✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انقلاب و خطری به اسم انگیزه های متغیر
🔹 #انقلاب_اسلامی_ایران بزرگترین حادثه عصر حاضر است. #حادثهای که #هندسه_قدرت را تغییر داد و دو ابرقدرت شرق و غرب را به چالش کشید تا خود، #قطب_سومی از #قدرت_جهانی باشد و #اسلام را که تا پیش از آن در #معادلات_سیاسی جایگاهی نداشت، وارد صحنه جهانی نموده، یک پایه #معادلات_قدرت در جهان قرار دهد.
🔹جورچین این تغییر با افول امپراتوری شوروی تکمیل شد و جهانی که میرفت #دنیای_سهقطبی بلوک شرق، بلوک غرب و #قدرتنویناسلامی را تجربه کند دوباره به حالت دو قطبی برگشت، با این تفاوت که اینبار #موازنه_قدرت بین #اسلام و #استکبار_جهانی بود؛ موازنهای که خیلیها خوابش را هم نمیدیدند. #انقلاب_اسلامی یک پدیده است و مانند هر پدیده دیگری در معرض آفتها، #آسیبها و #تهدیدها است.
🔹به همین جهت #بنیانگذار نظام مبارک #جمهوری_اسلامی ماهها پیش از پیروزی انقلاب، نسبت به #آفتهایی که ممکن است بعد از پیروزی دامنگیر #انقلاب شود، هشدار داده و به تبیین آفتها پرداخت و در وصیتنامه خویش نیز از این مهم غافل نشدند. بدیهی است که #تداوم و بقای #جمهوری_اسلامی منوط به #آفتشناسی، پیشگیری و برخورد با آنها است. با کنکاش در بیانات، نوشتهها و وصیتنامه #امام_خمینی (ره) به مواردی میرسیم که میتواند به عنوان #آسیبهای اصلی انقلاب اسلامی قلمداد شود که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
💠تغییر انگیزهها
🔹 #قیام_امام_خمینی (ره) قیام به #حق است. او و همه کسانی که با او صادقانه همراه شدند و تفکر او را پذیرفتند، تنها برای #خدا و با هدف اعتلای کلمه #الله #قیام نمودند و به جرات میتوان گفت که #رمز_پیروزی سریع #انقلاب نیز همین بود. #امام_خمینی (ره) در بند الف وصیتنامه خود، اول چیزی را که برای تداوم انقلاب لازم میداند، #پاسداری از #انگیزهها است.
🔹ایشان میفرماید: «بىتردید #رمز بقاى #انقلاب_اسلامى، همان رمز #پیروزى است؛ و رمز پیروزى را ملت مىداند و نسلهای آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلى آن: #انگیزه_الهى و مقصد عالى #حکومت_اسلامى؛ و #اجتماع_ملت در سراسر کشور با #وحدت_کلمه براى همان انگیزه و مقصد».
🔹 #انگیزه_الهی همان موعظه واحدی است که #پیامبر_اکرم (ص) مأمور است همه را به آن دعوت کند: «قُلْ إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلهِ مَثْنى وَ فُرادى... »؛ [۱] (بگو شما را تنها به یک چیز اندرز مىدهم و آن اینکه: دو نفر دو نفر یا یک نفر یک نفر #براى_خدا #قیام کنی...). این انگیزه اصل و #اساس تمام تحولاتی است که #عموم_پیامبران به ویژه #رسول_خدا (ص) دنبال آن بودند.
🔹 #امام_خمینی (ره) در ادامه همان بند الف #وصیتنامه میفرماید: «اینجانب به همه نسلهای حاضر و آینده #وصیت مىکنم که اگر بخواهید #اسلام و #حکومت_الله برقرار باشد، و دست #استعمار و #استثمارگرانِ خارج و داخل از کشورتان قطع شود، این #انگیزه_الهى را که خداوند تعالى در #قرآن_کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید».
🔹ریشه #فتنههای بعد از رحلت رسول خدا که منجر به شهادت فاطمه زهرا (س) و خانهنشینی امام علی (ع) شد، همین #تغییر_انگیزهها است، چنان که برپایی جنگ جمل توسط دو صحابی خاص پیامبر یعنی طلحه و زبیر ریشه در همین #تغییر_انگیزهها داشت. اگر #انگیزههای_الهی در فرد یا جامعه #تغییر کرد، #سیر_قهقرایی #نهضت آغاز میشود و جامعه تا آنجا سقوط میکند که عالمانه و آگاهانه در کربلا دست به جنایت میزند.
🔹بنابراین تغییر انگیزههای الهی به مادی بزرگترین آفتی است که اگر انقلابیون و به ویژه خواص جامعه به آن گرفتار شدند، انقلاب در نیمه راه میماند و به مقصد خود که زمینه سازی برای حکومت جهانی #امام_مهدی (عج) است، نخواهد رسید. نکته مهمی که وجود دارد این است که در هر بخش از کشور که #انگیزههایالهی همچنان باقی مانده باشد، #پیشرفت و #کمال نیز وجود دارد، و در هر بخش از کشور که انگیزه های مادی جای انگیزه های الهی را گرفته باشد سیر قهقرایی به وضوح قابل مشاهده است برای پی بردن به این واقعت کافی است صنعت موشکی را با صنعت خودرو مقایسه کنید.
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره سبأ، آيه ۴۶
منبع: وبسایت راسخون
#انقلاب_اسلامی #جمهوری_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️مومنین برادر هستند...
🔹#اسلام، احکام اخلاقیاش هم سیاسی است. همین حکمی که در قرآن هست که #مومنین برادر هستند، این یک «حکم اخلاقی» است، یک «حکم اجتماعی» است، یک «حکم سیاسی» است.
🔹اگر #مومنین، طوایف مختلفهای که در #اسلام هستند و همه هم مومن به خدا و پیغمبر اسلام هستند، اینها با هم #برادر باشند، همان طوری که برادر با برادر نظر محبت دارد، همه قشرها با هم نظر محبت داشته باشند، این علاوه بر اینکه یک «اخلاق بزرگ اسلامی» است و نتایج بزرگ اخلاقی دارد، یک «حکم بزرگ اجتماعی» و نتایج بزرگ اجتماعی دارد.
🔹شما ببینید که در همین برهه از زمان که #اسلام در اینجا یک سایه ضعیفی انداخته است، این برادری که مقدار ناقصی الآن در ایران ایجاد شده است، چه #آثار_رحمتی هست در آن و چه انعکاس #رحمانیت_الهی در این کشور هست...
بیانات حضرت امام ۵۹/۰۵/۲۷
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آسيب شناسی مهدويت
🔸برای هر #فرهنگ و مجموعه معرفتی ممكن است #آفتهايی روی دهد كه مانع #رشد و بالندگی آن فرهنگ باشد. #فرهنگ_دينی نيز گاهی به آفت هايی گرفتار می شود كه حركت رو به #كمال آن را كُند ميکند و بحث #آسيبشناسیدينی عهده دار شناختن آن #آفتها و #شيوه_مقابله با آنهاست.
🔹آسيبهای #فرهنگ_مهدويت، مواردی است كه #غفلت از آنها موجب سستی #اعتقاد_مردم و به ويژه جوانان نسبت به اصل وجود #امام_مهدی (عج) و يا ابعاد مختلف شناخت آن حضرت است؛ و گاهی نيز سبب گرايش به افراد يا مجموعه های منحرف می گردد. بنابراين آشنايی با اين #آسيبها، #منتظرانِ #امام_عصر (عج) را از كجروی در #اعتقاد و #عمل حفظ خواهد كرد. ما در اينجا مهمترين آسيبهای فرهنگ مهدويت را در عنوان هایی جدا از يكديگر مورد بحث قرار می دهيم:
💠«برداشتهای غلط»؛ از آسيب های مهم در #فرهنگ_مهدويت، تفسيرها و #برداشتهای_نادرست از موضوعات اين فرهنگ اسلامی است. #تحليل_نادرست و ناقص از #روايات به دريافت غير صحيح میانجامد كه چند نمونه از آن را بيان می کنيم.
1⃣برداشت غلط از مفهوم انتظار
🔹برداشت غلط از #مفهوم_انتظار سبب شده است كه بعضی گمان كنند كه چون #اصلاح_جهان از فسادها به دست #امام_زمان (عج) خواهد بود، ما در برابر #تباهیها و #ناهنجاريها هيچ وظيفهای نداريم، و بلكه ممكن است گفته شود كه برای نزديك شدن #ظهوراماممهدی (عج) بايد برای ترويج بديها و زشتیها در جامعه اقدام كنيم!! اين #انديشه_نادرست در مقابل ديدگاه #قرآن و #اهل_بيت (عليه السلام) است كه #امر_به_معروف و #نهی_از_منكر را از وظايف حتمی هر مسلمان می داند.
🔹امام خمينی (ره) در نقد اين ديدگاه می گوید: «ما اگر دستمان می رسيد، قدرت داشتيم، بايد برويم تمام ظلمها و جورها را از عالم برداريم، تكليف شرعی ماست. منتها ما نمی توانيم. اينی كه هست اين است كه حضرت [امام مهدی (عج)] عالم را پر ميكند از عدالت؛ نه شما دست برداريد از اين تكليفتان، نه اين كه شما ديگر تكليف نداريد». [۱] ايشان همچنين در ادامه بيانات خود فرمودهاند: «آيا ما بر خلاف آيات شريفه #قرآن دست از #نهیازمنكر برداريم؟ دست از #امربهمعروف برداريم، و توسعه بدهيم گناهان را برای اين كه حضرت بيايند؟!». [۲]
2⃣برداشت نادرست از ظاهر برخی روایات
🔹بعضی افراد از ظاهر برخی از روايات اينگونه برداشت كردهاند كه هر #قيامی قبل از #قيام_امام_مهدی (عج) محكوم و مردود است، بنابراين در برابر قيام و #انقلاب_اسلامی_ايران كه قيامی بر ضدّ #طاغوت و #استكبار، و در جهت برقراری #احكام_الهی بوده است موضع نادرستی گرفتهاند. در پاسخ بايد گفت كه اجرای بسياری از #احكام_اسلامی مانند اقامه حدود و قصاص، و نيز جهاد با دشمنان و مبارزه فراگير با فساد جز با تشكيل #حكومت_اسلامی ممكن نيست؛
🔹بنابراين تلاش برای برقراری #نظام_اسلامی كاری پسنديده و #مورد_قبول است، و نهی از #قيام در بعضی از روايات به معنی شركت در #قيامهای_باطل كه انگيزه الهی ندارد، و يا قيام هايی كه بدون توجه به شرايط و زمينه های لازم انجام ميگيرد، و يا حركت هايی كه به عنوان قيام مهدوی شروع ميگردد، می باشد؛ نه اينكه هر انقلاب و حركتی كه در مسير #اصلاح_جامعه است مردود شمرده شود. [۳]
3⃣نشان دادن چهره خشونت آميز از امام زمان (عج)
🔹يكی ديگر از برداشت های غلط در #فرهنگ_مهدويت، نشان دادن چهره #خشونت_آميز از #امام_مهدی (عج) است. بر خلاف تصوّر بعضی افراد كه می انديشند #امام_زمان (عج) با شمشير عدالت، دريايی از خون به راه می اندازد و بسياری را از دم تيغ عبور می دهد، حضرت #مظهر_رأفت و رحمت پروردگار است، و مانند پيامبر عظیم الشأن اسلام (ص) ابتدا همگان را با بيان روشن و #دلائل_آشكار به #اسلام و #قرآن می خواند، و اكثر مردم دعوت امام (عج) را پاسخ می دهند و به او می پيوندند. بنابراين #امام_زمان (عج) تنها با #مخالفان_سرسخت كه آگاهانه از پذيرفتن حق سر باز ميزنند و جز زبان شمشير نمی فهمند با #سلاح برخورد ميکند.
پي نوشت ها:
[۱] صحيفه نور، ج۲۰، ص۱۹۶
[۲] همان
[۳] براى اطلاع بيشتر درباره اين موضوع به كتاب «دادگستر جهان» نوشته «ابراهيم امينى»، ص ۲۵۴ تا ۳۰۰ مراجعه شود.
منبع: راسخون به نقل از نگین آفرینش
#امام_زمان #امام_مهدی #ظهور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام علی عليه السلام:
🔸«ما أعطَى اللهُ سُبحانَهُ العَبدَ شَيئا مِن خَيرِ الدُّنيا وَالآخِرَةِ إلاّ بِحُسنِ خُلُقِهِ وحُسنِ نِيَّتِهِ».
🔹خداوند سبحان، چيزى از #خير دنيا و آخرت به بنده نداد، مگر به سبب #حُسن_خلق او و #حُسن_نيّتش.
📕عيون الحكم والمواعظ، ص ۴۸۳ ح ۸۹۱۵
#امام_علی #اميرالمؤمنين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نقش «رهبری» در پیروزی «انقلاب اسلامی» و دوران پس از آن
🔹 #دهه_فجر پیروزی انقلاب اسلامی، یادآور روزهای تلخ و شیرینی برای مردم ایران است که سرانجام با اتحاد و همبستگی و #رهبری #امام_خمینی (ره)، بزرگترین انقلاب مردمی در قرن بیستم به منصه ظهور رسید. اهمیت #رهبری_کاریزما برای #هدایت_درست هر انقلابی از اهمیت ویژهای برخوردار است، و در این میان #انقلاب_اسلامی_ایران با رهبری دانشمند و کاریزمای #امام_خمینی (ره) به پیروزی رسید.
🔹اهمیت رهبری انقلاب اسلامی فقط به دوران هدایت خیزش مردمی، برای رسیدن به هدف معنا نمیشود و امروز رهبری انقلاب اسلامی چه بسا از اهمیت بیشتری نسبت به دوران پیروزی برخوردار است. بیش از چهار دهه از #انقلاب_اسلامی_ایران میگذرد و بدون شک، #رهبری آن یکی از #مولفههایمهم #تداوم انقلاب اسلامی و هدایت آن در مسیر درست است.
🔹#پایداریانقلاباسلامی که در اصل اساسی و نظریه #ولایت_فقیه امام خمینی (ره) معنا میشود، مانع از #انحرافانقلاباسلامی شده است، و در این مسیر، رهبر معظم انقلاب #آیت_الله_خامنهای (مدظله)، نقشی برجسته در هدایت #انقلاب_اسلامی دارند. انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، که یادآور و یادگار امام خمینی (ره) است، امروز با صلابت در سایه رهبری آیت الله خامنهای (مدظله) ادامه دارد و #ایران_اسلامی را در برابر توطئههای #دشمنان مصون نگه داشتند.
🔹#رهبر_معظم_انقلاب همان شیوه و مدیریت امام خمینی (ره) را در جهت دهی و #هدایت انقلاب اسلامی، #حفظ_آرمانها، اصول، ارزشهای اسلامی و نفی #نظام_سلطه پیگیری میکنند و در سایه این رهبری کاریزما و فقیه، #انقلاب_اسلامی در چهل و پنج سالگی خود همچنان بالنده و رو به پیشرفت است.
منبع: وبسایت خبرگزاری صداوسیما
#انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️دلیل عقب ماندگی ما
🔹#سیدبحرالعلوم (ره) با آن همه برکات، از لحاظ سن کمتر از #شیخ_انصاری (ره) عمر کرده است! و #شهید_اول (ره) چقدر کتاب های نافع و قوی و متین دارد. توفیق در #تحصیل چیز دیگر است، توفیق به کثرت اشتغال نیست.
🔹خیلی خطرناک است که ندانیم #قُدما چه راهی را میرفتند! دلیل #عقب_ماندگی ما آن است که #اموال_شبههناک مصرف می کنیم، و «مال شبههناک»، ایجاد #تردید و #شبهه میکند، و به قدر ضرورت و نان خالی اکتفا نمی کنیم. اینهاست که در #تحصیل #ایمان و #یقین و #توفیق در تحصیل و آثار و برکات آن اثر دارد؛ لذا بعضی از علما خودشان در خانه نان تهیه میکردند، تا از جهت طهارت و حلیت آن مطمئن باشند. تصرف در #مالی که صاحب آن راضی نیست و مصرف کردن آن، در #علمیات و #عملیات ما اثر میگذارد...
🔹 #علمای ما، در مصرف #قناعت می کردند، و به #دیگران رسیدگی می کردند! اما ما راهی را رفتیم و میرویم که نه به #خودمان پرداختیم، و نه به دیگران رسیدگی کردیم، بلکه در اثر #قناعت نکردن و غور در #مادیات و #تجملات زندگی همیشه #مقروض هستیم. #قرض در حقیقت مغلول کردن (در غل و زنجیر کردن) نقدی است. خدا میداند که انسان چقدر باید تلاش کند و از کجا بیاورد، تا قرضش را ادا نماید.
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۸۲
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) از چه خاستگاه دینی نشأت گرفت؟ به عبارتی این انقلاب مشروعیّت خود را از چه مبانی و قواعد دینی می گیرد؟ (بخش اول)
🔸#انقلاب_اسلامی_ایران بر مبانی و اصول خاصی استوار است که آن را از سایر #انقلابهای_جهان #متمایز می کند، برای آشنایی بیشتر با این #انقلاب_عظیم، به طور اختصار به تعدادی از اصول و مبانی آن اشاره می شود:
1⃣نفی حاکمیت غیر خدا
🔹براساس #جهانبینیاسلامی، #شیعه بر این عقیده است که #حاکمیت_مطلق از آن #خداوند است: «إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِله». [انعام، ۵۷] بر پایه این عقیده #احکام_حکومتی باید مبتنی بر #معارف_اسلام باشد. در حالی که رژیم شاهنشاهی #پهلوی قبل از انقلاب، سعی در #سکولار سازی و #لائیک کردن جامعه و قوانین داشت، و در این راستا اقدامات متنوعی انجام داد، که یکی از آنها ارائه لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی بود.
🔹این اتفاق با عقیده حاکمیت #قوانین_دینی منافات داشت. #علمای_دین برای اصلاح آن اقدامات مختلفی کردند که فایده نداشت؛ لذا کار به #انقلاب و تغییر حکومت کشید تا #قوانین بر اساس #شرع تصویب و اجرا شود. مؤلّف کتاب ریشه های انقلاب اسلامی درباره لایحه ایالتی ولایتی چنین می نویسد: «در تيرماه ۱۳۴۱ ش، امير اسدالله #عَلَم پس از دكتر امينی، به نخست وزيری رسيد. #عَلَم، لايحه انجمن های ايالتی و ولايتی را به كابينه برد و به تصويب رساند.
🔹در متن تصويبنامه اين طرح، قيد #اسلام از جمله شرايطِ انتخاب كنندگان و انتخاب شوندگان حذف شده بود. همچنين #سوگند_نامه منتخبانِ مردم در #مجلسشورایملّی نيز تغيير يافته بود. به اين ترتيب نمايندگان موظف شده بودند به جای سوگند به #قرآن، به كتاب آسمانی قسم ياد... پس از تصويب لایحه مزبور، رسانه های جمعی متن آن را قرائت كردند و تبليغات گسترده ای در اين باره به راه افتاد.
🔹 #امام_خمينی (ره) اولين كسى بود كه به رغم ظاهر موجّه و فريبنده اين مصوبه، #توطئه خطرناكِ نهفته در آن را دريافت. ايشان با شناختی كه از بانيان و طراحانِ اصلی اينگونه مصوبات داشت، می دانست #تصويب و #اجرای اين طرح ها در #ايران و ديگر كشورهای اسلامی مقدمهای برای از ميان برداشتن نام #اسلام و استقرار #حكومتهای_لائيك و دين ستيز است». [۱]
🔹بنابراین یکی از مبانی مهم #انقلاب_اسلامی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی ایران، عقیده #توحید در حاکمیت و پیاده سازی #احکام_شریعت بوده است. #ادامه_دارد...
پی نوشت:
[۱] انقلاب اسلامی و ريشه های آن، مصباح يزدى، محمدتقى، تدوين و نگارش: شباننيا، قاسم، ناشر: انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى، ۱۳۹۵ش، چ نهم، ص ۲۴۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️بی نیاز شدن روح از بدن
🔹انسان در نتیجه #تقرب به خداوند - و تقرب به خداوند در نتیجه #عبودیت و #اخلاص و خود را فراموش کردن و #تذلل در نزد پروردگار و #اطاعت_محض در برابر #پروردگار - میرسد به این مرحله که در عین اینکه بدنش نیازمند به #روح است، روحش از #بدنش بینیاز میشود، چطور؟ ما الآن، هم #روحمان نیازمند به بدنمان است، هم #بدنمان نیازمند به روحمان. الآن اگر آن روح و #قوه_حیات ما نباشد، این بدن ما زنده نیست؛ اگر هم این بدن ما نباشد این روح ما در اینجا کاری از او ساخته نیست، نمیتواند کاری بکند.
🔹اما آیا همه انسانها همین جورند؟ هم بدنشان نیازمند به روح است و هم روحشان نیازمند به بدن؟ یا اینکه #انسانهایی در نتیجه #تقرب به خدا و #عبودیت پروردگار، میرسند به این حد که لااقل #روحشان از بدنشان بینیاز میشود. چطور بینیاز میشود؟ یعنی این #قدرت را پیدا میکنند که به اصطلاح #روح را از این بدن تخلیه کنند (البته در اینجا تخلیه به معنی مردن نیست)، یعنی همان #استقلال_روح را در مقابل بدن حفظ میکنند.
🔹در زمان خودمان، هستند چنین اشخاصی که قدرت دارند تخلیه کنند، یعنی #روح را از #بدن منفک کنند به طوری که خودش را مسلط بر این بدن میبیند. #بدنِ_خودش را میبیند که در اینجا مثلاً مشغول عبادت است و خودش در جای دیگر سیر میکند، #افقوسیعتری را دارد میبیند. شیخ شهاب الدین #سهروردی، معروف به «شیخ اشراق» عبارتی دارد، میگوید ما حکیم را حکیم نمیشماریم، مگر آن وقتی که قدرت داشته باشد بر اینکه #روح خودش را از بدنش خلع کند.
🔹 #میرداماد میگوید ما حکیم را حکیم نمیشماریم مگر در آن مرحلهای که #خلع_بدن برایش ملکه شده باشد، یعنی هر وقت که اراده کند بتواند روح خودش را از بدنش مستقل و جدا کند. برای ما خیلی این حرفها سنگین و زیاد است. چنین چیزهایی را باور نمیکنیم؛ حق هم داریم باور نکنیم، برای اینکه ما خیلی از این مراحل پرت هستیم. ولی از آن بدبینی و باورنکردن های خودتان کمی پایین بیایید...
📕آزادی معنوی (نسخه سایت)، مرتضی مطهری، ص ۶۷
منبع: پورتال جامع استاد شهید مطهری
#شهید_مطهری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️راهکارهای مبارزه با فساد اداری از نظر دین مبین اسلام چیست؟
🔹 #فساد_اداری اصطلاحی است با مفهوم گسترده، که شامل مواردی؛ مانند #اختلاس، #کمکاری، #کاغذ_بازی، اهمیت ندادن به ارباب رجوع، فقدان برنامهریزی مناسب و... میشود. اگرچه در گذشته، به ویژه در #صدر_اسلام، زندگی اجتماعی به صورت امروزی پیشرفته و مدرن نبوده، و به طور طبیعی، #سیستم_اداری به شکل گسترده نیز وجود نداشت، تا قوانین مدون و برنامهریزی شده اداری وجود داشته باشد،
🔹اما برای همان شهرهای کوچک با زندگی سنّتی، #امام_علی (عليه السلام) در مدت حکومت کوتاهش رهنمودهایی جهانشمول ارائه نمود که میتواند برای #مسئولان_جامعه پیشرفته امروزی هم #الگو قرار گیرد و براساس آن از #فساد سیستم اداری جلوگیری شود. آنگاه که #امام_علی (عليه السلام) به درخواست مردم، خلافت را پذیرفت، با انبوهی از #فسادها و #رانتها در سیستم اداری و حکومتی مواجه بود؛ لذا از همان روزهای نخستین، برخورد با این #مفاسد را در دستور کار خویش قرار داد و #کارگزاران_فاسد و نالایق را #برکنار کرد،
🔹و تا توانست اموال به #غارت رفته را به خزانه حکومت بازگرداند. #امام_علی (عليه السلام) در مدت اندک زمامداری خویش، #برنامه_هایی را برای اداره هرچه بهتر امور، به #کارگزارانش اعلام نمود که بخشی از شیوههای #مبارزه با #فساد اداری نیز در آنها وجود دارد. آن شیوهها عبارتند از: #برکناری و مجازات #مدیران_نالایق و ناکارآمد، بازگرداندن #بیت_المال به غارت رفته به خزانه دولت، تغییر نگرش کارگزاران نسبت به حکومت و مدیریت، #شایسته_سالاری در انتخاب مسئولان، کنترل و #نظارت پیگیر و مستمر، و تأمین عادلانه معیشت زندگی مسئولان و کارکنان.
منبع؛ اسلام کوئست
#فساد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️هیچ تشکل دیگری قابل مقایسه با مجموعهی «بسیج» نیست
🔹هیچ تشکل دیگری قابل مقایسهی با مجموعهی #بسیج نیست. این شکل #سازمان_یابی بسیجی هم دیگر قابل تکرار نیست، قابل تقلید نیست؛ این مخصوص خود #بسیج است، خصوصیت هم متعلق به بسیج است.
🔹نشناختن این، ظلم است به بسیج. و وقتی انسان #حقیقت_بسیج را می داند، آن وقت میفهمد سرّ مخالفتها و #دشمنیها و عنادهایی که هدایت می شود از طرف #دشمنان_انقلاب و دشمنان کشور و دشمنان نظام به سوی #بسیج؛ علت این دشمنیها را انسان میفهمد.
🔹 #قلههایبلند، بیشتر #آماج قرار میگیرند. #نشانهای_برجسته، زودتر مورد توجه واقع می شوند و آماج دشمنی قرار میگیرند.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۰۹/۰۴
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) از چه خاستگاه دینی نشأت گرفت؟ به عبارتی این انقلاب مشروعیّت خود را از چه مبانی و قواعد دینی می گیرد؟ (بخش دوم)
🔸#انقلاب_اسلامی_ایران بر مبانی و اصول خاصی استوار است که آن را از سایر #انقلابهای_جهان #متمایز می کند، برای آشنایی بیشتر با این #انقلاب_عظیم، به طور اختصار به تعدادی از اصول و مبانی آن اشاره می شود:
2⃣نفی سلطه کفار بر سرزمین اسلامی و سرنوشت مسلمین
🔹با دقت در آیات و روایات، از جمله آیه ۱۴۱ سوره مبارکه نساء « ...لَنْ يَجْعَلَ اللهُ لِلْكافِرينَ عَلَى الْمُؤْمِنينَ سَبيلا»، (خداوند هرگز #کافران را بر #مؤمنان تسلّطی نداده است) در مییابیم که در سیاست خارجی #دولت_اسلامی، پس از موضوع جهاد، بر هیچ مسئله سیاسی دیگری، نظیر «نفی ولایت غیر مسلمانان بر مسلمان» تأکید نشده است؛ به عبارت بهتر در دیدگاه #فقه_اسلامی، خصوصاً فقه امامیه، #سلطه و چیرگی #دشمنان بر جامعه اسلامی و #مسلمانان امری نارواست. با توجه به این عقیده، هر گونه مبادلات و #مراوداتی که باعث افزایش و گسترش نفوذ غیر مسلمانان و #بیگانگان در جامعه اسلامی گردد، به نحوی که آنان بتوانند در #امور_مسلمین دخالت کنند، #ممنوع و نادرست تلقی میشود.
🔹 #امام_خمینی (ره) در ذیل آیه ۱۴۱ سوره مبارکه نساء «لَنْ یَجْعَلَ اللهُ لِلْکافِرینَ عَلَى الْمُؤْمِنینَ سَبیلاً» چنین مینویسد: «ممکن است بگویم قاعده #نفی_سبیل وجه #سیاسی دارد، و در مقام توجه دادن #مسلمانان به این امر مهم که لازم است از #سلطه_کافران به هر وسیله ممکن خارج شوند؛ زیرا تسلط آنان امر محتوم و تقدیر الهی نیست تا تسلیم به آن لازم باشد، بلکه رضایت دادن به این #سلطه، #ذلت و #ظلم است و خداوند از این بری است». [۱]
🔹براساس این قاعده فقهی، نظام پادشاهی #پهلوی که #استقلالی از خودش نداشت و در قانونگذاری و #اداره_کشور از حامیان #آمریکایی خود دستور می گرفت، #نامشروع تلقّی می شد؛ جریان لایحه #کاپیتولاسیون نمونه بارز از #سلطه_کفّار بر سرنوشت مسلمانان می باشد. امام خمینی (ره) بعد از تصویب این قانون با آن مخالفت و چنین فرمودند: «مجلس به پیشنهاد دولت، #سند_بردگی ملت ایران را امضا کرد... بدون اطّلاع ملت با چند ساعت صحبت های سرّی، #ملت_ایران را در تحت #اسارت_آمریکاییها قرار داد... اکنون من اعلام می کنم که این رأی ننگین مجلسین، #مخالف_اسلام و قرآن است». [۲]
🔹ایشان در جای دیگر نیز می فرماید: «ما را فروختند، #استقلال ما را فروختند و باز هم چراغانی کردند و پایکوبی کردند. اگر من به جای اینها بودم... می گفتم بیرق سیاه بالای سر بازارها بزنند... به حسب این رأی ننگین، اگر یک #مستشار_آمریکایی یا یک خادم مستشار آمریکایی به یکی از #مراجع_تقلید ایران، به یکی از افراد محترم ملت، به یکی از #صاحب_منصبان عالی رتبه ایران هر #جسارتی بکند، هر جنایتی بنماید، پلیس حق بازداشت او را ندارد؛ #محاکم_ایران حق رسیدگی ندارند؛ ولی اگر به یک سگ آنها تعرض بشود، پلیس باید دخالت کند، دادگاه باید رسیدگی نماید!». [۳]
🔹بنابراین یکی از اصول و #مبانی که #انقلاباسلامیایران، بر اساس آن شکل گرفت، قاعده فقهی نفی سبیل و #نفیسلطهکفار بر سرزمین اسلامی و سرنوشت آنان می باشد. #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] صحیفه امام، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، تهران، ۱۳۸۰ ش، ج ۲، ص ۷۲۵
[۲] همان، ج ۱، ص ۴۰۹
[۳] همان، ص ۴۱۱ و ۴۱۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️عالم بدون عمل
🔹گاهی وقتها #گوینده در عین حالی که خوب میگوید، در عین حالی که #خوب_مینویسد، کتاب توحید هم مینویسد، #کتاب_اخلاق هم مینویسد، لکن همان نوشتن است و گفتن است و عرضه داشتن است، خودش از آن #بیخبر است. بسیار مسائل است که #گویندگان هر جا باید باشند میگویند، مسائل را #طرح_میکنند و خیلی هم خوب طرح میکنند.
🔹و خیلی هم خوب عرضه میکنند و دعوت خوب میکنند و #موعظه خوب میکنند. لکن از باب اینکه #خودشان ساخته نشدهاند، میگویند و خودشان بیخبرند. چه بسا #اشخاصی که کتاب اخلاق مینویسند و بسیار هم خوب مینویسند، و خودشان متَّصف به #اخلاق_حسنه نیستند. و چه بسا اشخاصی که توحید را خوب تدریس میکنند و خوب القا میکنند و خودشان بیخبرند.
بیانات حضرت امام ۵۹/۰۹/۲۲
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در خطبه ۱۹۸ نهج البلاغه، درباره برتری «اسلام» بر سایر ادیان چه فرموده است؟
🔹 #امام_علی (علیه السلام) در بخشی از خطبه ۱۹۸ #نهج_البلاغه می فرماید: «أَذَلَّ الْأَدْيَانَ بِعِزَّتِهِ، وَ وَضَعَ الْمِلَلَ بِرَفْعِهِ، وَ أَهَانَ أَعْدَاءَهُ بِكَرَامَتِهِ، وَ خَذَلَ مُحَادِّيهِ بِنَصْرِهِ، وَ هَدَمَ أَرْكَانَ الضَّلَالَةِ بِرُكْنِهِ، وَ سَقَى مَنْ عَطَشَ مِنْ حِيَاضِهِ، وَ أَتْأَقَ الْحِيَاضَ بِمَواتِحِهِ».
🔹(خداوند #اديان و #مذاهب ديگر را با عزّت و قدرت بخشيدن به #اسلام ضعيف كرد و ملل ديگر را با اعتلاى اسلام فرود آورد، و با احترام و نفوذ آن، #دشمنانش را خوار نمود، با يارى اسلام #مخالفان سرسختش را درمانده ساخت و با تقويت آن، #اركان_ضلالت را در هم كوبيد، #تشنگان را از سرچشمه زلال آن #سيراب كرد، و آبگاهش را پر آب نمود).
🔹جمله هاى «أَذَلَّ الْأَدْيَانَ بِعِزَّتِهِ، وَ وَضَعَ الْمِلَلَ بِرَفْعِهِ...»، با توجّه به اينكه ضمير در آنها به #اسلام برمیگردد، اشاره به همان چيزى است كه در #قرآن_مجيد آمده است: «هُوَ الَّذِى أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ»؛ [۱] (او كسى است كه #پيامبر خود را با #هدايت و #دين_حقّ فرستاد، تا او را بر #همه_اديان غالب سازد، هر چند #مشركان ناخشنود باشند).
🔹در آيه قبل از آن مى خوانيم: «يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُوا نُورَ اللهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ اللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ»؛ [۲] (آنان مى خواهند #نور_خدا را با دهان خود خاموش سازند؛ ولى #خدا نور خود را كامل مى كند، هر چند #كافران خوش نداشته باشند).
🔹 #پيروزی_اسلام بر اديان ديگر در دو جبهه بود؛ يكى #جبهه_ظاهرى از نظر سياسى و نظامى و ديگر #جبهه_باطنى از نظر منطق، استدلال و برهان؛ زيرا #قرآن_مجيد قوى ترين #دلايل را براى اثبات معارف دينى اقامه كرده، كه هر فرد منصفى را وادار به پذيرش مى كند، و همان گونه كه اميرالمؤمنين (عليه السلام) در جمله هاى بالا فرمودند: «تشنگان را از چشمه هاى جوشان خود سيراب و آبگاه هاى #علم و #معرفت را با #دلايل_خويش پر مى سازد».
پی نوشتها؛
[۱] سوره صفّ، آيه ۹
[۲] همان سوره، آيه ۸
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۷، ص ۶۸۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#اسلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام کاظم عليه السلام:
🔸«اِنَّ اَبْدانَكم لَيْسَ لَها ثَمَنٌ اِلاَّ الْجَنَّةُ، فَـلا تَبيعُـوها بِغَيْـرِها».
🔹همانا بدن هاى شما را بهايى جز #بهشت نيست؛ پس آنـرا به غـير بهشت نفـروشـيد.
📕تحف العقول، ص ۳۸۹
#امام_کاظم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نهضت علمی امام صادق (علیه السلام) پس از شهادتشان چگونه پیگیری شد؟
🔹بررسى اوضاع و احوال زمان #امام_موسی_کاظم (علیه السلام) نشان مى دهد كه هرگونه اقدام حادی كه #حكومت_منصور از آغاز روى آن حساسيت نشان بدهد صلاح نيست؛ از اين رو #امام_كاظم (علیه السلام) دنباله برنامه علمى پدر را گرفت و حوزه اى نه به وسعت دانشگاه جعفرى تشكيل داد و به #تربيت_شاگردان بزرگ و رجال علم و فضيلت پرداخت.
🔹«سيد بن طاووس» مى نويسد: گروه زيادى از #ياران و #شيعيان خاص #امام_كاظم (عليه السلام) و رجال خاندان هاشمى در محضر آن حضرت گرد مى آمدند و سخنان گهربار و پاسخ هاى آن حضرت به پرسش هاى حاضران را يادداشت مى نمودند، و هر حكمى كه در مورد پيش آمدى صادر مى نمود، ضبط مى كردند. [۱]
🔹«سيد اميرعلى» مى نويسد: در سال ۱۴۸ #امام_جعفر_صادق (علیه السلام) در شهر مدينه درگذشت، ولى خوشبختانه #مكتب_علمى او تعطيل نشد، بلكه به رهبرى جانشين و فرزندش #موسى_كاظم (علیه السلام)، شكوفايى خود را حفظ كرد. [۲]
🔹 #امام_کاظم (علیه السلام) نه تنها از نظر علمى، تمام دانشمندان و #رجال_علمى آن روز را تحت الشعاع قرار داده بود، بلكه از نظر #فضائل_اخلاقى و صفات برجسته انسانى نيز زبان زد خاص و عام بود، به طورى كه تمام #دانشمندانى كه با زندگى پرافتخار آن حضرت آشنايى دارند در برابر عظمت #شخصيت_اخلاقى وى سر تعظيم فرود آورده اند.
🔹«ابن حجر هيتمى»، دانشمند و محدث مشهور جهان تسنّ، مى نويسد: #موسى_كاظم (علیه السلام) #وارث_علوم و دانش هاى پدر و داراى #فضل و #كمال او بود. وى در پرتو #عفو و #گذشت و #بردبارى فوق العاده اى كه (در رفتار با مردم نادان) از خود نشان داد، #كاظم لقب يافت، و در زمان او هيچ كس در #معارف_الهى و #دانش و #بخشش به پايه او نمى رسيد. [۳]
پی نوشتها؛
[۱] حاج شيخ عباس قمى، الأنوارالبهيه، مشهد، مؤسسه منشورات دينى مشهد، ص ۱۷۰
[۲] مختصر تاريخ العرب، ط ۲، تعريب: عفيف البعلبكى، دارالعلم للملايين، ص ۲۰۹
[۳] الصواعق المحرقه، مكتبه القاهره، ص ۲۰۳
📕سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق (علیه السلام)، قم، ۱۳۹۰ش، ص ۴۱۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_کاظم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️این هم از احسان ما به اوست
🔹یکوقت #امام_موسی_کاظم علیه السلام، علیه یکی از امامزادهها سخنی فرمودند. شخصی که در محضر آن حضرت بود، با خود گفت: ایشان ما را به صلۀ ارحام و احسان به خویشان دستور میدهند و خود دربارۀ یکی از ارحامشان چنین میفرمایند. وی میگوید: به محض اینکه این معنا به ذهنم خطور کرد، فوراً حضرت فرمودند: این هم از احسان ما به او است؛ تا با اظهار اختلاف میان ما و او، او محفوظ بماند و آسیبی از طرف دستگاه خلافت به او نرسد.
📕در محضر بهجت، ج۳، ص۲۵۱
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد