✅ امام صادق علیه السلام میفرمایند:
«مَثَل #ابوطالب مَثَل اصحاب کهف است. ایمانشان را مخفی نگاه داشتند و شرک را ظاهر کردند و در نتیجه خداوند دو مرتبه به ایشان پاداش داد.»
📔الکلینی الرازی، أبو جعفر محمد بن یعقوب بن إسحاق (المتوفى328 هـ)،الکافی، ج۲ ص۴۶۲، ح۲۸ الناشر: دار الحدیث، قم-ایران
☑️ تصحیح روایت توسط علامه مجلسی اول :
« و في الحسن كالصحيح. عن هشام بن سالم و المصنف في القوي، عن عبد الله بن الفضل الهاشمي، عن أبي عبد الله عليه السلام قال إن مثل أبي طالب مثل أصحاب الكهف أسروا الإيمان و أظهروا الشرك فآتاهم الله أجرهم مرتين»
📔 روضة المتقين في شرح من لا يحضره الفقيه - المجلسي، محمد تقى ج۱۲ ص۲۱۹
◾️۲۶رجب سالروز وفات ابوالائمه و سیدالبطحاء حضرت ابوطالب(علیه السلام) را به محضر مبارک حضرت بقیةالله الاعظم (عجل الله فرجه) و مولی الموحدین امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب (علیهماالسلام) و جمیع دلدادگان و محبین اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) تسلیت عرض مینماییم ؛ غم انگيزتر از اين مصيبت، مصيبت دست های آلودهای است که با جعل تاريخ و حديث، تلاش کردند تا حضرت ابوطالب علیهالسلام را مشرک جلوه دهند!
@borrhann
#ابوطالب #منجی
#قاعده_الزام
💎 شعر ناب
═✧❁﷽❁✧═
1️⃣ پیامبران الهی دو گونه ولایت دارند:
←ولایت تشریعی: در قالب امر به نماز و روزه و حج و ... است.
←ولایت تکوینی: مظهر« کن فیکون» خداوند که به اذن خدا مرده زنده میکنند و ماه را میشکافند و ... .
2️⃣ اعتقاد به ولایت تکوینی حجج الهی علیهمالسلام ، نیازمند ایمان بسیار بالا نسبت به او است. در صحیح بخاری، یکی از زیباترین اشعار حضرت ابوطالب علیهالسلام در مدح پیامبراکرم صلیالله علیه و آله ذکر شده است:
♦️ وأَبْيَضَ يُسْتَسْقَى الْغَمَامُ بِوَجْهِهِ
♦️ ثمَالُ الْيَتَامَى عِصْمَةٌ لِلأَرَامِلِ
♦️ چهره نورانی که با آبروی او مردم از ابرها باران طلب میکنند
♦️ بخشنده به یتیمان و پناه بیوه زنان
3️⃣ این شعر بیانگر ایمان عمیق حضرت ابوطالب علیهالسلام به ولایت تکوینی پیامبر خدا صلیالله علیه و آله است. بخاری همانگونه که در اسکن الحاقی میبینید فقط همین یک بیت را ذکر کرده است؛
ابیات دیگر در اصول کافی آمده است؛
4️⃣ حضرت ابوطالب علیهالسلام نسبت به پیامبر خدا صلیالله علیه و آله «رفيقا شَفيقا يَمنعُه مِن مَرَد قريش» همراهی بسیار دلسوز بود که مانع زورگویی و عصیان قریش بر علیه او می شد.. پیامبر را از فرزندانش بیشتر دوست میداشت. اگر فرزندان خودش ژولیده و پریشان بودند، پیامبر را شاداب و معطر میکرد. فقط در کنار او میخوابید. همیشه با او بود. با او از خانه بیرون می رفت و ... . (طبقات الكبرى، 1 / 120)
➖➖➖➖➖
✧@borrhann
#مبعث (۶۲) #اعجاز_علمی_قرآن (۷۲)
#نقد_آتئیست (۸۷) #منجی (۳۱۰)
⁉️ آیا پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله به دروغ ادعای نبوت کردند؟
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
❌ اسلام ستیزان بار ها و به صورت های مختلف ادعا کرده اند که حضرت محمد صلیالله علیه و آله در حالی مدعی نبوت شدند که خود نیز میدانستند چنین نیست!
و برای تعیین انگیزه این دروغ (به گمان خود) سخنان مختلفی گفتهاند . حال باید احوال شخصی و دعوت آن حضرت را بررسی کنیم تا معلوم شود آیا واقعا چنین بوده است؟ یا اینکه خود آن حضرت نیز به طریق خود ایمان داشت؟
البته دقت شود که اطمینان یک شخص به راهش ، لزوما به معنای حقانیت او نیست! پس این مطلب ما نیز فقط در جهت بررسی روش پیامبر صلیالله علیه و آله و نقد نظریات اسلام ستیزانه است.
✍اما پاسخ ما :
🔸کسانی که به بطلان دعوت خود واقف هستند ، از معرض معیار ها و آزمایش هایی که حق و باطل را نشان میدهند ، فرار میکنند. خصوصا اگر مانند پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله ، یک رهبر اجتماعی موفق باشند. اما در دعوت اسلام چنین نیست :
💠 قرآن و پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله بار ها مخالفین خود را به بحث علمی و بررسی نشانه های حقانیت اسلام فراخوانده اند . و به مسلمین امر کرده اند که گفت و گوی علمی بایستی بر اساس حکمت و بهترین روش ها باشد . (آیه ۴۶ سوره عنکبوت)
💠 حضرت محمد صلیالله علیه و آله بنابر قرآن کریم در سوره آل عمران ، آیه ۶۱ ، مخالفین خود و از جمله مسیحیان نجران را (بعد از بحث علمی) به #مباهله دعوت میکنند و به همراه اهل بیت خود علیهمالسلام وارد این عرصه میشود که : طرفین دعا کنند تا هر کس در دعوت خود کاذب است ، دچار لعنت و غضب خدا شود.
💠 رسول الله صلیالله علیه و آله در هنگام خطرات خود و نزدیکانشان را از میدان دور نمیکنند. بلکه بار ها خود ایشان یا نزدیکان ایشان مستقیماً به میدان پا نهاده اند و زحمت ها را به دوش کشیده اند. مثل ماجرای مباهله ، یا فرستادن حضرت امیر و #حمزه و ... در جنگ ها و تحمل محدودیت های مالی و اقتصادی و ...(پیشنهاد مطالعه اسکن الحاقی و اینجا)
💠 در بسیاری موارد از قرآن و سخنان پیامبر صلیالله علیه و آله دعوت به تحقیق و عقلانیت و نقد تحقیر کورکورانه از رهبران دینی و آباء و اجداد شده است؛ از جمله در آیه ۱۷۰ و ۲۱۹ از سوره بقره! تا جایی در آیه ۸۲ از سوره نساء از مخالفین قرآن دعوت میشود که در آن تدبر کنند تا معلوم شود اگر از نزد غیر خدا میبود در آن اختلاف و تضاد بسیار پیدا میشد؛ زیرا پیامبر اکرم آن را در شرایط و حالات مختلف غم و شادی و شکست و پیروزی و ... ارائه کرده بود و←خداوند نیز مدعیان دروغین را با نشان دادن تناقضاتشان رسوا میکند.
💠 قرآن کریم و پیامبر صلیالله علیه و آله بار ها در منظر علمای اهل کتاب ، ایشان را همان پیامبر موعود تورات و انجیل معرفی میکند . (از جمله در آیه ۶ از سوره صف و آیه ۸۹ از سوره بقره) که نشانه های او در کتب انبیاء آمده است! و این یعنی به حقانیت خود باور داشته و مطمئن بوده اند که علمای اهل کتاب که در حجاز و یمن و شام و ... بسیار بودند. توانایی ابطال دعوی ایشان را ندارند!←اهل کتاب نیز متقابلا نتوانستند کذب ایشان را اثبات کنند . در حالی که قدرت و امکاناتش را داشتند و وارد جنگ های مختلف شدند ولی تن به پاسخ علمی ندادند.
💠 پیامبر و قرآن ، بار ها در مقابل شاعران و عالمان مکاتب مختلف ، تحدی کردند که اگر میتوانید مثل قرآن یا یکی از سوره های آن را بیاورید (از جمله در آیه ۲۳ از سوره بقره) که نشان گر اعتماد به منشا الهی دعوت اسلام است.
💠 پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله بنابر اسناد تاریخی ، به سران امپراتوری ها و حکومت های منطقه (ایران و روم و مصر و ...) نامه نوشتند و اینان را به پیروی از خود فراخواندند که نشان گر اوج اعتماد به راه است. در اینجا هم از سوی روم و ... تقابل هایی صورت گرفت که موفق به از بین بردن اسلام نشدند .
➖➖➖➖
@borrhann
#اعجاز_علمی_قرآن (۷۳)
🔻تبیین یکی از معجزات ادبی و بیانی قرآن کریم
┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
در آیه ۴۴ از سوره ی هود چنین میخوانیم :
💎وَقِيلَ يَا أَرْضُ ابْلَعِي مَاءَكِ وَيَا سَمَاءُ أَقْلِعِي وَغِيضَ الْمَاءُ وَقُضِيَ الْأَمْرُ وَاسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِيِّ ۖ وَقِيلَ بُعْدًا لِلْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
#ترجمه : و گفته شد: «ای زمین، آبت را فرو بر! و ای آسمان، خودداری کن! و آب فرو نشست و کار پایان یافت و (کشتی) بر (دامنه کوه) جودی، پهلو گرفت؛ و (در این هنگام،) گفته شد:» دور باد قوم ستمگر (از سعادت و نجات و رحمت خدا!)»
🔸زیباییهای بیانی و ادبی این آیه شریفه را با هم بررسی میکنیم↓↓
در آیه ۴۴ از سورهٔ هود که فرجام یافتن قوم و طوفان نوح را بیان می کند؛ ۲۳ صنعت ادبی به کار برده شده است ، در حالی که خود آیه حدود ۲۰ واژه دارد!
🟨 استعاره در عبارت (یا ارض ابلعی) بدین گونه که زمین به حیوانی تشبیه شده و صفت بلعیدن ، به زمین نسبت داده شده . همچنین در (یا سماء اقلعی) استعاره بالکنایه به کار رفته! چون (قلع) به معنای برکندن است و گویی به آسمان فرمان داده شده که این پرده ی آب ریز را برکند!
🟨 صنعت طباق (آوردن دو واژهٔ مخالف یا متضاد در یک عبارت) مانند این شعر سعدی :
#بخندید و #بگریست مرد خدای
عجب ماند سنگین دلِ تیره رای
🟨 مجاز حذف . در (یا سماء اقلعی) که (یا مطر السماء) بوده
🟨 اشاره (بیان چند معنا به صورت رمزی) در عبارت (غیض الماء) یعنی ته مانده ها فروکش کرد . حکایت از چند معنا میکند : ۱، باران پایان یافت . ۲، زمین آبگاه ها را فروبلعیده . ۳، ته مانده ها هم فرور فته . ۴، موازنه بین #ابلعی و #اقلعی که کاملا هم وزن هستند . ۵، جناس لاحق بین #ابلعی و #اقلعی (یعنی دو واژه در همه چیز شبیه اند به جز یک حرف)
🟨 تسهیم یا ارصاد . یعنی واژه ای به کار گیریم که پایان و فرجام سخن نمایانده شود . در این آیه هم آغازش بر پایانش دلالت دارد .
🟨 تقسیم (یکی از ابعادش نشان دادن همهٔ ابعاد یک چیز است .) در اینجا نیز همه ابعاد پایان یافتن آب ، یعنی بارش آسمانی و جوشش زمینی و آمیزش این دو همه با هم ، بیان شده اند .
🟨 تمثیل . در اینجا از هلاکت و عذاب کفر پیشگان با تعبیر (قُضِی الامر) استفاده شده که دور از معنای موضوع برای هلاک و عذاب است و تمثیل می باشد.
🟨 ارداف (آوردن واژه ای به جای واژه دیگر برای نشان دادن نکته یا لطیفه ای) در اینجا نیز به جای (جلست علی الجودی : بر کوه جودی نشست .) از عبارت (استوت علی الجودی) استفاده شده که یعنی : بر کوه استوار شد و به سمتی گرایش نداشت .
🟨 تعلیل (نشان دادن انگیزهٔ چیزی است . و باعث گیرا تر شدن سخن میشود .) در این آیه هم انگیزه ی استقرار کامل کشتی بیان شده که (غیض الماء) است .
🟨 احتراس یا تکمیل (زدودن ابهام در سخن) در جمله : و قیل بعدا للقوم الظالمین . ابهام احتمالی حل شده! یعنی آن عذاب برای ستمکاران بود نه اینکه نیکان را نیز در بر بگیرد!
🟨 اعتراض (آوردن جمله معترضه برای فهماندن نکته ای) در اینجا هم جملات غیض الماء و قضی الامر و استوت علی الجودی ، معترضه هستند! نکته نیز این است که بفهماند : فروکش کردن آب و اتمام کار و استقرار کشتی ، در فاصله ی دو فرمان (قیل یا سماء ... و بُعدا للقوم ...) روی داده .
🟨 تهذیب . که ترکیب زیبا و خوش آیند واژه هاست .
🟨 ائتلاف لفظ و معنا . یعنی الفاظ با معانی در فخامت و روانی و غرابت و ... تناسب داشته باشند . در اینجا نیز این روش رعایت شده و واژه بهتری نمیتوان جایگزین کرد .
🟨 ایجاز . که کوتاهی لفظ و گستردگی معناست و در این آیه شریفه ، این حقیقت آشکار است .
🟨 حسن النسق يكى از معانيش اينست كه چند جمله معطوف با ترتيب طبيعى و هماهنگ آورده شود به گونه اى كه اگر عطف، قطع شود ، جمله ها پابرجا باشد در اين آيه، سخن از فروكش شدن آب آغاز مى شود تا با همين شيوه با نفرين بر تبهكاران پايان مىيابد.
🟨 حسن البیان . شیوایی بیان است که در این آیه آشکار میباشد .
🟨 كنايه در آيه شريفه به فاعل «قضى» و «غيض» و به قائل «قيل يا أرض» و «قيل بعدا» تصريح نشده است.
🟨 تعریض . در این آیه شریفه با عبارت (بُعدا للظالمین) به دیگر ستمکاران نیز فهمانده شده که ایشان نیز در مسیر هلاک هستند.
🟨 انسجام . واژه ها روان و آبشار گونه اند و بدون لکنت بر زبان جاری میشوند .
🟨 تمكين. جايگزين شدن شايسته فاصله آيه است.
🟨 ابداع . از گرد آمدن چند صنعت ادبی ، صنعت دیگری به نام ابداع پدید میآید که در آیه شریفه پدید آمده است .
💎 رَضيتُ بِاللَّهِ رَبّاً، وَبِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وآلِهِ نَبِيّاً، وَبِالإِسْلامِ ديناً و بالقرآنِ کِتاباً...
➖➖➖➖➖
@borrhann
#ابوحنیفه (۸۲)
🟣 نقدهای سنگین علمای اهل سنت به امام اعظم ابوحنیفه، [مرجع تقلید ۷۰ درصد سنیان ]
🔻روزهای پایانی ماه رجب سالمرگ ابوحنیفه در سال ۱۵۰ هجری قمری
┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
✍ خطیب بغدادی، مورخ مشهور اهل سنت (متوفی ۴۶۳ هجری قمری) نقل کرد:
ولید بن مسلم گوید؛ #مالک_بن_انس گفت؛ آیا در سرزمین شما نام ابوحنیفه برده می شود؟ ولید بن مسلم می گوید گفتم بله. مالک گفت : شایسته نیست که در سرزمین شما سکونت شود!
#متن_عربی؛ الوليد بن مسلم قال قال لي مالك بن أنس: أيتكلم برأي أبي حنيفة عندكم؟ قلت: نعم. قال: ما ينبغي لبلدكم أن يسكن.
📓منبع کتاب ، تاریخ مدینه السلام، تالیف خطیب بغدادی دانشمند اهل سنت، جلد ۱۵ صفحه ۵۵۱ (ر.ک: تصویر الحاقی)
✍ پینوشت: مالک بن انس رئیس فرقه مالکی هاست از فِرَق چهارگانه اهل سنت. ابوحنیفه رئیس فرقه حنفی هاست از فِرَق چهارگانه که بیشتر اهل سنت به ایشان اقتدا کرده اند!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍امام شافعی ( #محمد_بن_ادریس_شافعی از ائمه و مراجع تقلید سرشناس نزد اهل تسنن) میگوید:
📃 کتاب ابوحنیفه را نگاه کردم و ۱۲۰ یا ۱۳۰ ورق داشت. ۸۰ ورق آن درباره وضو و نماز بود و اینها، یا مخالف قرآن بود یا مخالف سنت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) یا دارای اختلاف اقوال، یا دارای تناقض، یا خلاف قیاس.
📃 #متن_عربی: ابن عبدالحكم قال : سمعت الشافعی، يقول: نظرت في كتاب لأبي حنيفة فيه عشرون و مائة، أو ثلاثون و مائة ورقة، فوجدت فيه ثمانين ورقة في الوضوء و الصلاة، و وجدت فيه إما خلافا لكتاب أو لسنة رسول الله صلى الله عليه و سلم، أو اختلاف قول أو تناقضا، أو خلاف قياس
📗کتاب حلیة الاولیاء و طبقات الاصفیاء، تألیف حافظ ابی نعیم، جلد ۹، صفحه ۱۰۳
lib.efatwa.ir/42151/9/103
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍ اِبن حِبان عالم بزرگ و پرآوازه در نزد اهل تسنن مینویسد:
اعتماد و استدلال كردن به نظرات ابوحنيفه جايز نيست. او از داعیان تفکر ارجاء و دعوت کنندگان به #بدعت بود. قاطبه ائمه ما اجازه نداده اند که به اقوال ابوحنیفه احتجاج شود. کسی را در میان ائمه حدیث نمی شناسم که مخالف باشد، پیشوایان اسلام و اهل ورع در تمام شهرهای بزرگ و کوچک، ابوحنیفه را جرح کرده و در او طعن زده اند الا تعدادی انگشت شمار!
#متن_عربی: ۱۱۲۷. ابوحَنیفِه = لَا يجوز الِاحْتِجَاج بِهِ لِأَنَّهُ كَانَ دَاعيا إِلَى الإرجاء والداعية إِلَى الْبدع لَا يجوز أَن يحْتَج بِهِ عِنْد أَئِمَّتنَا قاطبة لَا أعلم بَينهم فِيهِ خلافًا على أَن أَئِمَّة الْمُسلمين وَأهل الْوَرع فِي الدَّين فِي جَمِيع الْأَمْصَار وَسَائِر الأقطار جرحوه وأطلقوا عَلَيْهِ الْقدح إِلَّا الْوَاحِد بعد الْوَاحِد
📓منبع؛ کتاب مجروحین من المحدثین، تالیف ابن حبان بستی. جلد دوم. صفحه ۴۰۵ - ۴۰۶
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍امام صادق (علیه السلام) با سند از کتب اهل تسنن میفرمایند: لعنت من و پدرانم و اجدادم بر ابوحنیفه!
#متن_عربی: أَخْبَرَنَا عَلِيُّ بْنُ عَبْدِالْعَزِيزِ الأُبَلِّيُّ قَالَ حَدَّثَنَا عَمْرُو بْنُ مُحَمَّدٍ الْأنس عَنْ أَبِي الْبَخْتَرِيِّ قَالَ سَمِعْتُ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ يَقُولُ اللَّهُمَّ إِنَّا وَرِثْنَا هَذِهِ النُّبُوَّةَ عَنْ أَبِينَا إِبْرَاهِيمَ خَلِيلِ الرَّحْمَنِ وَ وَرِثْنَا هَذَا الْبَيْتَ عَن أَبينَا إِسْمَاعِيل بن خَلِيلِ الرَّحْمَنِ وَ وَرِثْنَا هَذَا الْعِلْمَ عَنْ جَدِّنَا مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ فَاجْعَلْ لَعْنَتِي وَ لَعْنَةَ آبَائِي وَ أَجْدَادِي عَلَى أَبِي حَنِيفَةَ
📓کتاب المجروحين. تالیف: ابن حبان (عالم سنی مذهب) جلد ۳ صفحه ۶۵ _ یا جلد ۲ صفحه ۴۰۷
lib.efatwa.ir/40265/3/65
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍در کتاب السنه عبدالله بن احمد میخوانیم:
منصور بن ابی مزاحم می گوید؛ مالک بن انس با کلامی بد از ابوحنیفه یاد کرد و گفت : ابوحنیفه با دین مبارزه کرد و هرکس با دین مبارزه کند، دین ندارد.
#متن_عربی ۲۹۲ - حَدَّثَنِي مَنْصُورُ بْنُ أَبِي مُزَاحِمٍ، سَمِعْتُ مَالِكَ بْنَ أَنَسٍ، ذَكَرَ أَبَا حَنِيفَةَ فَذَكَرَهُ بِكَلَامِ سُوءٍ وَ قَالَ: " كَادَ الدِّينَ، وَ قَالَ: مَنْ كَادَ الدِّينَ فَلَيْسَ مِنَ الدِّينِ "
📓کتاب السنة عبدالله بن احمد، جلد ۱ صفحه ۱۹۹، حدیث ۲۹۲ ، تحقیق دکتر محمد بن سعید القحطانی ، ط دار ابن القیم
lib.efatwa.ir/46458/1/199
«1⃣»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍دیدگاه علامه شریک بن عبدالله:
ابونعیم گوید: نظر شریک درباره ابوحنیفه و اصحابش بسیار بد بود، و میگفت: تاسیس مذهب ابوحنیفه براى زدودن آثار رسول خدا (ص) بود _ شریک گوید: او از دو جهت کفر ورزیده. یکی از بابت جَهمی مسلک بودنش، یکی هم بابت مُرجئه ای بودنش. یاران و تابعان ابوحنیفه هم افرادی بیمار و معیوب هستند.
#متن_عربی: ۳۰۸. ثنا أَبُونُعَيْم قَالَ: كَانَ شَرِيک سَيِّئَ الرَّأْي جِدًّا فِي أَبِي حَنِيفَةَ وَ أَصْحَابِهِ وَ يَقُولُ: مَذْهَبُهُمْ رَدُّ الْأَثَرِ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ (ص)./ ۳۰۹. شَرِيكًا، يَقُولُ: اسْتُتِيبَ أَبُو حَنِيفَةَ مِنْ كُفْرِهِ مَرَّتَيْنِ مِنْ كَلَامِ جَهْمٍ وَ مِنَ الْإِرْجَاءِ. ۳۱۰ - شَرِيكًا، يَقُولُ: أَصْحَابُ أَبِي حَنِيفَةَ جَرَبٌ
📓کتاب السنة عبدالله بن احمد جلد۱ صفحه ۲۰۴ (ر.ک: تصویر الحاقی)
lib.efatwa.ir/46458/1/204
📌۳۷ - شَرِيْكُ بنُ عَبْدِاللهِ * العَلاَّمَة، الحَافِظُ، القَاضِي أَحَدُ الأَعْلاَمِ، عَلَى لِيْنٍ مَا فِي حَدِيْثِه
📓 کتاب سير أعلام النبلاء
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📄 دیدگاه علامه #احمد_بن_حنبل - رئیس فرقه حنبلی و از بزرگترین علمای ایشان:
احمد بن حَنبَل میگوید: سخنان ابوحنيفه و مدفوع شتر نزد من يكی هستند‼️
#متن_عربی: مهني بن يحيي قال سمعت أحمد بن حنبل يقول: ما قول أبي حنيفة و البعر عندي إلا سواء
📓کتاب تاریخ مدینه السلام، تالیف؛ خطیب بغدادی - متوفی ۴۶۳ هجری قمری، جلد ۱۵ ، صفحه ۵۶۹
lib.efatwa.ir/40310/15/558
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍ نظر علامه سُفیان ثوری از بزرگترین علمای اهل تسنن :
ابراهیم بن محمد فزاری می گويد: نزد سفيان ثوری بوديم كه خبر مرگ ابوحنيفه را آوردند. سفیان گفت: خدا را شكر، مسلمانان از دستش راحت شدند، در اسلام بد تر از او كسی به دنيا نيامده است‼️
#متن_عربی:۱۹. إبراهيم بن مُحَمَّد الفزاري قال: كنت - عند سفيان الثوري إذ جاء نعي أبي حنيفة. فقال: الحمدلله الذي أراح المسلمين منه...ما ولد في الإسلام مولود أشأم على أهل الإسلام منه.
[ #روایت_دوم ۲۰- حَدَّثَنَا جرير عن ثعلبة قال:
سمعت سفيان الثوري يقول: ما ولد في الإسلام مولود أشأم على أهل الإسلام منه.]
📓کتاب تاریخ مدینه السلام، تالیف؛ خطیب بغدادی - متوفی ۴۶۳ هجری قمری، جلد ۱۵ ، صفحه ۵۴۸
lib.efatwa.ir/40311/13/398
📌۸۲ - سُفْيَانُ الثَّوْرِيُّ * هُوَ شَيْخُ الإِسْلاَمِ، إِمَامُ الحُفَّاظِ، سَيِّدُ العُلَمَاءِ العَامِلِيْنَ فِي زَمَانِهِ، المُجْتَهِدُ
📓کتاب سير أعلام النبلاء جلد ۷ صفحه ۲۳۰
lib.efatwa.ir/40384/7/230
---------------------
در انتها جا دارد بپرسیم آیا چنین شخصی میتواند هدایتگر و موجبات سعادت مسلمان را تامین کند ؟ چرا اهل بیت علیهم السلام را انتخاب نکردند که خداوند به پیروی از آنها دستور داد!؟
سنی محترم فکر کن!
➖➖➖➖
@borrhann
#مالک_اشتر (۴۷)
#ترور (۵۰) #قیاس_با_معصوم (۲۳)
🔖 در تتمهٔ ماه #رجب در سال۳۷ یا ۳۸ هجری صحابی جلیل القدر ؛ بزرگ فرمانده لشکر امیرالمؤمنین علیهالسلام ابوابراهیم مالک اشتر نخعی به شهادت رسید.
🔻مالک اشتر بینظیر و آشنایی با سربازان عسلی!
←ماجرای یڪ ترور!
┄┅━🜋𖣐▪️﴾﷽﴿▪️𖣐🜋━┅┄
🔹عوانه گوید: زمانی که خبر مرگ اشتر به امیرالمؤمنین رسید از منبر بالا رفت و بر مردم خطبه ایراد کرد و فرمود:
🔻..شگفتا از مالک؟ مالک چه بود؟ و آیا زنان میتوانند همتای مالک را بزایند؟و آیا موجودی مانند مالک است؟
🔸..و فرمود: به خدا سوگند مرگ او اهل مغرب را عزیز و اهل مشرق را ذلیل کرده است. راوی گفت: و روزها بر او گریست و بسیار بر او غمگین شد و فرمود: پس از او هرگز مانند او را نمیبینم!
📚الإختصاص، ص۸۱
📚الغارات، ج۱، ص۲۶۵
📚بحارالأنوار، ج ۳۳، ص۵۵۶ ، ص۵۹۱
✍ پینوشت: همانطور که نمیشود به هر غَرضی کسی را با معصوم قیاس کرد و او را #حسین_زمان و #علی_زمان نامید، نمیشود حتی در حد لفظ و بنا بر مبالغه یا حقیقتاً کلامی بگوییم که دال بر قیاس افراد معمولی با یاران خاص امیرالمؤمنین علیهالسلام باشد. لذا از به کار بردن عباراتی مانند #مالک_اشتر_زمان باید پرهیز نمود؛
🤚 حال این تحلیل تاریخۍ را با تأمّل بخوانید تا با شیوه #معاویه در حذف مخالفان خود آشنا شوید↓↓↓
درتاریخ مشهور است که معاویه ﴿لَعَنَهُ الله﴾ مخالفان سیاسۍ خود را با سم تصفیه میڪرد، سم را نیز در قالب #عسل گوارا میفرستاد تا مخالفین خود را با تمیزترین شڪل به قتل برساند، سپس از ڪرده خویش اظهار خشنودۍ میڪرد.
✘یکۍ از قربانیان معاویه حضرت مالڪ اشتر﴿رُضوانُ اللهِ ؏َـلَیْه﴾ بود،ڪه به گواهۍ بسیارۍ از تابعین به دست معاویه مسموم شد!
❶⇜عبدالڪریم بن حارث میگوید:«علۍ اشتر را بر مصر فرستاد،وقتی به شهر قلزم آمد، جرعه ای عسل خورد وفوت کرد! پس خبر به معاویه وعمرو رسید،پس عمرو گفت: براۍ خدا سربازانۍ از عسل است!»
حَدَّثَنَا حَسَنُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْمَدِينِيُّ، قَالَ: حَدَّثَنَا يَحْيَى بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ بُكَيْرٍ، قَالَ: حَدَّثَنِي اللَّيْثُ، عَنْ عَبْدِ الْكَرِيمِ بْنِ الْحَارِثِ، قَالَ: وَبَعَثَ عَلِيٌّ مَالِكًا الأَشْتَرَ عَلَى مِصْرَ، فَلَمَّا قَدِمَ الْقَلْزُمَ، شَرِبَ شَرْبَةً مِنْ عَسَلٍ، فَمَاتَ.فَبَلَغَ ذَلكَ مُعَاوِيَةَ، وَعَمْرًا، فَقَالَ عَمْرٌو «إِنَّ لِلَّهِ جُنُودًا مِنْ عَسَلٍ»
❷⇜عمرو بن دینار گفت:«وقتی خبر مرگ مالک اشتر به عمرو بن العاص رسید،گفت براۍ خدا سربازانۍ از عسل است»
قَالَ سُفْيَانُ، عَنْ عَمْرِو بْنِ دِينَارٍ، أَنَّ عَمْرَو بْنَ الْعَاصِ قَالَ لَمَّا بَلَغَهُ مَوْتُهُ: «إِنَّ لِلَّهِ جُنُودًا مِنَ الْعَسَلِ»
❸⇜یزید بن ابۍحبیب گفت:«علی مالک اشتر را به عنوان امیر بر مصر فرستاد،پس حرکت کرد تا اینکه به پُل قلزم رسید.جرعه ای عسل خورد،وفوت کرد.خبر مرگش به عمرو بن العاص رسید وگفت برای خدا سربازانۍ از عسل است!»
حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ مُوسَى الحَضْرَميّ، قَالَ: حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ يَحْيَى بْن عُميرة، عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ يُوسُفَ، عَن ابْنِ لَهِيعَةَ، عَنْ يَزِيدَ بْنِ أَبِي حَبِيبٍ، قَالَ: بَعَثَ عَلِيٌّ مَالِكَ الأَشْتَرِ أَمِيرًا عَلَى مِصْرَ، فَسَارَ يُرِيدُ مِصْرَ حَتَّى نَزَلَ جِسْرَ القَلْزُمِ،فَشَرِبَ شَرْبَةً مِنْ عَسَلٍ، فَمَاتَ، فَبَلَغَ عَمْرَو بْنَ الْعَاصِ مَوْتُهُ، فَقَالَ: «إِنَّ لِلَّهِ جُنُودًا مِنَ الْعَسَلِ»
📚📕كتاب الولاة،الکندۍ ج:۱ ص:۲۲
💡↫از مرویات معتبر بر مۍآید که معاویه با مشورت عمرو بن العاص دست به مسموم کردن مالک اشتر زدند.اینکه #عمروعاص عسل را به «سربازان خدا» توصیف میڪند، به وضوح نشان میدهد که عسل مسموم را آنان فرستاده اند.
𖣐➸━━➵━━━➵━━➸━┅┄
🔬تاریخ قربانیان فراوانۍ براۍ معاویه ثبت کرده است که در اثر سم کشته شدند؛ از جمله «عبدالرحمن بن #خالد_بن_ولید» ، «سعد بن ابۍوقاص» و... مهمترین آنان فرزند پیامبر صلی الله علیه و آله و سید جوانان اهل بهشت «حضرت امام حسن مجتبۍعلیهالسلام» است.
🔗 پیشنهاد مطالعه : مطالعه تطبیقی در مورد شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و نقش معاویه و امپراطور روم در این ترور دردناک
➖➖➖➖➖
@borrhann
#اعجاز_علمی_قرآن (۷۶)
✧❁﷽❁✧
💎 پیشگویی قرآن کریم درباره آینده دین اسلام
🔻قرآن کریم در سوره مائده ، آیه ۵۴ و سوره انعام آیه ۸۸ و ۸۹ چنین میفرماید که اگر مسلمانان زمان حضرت محمد صلیالله علیه و آله از دین اسلام و تعالیم آن پیامبر بزرگ سرپیچی کنند ، این دین الهی بدون حامی نخواهد ماند! بلکه خداوند گروه دیگری را میآورد که به اسلام ایمان بیاورند و از آن محافظت کنند!
✅←با مطالعه ی تاریخ صدر اسلام میبینیم که امت خاتم الانبیاء صلیاللهعلیهوآله بعد از ایشان به تدریج از تعالیم اسلام فاصله گرفتند! تا جایی که چند سال بعد #بنی_امیه بر سرزمین های اسلامی به حاکمیت رسیدند؛
🔥 دودمانی که با تمام وجود علیه اسلام حرکت کرد ، در واقعهٔ کربلا و ... اهل بیت پیامبر را مورد ظلم های بی سابقه ای قرار داد .
🔥به مکه حمله کردند و به خانهٔ کعبه آسیب رساندند .
🔥 در دوران #یزید به مدینه حمله کردند و کشتار و جنایات بسیاری را بر صحابه و بازماندگانشان فرود آوردند؛ به علاوه بیحرمتی هایی که به قبر و مسجد پیامبر وارد شد.( #حره )
🔥بسیاری مجاهدان و عالمان اسلامی مانند حجر بن عدی و #مالک_اشتر و ... را از بین بردند
🔥 عقاید یهودی را در قالب احادیث جعلی و اسرائیلیات و ... نشر دادند .
🔥 و ...
👈 بنابر این باید گفت : حاکمیت و جامعه پس از رسول الله صلیالله علیه و آله از تعالیم ایشان فاصله گرفته بود و الا معنا نداشت که چنین دودمان اسلام ستیزی (که چند سال قبل ، از پیامبر اکرم شکست خورده بودند) به قدرت برسد!
👈👈 حال باید توجه کرد که با این وجود خداوند از دینش حفاظت کرد و پیشگوییاش را تحقق بخشید! به این صورت که بعد از آن عصر گروه ها و جریانات مؤمنی را تقویت کرد که از تعالیم اسلام محافظت کرده و حیات این دین الهی را تداوم بخشیدند . که پیشوایی این خط بر عهدهٔ اهل بیت پیامبر علیهمالسلام بود .
➖➖➖➖➖
@borrhann
✅ نام مبارک مهدی موعود نزد پارسیان
محدث نوری رحمت الله علیه در کتاب نجم ثاقب مینویسد:
در کتاب مذکور (ذخیرة الالباب تالیف مرحوم میرزا محمد نیشابوری اخباری)، مسطور است که این دو «ایزدشناس و ایزدنشان»، نام آن جناب است در نزد مجوس و شیخ بهایی رحمه الله در «کشکول» فرموده که: «فارسیان، آن جناب را ایزدشناس و ایزدنشان گویند.»
📙نجم ثاقب، تالیف میرزای نوری، جلد ۱، صفحه ۸۹، چاپ انتشارات کتاب جمکران
✍ پینوشت: برخلاف تبلیغات موهوم، مجوس کلمهای توهینآمیز نیست بلکه معرب کلمه یونانی ماگوس به معنی مغان که آیین آسمانی ایرانیان به پیامبری جاماسب نبی علیه السلام است.
#منجی (۳۱۱)
@borrhann
کانال برهان:
🟨🟧🟥 فهرستی از شبهاتی که در کانال برهان ذیل هشتک #شبهات_مهدوی پاسخ داده شده است↓↓↓
- آیا امام عصر در هنگامه ظهور کعبه و مسجدالحرام را خراب میکنند؟
https://t.me/borrhan/18169
https://t.me/borrhan/18170
https://t.me/borrhan/18171
https://t.me/borrhan/49836
- آیا بر اساس روایتی در کافی امام عسکری علیهالسلام فرزندی ندارند؟
https://t.me/borrhan/23500
- منظور از قرآن و دین جدیدی که امام زمان عج میآورند چیست؟
https://t.me/borrhan/30030
https://t.me/borrhan/49841
- حکمت غیبت و ترس آن حضرت
https://t.me/borrhan/21439
https://t.me/borrhan/25411
https://t.me/borrhan/43787
https://t.me/borrhan/41585
https://t.me/borrhan/53083
سرچ #حکمت_غیبت (۱۹عنوان)
- نامه نگاشتن شیعیان و انداختن در چاه #جمکران و مسجد جمکران
https://t.me/borrhan/16366
https://t.me/borrhan/45114
https://t.me/borrhan/45115
https://t.me/borrhan/45116
https://t.me/borrhan/45117
https://t.me/borrhan/45118
https://t.me/borrhan/51266
- شبهات سرداب مقدس
https://t.me/borrhan/16427
https://t.me/borrhan/48658?single
https://t.me/borrhan/49987
https://t.me/borrhan/51266
- با توجه به توقیع امام عصر مبنی بر کذاب بودن کسی که ادعای مشاهده کند، تشرفات محضر ایشان چگونه توجیه میشود؟
https://t.me/borrhan/16595
https://t.me/borrhan/22144
- امام غائب شیعه کجاست و چه فایدهای برای امت اسلام دارد؟
https://t.me/borrhan/17447
https://t.me/borrhan/33261
https://t.me/borrhan/40370
https://t.me/borrhan/40371
- پاسخی نقضی به شبهه عقیم بودن امام عسکری علیهالسلام:
https://t.me/borrhan/30113
https://t.me/borrhan/25031
+ سرچ عبارت #تولد (۵۵ عنوان)
- معرفی کتاب و پاسخ به شبهات ولادت امام عصر عج
https://t.me/borrhan/24599
- کتاب در اثبات ولادت و زنده بودن امام زمان علیهالسلام نوشته عالم سنی
https://t.me/borrhanlibrary/4522
- آیا حضرت مهدی و مسیح هر دو یک شخص هستند؟
https://t.me/borrhan/26446
https://t.me/borrhan/26447
https://t.me/borrhan/34813
- آیا امام زمان به دین حضرت داوود حکم میکنند؟
https://t.me/borrhan/24714
- چگونه ممکن است حضرت در ۵سالگی به امامت برسند؟
https://t.me/borrhan/25012
https://t.me/borrhan/51240
- آیا باور به غیبت امام عصر عج از مجوس گرفته شده است!
https://t.me/borrhan/33378
- آیا در آیه ۵۵/نور وعده خلافت خلفا داده شده؟
https://t.me/borrhan/25152
- پاسخ به شبهه طول عمر و اثبات زنده بودن ایشان
۱- ادله عقلی و نقلی و قرآنی و با استناد به منابع عامه
https://t.me/borrhan/35006
https://t.me/borrhan/40510
https://t.me/borrhan/49909?single
۲- پاسخ آیت الله وحید
https://t.me/borrhan/40235
۳- پاسخ آیت الله روحانی
https://t.me/borrhan/40512
۴- پاسخ سلطان الواعظین
https://t.me/borrhan/40511
۵- پاسخ یکی از علمای عامه
https://t.me/borrhan/40431
+ سرچ #معارف_مهدوی : پاسخهای استاد فریدونی
- شبههٔ کشتار جمعی در هنگامه ظهور!
https://t.me/borrhan/33676
https://t.me/borrhan/53679
- اعتبار زیارت ناحیه مقدسه
https://t.me/borrhan/45939?single
- سوال یاران خاص امام عسکری از ایشان درباره فرزندشان به چه معناست؟
https://t.me/borrhan/45068
- معنای : بیعتی از طاغوت بر گردن امام زمان نیست
https://t.me/borrhan/44137
https://t.me/borrhan/48575
- صدقه و برای امام زمان عج به چه معناست؟
https://t.me/borrhan/40662
https://t.me/borrhan/51230
https://t.me/borrhan/51232
https://t.me/borrhan/54142
- از کجا بدانیم امام زمان به دنیا آمده و وجود دارند؟ (نوجوان)
https://t.me/borrhan/40513
- اعتبار توقیع سمری
https://t.me/borrhan/38035
- چرایی نهی از بردن نام امام عصر ارواحنا فداه
https://t.me/borrhan/47496
- بداء پذیر بودن علائم ظهور
https://t.me/borrhan/47569?single
- دعای الهی عظم البلاء و نقد تفکرات وهابیت
https://t.me/borrhan/47704
- امام باید ظاهر باشد، چگونه امام شیعه غائب است؟
https://t.me/borrhan/48420
- روایات مذمت فقهای آخرالزمان + معنای بتریه
https://t.me/borrhan/40589
https://t.me/borrhan/40621
https://t.me/borrhan/40637
https://t.me/borrhan/40820
https://t.me/borrhan/46318
https://t.me/borrhan/47451
- بتریه چه کسانیند؟
https://t.me/borrhan/48887
- آیا عسکری لقب افراد مقطوع النسل بوده؟
https://t.me/borrhan/49866?single
- بدن امام عصر اسرائیلی است به چه معناست؟
https://t.me/borrhan/49942
- آیا روایات ولادت امام عصر عج ضعیفند؟
https://t.me/borrhan/50040
https://t.me/borrhan/51300
- چرا با لقب «قائم» میایستیم؟
https://t.me/borrhan/42045
«1⃣»
- چرا مادر امام زمان عج چند نام داشتند؟
https://t.me/borrhan/50172?single
- معنای لولاالحجة و دوران فترت
https://t.me/borrhan/39036?single
https://t.me/borrhan/51913
- پاسخ به شبهات برقعی
https://t.me/borrhan/50682
- پاسخ به شبهات ناصر القفاری
https://t.me/borrhanlibrary/4212
- انتظار یا هیاهو؟
https://t.me/borrhan/47369
- ردیه بر کتاب عثمان الخمیس
https://t.me/borrhan/50333
- سفیانی کیست؟
https://t.me/borrhan/53517
https://t.me/borrhan/53508
- قیام بالسیف به چه معناست ؟
https://t.me/borrhan/53481
- بعد از ظهور توبه سودی ندارد به چه معناست؟
https://t.me/borrhan/51480
شروع
#همیاری_جشن_های_نیمه_شعبان
#اقامه_شعائر
#کلاسهای_معارف_اهل_البیت علیهم السلام
⚜شروع همیاری جشن بزرگ نیمه شعبان ⚜
💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐
توجه توجه توجه
✅همیاری بزرگ مهدوی - معارفی؛ کانالهای برهان و دینکلاس
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت عزیزان وسروران گرامی، شیعیان و محبین حضرت مهدی سلام الله علیه و عجل الله فرجه الشریف
امام صادق علیه السلام فرمود :
🏮مَن ماتَ مِنكُم وَ هُوَ مُنتظِرٌ لِهذا الأََمرِ كان كَمَن هوُ مَعَ القائِمِ فی فُسطاطِه.
هر کس از شما که در حال انتظار ظهور حضرت مهدی(علیهالسلام) از دنیا برود همچون کسی است که در خیمه و معیّت آن حضرت در حال جهاد به سر میبرد. (بحار، ج ٥٢، ص ١٢٦)
و
حضرت مهدی(عج) فرمود :
🏮فَاِنّا یُحیطُ عِلمُنا بِأَنبائِكُم و لایَعزُبُ عَنّا شَیءٌ مِن اَخباركُم.
ما از اوضاع شما کاملاً باخبریم و هیچ چیز از احوال شما بر ما پوشیده نیست. (بحار، ج ٥٣، ص ١٧٥)
با عنایت به شروع ماه پر برکت شعبان و اعیاد شعبانیه و نزدیک شدن به عید بزرگ میلاد امام زمان عجل الله فرجه الشریف بنا داریم جشن های نیمه شعبان را مثل همیشه با کمک و همیاری شما عزیزان برگزار کنیم .
در این راستا نیز ان شاء الله از دانشمند محترم جناب آقای دکتر فریدونی در جشن بزرگمان استفاده خواهیم نمود.
👈 همچنین جهت کلاسهای معارفی- اعتقادی- اخلاقی آتی دینکلاس که به صورت مجازی برگزار می گردند و شیعیان سراسر جهان در این کلاسها به طور مستمر حضور دارند نیز نیاز اکید به همیاری مالی داریم ( لازم به توضیح است که کلیه کلاسهای معارفی و رایگان دینکلاس تا به امروز به پشتوانه بانیان برگزار می گردد و محتوای تولید شده در دسترس شیعیان جهان قرار می گیرد و باقیات الصالحاتی عظیم برای بانیان محسوب می گردد )
👈لذا مبلغ همیاری شما عزیزان به طور مساوی هم در راستای برگزاری کلاسهای معارف و هم جشن های نیمه شعبان استفاده خواهد شد.
👈در این راستا حداقل به مبلغ ۴۰ میلیون تومان نیاز داریم .
شماره کارت جهت واریز مبالغ : 👇
6104338931213801به نام سید صادق موسوی ترشیزی بعد از واریز نیاز به اعلام نیست شماره کارت با کلیک به راحتی کپی می شود اللهم عجل لولیک الفرج ---------------------------------+-----🔰🔰 گزارش همیاری قبلی شما سروران : - جشن بزرگ غدیر امسال و مراسم ایام فاطمیه که به همیاری شما عزیزان برگزار شد : جشن غدیر امسال مراسم سوگواره فاطمیه امسال - اخرین دوره های معارفی که به همیاری شما عزیزان در همیاری قبلی در مجموعه دینکلاس برگزار شد : دوره معجزه و تحدی دوره کتاب الایمان و الکفر دوره امامت شناسی @dinclass @borrhann
#امام_زمان علیهالسلام #ثائر (۲۷)
#تبری #زیارت_عاشورا (۵۷) #ادعیه
✅ مهدویت و امام حسین علیهالسلام
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
✔️از مهم ترین حوادثی که موجب تبلور انتظار قائم (علیه السلام) در آرزوی اهل بیت علیهمالسلام و شیعیانشان میشود، قضیّهٔ عاشوراست؛
از این رو در اعمال این روز هم پیوند محکمی میان #عزاداری و انتظار منتقم میبینیم.
🔸از این رو در زیارت عاشورای معروف که از امام باقر علیه السلام روایت شده، پیش از ورود به بیان اصل زیارت، آدابی را برای روز عاشورا شمرده از جمله میفرماید:
«در این روز در منزل عزاداری نموده و بر مصیبت امام حسین علیه السلام ندبه و گریه کنند، اهل خانه گریان همدیگر را ملاقات کرده و به یکدیگر اینگونه تعزیت دهند:
«عَظَّمَ اللَّهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَيْنِ (علیه السلام)، وَ جَعَلَنَا وَ إِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَأْرِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الْإِمَامِ الْمَهْدِيِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله»
خداوند اجرمان در مصیبت امام حسین علیه السلام را بزرگ نماید، و همگی ما را همراه ولیّش مهدی آل محمد (صلی الله علیه و آله) از خونخواهانش قرار دهد.
🔸و نیز در همین زیارت عاشورا دو فراز به درخواست همراهی امام زمان علیه السلام در انتقام خون خدا، اختصاص داده شده كه همه در خاطر داریم، و نیز در زیارت عاشورای غیر معروفه هم دو مرتبه این درخواست تکرار میشود.
✔️ اما مهمترین تجلی انتظار را در روایت عبد الله بن سنان از امام صادق علیه السلام میتوان یافت که نماز و ادعیه ای برای روز عاشورا بیان میشود. با وجود نقل این روایت در کتب معتبری همچون مصباح شیخ طوسی (ره) -شاید به علت ذکر نشدنش در مفاتیح الجنان- متأسفانه مورد توجه قرار نگرفته است.
گرچه این دعا در اعمال عاشورا وارد شده، اما چون حکایت داغ منتظران است، چه بهتر که در این دورهٔ ظلمانی همواره ورد لبان شیعیان باشد. عبارات پرمغز این دعا را باید تک به تک با تدبّر خواند، اما برای آشنایی با کلّیت مضامین بلند آن، به قسمتهایی اشاره میشود ، اسکنها در ادامه خواهد آمد:
🔻لعن سرکردگان ضلالت و پیروانشان:
وَ الْعَنِ الْقادَةَ وَ الأتْباعَ، وَ مَنْ كانَ مِنْهُمْ وَ مَنْ رَضِيَ بِفِعْلِهِمْ لَعْناً كَثِيراً...
🔻درخواست فرج و نجات اهل بیت علیهمالسلام از دست منافقان:
اللَّهُمَّ وَ عَجِّلْ فَرَجَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْ صَلَوَاتِكَ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ وَ اسْتَنْقِذْهُمْ مِنْ أَيْدِي الْمُنَافِقِينَ الْمُضِلِّينَ وَ الْكَفَرَةِ الْجَاحِدِينَ وَ افْتَحْ لَهُمْ فَتْحاً يَسِيراً وَ أَتِحْ لَهُمْ رَوْحاً وَ فَرَجاً قَرِيباً وَ اجْعَلْ لَهُمْ مِنْ لَدُنْكَ عَلَى عَدُوِّكَ وَ عَدُوِّهِمْ سُلْطَاناً نَصِيرا.
🔻شکایت از امّتی که ثقلین را رها کرده و بر آنان نهایت ستم را روا داشتند:
اللَّهُمَّ إِنَّ كَثِيراً مِنَ الْأُمَّةِ نَاصَبَتِ الْمُسْتَحْفَظِينَ مِنَ الْأَئِمَّةِ وَ كَفَرَتْ بِالْكَلِمَةِ وَ عَكَفَتْ عَلَى الْقَادَةِ الظَّلَمَةِ وَ هَجَرَتِ الْكِتَابَ وَ السُّنَّةَ وَ عَدَلَتْ عَنِ الْحَبْلَيْنِ اللَّذَيْنِ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِمَا وَ التَّمَسُّكِ بِهِمَا..
🔻درخواست نابودی این دشمنان:
«اللَّهُمَّ وَ أَخْرِبْ دِيَارَهُمْ وَ أَفْلِلْ سِلَاحَهُمْ وَ خَالِفْ بَيْنَ كَلِمَتِهِمْ وَ فُتِّ فِي أَعْضَادِهِمْ وَ أَوْهِنْ كَيْدَهُمْ وَ اضْرِبْهُمْ بِسَيْفِكَ الْقَاطِعِ وَ ارْمِهِمْ بِحَجَرِكَ الدَّامِغ...»
🔻شکایت از اوضاع نابسامان دین و شریعت و درخواست رفع آن با فرج:
اللَّهُمَّ إِنَّ سُنَّتَكَ ضَائِعَةٌ وَ أَحْكَامَكَ مُعَطَّلَةٌ وَ عِتْرَةَ نَبِيِّكَ فِي الْأَرْضِ هَائِمَةٌ.
اللَّهُمَّ فَأَعِنِ الْحَقَّ وَ أَهْلَهُ وَ اقْمَعِ الْبَاطِلَ وَ أَهْلَهُ وَ مُنَّ عَلَيْنَا بِالنَّجَاةِ وَ اهْدِنَا إِلَى الْإِيمَانِ وَ عَجِّلْ فَرَجَنَا وَ انْظِمْهُ بِفَرَجِ أَوْلِيَائِك...
🔻درخواست تثبیت شیعیان در این بلایا و پابرجا ماندن بر ولایت اهل بیت علیهم السلام:
وَ ثَبِّتْ قُلُوبَ شِيعَتِهِمْ وَ حِزْبِكَ عَلَى طَاعَتِهِمْ وَ وَلَايَتِهِمْ وَ نُصْرَتِهِمْ وَ مُوَالاتِهِمْ وَ أَعِنْهُمْ وَ امْنَحْهُمْ الصَّبْرَ عَلَى الْأَذَى فِيك...
🔻فرجشان را تعجیل نموده و مرا از یاورانشان قرار بده:
... فَأَسْأَلُكَ يَا إِلَهِي وَ سَيِّدِي مُتَضَرِّعاً إِلَيْكَ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ.. أَنْ تَجْعَلَنِي مِمَّنْ يُدْعَى فَيُجِيبُ إِلَى طَاعَتِهِمْ وَ مُوَالاتِهِمْ وَ نَصْرِهِمْ وَ تُرِيَنِي ذَلِكَ قَرِيباً سَرِيعاً فِي عَافِيَةٍ- إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
(این دعای شریف در مصباح المتهجد، مزار ابن مشهدی و اقبال الاعمال ابن طاوس ذکر شده، و میان نقل اقبال با دو نقل دیگر تفاوتهای زیادی هست).
┄┅══•
@borrhann
#حضرت_ابوالفضل (۲۳)
#علم_زندگی (۷۹)
🔻نجات در آخرین لحظات به برکت نام حضرت ابوالفضل علیه السلام
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
🟨 این خاطره روحانی مسئول مشاوره به زندانیان محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر را بخوانید:
🔸حدود ۲۳ سال پیش جوانی که تازه به تهران آمده بوده در یک کبابی مشغول کار میشود، شبی پس از تمام شدن کار، صاحب کبابی دخل آن روز را جمع میکند و میرود در بالکن مغازه تا استراحت کند. درآمد آن روز کبابی، شاگرد جوان را وسوسه میکند و در جریان سرقت پولها، صاحب مغازه به قتل میرسد. او متواری میشود؛ اما مدتی بعد، او را دستگیر میکنند و به اینجا منتقل میشود.
🔸حکم قصاص جوان صادر می شود، اما اجرای آن حدود ۱۸-۱۷ سال به طول میانجامد؛ میگویند شاگرد جوان در طول این مدت حسابی تغییر کرده بود و به قول معروف پوست انداخته و اصلاح شده بود. آنقدر تغییر کرده بود که همه زندانیها قلبا دوستش داشتند.
🔸پس از این ۱۸-۱۷ سال، خانواده مقتول که آذری بودند، برای اجرای حکم میآیند؛ همسر مقتول و سه دختر و ۷ پسرش آمدند و در دفتر نشستند، فضا سنگین بود و من با مقدمهچینی و شرح احوالات فعلی قاتل، از اولیای دم خواستم که از قصاص صرفنظر کنند. همسر مقتول گفت: «من قصاص را به پسر بزرگم واگذار کردهام» و پسر بزرگ هم گفت که قصاص به کوچکترین برادرمان واگذار شده است. بههرحال برادر کوچکتر هم زیر بار نرفت و گفت : «اگر همه برادر و خواهرهایم هم از قصاص بگذرند، من از قصاص نمیگذرم؛ زمانی که پدرم به قتل رسید من خیلی بچه بودم و این سالها، یتیم بودم و واقعاً سختی کشیدم.»
🔸به هر حال روی اجرای حکم مُصر بود. با خودم گفتم شاید اگر خود زندانی بیاید و با آنها روبهرو شود، چیزی بگوید که دلشان به رحم بیاید، بنابراین گفتم زندانی را بیاورند. یادم هست هوا بهشدت سرد بود و قاتل هم تنها یک پیراهن نازک تنش بود؛ وقتی آمد رفت کنار شوفاژ کوچکی که در گوشه اتاق بود ایستاد به او گفتم اگر درخواستی داری بگو؛. او هم آرام رو به من کرد و گفت: «درخواستی ندارم.»
🔸وقت کم بود و چاره دیگری نبود. مادر و یکی از دختران در دفتر ماندند و ۹ برادر و خواهر دیگر برای اجرای حکم وارد محوطه اجرای احکام شدند. جالب بود که مادرشان موقع خروج فرزندانش از دفتر به آنها گفت که اگر از قصاص صرفنظر کنند شیرش را حلالشان نمیکند. بههرحال شاگرد قاتل، پای چوبه ایستاد همهچیز آماده اجرای حکم بود که در لحظه آخر او با همان آرامشش رو به اولیای دم کرد و گفت:
«من یک خواسته دارم» من که منتظر چنین فرصتی بودم گفتم دست نگه دارید تا آخرین خواستهاش را هم بگوید.
🔸 شاگرد قاتل، گفت: «۱۸ سال است که حکم قصاص من اجرا نشده و شما این مدت را تحمل کردهاید، حالا تنها ۹ روز تا محرم باقیمانده و تا تاسوعا، ۱۸ روز. میخواهم از شما خواهش کنم اگر امکان دارد علاوه بر این ۱۸ سال، ۱۸ روز دیگر هم به من فرصت بدهید. من سالهاست که سهمیه قند هر سالم را جمع میکنم و روز تاسوعا به نیت حضرت عباس (علیهالسلام)، شربت #نذری به زندانیهای عزادار میدهم. امسال هم سهمیه قندم را جمع کردهام، اگر بگذارید من شربت امسالم را هم به نیت حضرت ابوالفضل (علیهالسلام) بدهم، هیچ خواسته دیگری ندارم.»
🔸 حرف او که تمام شد فضا عوض شد. یکدفعه دیدم پسر کوچک مقتول منقلب شد، رویش را برگرداند و با بغض گفت من با ابوالفضل (علیهالسلام) درنمیافتم؛ من قصاص نمیکنم. برادرها و خواهرهای دیگرش هم با چشمان اشکبار به یکدیگر نگاه کردند و هیچکس حاضر به اجرای حکم قصاص نشد.
🔸 وقتی از محل اجرای حکم به دفتر برگشتند، مادرشان گفت چه شد قصاص کردید؟ پسر بزرگ مقتول ماجرا را برای مادرش تعریف کرد. مادرشان هم به گریه افتاد و گفت به خدا اگر قصاص میکردید شیرم را حلالتان نمیکردم؛ خلاصه ماجرا با اسم حضرت عباس ختم به خیر شد و دل ۱۱ نفر با نام مبارک ایشان نرم شد و از خون قاتل پدرشان گذشتند.
📔 به نقل از مجله چشمانداز ایران، شماره ۱۰۴ - چاپ تیر و مرداد ۱۳۹۶؛ مقاله نقش رهبران سیاسی - مذهبی در لغو اعدام ، به قلم سعید مدنی
✍ پینوشت: مکتب تربیتی سیدالشهداء علیهالسلام بینظیر است ؛ کافی است نوجوانان و جوانانمان را با آن آشنا کنیم؛ آنگاه است که تربیت آرام آرام در وجودشان محقق میشود و در سخت ترین شرایط باعث نجاتشان میگردد.
➖➖➖➖
@borrhann
✅ وصیت مخصوص امیرالمومنین به #حضرت_ابوالفضل (علیهماالسلام)
#متن_عربی : لما كانت ليلة إحدى وعشرين من شهر رمضان وأشرف علي (عليه السلام) على الموت أخذ العباس وضمه إلى صدره الشريف وقال: ولدي وستقر عيني بك في يوم القيامة، ولدي إذا كان يوم عاشوراء ودخلت المشرعة إياك أن تشرب الماء وأخوك الحسين عطشان
#ترجمه : «براساس بعضی از روایات، در آن هنگام که حضرت علی(علیهالسلام) در بستر شهادت آرمیده بود (روز ١٩ تا شب ٢١ سال ٤٠ ق) عباس ع را به حضور طلبید و او را به سینهاش چسبانید و فرمود: پسرم! به زودی در روز قیامت به وسیله تو چشمم روشن میشود هرگاه روز عاشورا فرارسید و بر شریعه آب وارد شدی، مبادا از آب بنوشی؛ در حالی که برادرت تشنه است.»
📔 معالی السبطین ،جلد 1 ،صفحه 454
←حضرت عباس علیهالسلام به این وصیت عمل کردند، تا آنجا که فرمودند:
- وَالله لَا اَذوقَ المَاء وَ سَیدی الحُسَین عَطشاناً
- سوگند به خدا! از آب نمیچشم، در حالی که آقایم حسین(ع) تشنه است.
#عطش (۶۳)
@borrhann
#اعجاز_علمی_قرآن (۷۷)
#نقد_مسیحیت (۸۱) #درس_های_توحید (۲۶۲)
#تجسیم (۱۸۰) #نقد_آتئیست (۸۷)
✅ حضرت ابراهیم علیهالسلام و نقد تثلیث بابلی ، اعجاز تاریخی قرآن کریم و گوشهای از عظمت علمی امام رئوف حضرت رضا علیهالسلام
┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
یکی از معیار های صحت گزارش تاریخی این است که با محیط خودش انسجام داشته باشد. مثلا گزارش تاریخی درباره حکومت صفویه باید وقایع فرهنگی و سیاسی را مطابق با همین دوره بیان کند. نه متناسب با محیط حکومت سلجوقیان
🔻 یکی از فراز های مهم زندگی ابراهیم خلیل علی نبینا و آله و علیهالسلام در قرآن کریم ، گفتگوی ایشان با ستاره پرستان است. که دارای مضمون دقیقی از جهت #اعتقادی و #تاریخی است.
💠←در اینجا به اختصار به یک جنبه از مفاهیم اعتقادی آن که استدلال قرآنی برای نفی جسمانیت خداوند است اشاره میکنیم:
✖️برخی مخالفین اسلام چنین وانمود میکنند که دلیلی بر جسمانی نبودن خداوند در قرآن وجود ندارد بلکه برخی علما و پیشوایان اسلامی (برای تزیین چهره اسلام) عقیده به تجرّد خداوند را به عقاید مسلمین وارد کردهاند!
🔶 اما واقعیت این است که قرآن نه تنها بر این عقیده تاکید دارد ، بلکه برای آن استدلال نیز ارائه فرموده است. در ادامه یک نمونه (مذکور در آیه ۷۴ _ ۸۳ از سوره انعام) بیان میشود : حضرت ابراهیم پس از اظهار مخالفت با بت ها و رویت ملکوت خداوند بر آسمان و زمین (آیه ۷۴ و ۷۵) برای هدایت مشرکین به میان ایشان وارد شده قدم به قدم بر اساس حجتی که خداوند به او الهام کرده بود. (آیه ۸۳) ایشان را متوجه حقیقت فرمودند.
🔶 محتوای این استدلال چنین است : هر چه دارای افول ، حرکت ، تغییر و غیبت و ظهور حسی است ، نمی تواند پروردگار جهان باشد. و بزرگی و نورانیت اجرامی مانند خورشید و ماه نمی.تواند دلیل بر ربوبیت ایشان باشد. پس هر چیزی که محدود و دارای فراز و فرود و انعدام باشد ، نیاز به خالق و پروردگاری دارد که منزه از این خصوصیات باشد.
🔶 این استدلال ابرهیمی در کنار نفی خدایان دروغین و اثبات وجود خداوند ، جسمانی نبودن خداوند را نیز اثبات کرده است. چون اساس این برهان این است که خداوند باید از صفات اجسام منزه باشد. یعنی نباید تغییر حالت ، افول و فراز و فرود و غیبت و ظهور حسی داشته باشد ، نباید زوال در او راه یابد.
💠←حال میخواهیم به جنبه تاریخی این گفتگو بپردازیم :
🔶 حضرت ابراهیم علیه السلام در این ماجرا پرستش آن کوکب و ماه و خورشید را نفی میکند. کوکبی که پرستش آن نقد شده است نیز چنانکه در حدیث منقول از امام رضا علیهالسلام آمده است همان سیاره درخشان زهره میباشد (توحید صدوق ، ص۷۵: ر.ک:تصویر الحاقی)
🔶 این امر با واقعیت تاریخی محیط زندگی حضرت ابراهیم کاملا هماهنگ است. چون مردم در بابل و آشور باستان ، به یک تثلیث از خدایان نجومی اعتقاد داشتند که عبارت است از : سین (خدای ماه) ، شمش (خدای خورشید) و عشتار (الهه زهره)
✅🔚حضرت ابراهیم نیز هنگام احتجاج با ستاره پرستان در سه مرحله ، به نقد سه ضلع تثلیث نجومی در آن زمینه و زمانه پرداخته اند.
🔶 باید دانست که خط میخی پیچیده بین النهرینی در قرن ها پیش از ظهور اسلام ، متروک شده بود و در دوران معاصر رمزگشایی شد. (از جمله رجوع شود به کتاب اسطوره های بین النهرینی اثر هنریتا مک کال که فصلی به نام کشف و رمزگشایی به این موضوع اختصاص داده است.) برای همین اطلاع دقیق از تفاصیل دین و فرهنگ آن تمدن های باستانی برای حضرت محمد صلیالله علیه و آله امکان نداشت مگر از راه وحی و الهام
✍✍ اما توضیحی درباره سه ضلع این تثلیث باستانی :
▫️خدای سین (ماه) پدر شمش و ایشتار محسوب می شد.
▫️شمش (خدای خورشید ، شمس) فرزند سین محسوب شده و حمورابی شاه بابل ، قانون معروف خود را به او نسبت میداد. او را پسر یگانه سین میدانستند. (مقایسه شود با نگاه مسیحیت درباره اینکه مسیح پسر یگانه خداست.)
▫️عشتار یا ایشتار (الهه زهره) دختر خدای ماه محسوب میشد و او را خدای محبت و باروری و زیبایی میدانستند. (ظاهرا کلمه استار و ستاره از این نام مشتق شدهاند.)
🏷 برای اطلاع بیشتر از این تثلیث باستانی بین النهرینی از جمله رجوع شود به (فرهنگ اساطیر آشور و بابل اثر جمعی از نویسندگان ، ص۷۱) و همچنین (زندگی روزانه در بابل و آشور اثر جورج کانتینو ، ص۴۱۴ و ۴۱۵ و ۴۱۶ و ۴۱۷)
➖➖➖➖➖
@borrhann
04-درخششماهمنیربنیهاشم.mp3
11.52M
💿 «بهمناسبت ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیهالسّلام»
▫️عنوان: درخشش ماه منیر بنیهاشم
▫️شخصیت حضرت قمربنیهاشم علیهالسّلام
▫️سخنران: دکتر علیرضا هَزار
@borrhann
#صحیفه_سجادیه (۳۷۱)
#مکارم_اخلاق (۱۲۹)
🌿 من گذشت میکنم، تا از من بگذری...
و طلب بخشش از کوتاهی در حقّ مؤمنین...
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
🔻حق مومنین در بخشی از دعای سی و نهم صحیفه سجادیه
🔸خدايا، بر محمد و آل او درود فرست، و ميل و خواست مرا به هر حرامى بشكن، و حرص مرا از هر گناهى دور ساز،
و مرا از آزار رساندن به هر مرد و زن با ايمان و مرد و زن مسلمان باز دار.
🔸 خدايا، و هر بندهاى كه از من چيزى ستانده (يا به من آسيبى رسانده) كه بر او جايز نشمرده بودى، و آبرويى از من برده كه بر او ممنوع ساخته بودى، و او همراه حقی كه از من بر دوش داشته از دنيا رفته، يا در حال حيات حقّی نسبت به من برايش حاصل شده،
پس هر خلافى را كه در حق من مرتكب شده بر او ببخش، و نسبت به آنچه كه به سبب آن حقى را از من تباه ساخته از او بگذر، و خطاهايى را كه در حق من مرتكب شده به رويش مياور، و به خاطر گناهانى كه درباره من انجام داده رسوايش مساز،
و گذشتى را كه من از آنان كردم، و صدقه بى مزد و منتى را كه من بر آنان دادم پاكترين صدقهاى كه صدقه دهندگان مىدهند و برترين عطايى كه تقرب جويان به درگاهت مىپردازند قرار ده.
🔸 و به جاى گذشتى كه از آنان كردم، عفو و گذشت خود را؛ و به جاى دعايم در حق آنان، رحمت خويش را شامل حالم گردان... تا هر كداممان به فضل و بخشش تو به سعادت رسيم، و به لطف و مرحمت تو نجات يابيم.
🔸خدايا! و هر يك از بندگانت كه از سوى من در حق او ناروايى انجام شده، يا از ناحيه من به او آزارى رسيده، يا به دست من و يا به سبب من ستمى به او رسيده و در اين صورت حقى را از او تباه ساخته، يا به ظلم و تعدى بر او پيشى جستهام، پس بر محمد و آل او درود فرست، و او را با توانایی و دارايى خود از من خشنود ساز، و حق او را از نزد خودت كاملا بپرداز..
✍ پینوشت: تامل در همین چند فراز گویای عظمت حق مؤمنین است ، این عبارات بیانگر حقوقی است که لازمست میان مؤمنین مراعات شود.
🔻اهمیت این حقوق تا آنجاست که یکی دیگر از ادعیهٔ صحیفهٔ سجّادیّه به طلب بخشش در کوتاهی نسبت به این حقوق و حقوقی بس دقیقتر ، اختصاص داده شده است.
دعای سی و هشتم صحیفه سجادیه با عنوان
«دعاؤه علیه السلام فی الاعتذار من تبعات العباد»(ر.ک: تصویر الحاقی)
در عین کوتاهی، شامل فقرات تکان دهنده ایست اموری که شاید برای ما کاملا عادی و روزمره باشد، اما در این دعا نسبت به آنها از درگاه الهی طلب بخشش و درخواست توبه میشود!!
🔸پرودگارا! من از هر ستم کشیده ای که مقابلم بر او ظلم شد، ولی یاریش نکردم؛ عذر می خواهم...
🔸و نیز نسبت به احسانی که به من شد، ولی سپاسش نگفتم...
🔸و هر فردی که به من بدی کرده و از من عذر خواهی کرده بود، ولی عذرش را نپذیرفتم...
🔸و نیازمندی که از من درخواست داشت، ولی او را مقدّم نداشتم...
🔸و هر مؤمنی که حقّی از او بر من لازم بود، ولی حقّش را نرساندم...
🔸و عیوبی که از مؤمنین آگاه شدم، ولی نپوشاندم...
🔸و هر پیرمرد مؤمنی که در معاشرت با او، احترامش را نداشتم...*
🔸و از هر گناهی که در معرضش قرار گرفتم، ولی از آن دوری نکردم...
✅🔚 با مروری بر معارف اسلامی، در مییابیم که مسأله حق مؤمن به این سادگی ها هم نیست، و عظمت این جایگاه بر ما مغفول مانده است! ان شاء الله که خدا به حق زین العابدین علیهالسلام ما را مؤدب به آداب و متخلّق به اخلاق اهل بیت علیهمالسلام بگرداند!
الهی آمین...
(*: این فقره در برخی نسخ موجود است.)
➖➖➖➖
@borrhann
#آخر_الزمان (۶۳)
#شبهات_مهدوی #اهلسنت_و_مهدویت
🔻اساسی ترین مشکل مردم در آخرالزمان چیست؟
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
پاسخ این مطلب را در قالب حدیثی از امیرالمومنین علیه السلام به دست میآوریم:
💠 عَن علي بن ابي طالب عليه السلام قالَ: قلتُ يارسولَ اللهِ! أم مِنّا آلَ مُحمَّدٍ المَهديُ أمِن غَيرِ عِندِنا؟ قالَ: بَل مِنّا ، بِنا يَختِمُ الدّينُ كَما بِنا فُتِحَ ، وَ بِنا يَستَنقِذونَ مِن ضَلالَةِ الفِتنَةِ كَما استُنقِذوا مِن ضَلالَةِ الشِّركِ وَ بِنا يُؤَلِّفُ اللّهُ بَينَ قُلوبِهِم في الدّينِ بَعدَ عَداوَةِ الفِتنَةِ كَما ألَّفَ اللّهُ بَينَ قُلوبِهِم وَ دينِهِم بَعدَ عَداوَةِ الشِّركِ.
#ترجمه: از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده است از رسول خدا صلی الله علیه و آله پرسیدم آیا مَهدی ازما آل محمد است یا از دیگران؟ رسول خدا فرمودند :نه از ماست خداوند دین را به وسیله او خاتمه می دهد همان سان که آن را به وسیله ما آغاز کرد و به وسیله ما مردم از گمراهی فتنه نجات می یابد همانگونه که از گمراهی شرک نجات یافتند و به وسیله ما خداوند بعد از دشمنی فتنه بین دل هایشان الفت و برادری برقرار می کند همانگونه که پس از دشمنی شرک بینشان برادری پدید آورد»
✅←یعنی در آغاز دین ، ما مشرف بر ابلاغ و تبلیغ آن بودیم و در پایان نیز این ماییم که مُشرف بر اداره و رهبری آن هستیم ؛
تعبیر عجیبی که در این روایت در خصوص شأن اهل بیت عیهم السلام در موضوع گرفتاری اساسی مردم آخرالزمان دیده میشود اشاره به این حقیقت است که←مشکل اساسی مسلمانان این نیست که به خاطر شرک به جان هم افتاده باشند←بلکه مشکل آنها فتنه هایی است که آنها را گمراه کند، فتنه هایی که در دعا ها نجات از آنها را از درگاه احدیت درخواست میکنیم :
🔸اللهُمَّ...وَ أجِرني مِنْ مَظَلاتِ الفِتَن
#ترجمه : خداوندا و من را از گمراهی های فتنهها به سوی خودت پناهم بده.
🔻فتنه به جاذبههای مَسکن آنچنانی و مدل لباس و تنوع اغذیه و دلمشغولی های دنیای ورزش و سیاست اطلاق نمیشود؛ فتنه یعنی اختلافی که مربوط به دین باشد؛ اختلاف در دین است که جدایی می آورد؛ فتنهای که رسول خدا بدان اشاره فرمود اختلاف دینی است که به هنگام ظهور وجود مقدس ولیعصر امام زمان علیهالسلام مردم مسلمان را نابود میکند
یکی از شئون آن حضرت در آن زمان نجات مسلمانان از چنان فتنه هایی است از اینرو در روایت فوق بدان اشاره شده است؛
←نکته جالب دیگری که در این حدیث وجود دارد تصریح بر این حقیقت است که ائمه هدی علیهم السلام از پیغمبرند یعنی دنبالهٔ پیغمبرند یعنی با پیغمبر رابطه خویشاوندی دارند ؛ لذا وقتی حضرت امیر علیه السلام میپرسند که آیا این مَهدی از ما ائمه است یا از غیر ما؟ در حقیقت سوال از رابطه خویشاوندی آن حضرت با رسول الله میکنند ؛
موضوع نسب امام زمان علیه السلام امر بسیار مهمی است است که به تنهایی در بحث مهدویت ، موضوعیت خاصی دارد. البته ایشان مانند دیگر امامان هدایت ، جز به فرمان الهی کاری انجام نمیدهند که قرآن درباره آنها میفرماید:
📖 وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا
نیز فرمود:
📖 وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا
جای این توضیح نیز وجود دارد که تفاوت این پیشوایان الهی با پیامبر #تنها در مقام رسالت است؛ یعنی شریعت به آنان وحی نمیشود شریعت توسط پیامبر به یکایک آنها یکی پس از دیگری منتقل میشود تا به وجود مقدس مهدی عالم آل محمد عجل الله تعالی فرجه برسد که خود از ائمه هدی است و سلسله ای از هدایتگران به امر الهی که خویشاوندی خاصی با پیامبر دارند.
┄┉❈❖❈┉┄┄┄┄┄┄┉❈❖❈┉┄
- کتاب الفتن و الملاحم نعیم بن حماد مروزی جلد ۱ صفحه ۳۷۰ حدیث ۱۰۸۹ - العرف الوردی فی اخبار المهدی عبدالرحمان بن سیوطی جلد ۲ صفحه ۱۳۲(ر.ک: تصویر الحاقی)
- بحارالانوار ج۷۰ ص۲۷۲
- انبیاء/۷۳
- سجده/۲۴
➖➖➖➖➖
@borrhann
⚠️ واى بر فرزندان آخرالزمان از دست پدرانشان!
✍🏻از پيامبر صلى الله عليه و آله روايت شده كه حضرت به برخى از اطفال نگاه كرد و فرمود: «واى بر فرزندان آخر الزمان از دست پدرانشان! سؤال شد: اى رسول خدا! از دست پدران مشركشان. حضرت فرمود: نه از دست پدران مؤمنشان كه چيزى از واجبات را به آنان نمیآموزند و هنگامى هم كه فرزندانشان بياموزند پدران آنان را منع میكنند و تنها به داشتن متاع كمى از دنيا از آنان راضى میشوند. من از اين پدران و آنان از من بيزارند.»
📙جامع الأخبار(للشعيري)، ص۱۰۶
📘منابع فقه شيعه (ترجمه جامع أحاديث الشيعة)، ج۲۶، ص۸۵۱
#آخر_الزمان (۶۴)
@borrhann