخواست تعطیلی آنروا را داشته ولی بخشی از کابینه جنگی تلآویو مخالف این تصمیم است زیرا معتقد است که تعطیلی آنروا، بار مسئولیت کمکرسانی به فلسطینیان غزه و کرانه باختری را بر دوش حکومت اسرائیل خواهد انداخت.
🔶 به نظر میرسد لابی اسرائیل در ایالات متحده توانسته کنگره را از تصویب بسته کمکهای مالی به آنروا و تمدید کمکهای قبلی، منع کند که این موضوع در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری تشدید شده و مسیر فروپاشی این آژانس را مطابق میل اسرائیل، خواهد پیمود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای احسان کیانی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#زن #مجلس
#بصیرت #شایسته_سالاری
✅ تأملی بر «سهمیه جنسیتی» در لیست های انتخاباتی
🔰 قسمت اول
🔶 در تدوین لیست نهایی نامزدهای مجلس شورای اسلامی از سوی جریان های مستقل مردمی یکی از مسائلی که پیش میآید، حضور نامزد زن در لیستها است. گروههای مردمی، ممکن است با منطقهای متفاوتی قائل به حضور حتمی یک خانم در لیست نباشند یا این دغدغه را داشته باشند. برای تصمیم گیری در این باره، به نظر میآید لازم است نکاتی مرور شود.
🔶 اگر انتخابات عرصه رأی به شایستگان است و لیستها به دنبال مشورت به مردم برای رأی آگاهانه به اصلح هستند، طبیعتا ایجاد سهمیهای جداگانه برای زنان بیمعنا خواهدبود و چه بسا خیانت به کسانی است که قرار است به ادعای اصلح گزینی لیست اعتماد کنند. در پاسخ به این اندیشه، دو نگاه وجود دارد:
1⃣ نگاهی که با مبنای مشورتی بودن لیست سازگار نیست و معتقد است رسالت لیستها صرفا مشورت نیست و با دغدغه اقبال عمومی، نگران است که غیبت خانمها در لیست پیشنهادی، باعث کاهش اقبال عمومی به لیست و شکست در انتخابات باشد.
2⃣ نگاه دیگری با استدلالی دیگر بر حضور زنان در لیست تاکید دارد و معتقد است میتوان پس از تدوین شاخص ها، در نمره دهی به زنان در قیاس با مردان، سخت گیری کمتری داشت و این رویکرد با سهمیه جنسیتی یکسان نیست.
🔶 به نظر می آید اینکه «در سنجش شاخصها میشود برای زنان سهل گیرتر بود»، میتواند قابل تأمل باشد و از منظر عدالت جبرانی و جبران استضعاف تاریخی برای خانمها، به آن فکر کرد؛ اما اینکه کجا میتوان سهلگیر بود و کجا نه، به شاخص بستگی دارد و توصیه سهلگیری صرف، نمیتواند از زد و بندهای فاسد پیشگیری کند. به نظر میآید مثلا در شاخصهای سلبی مثل دور بودن از کانونهای قدرت و ثروت، دورنخوردن و داشتن بینش و بصیرت سیاسی، عدم تزلزل فکری، این رویکرد جبرانی نمیتواند ورود کند و نمیتواند با سهلگیری، خانمی که از این شاخص نمره نیاورده یا نمره پایینی آورده را در لیست جای دهد.
🔶 اما در شاخصهای ایجابی مثل داشتن برنامه و ایده مشخص جهت پیگیری در مجلس یا در بررسی سابقه فسادستیزی و عدالتخواهی میتوان جبرانی ورود کرد و سهلگیرانهتر نمره داد. در عین حال باید دقت داشت که حضور زن در یک لیست نه محدودیت دارد و نه ارجحیت و لذا باید مراقبت کرد که جبران، رجحان جنسیتی صرف ایجاد نکند. برای مراقبت از این امر، لازم است جبران و سهلگیری را دقیقتر تعریف کرد.
🔶 جبران، «پیش بینی وسع، در صورت مهیا کردن زمینهی رشد» و عمل مطابق پیشبینی است. یعنی اگر پیش بینی وسع جدی نباشد، هر جبرانی را نمیتوان اعمال کرد. باید توجه کرد که اندیشه سهل گیری از منظری واقع نگر، نگران است یک خانم اگر چه شایستگی بالقوه داشته باشد، اما بخاطر در دسترس نبودن زمینهی مساعد رشد، به فعلیت نرسیده باشد و سخت گیری، صرفا جامعه را از وجود چنین ظرفیتی محروم کند. به عبارت دیگر، سهلگیری برای سنجش و نمرهدهی به زنان، نه لطف به زن، که لطف و دلسوزی نسبت به جامعه است که در غیر این صورت اصلح گزینی که تکلیف شرعی است زیر سوال میرود.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم دکتر رقیه فاضل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #انتخابات #زن #مجلس #بصیرت #شایسته_سالاری ✅ تأملی بر «سهمیه جنسیتی» در لیست های انتخابات
#عزت_ملی
#انتخابات
#زن #مجلس
#بصیرت #شایسته_سالاری
✅ تأملی بر «سهمیه جنسیتی» در لیست های انتخاباتی
🔰 قسمت دوم
🔶 مسئله بنیادین دیگر این جاست که برای جبران حضور خانمها، عمدتا فقط دم انتخابات دغدغهمند میشویم. دقیقا جایی که برای آزمون و خطا نمیتوان گذاشت. در حالی که سالهای پیش از انتخابات، رها شده است. کسی توانمند نمیکند، تیم نمیسازد، زنان در منصب و عملکردشان را منصفانه نقد نمیکند و یکباره در زمان بستن لیست نگران حضور زنان میشود که شائبه استفاده ابزاری و ویترینی از زنان را پیدا میکند.
🔶 جریانهای مردمی که لیست تدوین میکنند، باید بدانند مکانیزم جبران در شاخصهای ایجابی برای زنان، صرفا سهلگیری در نمرهدهی نیست، بلکه باید در برنامه و مشورت دادن دست را پر کند، دقیقا کاری که لیست برای انسجام گفتمانیاش برای زن و مرد باید انجام دهد؛ و اینطور نباشد که مکانیزم جبرانی فقط «در حضور در لیست» معنا شود.
🔶 نکته دیگری که میتوان درمورد حضور یا عدم حضور سهمیهای زنان در لیست مطرح کرد این است که گاه نگرانی از عدم حضور خانمها در لیست بابت این است که اگر زنان بعنوان نیمی از جامعه هیچ نمایندهای در مجلس نداشته باشند، در قانونگذاری به ایرادات جدی برخواهیم خورد. این دغدغه اگرچه جدی است، اما باید توجه داشت که در انتخابات مجلس تنها یک شهر نیست که میتواند زنان را در لیست جای دهد و اگر به صورت طبیعی در حوزههای انتخابیه رأی گیری صورت گیرد، خود به خود ترکیبی از زنان و مردان رأی خواهند آورد و لزومی ندارد بابت یک دغدغه در سطح کلان، سهمیهای جنسیتی در تمامی حوزههای انتخابیه اعمال شود و با نام عدالت جنسیتی توجیه شود.
🔶 این دغدغه کلان، محتاج گفتمان سازی شایسته سالاری و البته سهلگیری و جبران برای زنان با پیش فرض کشف وسع و استعداد به جای بررسی عملکرد بالفعل آنان بخاطر محروم نشدن جامعه از زنان شایسته داشت. طبیعتا این ملاحظه میتواند در انتخاباتهای دیگر مثل شورای شهر بروز دیگری داشتهباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم دکتر رقیه فاضل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#مجلس #مشارکت_حداکثری
#وحدت #بصیرت
✅ چرا دشمنان تحریم انتخابات را پیگیری میکنند؟
🔶 دو هفته دیگر تا زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری باقی مانده است. صدای تحریم انتخابات از جبهه دشمنان جمهوری اسلامی بلندتر شده است. سوال این است که چرا دشمنان جمهوری اسلامی ایران بیش از هر زمان دیگری بر تحریم انتخابات از سوی مردم تأکید میورزند؟
🔶 رهبر معظم انقلاب چهار راهبرد رقابت واقعی، سلامت حقیقی، امنیت کامل و مشارکت قوی و پرشور را برای انتخابات یکم مارس (۱۱ اسفند آینده) مطرح کردند. در مقابل این چهار راهبرد، دشمنان نظام جمهوری اسلامی با زیر سوال بردن رقابت و سلامت انتخابات، خواستار تحریم انتخابات از سوی مردم هستند. البته این رفتار در درون خود تناقض نیز دارد، زیرا دشمن از یک سو انتخابات را فرمایشی و زینتی توصیف میکند که اهمیتی ندارد و از سوی دیگر از همه ابزارهای در اختیار بهره میگیرد تا مردم را متقاعد کنند نباید در انتخابات شرکت کنند. اما چرا چنین تلاشی از سوی دشمنان جمهوری اسلامی ایران انجام میشود؟
1⃣ انتخابات در ایران نمایشی نیست
نخستین دلیل این است که دشمن اساساً آگاه است و میداند که انتخابات نه تنها در ایران نمایشی و زینتی نیست بلکه بستر چرخش مسالمتآمیز قدرت را فراهم میکند. آنچه در سالهای اخیر توسط دشمنان نظام جمهوری اسلامی پیگیری شد، فراهم کردن زمینه اغتشاش و خشونت در ایران است در حالی که انتخابات در مقابل این هدف قرار میگیرد. بنابراین، کارکرد انتخابات در چرخش قدرت و به تعبیر رهبر معظم انقلاب جلوگیری از دیکتاتوری حائز اهمیت است.
2⃣ انتخابات، اقتدارآفرین است
دومین دلیل این است که انتخابات همانگونه که رهبر معظم انقلاب عنوان کردند زمینهساز وحدت ملی است و وحدت ملی به امنیت ملی منجر خواهد شد و امنیت ملی نیز اقتدار ملی را در پی خواهد داشت. دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران از یک سو خواستار وحدت ملی و از سوی دیگر نیز خواستار اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران نیستند. منافع دشمنان با اختلاف و تفرقه در میان مردم و با تضعیف قدرت و موقعیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران تأمین میشود. بنابراین، به خصوص در یک دهه اخیر هر زمان که انتخابات در ایران برگزار میشود، دشمنان بر طبل تحریم میکوبند و این رویکرد در انتخابات اخیر قویتر و جدیتر از زمانهای دیگر پیگیری میشود، زیرا دشمنان از اغتشاشات سال گذشته در ایران به اهداف خود ضد نظام دست پیدا نکردند و اکنون سعی دارند با ترغیب مردم به مشارکت نکردن در انتخابات، مشروعیت و مقبولیت مردمی نظام جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال ببرند.
3⃣ پشتوانه مردم از مهمترین منابع قدرت جمهوری اسلامی است
سومین دلیل این است که دشمنان در سالهای اخیر سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دادند. حتی شدت بخشیدن به تحریمها نیز با هدف تحت فشار قرار گرفتن مردم به لحاظ اقتصادی و ایجاد نارضایتی از نظام نزد مردم پیگیری میشود. انتخابات از جمله زمینههایی است که به واسطه سر و کار داشتن با اعداد و ارقام واقعی نه حدودی، زمینه مانور دشمنان را فراهم میکند. مخالفان جمهوری اسلامی ایران که آروز داشتند نظام جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را نبیند، اکنون جدا کردن مردم از نظام را هدف اصلی و مهم خود قرار دادهاند تا با بهرهگیری از امپراطوری رسانهای خود، این گونه تبلیغ کنند که جمهوری اسلامی ایران سرمایه اجتماعی و پشتوانه مردمی خود را از دست داده است. ترغیب مردم به مشارکت نکردن در انتخابات را باید از این زاویه نیز مورد توجه قرار داد.
4⃣ تضعیف موقعیت منطقهای و جهانی دولت و مجلس
چهارمین دلیل برای ترغیب مردم به مشارکت نکردن در انتخابات نیز تضعیف موقعیت دولت و مجلس در سطح منطقهای و جهانی است. دشمنان بر این باور هستند که هر اندازه میزان مشارکت در انتخابات پایینتر باشد، دولت و مجلس در سطح منطقهای و جهانی از موقعیت ضعیفتری برخوردار خواهند بود و قدرت چانهزنی کمتری برای تعقیب منافع ملی خواهند داشت.
🔶 نتیجه
هیچ تردیدی وجود ندارد که جمهوری اسلامی ایران بیش از هر کشور دیگر در جهان با دشمنی مواجه است. دشمنان از استقلالخواهی ایران و جلوگیری از مداخله قدرتها در امور داخلی ایران ناراضی هستند. اساساً از دید قدرتهای غربی مقولههای مهمی نظیر استقلال و مخالفت با مداخله برای کشورهای منطقه غرب آسیا قابل توجیه نیست. کشوری که خواهان استقلال است و اجازه مداخله نمیدهد نیز با فشار همهجانبهای مواجه خواهد شد و جنگ شناختی نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. بدون تردید مردم آگاه و بصیر ایران روز ۱۱ اسفند با حضور پرشور و قوی پای صندوقهای رأی بار دیگر توطئهها را با شکست مواجه خواهند کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عماد سیدی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#امنیت #افول_آمریکا
✅ حرکت غیر منتظره امارات/ زمینه سازی آمریکا برای خروج از منطقه؟!
🔶 اتفاق جالبی افتاده؛ پلیتیکو گزارش داده برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و مخصوصا امارات به آمریکا گفته اند حق ندارید از پایگاه هایتان در خاک ما برای حمله به ایران و متحدانش استفاده کنید! نکته اما اینجاست که حاکم امارات این خواسته را سال ۲۰۲۲ و در دیدار با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید مطرح کرده بود، لیکن پلیتیکو خبرش را امروز منتشر می نماید که آن هم به احتمال فراوان با مجوزهای سیاسی دولت آمریکا مقدور شده است. چرا؟
🔶 واقعیت این است که ایالات متحده آمریکا دیگر آن اعتبار و احترام سابق را نزد کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ندارد. ممالک عرب منطقه سال ها به این امید گاو شیرده آمریکا بوده اند که این کشور در ازایش امنیت آنها را در برابر ایران و متحدانش تامین نماید، اما امروز از تامین امنیت خودش هم عاجز است. همگان میبینند آمریکا قادر به مراقبت از پایگاه های خود هم نیست؛ کشتی هایش در منطقه امنیت ندارند، و تفنگدارانش در مواجهه با نظامیان ایرانی در خلیج فارس بالاجبار فارسی حرف میزنند.
🔶 طبعا چنین آمریکایی که حتی در تامین امنیت خود نیز عاجز است قادر نخواهد بود پشتیبان خوبی برای کشورهای منطقه باشد. در واقع اگر درگیری بین اعراب و ایران رخ بدهد آمریکا حاضر نخواهد بود کنارشان بایستد و از آنها دفاع کند. بنابراین بهترین گزینه برای کشورهایی نظیر امارات دوستی با ایران است و نه تقابل با او! علاوه بر این، ایران بارها هشدار داده اگر آمریکا از خاک کشوری برای حمله به منافع ما استفاده کند، نه تنها ارتش ایالات متحده که حتی کشور میزبان هم تنبیه می شود. اما نکته مهم این ماجرا زمان انتشار این خبر در رسانه آمریکایی پلیتیکو است! آمریکا اگر میخواست درخواست امارات را نادیده بگیرد قطعا اجازه انتشار خبرش را نمیداد!
🔶 کما اینکه تا همین چند روز پیش هم آن را مخفی کرده بود؛ اما بایدن این روزها از یک طرف با فشار نیروهای مقاومت در غرب آسیا روبرو است، و از طرفی هم باید پاسخگوی منتقدین داخلی باشد که چرا در برابر گروه های وابسته به ایران منفعل عمل می کند. از آنجا که توان غلبه بر این شرایط را ندارد احتمالا در پی دستاویزی است تا ناتوانی خود را توجیه کند.
🔶 با انتشار این خبر در پلیتیکو حالا هر زمان که تحت فشار منتقدین قرار گرفت به راحتی میتواند بگوید کشورهای منطقه اجازه استفاده از خاکشان برای حمله به متحدان ایران را به ما نمی دهند، حال آنکه واقعیت چیز دیگری است!
🔶 امارات ممکن است این خواسته را به دلایلِ پیش گفته مطرح کرده باشد، اما مطمئن باشید اگر آمریکا خود نمیخواست نمیتوانست آن را تحمیل کند! ولی انتشار خبر مربوط به سال ۲۰۲۲ آن هم در این شرایط خاص و به دست خود آمریکایی ها، بیانگر آن است که آمریکا آگاهانه عقب نشینی آشکاری داشته است!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #پیشرفت
✅ انتخابات حداکثری، مقدمه پیشرفت اقتصادی
🔶 بدیهی است که انتخابات پیشرو، میتواند مسیر و جهتگیری چندین ساله ایران را در همه زمینهها تعیین کند؛ به ویژه اینکه این انتخابات برای تعیین افرادی است که ریلگذاریِ قطار دولت و نظارت بر حسن حرکت آن را بر عهده دارند. این ریلگذاری میتواند جنبههای گوناگون زندگی ملت و کشور را مؤثر کند. در میان این جنبهها، آنچه در اولویت قرار دارد، مسئله اقتصاد است. سؤال مهم اینکه کنش انتخاباتی مردم چه تأثیراتی بر حل وفصل معضلات اقتصادی کشور دارد؟ در پاسخ به پرسش فوق، چند نکته را از نظر میگذرانیم.
1⃣ اقتصاد در ایران نیازمند جراحیهای بزرگ و اصلاحات اساسی در همه بخشها و جنبههاست. اجرای این اصلاحات ساختاری و نهادی در اقتصاد نیازمند وجود حس اعتماد به نفس در بین کارگزاران و متولیان امر است. این اعتماد به نفس در مسئولان از طریق حمایت مردمی حاصل میشود؛ از این رو افزایش مشارکت در انتخابات میتواند باعث بهبود و تقویت سرمایه اجتماعی برای شروع و پیشبرد اصلاحات اقتصادی شود. توجه به این نکته نیز ضروری است که تصمیمسازان و تصمیمگیران برای تدوین و اجرای اصلاحات اقتصادی با گروههای فشار مواجهند؛ چرا که اصلاحات مربوطه ممکن است منتفعان و متضرران متعددی داشته باشد که به دلایل گوناگون با مخالفتهای شدید خود، چالشهای امنیتی و اعتباری برای دولت حاکم ایجاد کنند. در اینجا پشتوانه حداکثری مردم برای متولیان امور، میتواند فشار حاصل از این گروهها را کاهش دهد.
2⃣ از طرفی رسیدن به پیشرفت اقتصادی و نیل به بهبود وضع موجود نیازمند انتخاب افرادی شایسته در قامت قانونگذار است که بتوانند بستر قانونگذاری لازم را برای پیشرفت فراهم کنند. احتمالاً انتخابات پرشورتر منجر به انتخاب افکار قوی و فرهیخته میشود که میتواند زیربنای پیشرفت را تدارک ببیند.
3⃣ انتخابات با مشارکت حداکثری و نتیجه مطلوب میتواند انتظارات مثبت به اقتصاد تزریق کند و در نتیجه شاخصهای کلان را بهبود بخشد؛ چرا که با توسعه مشارکت و امیدآفرینی، فضای آرامش به اقتصاد تزریق میشود. نقطه مقابل آن نیز وجود دارد. به عبارتی، مشارکت حداقلی، حاکمیت را به بحران مقبولیت و گسترش فضای ناامیدی در جامعه سوق میدهد و در نتیجه جامعه با انتظارات منفی روبهرو میشود که بازخورد آن کاهش امنیت سرمایهگذاری خواهد بود.
4⃣ تکثر و رقابت در انتخابات است که وقتی در انتخابات به صورت واقعی شکل میگیرد، میتواند به زمینهسازی حضور حداکثری احزاب و تشکلهای متعدد منجر شود و در نتیجه احزاب و نمایندگان انتخابی خود را در قبال رأی مردم بیشتر پاسخگو میدانند و به عبارتی زمینه را برای تحقق وعدههای اقتصادی فراهم میکند.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #معنویت
#انتخابات
#وحدت #جمهوری_اسلامی
#مشارکت_حداکثری
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
🔶 آذربایجان مظهر غیرت، عشق، ایمان و شور و هیجان ایمانی و اسلامی است. لازم میدانم تبریک عرض کنم اعیاد شعبانیه را که حقیقتاً برای دلهای شیعه، یکی از مژدههای بزرگ و شادیهای عمیق است
🔶 لازم میدانم از ملت ایران به خاطر راهپیمایی پرشور ۲۲بهمن تشکر کنم. از کسانی هم که امنیت این راهپیمایی را به کمک الهی توانستند تأمین کنند، صمیمانه تشکر میکنم.
🔶 درباره حادثه تاریخساز ۲۹ بهمن تبریز
🌟حادثه تبریز، حادثه قم را از قم به سرتاسر کشور کشاند
♦️وقتی که روحیه مقاومت و شور انقلابی و قیام به سرتاسر کشور کشانده میشود، نتیجه این میشود که بعد از تقریباً یک سال، حادثه ۲۲ بهمن اتفاق میافتد و ایران از این رو به آن رو میشود؛ «تاریخساز» یعنی این.
🔶 مردم تبریز وظیفه را بهنگام شناختند و قیام کردند. آنچه لازم است این است که ما از گذشته برای امروزمان و فردایمان درس بگیریم.
🔶 درباره دو وظیفه مهم ملت ایران
✅وظیفه «نگاه به خود»
✅وظیفه «نگاه به دشمن»
☑️وظیفه اول⏪نگاه به خود:
♦️یعنی سنجش و ارزیابی خود
♦️فقط شناختن عیبها نیست، شناختن نقطهقوتها هم هست
❇️نقطهقوتها را باید:
🔹تقویت کنیم
🔹حفظ کنیم
🔹قدر بدانیم
⭕️نقطهضعفها را باید ترمیم کنیم
👇نقاط قوت:
1️⃣ نابود کردن یک نظام استبدادی ظالم حقکش بیایمان وابسته
2️⃣ایجاد خودباوری ملی در ملت ایران برای فعالیتهای گوناگون ملی
3️⃣ایجاد اعتماد به نفس در مواجههی بینالمللی
4️⃣گستردن تفکر و ارزشهای انقلاب
5️⃣جلوگیری نسبی از گسترش فرهنگ غربی به عنوان فرهنگ برتر
6️⃣خارج کردن خدمات ملی از انحصار در مرکز
7️⃣پرورش دانشمندان جهانی
8️⃣برآمدن گروههای خودجوش مردمی
⭕️نقاط ضعف هم داریم:
👈ساخت یک اقتصاد قوی ملی
👈استقرار عدالت
👈ریشهکنی آسیبهای اجتماعی
👈تطبیق زندگیمان با ارزشهای اسلامی
🔶 هرکدام وظیفهای داریم:
📌وظیفه دولت، مجلس و دیگر مراکز رسمی:
🔹عزم راسخ
🔸کار مداوم
🔹سلامت در عمل
🔸صداقت با مردم
🔹ترجیح منافع ملی بر سود شخصی
🔶 امروز بحمدالله مسئولان بالای مملکت از این امتیازات برخوردارند، منتها در کل سطح مسئولان باید این خصوصیات گسترش پیدا کند.
📌وظیفه نخبگان
🔹شناسایی خلأها و منافذ خطر
🔸جستجو و بررسی راههای رفع خلأ و بستن منافذ خطر
🔹کمک فکری به دولتها، مجلسهای شورای اسلامی و مسئولین
📌وظیفه جوانان
🔷خودشان را از لحاظ صلاحیتهای گوناگون اخلاقی و علمی و غیره، برای نقشآفرینی در پیشرانی آماده کنند
📌وظیفه عمومی مردم
🔷حمایت از مسئولان، خدمتگزاران و کارهای خوب
☑️وظیفه دوم ⏪ نگاه به دشمن
💪شرط مهم پیروزی این است که دشمن را بشناسیم، تواناییهای او را بدانیم، اما نترسیم. ما اگر ضعیف بودیم، دشمن اینجور حیله و خدعه نمیکرد.
🔶 درباره انتخابات پیش رو
🏷مطلب اول
♦️این انتخابات مظهر «جمهوری» است
⏪پس وقتی که آمریکا با نظام جمهوری اسلامی مخالف است، یعنی در واقع با انتخابات مخالف است
⚠️با انواع طرق مختلف سعی میکنند مردم را از انتخابات دور کنند
✅همه باید در انتخابات شرکت کنند
❇️راه اصلاح کشور انتخابات است
🏷مطلب دوم
👌مردم باید دنبال انتخاب اصلح باشند
⁉️اصلح را از کجا بشناسیم؟
☑️آنجایی که میتوانند ⏪ بروند تشخیص بدهند، تحقیق کنند؛
☑️آنجایی که نمیتوانند ⏪ به کسانی که اعتماد دارند اتّکاء کنند؛ آنها معرّفی میکنند، از معرّفی آنها استفاده کنند
🤝کسانی که توانایی حرف زدن با مردم را دارند و مردم از آنها قبول میکنند. مردم را به حضور در انتخابات تشویق کنند
👈کسانی که در میدان انتخابات وارد میشوند
⭕️از اهانت به دیگران
⭕️بداخلاقی
⭕️سیاهنمایی
🔺 اجتناب کنند
🔶 البته اتقان و سلامت انتخابات خواسته همیشگی ما از مسئولین بوده. انتخابات بحمدالله در کشور ما همیشه سالم و صحیح و متین انجام گرفته، این دفعه هم انشاءالله همینجور خواهد بود.
💎عزیزان من! ما با اتّحاد، با ید واحده بودن:
✔️مبارزه کردیم
✔️پیروز شدیم
✔️تا حالا ادامه دادهایم
✅باید بعد از این هم با ید واحده بودن حرکت کنیم
🔶 اختلافات سلیقهای و سیاسی نباید در وحدت ملی ملت ایران در مقابل دشمنان تأثیری بگذارد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد #عزت_ملی
#انتخابات
#تورم #مشارکت_حداکثری
✅ دو خط استدلال ساده رهبری برای مشارکت
🔶 رهبر انقلاب در خصوص شرکت در انتخابات به دو گزاره ساده توجه دادند. یکی توجه به نقاط قوت و ضعف داخلی و دوم دشمنی دشمن. اما این دو چه کمکی به مشارکت می کند؟
1⃣ نقاط قوت و ضعف داخلی
کافیست نقاط قوت و ضعف داخلی را در طی چند سال گذشته مرور کنیم. آنچه مشهود است فارغ از همه قوت و ضعف ها تنها یک کلمه کلیدی است و آنهم "حرکت". اینکه رای مردم باعث شد مجلس و دولت فعلی نقص های گذشته را تصحیح کنند. هرچند تا اصلاح نهایی راه بسیار است اما "حرکت" قابل مشاهده است.
🔶 یک نمونه تورم؛ دولت گذشته اقتصاد را با تورم 59 درصد تحویل دولت جدید داد و علیرغم همه پیش بینی ها از جمله مسوولین دولت سابق مبنی بر تورم سه رقمی در آینده، در خرداد 1401 تورم به 46 درصد رسید و همچنان کاهنده. از جهت رشد و تولید، رشد منفی اقتصاد در دولت جدید به 4 درصد بدون نفت رسید. نرخ بیکاری از 11.5 درصد به رکورد 7.6 درصد کاهش یافت. طی دو سال گذشته قله صادرات غیر نفتی با عدد 52 میلیارد دلار شکسته شد. رشد 10 برابر قیمت مسکن با رشد تولید و عرضه در دو سال گذشته متوقف شد و مواردی از این دست که همگی ثمره همکاری مشترک دولت و مجلس است. پس رای دادیم و تغییرات و حرکت ایجاد شد. برای اصلاح و رشد و تقویت وضع موجود نیز تنها راه حل مشارکت است.
2⃣ دشمن را ببینیم
خاطرتان هست فوتبال ایران و قطر؟ پس از شکست ایران، رسانه های دشمن تمسخر و تحقیر 80 میلیون ملت ایرانی را کلید زدند و جشن و پایکوبی راه انداختند. نکته این یاداوری چیست؟ یک وقت دشمن با اعتقاد ملت ایران مسئله دارد. یک وقت با رفتار مردم اما یک وقت احساسات یک ملت را به تمسخر می گیرد. این میزان شیادی تقریبا در عالم بی سابقه است. هیچ کجای دنیا چنین اپوزسیونی نخواهید دید. این دشمن همان دشمنی است که وقتی مردم برای دختر کاپشن صورتی و باقی شهدای ترور کرمان اشک می ریختند، ملت را به تمسخر گرفتند که حقشان است چون دنبال غذای مجانی بودند.
🔶 این دشمن همان دشمنی است که بارها از نهادهای بین المللی خواستند به ایران حمله نظامی کند. این دشمن همانست که تمام تلاش خود را برای کوچک کردن سفره مردم بکار بست. مانع واردات داروی بیماران سرطانی شد و قهرمان یک ملت را ترور و بعد هم بدان فخر کرد. حالا سوال اینست اگر در محله ای یک اوباش تمام عیار که می خواهد سر به تن ما نباشد و بارها به خانه و خانواده ما تعرض کرده است یک روز بخواهد برای ما خیرخواهی کند باور می کنیم؟ حکم تلاش شبانه و روز دشمن برای اینکه مردم پای صندوق رای نروند همین است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستهای_کلی_نظام
#اقتصاد
#بودجه #مجلس
#مالیات
✅ مجلس یازدهم در راستای تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار و افزایش اشتغال چه اقداماتی انجام داده است؟
🔶 اگر اقتصاد پویا باشد، اشتغال نیز فراهم میشود. بنابراین، مجلس برای حل این مشکل، قوانین زیرساختی و راهبردی همچون جهش تولید دانشبنیان، جهش تولید مسکن، تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار را تصویب کرد؛ اما میتوان گفت مهمترین قدم مجلس یازدهم در حوزۀ اشتغالزایی، تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار بود که رانتها و امضاهای طلایی را از بین برد و به انقلابی در صدور مجوزهای کسبوکار منجر شد. گفتنی است، طی یک سالی که از اجرای قانون میگذرد، حدود یکمیلیون مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها صادر شده است.
🔶 مجلس یازدهم در تبصرۀ 18 قانون بودجه سنواتی اعتبار ویژهای برای اشتغالزایی در نظر گرفت که روند رشد سالانه این بودجه نشان از تأثیرگذاری آن در شاخص رشد اشتغال دارد. این مجلس در سال 1400 مبلغی حدود 20 همت (هزار میلیارد تومان)، سال 1401 حدود 100 همت و در سال 1402 حدود 180 همت برای این کار مصوب کرد که طبق قانون باید مستقیماً بدون دخالت خزانهداری بهحساب استانها واریز و در حوزۀ اشتغالزایی بهرهبرداری شود.
🔶 همچنین مجلس در بودجۀ 1402، اعتبار ویژهای برای احیای کارخانههای تعطیلشده اختصاص داده و در جریان بررسی برنامۀ هفتم توسعه، درگاه ملی مجوزها و اصلاح نظام وثیقهگذاری مورد تأکید و توجه مجدد مجلس قرار گرفت. بر این اساس، در طول برنامۀ هفتم صدور هر نوع مجوز کسبوکار و استعلام آن صرفاً باید بهصورت غیرحضوری انجام شود. گزیده برخی مصوبات مهم مجلس یازدهم در لایحه بودجه 1402 در راستای ایجاد اشتغال و حمایت از تولید عبارتند از:
1⃣ کاهش هفت واحد درصد نرخ مالیات واحدهای تولیدی.
2⃣ معافیت مالیاتی کسبوکارهای مجازی فعال در بسترهای داخلی.
3⃣ تکلیف امهال سهساله تسهیلات کشاورزی خسارتدیده از حوادث غیرمترقبه.
4⃣ بلامانع شدن کاشت زمینهای کشاورزی مورد اختلاف با منابع طبیعی از سوی کشاورزان تا زمان تعیین تکلیف.
🆔 @tahlil_shjr
یمن اجازه نمیدهد کالا به رژیم غاصب سرازیر شود.pdf
75K
#مرزبندی_با_دشمن
#یمن #طوفان_الاقصی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#تحریم
✅ یمن اجازه نمیدهد کالا به رژیم غاصب سرازیر شود
🔶 رویکرد ما از همان لحظه آغاز عملیات «طوفان الاقصی» حمایت از فلسطین بود. یمن در ابعاد مختلف از مقاومت فلسطین حمایت میکند و این حمایت محدود در حوزه نظامی نیست. جنایات صهیونیستها در سایه سکوت و البته همدستی کشورها، سازمانها و نهادهای بینالمللی و با کمال تأسف در سایه سکوت و همدستی کشورهای عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی، انجام میشود. پارلمان و دولت یمن قوانین الزامآوری را درباره تحریم کالاهای آمریکایی و صهیونیستی و ممانعت از ورود آنها به بازارهای یمن تصویب کردند. مجوز آن دسته از شرکتهای تجاری آمریکا که پیشتر توسط وزارت صنعت و تجارت یمن جواز فعالیت دریافت کرده بودند، ابطال شد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای ابراهیم محمد الدیلمی؛ سفیر یمن در ایران
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آمریکا
#جنگ_اوکراین
✅ چرخه باطل جنگ و فروش سلاح
🔶 به گزارش پایگاه «اسکای نیوز» صادرات سال گذشته تسلیحات آمریکا با احتساب فروش مستقیم شرکتهای دفاعی آمریکایی به کشورهای خارجی به ۲۳۸ میلیارد دلار رسید. این حجم از صادرات تسلیحات برای ایالات متحده یک رکورد به شمار میرود. لهستان، آلمان، استرالیا و جمهوری چک در میان کشورهایی هستند که در سال ۲۰۲۳، میلیاردها دلار تسلیحات را به صورت مستقیم از ایالات متحده آمریکا خریداری کردهاند.
🔶 زمینه اصلی فروش سلاح و رکوردشکنی ایالات متحده در سال گذشته وقوع جنگها و بحرانهای بینالمللی است. بنابراین، آمریکا خود باید زمینهساز بحرانها باشد تا بتواند از این طریق تسلیحات ساخت خود را به فروش برساند. تسلیحاتی که ارزشافزوده بالایی دارند و بسیار سودآور هستند. با همین منطق میتوان فهمید که ایالات متحده در جنگ اوکراین و روسیه هم زمینهساز بود و همچنین خواهان ادامه این جنگ است؛ چرا که فرسایشی شدن جنگها به مثابه سود بالا برای اوست. درباره جنگ رژیم صهیونیستی با فلسطین نیز چنین است. به عبارتی، ایالات متحده برخلاف شعارهای خوبی که درباره ضرورت کنترل و توقف جنگ میدهد، در عمل با تجهیز کردن رژیم صهیونیستی به انواع سلاح و مهمات به دنبال فروش تسلیحات خود است و هیچ علاقهای به پایان این جنگ ندارد. طرح دو دولتی پیشنهادی ایالات متحده هم در واقع به دنبال همین مهم است. با تشکیل دو دولت مستقل اسرائیل و فلسطین این منازعه تا ابد ادامه خواهد داشت و رقابت تسلیحاتی کشورها به دلایل سیاسی موجب سودآوری آمریکا میشود.
🔶 از سوی دیگر پیامد این رکوردشکنی آن است که سایر تولید کنندگان سلاح و مهمات، همانند آلمان، انگلیس، نروژ، چین و روسیه وارد بازی رقابت برای پیدا کردن بازار هدف مناسب و افزایش خشونت در سطح نظام بینالملل و استمرار بحرانهای موجود میشوند. در واقع، اجماع نظر برای توسعه قابلیتها و ظرفیتهای ساخت و ارائه تجهیزات نظامی با سرعت بسیار بالایی افزایش پیدا خواهد کرد. هر چند خرید صرف تجهیزات نظامی نمیتواند تولیدکننده قدرت درونزا باشد و دقیقاً برعکس ممکن است به پاشنه آشیل و وابستگی نظامی و امنیتی تبدیل شود، اما دولتهای گوناگون سعی دارند تا با خرید تجهیزات نظامی بهروز، هم عقبماندگی فناوری خود را جبران کنند و هم بازدارندگی خود را ارتقا دهند. همچنین بحرانهای بالقوه در اقصی نقاط دنیا به بالفعل تبدیل شده و در نهایت بحرانهای موجود نیز استمرار پیدا میکنند. چرخه باطل خشونتی که برای نگه داشت آن معلوم نیست که چه باید انجام گیرد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#بصیرت #مشارکت_حداکثری
✅ رهزنان انتخاب عقلانی
🔶 «انتخابات» به مرحله حساس رقابت نامزدها رسیده است و هر کس تلاش خواهد کرد تا گزینه مورد نظر خود را از میان کاندیداها انتخاب کند و در نهایت نام او را چند روز دیگر در ۱۱ اسفند در صندوق رأی بیندازد. در این میان، انتظار میرود این انتخاب یک انتخاب عقلانی باشد، اما در مسیر انتخاب عقلانی، دامها و راهزنانی پنهان هستند که اجازه رسیدن به هدف را به رأیدهندگان نمیدهند که نسبت به آنان باید هوشیار بود.
1⃣ اولین آفت در این مسیر میل افراد به «تقلید و پیروی کورکورانه» است؛ چراکه انتخاب عقلانی دردسرهایی دارد، از جمله آن وقت گذاشتن برای تحقیق و بررسی و تلاش برای شناخت نامزدهای انتخاباتی است. این هزینهای است که اغلب افراد از آن اکراه دارند و ترجیح میدهند که در این مسئله تقلید کنند.
2⃣ راهزن دیگر هوشمندی در رأی دادن، نشناختن معیارها و شاخصهای گزینه مطلوب است. بهترین معیار در این زمینه رجوع به رهنمودها و توصیههایی است که بزرگان مورد اعتماد جامعه در اختیار ملت و تودهها قرار دادهاند که در رأس آنان رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار دارد.
3⃣ یکی دیگر از موانع انتخاب مطلوب، تکیه بر یک مؤلفه و بیتوجهی به شاخصههای دیگر نامزد اصلح است. نتیجه این رویکرد، انتخاب گزینهای است که شاید ویژگی برجستهای داشته باشد، اما فاقد حد مطلوب شرایط دیگر خواهد بود. به واقع، باید تلاش کرد تا به همه شرایط توجه شود و از نگاه تکبعدی به نامزدها پرهیز کرد.
4⃣ غلبه احساسات و عواطف، راهزن دیگری است که مسیر عقلانیت انتخابات را ناکام خواهد گذاشت. متأسفانه، شور و هیجانات رقابتهای انتخاباتی آنقدر بالا میگیرد که گامهای تعقل در نیمه راه رها میشود و احساسات و حب و بغضها بصیرت و انتخاب آگاهانه را از آدمی سلب میکند.
5⃣ دوقطبی شدن فضای انتخابات، بستری آلوده است که زمینه را برای حذف عقلانیت از صحنه انتخابات فراهم خواهد کرد. با دوگانه شدن فضای انتخابات و سیاه و سفید شدن نامزدها، دیگر معیارها و ملاکهای واقعی سنجش کنار میرود و شاخصها و مؤلفههای ساختگی و غیر واقعی، معیار گزینش افراد خواهد شد. این در حالی است که معمولاً تفاوت گزینهها آنقدر زیاد نیست که یکی را کاملاً صالح و دیگری را فاسد دید، یکی را منجی و دیگری را ویرانگر!
🔶 توجه به این موانع و عبور از آنها، نویدبخش انتخاباتی معقول و هوشمندانه خواهد بود که رأیدهنده در آن بر حجت شرعی خود عمل خواهد کرد و نتیجه آن نیز انتخاب فردی کارآمد و شایسته خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #روشنگری
✅ پتک جمهوریت؛ چگونه حضور مردم عامل امنیت ملی می شود؟
🔶 شرکت فعال در انتخابات عاملی ست که باعث بیمه شدن کشور و انقلاب می شود، برخی تحلیل گران سیاسی میگویند: گاها یک انتخابات فایده چندین مانور نظامی برای امنیت بخشی یک کشور دارد و به تعبیر رهبر انقلاب باعث میشود قد و قامت ملی برافراشته شود.
🔶 آن چیزی که سایه جنگ را از سر ملت دور میکند، حضور مردم است؛ چه این حضور در تشییع شهدا و قهرمانان ملی و فرماندهان نظامی باشد، چه در راهپیمایی روز قدس و ۲۲بهمن باشد و چه حضور در پای صندوقهای رأی...
🔶 مجموعه های امنیتی و مجموعه های تحقیقی در مراکز استراتژیک و راهبردی نظامی دشمن وقتی که میخواهند به کشوری حمله کنند اول نگاه میکنند به مقاومت مردم آن کشور و سپس به اینکه پشتیبانی آنها از نظام حاکم چگونه است؛ مثلا در حمله آمریکا در سال ۸۰ برآورد آنها این بود که مردم عراق دیگر نمی خواهند از حکومت دفاع کنند (که در آخر به سرنگونی صدام انجامید) و مردم عراق حمایت خود را از حکومت برداشته بودند و این سیگنال به دشمن ارسال شد که مردم دیگر از حکومت دفاع نمی کنند. حضور مردم در انتخابات به دشمن پیامی را مخابره میکند که دشمن تحلیلهایش بر پایه آن پیام است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجتالاسلام والمسلمین صلح میرزایی
🆔 @tahlil_shjr
چرا نمیتوانیم به هرکسی که میخواهیم رای بدهیم؟.pdf
85.4K
#سیاستهای_کلی_نظام
#انتخابات
#قانون_اساسی #رسانه
#روشنگری
✅ چرا شورای نگهبان در کشور وجود دارد؟
🔶 شورای نگهبان، نمایندگان مجلس را مشخص نمیکند، بلکه صلاحیت کاندیداها را برای شرکت در انتخابات تأیید میکند. نهادی مانند شورای نگهبان - که وظیفه تأیید صلاحیت و نظارت بر انتخابات را دارد - در تمام کشورهایی که دارای انتخابات هستند، وجود دارد...
🔶 اساس سیستم نظارت بر انتخابات در دیگر کشورها، بر پایه نظارت استصوابی است؛ نظارتی که میتواند با وجود رأی قاطع مردم به نمایندگان، بنا به ملاحظاتی، با صادر نکردن اعتبارنامه برای نماینده منتخب و یا ابطال نمایندگی وی و حتی ابطال انتخابات، به تصمیم گیری در انتخابات بپردازد...
🔸 #منبع: برشی از کتاب "انتخابات؛ تکرار یا تغییر؟"؛ آقای سید محمدحسین راجی، آقای سید محمدرضا خاتمی، آفای محسن فوجی
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستهای_کلی_نظام
#طرح_شفافیت_آرا
#بودجه #مجلس
#مالیات
✅ یکی از وعدههای انتخاباتی نمایندگان مجلس یازدهم شفافیت بود، پس چرا قانون شفافیت به تصویب نرسید؟
🔶 تصویب نشدن «شفافیت» در مجلس یازدهم دروغ بزرگی است که مخالفان مجلس آن را تولید کرده و تکرار میکنند. برخلاف این دروغ بزرگ، مجلس طرح شفافیت را در خرداد 1401 تصویب کرد و برای بررسی به شورای نگهبان فرستاد. شورای نگهبان نیز در 26 آذر 1401 رسماً اعلام کرد، اشکالات شورای نگهبان بر این طرح رفع و تنها دو اشکال مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده است که باید از سوی مجمع تعیین تکلیف شود. اما مجمع تشخیص مصلحت نظام، به مدت هشت ماه اعلام نظر در این خصوص را به تأخیر انداخت و در حالی که در این مدت بهجز دو مورد هیچ اشکال دیگری به طرح وارد نکرده بود، ناگهان در شهریور 1402، مجمع با نقض نظر قبلی خود، ایرادات جدیدی بر طرح وارد کرد.
🔶 این موضوع همچنان از سوی مجلس در حال پیگیری است و قطعاً تصویب خواهد شد. با این حال، مجلس که شفافترین قوۀ کشور محسوب میشود، برای شفافیت بیشتر و عمل به وعدۀ خود در شفافیت آرا، بهصورت داوطلبانه این طرح را اجرا کرده و اکنون 220 نفر از نمایندگان بهصورت داوطلبانه در حال اجرای قانون هستند و آرای آنها بهصورت روزانه در سایت رسمی مجلس به آدرس parliran.ir منتشر میشود. پس تا تصویب نهایی، غالب مجلسیها در حال اجرای طرح شفافیت مطابق وعده خود هستند و انشاءالله به زودی به قانون تبدیل خواهد شد.
🔶 گزیده برخی مصوبات مهم در لایحه بودجه ۱۴۰۲ در خصوص شفافیت عبارتند از:
1⃣ الزام انتشار ماهانه حقوق نمایندگان و مدیران مجلس برای نظارت عمومی در پاکنا (جزء ۱ بند الف تبصره ۲۰).
2⃣ ممنوعیت افزایش ارقام بودجه شرکتهای دولتی از سوی سازمان برنامه و بودجه.
3⃣ مشمولیت مالیاتی خودروهای لوکس بالای سه میلیارد تومان.
4⃣ مشمولیت مالیاتی خانههای لوکس و باغ ویلاهای با ارزش ۲۰ میلیارد تومان.
5⃣ حذف معافیت مالیاتی برخی اشخاص حقیقی یا حقوقی پردرآمد مانند مؤسسات کنکور.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#انتخابات
#مجلس #وحدت #امنیت
#مشارکت_حداکثری #پیشرفت
✅ اکسیر امیدبخش زندگی
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_ ۴۳۲.pdf
2.07M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#انتخابات
#مجلس #وحدت #امنیت
#مشارکت_حداکثری #پیشرفت
✅ اکسیر امیدبخش زندگی
🔶 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله، در آستانه نیمه شعبان و سالروز ولادت حضرت ولیعصر (عج) به این سؤال، پاسخ داده است که ایمان به مهدی موعود (عج) و انتظار فرج چه نقشی در زندگی فردی و اجتماعی دارد؟
🔶 سخن هفته این شماره خط حزبالله با عنوان «شتاب به حرکت عمومی مردم» پاسخی به این پرسش است که خواص در مسائل مهم جامعه چه وظایفی دارند و در انتخابات چگونه میتوانند نقشآفرینی کنند؟
🌷 این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر سردار شهید حسین خرازی، فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین (ع) تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۳۲
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#آمریکا #آتش_بس
✅ خباثت آمریکایی، جنایت صهیونیستی!
🔶 آمریکا بار دیگر قطعنامه شورای امنیت برای برقراری آتش بس در غزه را بر خلاف اکثریت آرا وتو کرد تا بار دیگر خود را همدست شماره یک رژیم صهیونیستی در جنایت معرفی کند. تا زمانی که اسرائیل خود مجبور به پذیرش آتش بس نشود، انتظار از آمریکا برای همراهی با شورای امنیت امری بی حاصل است.
🔶 قانون مسخره وتو هرچند سازمان ملل را به گروگان چند کشور و خصوصا آمریکا در آورده، اما همین شنای آمریکا در خلاف جهت آب هم در شرایطی که ملت های جهان به طرفداری از فلسطین به پا خاسته اند خود یک دستاورد برای مظلومان غزه و صد البته نشانه ضعف و انزوای ایالات متحده آمریکا و اسرائیل است.
🔶 آمریکا میخواهد اسرائیل را پیروز جلوه دهد و او را راضی نگه دارد، و نتانیاهو میخواهد از جنگی که هم از نظر نظامی و هم به لحاظ اخلاقی در آن بازنده است پیروز خارج شود که تا به امروز موفق نبوده است. هرچه این مسیر تا پایان جنگ غزه طولانی تر شود، شرایط برای آمریکا و اسرائیل هم سخت تر خواهد شد. پس از شکایت آفریقای جنوبی به دادگاه لاهه، حالا رئیس جمهور برزیل هم حسابی از خجالتشان درآمده و البته رئیس جمهور کلمبیا هم حرف های لولا داسیلوا را تایید کرده است.
🔶 اسرائیل در به در به دنبال یک پیروزی حداقلی است و هرگونه توقف جنگ بدون دستاورد منجر به مفتضح شدن این رژیم میشود. از آنجا که نتانیاهو حیات سیاسی خود را به این جنگ گره زده است، علیرغم همه فشارها همچنان مقاومت میکند. آمریکا نیز بی میل به آتش بس نیست، اما آتش بسی میخواهد که بتواند از دل آن برای اسرائیل پیروزی به دست بیاورد. به همین دلیل بر توقف های کوتاه مدت و نه کامل جنگ تاکید دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#جمهوری_اسلامی
#دستاورد #پیشرفت
✅ جمهوری اسلامی کارآمد یا ناکارآمد؟
1️⃣ آیا یک نظام ناکارآمد، میتواند طی ۴۵ سال از استقلال، تمامیت ارضی و موجودیت خود و ساختارهایش در برابر مجموعهای از توطئهها، فشارها و فتنهانگیزیهای طراحی شده و به اجرا درآمده از سوی تمامی قدرتهای استکباری و شیطانی دفاع کند؟
2️⃣ آیا یک نظام ناکارآمد، میتواند کشوری را که از نظر ارتش، تجهیزات و قدرت دفاعی کاملاً وابسته است، به یک کشور دارای اقتدار دفاعی، نظامی و امنیتی رسانده، به گونهای که نه تنها از قدرت نظامی بازدارنده، بلکه فراتر از آن دارای قدرت ضربه متقابل در برابر هر نوع عامل تهدید نماید؟
3️⃣ آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند ایران موسوم به ژاندارم منطقه و تحت فرمان آمریکا در دوران قبل از انقلاب را، به قدرت برتر و دارای نفوذ راهبردی در منطقه غرب آسیا تبدیل کند؟
4️⃣ آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند طی ۴۰ سال به استناد گزارش سازمان ملل، شاخصه توسعه انسانی ایران را ۶۰ پله ارتقا بخشیده و از این جهت جمهوری اسلامی رتبه اول رشد این شاخص را از آن خود کند؟ شاخصی که از ترکیب چهار کمیت عددی در سه حوزه سلامت و بهداشت، آموزش و سطح مناسب زندگی به دست میآید. یکی از نتایج این ارتقای ۶۰ پلهای، افزایش شاخص امید به زندگی از ۵۰ سال قبل از انقلاب به ۷۷ سال در مقطع فعلی است.
5️⃣ آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند رتبه علمی کشور را از رتبه ۵۶ جهان به رتبه ۱۶ و از رتبه ۵ در منطقه به مرتبه ۱ منطقه ارتقا داده و سرعت رشد علم در ایران را ۱۱ برابر میانگین سرعت رشد علم در جهان کند؟
6️⃣ آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند رتبه ایران در علوم نانو، بیوشیمی و زیست مولکولی، علوم هوا فضا، علوم فیزیک و علوم ریاضی را از رتبه بالای ۵۰ به رتبه زیر ۱۶ ارتقا داده و در علوم ژنتیک و سلولهای بنیادین، ایران را بعد از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار دهد؟
7️⃣ یک نظام سیاسی ناکارآمد، نمیتواند رتبه ایران در ثبت اختراعات را از رتبه ۳۹ جهان به رتبه ۷ جهان در سال ۲۰۱۶ برساند.
8️⃣ یک نظام سیاسی ناکارآمد، نمیتواند در مدت ۴۵ سال، خطوط ریلی کشور را بیش از دو برابر با ارتقای ۲۰ پلهای رتبه ایران در رتبهبندی ترابری خطوط ریلی جهان، رشد ۶ برابری ترابری کالا به کمک خطوط ریلی در کشور، رشد ۲۵ برابری تعداد مسافران جابهجا شده با استفاده از خطوط هوایی، رشد ۱۵ برابری بار جابهجا شده با استفاده از خطوط هوایی، افزایش ۴.۴ برابری طول جادههای کشور، افزایش ۸ برابری آزادراههای کشور، افزایش ۱۲.۵ برابری جادههای روستایی برساند.
9️⃣ نظام سیاسی ایران اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران را در علم انرژی از رتبه ۵۷ در جهان در دوران پهلوی، به رتبه ۱۱ جهان و از رتبه ۷ در منطقه به رتبه اول منطقه رسانده و ایران را در رتبه هشتم جهان در میان کشورهای تولیدکننده جهان قرار دهد.
🔟 جمهوری اسلامی اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران در علم انرژی هستهای را از رتبه ۸۶ جهان به رتبه ۱۱ و از رتبه ۱۱ به رتبه ۱ در منطقه ارتقا دهد.
1️⃣1️⃣ جمهوری اسلامی اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران را در صنعت فولاد از رتبه ۳۰ جهان به رتبه ۱۰ ارتقا دهد.
2️⃣1️⃣ اگر نظام سیاسی ایران ناکارآمد بود، در حوزه امنیت غذایی هیچ گاه رشد چهار برابری شاخص تولید مواد غذایی، رشد چهار برابری شاخص تولید محصولات کشاورزی، رشد بیش از سه برابری شاخص تولید دام، رشد ۱۰ برابری تولید گوشت مرغ، رشد بیش از ۱.۵ برابری سرانه تأمین گوشت به ازای هر شخص، رشد پنج برابری سرانه مصرف ماهی و غذاهای دریایی و روند به شدت کاهشی مرگ و میر بر اثر سوءتغذیه در ایران پدید نمیآمد.
3️⃣1️⃣ اگر جمهوری اسلامی ناکارآمد بود، نمیتوانست فقیر بودن ۴۶ درصدی مردم ایران در دوران پهلوی را به حدود ۱۴ درصد کاهش دهد. کسانی که تصور میکنند فقط در ایران فقیر وجود دارد، به آمارهای معتبر بینالمللی توجه کنند که میزان فقر در دیگر کشورها را گزارش میکند، مانند فقر بیش از ۱۲ درصدی مردم آمریکا، فقر ۱۹ درصدی مردم انگلستان، فقر ۱۴.۸ درصدی مردم فرانسه، فقر ۱۸ درصدی مردم ژاپن، فقر ۵۰ درصدی افراد بالای ۶۰ سال در کره جنوبی، فقر ۲۱.۹ درصدی مردم ترکیه و فقر ۲۵ درصدی مردم در عربستان.
🔶 با نگاهی عالمانه و منصفانه در موارد پیش گفته که همگی مستند به آمار منابع معتبر بینالمللی است، میتوان قضاوت کرد که آیا جمهوری اسلامی، یک نظام سیاسی و حکومتی کارآمد است یا ناکارآمد، آن هم با وجود همه فشارها از سوی جبهه استکبار در این 45 سال گذشته. البته در این نوشتار، بنا بر این نبود که به فضیلتها و دستاوردهای ناشی از رویکردها و جهتگیریهای معنوی و انسانی جمهوری اسلامی پرداخته شود.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#انسجام_اجتماعی #امنیت
#مشارکت_حداکثری #پیشرفت
✅ رای دادیم چی شد!؟
🔶 مهمترین شبهه این روزهای مرددین برای رای ندادن این گزاره است که معمولا به زبان های مختلف بیان می شود. مثلا رای دادیم تورم چی شد یا مگه رای دادیم مسکن درست شد؟ یا اگر رای دادن فایده داشت انقدر بیکاری نبود یا خودرو چنان نبود و غیره.
🔶 اما واقعا رای دادیم چی شد؟ دو پاسخ در این رابطه وجود دارد و لازم است توامان به هردو توجه کرد.
1⃣ اولا فارغ از اینکه با رای دادن چه نتیجه حاصل می شود، خود رای دادن موضوعیت دارد نه صرفا طریقیت. صندوق رای قدرت ساز است. قدرت مهمترین رکن یک جامعه است، برای اینکه به هر جایی بخواهد برسد. حضور مردم اراده جامعه و حاکمیت را تقویت می کند. همین قدرت است که امنیت ساز است. همین قدرت است که موجب انسجام اجتماعی و جلوگیری از فروپاشی می شود. همین قدرت است که مسیر پیشرفت را تعیین می کند. اراده صالح ترین مسئول در بالاترین سطح کارآمدی، بدون پشتوانه و اقبال و مشارکت مردم محکوم به شکست است.
2⃣ اما واقعیت اینست که فارغ از این موضوع، رای دادیم و تغییر هم ایجاد شد.
➖رای دادیم و تورم ۶۰ درصدی دولت قبل به ۴۵ درصد آنهم ظرف کمتر از یکسال رسید. تورمی که همه اقتصاددانان وحتی مسئولین دولت قبلی پیش بینی می کردند سه رقمی می شود.
➖رای دادیم و نرخ بیکاری از ۱۱.۵ درصد به ۷.۵ درصد رسید و رکورد کاهش نرخ بیکاری پس از انقلاب شکسته شد.
➖رای دادیم و قدم های بلند برای شفافیت قوا برداشته شد. قانون سوت زنی برای مبارزه با فساد تصویب شد و بجای اینکه مسئولین دولتی خط قرمز مبارزه با فساد باشند، گشت ارشاد مدیران راه افتاد و ۶۰ مدیر متخلف بیکار و ۲۰ مدیر به دادگاه معرفی شدند.
➖رای دادیم و نرخ رشد اقتصادی از منفی بودن خارج و به ۴ درصد بدون نفت و ۷ درصد با احتساب نفت رسید.
➖رای دادیم و مالیات تولید از ۲۶ درصد به ۱۵ درصد کاهش و همزمان مالیات خانه های خالی و مالیات بر سوداگری و سفته بازی و مالیات بر سلبریتی ها و هنرمندان و غیره برقرار شد.
➖رای دادیم و رشد ۱۰ برابر قیمت مسکن در چند سال آخر دولت قبل، با ساخت یک میلیون مسکن در سال متوقف و در برخی نقاط کاهنده شد.
➖رای دادیم و رشد تولید خودرو افزایش و به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه در سال رسید و با واردات خودروی مصرفی انحصار خودروی داخلی شکسته و در نهایت جلوی رشد افسارگسیخته قیمت ها گرفته شد.
➖رای دادیم و تسهیلات مسکن ۳.۵ برابر و حقوق سربازی ۱۲ برابر و یارانه ۹ برابر شد.
➖رای دادیم و ۵ دهک اول بیمه کامل شدند و ۳ دهک بیمه رایگان شدند و هزینه درمان بیماران صعب العلاج صفر شد.
🔶 اینها همه ثمره رای دادن است. امروز وظیفه همه ما اینست که برای دیگران هم توضیح دهیم که رای دادیم و چه شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#اتحاد #جمهوری_اسلامی
#وحدت #مشارکت_حداکثری
✅ اتحاد؛ ناکامی حکومتهای سابق و ارمغان جمهوری اسلامی
🔶 در دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر فرزانه انقلاب، معظمله فرمودند: «ما با ید واحده بودن مبارزه کردیم، با ید واحده بودن پیروز شدیم، با ید واحده بودن تا حالا ادامه دادیم، باید بعد از این هم با ید واحده بودن حرکت کنیم اختلافات سلیقهای و سیاسی و این حرفها نباید در وحدت ملی ملت ایران در مقابل دشمنان تأثیری بگذارد.» ایجاد «ید واحده» مسئلهای است که حکومتهای گوناگون در آن ناکام ماندند. در دوران قاجار، حتی خدمات اجتماعی نیز باعث همدلی و اتحاد مردم و حکومت نمیشد؛ چنانکه «یِرواند آبراهامیان» تاریخنگار ایرانیـ آمریکایی، در کتاب «ایران بین دو انقلاب» میآورد: «احداث جاده برای روستاییان خوشایند نبود و جایی که جاده احداث میشد، روستاییان فرسخها دورتر از آنجا ساکن میشدند؛ چرا که جاده، مسیر را برای حضور مأموران مالیات هموار میکرد.»
🔶 در زمان پهلوی اول، کلاه پهلوی و در پهلوی دوم ایجاد حزب رستاخیز همگی تلاشی برای ایجاد اتحاد و همدلی میان ملت و حکومت بود، اما هیچ یک نتیجه مثبتی نداشت. در مقابل، شخصیت انقلابی امام خمینی (ره) چنان اتحادی را میان اقشار گوناگون مردم ایجاد کرد که برای پهلوی و همپیمانانش باور کردنی نبود. در جریان حمله مأموران سفاک پهلوی به مدرسه فیضیه و تخریب آن در فروردین ۱۳۴۲، در بانک صادرات تهران شعبه لالهزار نو حسابی به شماره حساب ۱۰ بانک صادرات به نام امام افتتاح شد و از این طریق بازاریان در کنار روحانیون مشارکت کم نظیری را از خود برای کمک به مدرسه فیضیه به نمایش گذاشتند. در ادامه ظلمهای پهلوی شاهد وقایعی، همچون قیام ۱۵ خرداد بودیم که همگی بیانکننده اتحاد مردمی به گرد علما و روحانیون بود. در واقع این همان برگ برندهای بود که سلاطین نتوانسته بودند به آن دست یابند.
🔶 نمودهای این اتحاد و همدلی، دیدارهای امامین انقلاب با اقشار گوناگون مردمی، راهپیماییها و نیز انتخاباتهای متعدد در این ۴۵ سال بوده است. از اینرو اکنون که نزدیک به ایام انتخابات است، بیش از پیش شاهد هجمههای دشمنان برای کاهش مشارکت هستیم، از ابتدای امسال شبکههای معاند کلیدواژه مشارکت ۳۰ درصدی را مطرح کردند و برنامههای اختصاصی را صرفاً برای ایجاد پویشهای عدم مشارکت در انتخابات اجرا کردند و در ادامه این فضاسازیها شاهد انفجار تعمدی لوله گاز بروجن، هک سامانه مجلس و انتشار فیشهای دستکاری شده نمایندگان مجلس بودیم که همگی تکمیلکننده یک جورچین بودند. دشمن به خوبی فهمیده است که در برهههای مختلف، از قبیل انقلاب، جنگ تحمیلی، عبور از فتنهها، کرونا و... فرهنگ مواسات، همدلی و اتحاد عامل عبور از این گردنهها بوده است، از این رو توپخانه خود را به سمت مشارکت مردمی گرفته است. بنابراین، مشارکت حداکثری باطلالسحر نقشههای دشمن خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr