شجر
#عزت_ملی #جهاد_تبیین #منطقه #هویت #یمن ✅ توهم تضعیف جمهوری اسلامی و اقتدار روزافزون منطقه ای و جهان
#عزت_ملی
#جهاد_تبیین #منطقه
#هویت #یمن
✅ توهم تضعیف جمهوری اسلامی
و اقتدار روزافزون منطقه ای و جهانی آن
🔶 در حالیکه بعد از شهادت آیت الله رئیسی و تحولات بعد از انتخابات ریاست جمهوری، برخی عناصر استحاله شده و یا نفوذی با خط دهی سرویس های جاسوسی و هماهنگ با لشکر سایبری دشمن، در صدد دامن زدن به توهم تضعیف جمهوری اسلامی بوده و "خواب پریشان" عقب نشینی ایران از مواضع عزتمندانه اش را میبینند، تحولات میدانی با سرعت فراوان، کما و کیفا، "عمق استراتژیک" جمهوری اسلامی را در منطقه و فرا منطقه افزایش داده و "اقتدار روز افزون" محور مقاومت را رقم زده است،
🔶 ویدیو فوق بخشی از اعترافات روزانه کارشناسان صهیونیست به "این واقعیت" است که لازم است "جهادگران عرصه تبیین" به دقت آن را ملاحظه نمایند؛ در حقیقت تحولات جاری منطقه حاکی از آن است که رهبری و فرماندهی به تعبیر اخیر کارشناسان غربی: تیز هوشترین و راهبردی ترین رهبر غرب آسیا بلکه دنیا، یعنی "امام خامنه ای" به ملتهای مستضعف منطقه اعتماد به نفس و هویت جدیدی بخشیده است، و قطعا ملتهای مسلمان و جبهه مقاومت وارد سطح جدیدی از "مصاف و غلبه بر جبهه کفر" گردیده است.
🔶 در این میان نقش "جبهه آخرالزمانی" یمن بسیار تعیین کننده است. به اعتقاد نگارنده: تحولات شگرف و بزرگتری در میدان مبارزه با جبهه متحد کفر در پیش است که فاصله ما را با قله موعود کوتاه تر خواهد نمود. ناامید نشویم، خسته نشویم. وَمَا جَعَلَهُ اللَّهُ إِلَّا بُشْرَىٰ لَكُمْ وَلِتَطْمَئِنَّ قُلُوبُكُمْ بِهِ ۗ وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ. (۱۲۶/ آل عمران.)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای میراحمدرضا حاجتی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #یمن
#فلسطین #طوفان_الاقصی
✅ خنجر یمنی در قلب اسرائیل
🔰 قسمت اول
🔶 با فاصله اندکی از 7 اکتبر 2023 (در حد چند ساعت) که گروههای مقاومت فلسطینی عملیات «طوفان الاقصی» را آغاز کردند، بخشهایی از جبهه مقاومت وارد عرصه درگیری با رژیم صهیونیستی شدند. حزبالله لبنان دقیقا از فردای همان روز در میانه جنگ قرار داشت و این نبرد تا امروز هم ادامه دارد و حزبالله توانسته ضربات متعددی به ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی بویژه در مناطق مرزی با لبنان وارد کند و این اهداف نیز به صورت کاملا هوشمندانه و با هدف کم کردن توان ارتش اسرائیل در صورت آغاز جنگ جدیدی در جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی انتخاب میشوند.
🔶 مقاومت اسلامی در عراق و مبارزان یمنی هم دیگر بازیگران جبهه مقاومت بودند که در ماههای اخیر نقشی اساسی در مشغول کردن بخشی از توان ارتش اسرائیل به خود ایفا کردند اما در این میان یمن جایگاه بسیار ویژهای دارد. ارتش مردمی یمن چند سال است با دشمنان خارجی میجنگد. نبرد با ائتلاف به رهبری عربستان طی چند سال و محاصره سنگین از سوی کشورهای غربی فشاری مضاعف بر آنها وارد کرده اما نتوانسته تیغ برنده یمنیها را کُند کند. اقدام اخیر مبارزان یمنی در ارسال پهپاد انتحاری به سرزمینهای اشغالی و اصابت آن به شهر تلآویو از نقاط عطف 9 ماه گذشته از آغاز طوفان الاقصی بود.
🔶 یمنیها البته در چند ماه گذشته با تمرکز بر دریای سرخ و بندر ایلات که در سواحل این دریا و در جنوبیترین نقطه فلسطین اشغالی قرار دارد، توانستند یکی از اصلیترین خطوط مواصلاتی و یکی از شریانهای اصلی حیات اقتصادی اسرائیل را تقریبا قطع کنند. هیچ کشتی اسرائیلی یا متعلق به متحدان آن (نظیر آمریکا و کشورهای اروپایی) از کمند آتش یمنیها در این منطقه در امان نبوده و این موضوع اثر زیادی بر اقتصاد اسرائیل در حال جنگ گذاشته است.
🔶 به عنوان یک نمونه، بخش زیادی از نیاز صهیونیستها در حوزه خودرو، از شرق تامین میشود و بندر ایلات در گذشته یکی از مناطق اصلی دپوی خودروهایی بود که از شرق آسیا از طریق همین آبراه دریای سرخ وارد میشد اما امروز این انبارها تقریباً خالی ماندهاند، چرا که هیچ شرکتی حاضر نیست ریسک عبور از زیر آتش یمنیها را به جان بخرد. اسرائیل برای دور زدن بندر ایلات و انتقال این خط تجاری به بندر حیفا در شمال فلسطین اشغالی هم کار بسیار سختی دارد. طولانیتر شدن مسیر دریایی و انتقال از دریای سرخ به دریای مدیترانه کار آسانی نیست اما همین ایده هم با عملیات اخیر یمنیها در تلآویو از سمت مدیترانه با چالشهای بزرگی مواجه خواهد شد.
🔶 اقدام اخیر یعنی ارسال پهپاد «صماد (یافا)» به سمت شمال فلسطین اشغالی و اصابت آن به پایتخت سیاسی رژیم صهیونیستی از چند جهت قابل توجه بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی بختیاری
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #مرزبندی_با_دشمن #رژیم_صهیونیستی #یمن #فلسطین #طوفان_الاقصی ✅ خنجر یمنی در قلب اسرائیل 🔰 ق
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #یمن
#فلسطین #طوفان_الاقصی
✅ خنجر یمنی در قلب اسرائیل
🔰 قسمت دوم
1⃣ یمنیها برای نخستین بار، نه در دریای سرخ بلکه از دریای مدیترانه اقدام به پرتاب پهپاد کردند و این یعنی آنها علاوه بر تسلط بر بابالمندب و دریای سرخ، میتوانند از سمت دریای مدیترانه نیز روی منافع رژیم صهیونیستی بویژه در حوزه اقتصادی تاثیرگذار باشند.
2⃣ این عملیات در حالی رخ داد که ائتلاف آمریکایی، بریتانیایی و چند کشور عربی همچنان بر یمن فشار میآورند اما یمنیها نه تنها توان نظامی خود را از دست ندادند، بلکه توانستند با گسترش به سمت مدیترانه، بعد جدیدی از تهدید را پیش روی اسرائیل قرار دهند.
3⃣ انجام این عملیات و اصابت موفق آن به شهر مهم تلآویو بار دیگر نشان داد اسرائیل تا چه حد در حوزه امنیت خود دچار چالش شده است. هفته قبل، ارتش اسرائیل اعلام کرد به لحاظ توان زرهی و مهمات در نبرد طولانی غزه دچار مشکل شده و مجبور است برخی تجهیزات از رده خارج شده خود را مجددا به خدمت فرابخواند. حفظ امید به عنوان یکی از اصلیترین ارکان در ساختار رژیم صهیونیستی، هزینهای سنگین برای رژیم دارد و یکی از حوزههای هزینهبر، همین حوزه پدافند هوایی است.
🔶 گنبد آهنین اگرچه در مواقعی عملکردی موفق داشته است اما اسرائیل هم مجبور بوده برای تامین این سامانه هزینههای بسیار زیاد بپردازد و حالا بهرغم همین هزینهها آنها قادر نیستند از اصابت پهپاد انتحاری یمنی به پایتخت خود جلوگیری کنند. همین اتفاق در ابعادی گستردهتر در شمال فلسطین اشغالی رخ میدهد و حزبالله لبنان توانسته با تجهیزات خود از راکت و موشک گرفته تا تسلیحات ضدزره و پهپاد، طیف وسیعی از مراکز و تجهیزات این رژیم را هدف اصابت قرار دهد. تنها در یک مورد، حزبالله با استفاده از پهپادهای انتحاری سامانه گنبد آهنین این رژیم را در الجلیل مورد اصابت قرار داد یا پهپادهای شناسایی آن بارها به عمق سرزمینهای اشغالی نفوذ و تصاویری از این مناطق را ضبط کردند و به سلامت به مبدا خود برگشتند.
🔶 با این تفاسیر در حالی که حزبالله در هفتههای گذشته «نهاریا» و «عکا» و یمنیها در این عملیات «تلآویو» را هدف اصابت قرار دادند، مشخص است اسرائیل در صورت ادامه این جنگ و گسترش جبهههای درگیری، با چالشهای به مراتب بالاتری مواجه خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی بختیاری
🆔 @tahlil_shjr
اسرائیل به روایت اسرائیلیها.pdf
63.4K
#طوفان_الاقصی
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ اسرائیل به روایت اسرائیلیها
🔶 «یائیر لاپید» به عنوان رأس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به تازگی تأکید کرده است که کنترل این رژیم از دست در رفته است و تا زمانی که نتانیاهو در قدرت بماند، تلآویو نمیتواند در جنگ علیه حماس پیروز شود. «آمیت حلوی» عضو «کنست» پارلمان رژیم صهیونیستی تأیید کرد که تمامی ۲۴ تیپ حماس هنوز در غزه حضور دارند و حتی یک تیپ از آنها منهدم نشده است و نتانیاهو به صهیونیستها دروغ میگوید. از نگاه ناظران، مهمترین دلیل اصرار نتانیاهو برای تداوم جنگ و جنایت در غزه، تلاش برای «دستاوردسازی» و فرار از تبعات شکست سخت و آشکار است که میتواند به قدرت و عمر سیاسی نخستوزیر رژیم صهیونیستی پایان دهد.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#رئیس_جمهور
#مجلس #دولت
✅ همدلی حول شاخصها
🔶 انتخابات رباست جمهوری به پایان رسید و دستگاه اجرایی نیز رئیس خود را شناخت. حال منتظریم تا رئیس جمهور تیم خود را معرفی کند و با شکلگیری کابینه، تولد دولت را شاهد باشیم. این تولد با تولد مجلس نیز همزمان شده و این تقارن را باید به فال نیک گرفت. فصلی نو از حکمرانی که میتواند با دست در دست دادن این دو، تغییر و تحول و حل مشکلات کشور با توان و انرژی جدیدی را به همراه داشته باشد.
🔶 تحقق این مهم البته با توجه به ملاحظاتی ممکن خواهد بود و بیتوجهی به آنها میتواند خسارات جبرانناپذیری برای کشور داشته باشد و احیاناً فرصت به دست آمده را به تهدیدی علیه منافع ملی بدل کند. به ویژه آنکه اولین مواجهه مجلس و دولت در روزهای آتی رقم خواهد خورد؛ آنگاه که رئیسجمهور قرار است اعضای کابینه خود را به مجلس معرفی کرده و از نمایندگان مردم رأی اعتماد بگیرد!
🔶 در این میان، توصیههای رهبر حکیم انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس کار را تا حدودی آسان کرده است. معظمله تلاش کردند ضمن دعوت به همدلی و تعامل، شاخصهایی را برای تشکیل کابینه دولت آینده ارائه دهند که توجه به این شاخصها میتواند محور رایزنی و تعاملات مجلس و دولت باشد.
🔶 شاخصهایی که مورد توجه هر دولت بوده و مبتنی بر آن باید با این مسئله مهم مواجه شوند. معظمله در مواجهه با این سؤال که «چه کسی میخواهد میداندار باشد؟» شاخصهایی را چنین برمیشمارند:
🔶 «آن کسی را باید میداندار کرد که «امین» باشد، «صادق» باشد، «متدین» باشد، از بُن دندان «معتقد به جمهوری اسلامی و به نظام اسلامی» باشد. «ایمان» یک شاخص مهم است. «امید به آینده»، نگاه مثبت به افق، یکی از شاخصهای مهم است... «تشرّع»، متشرّع بودن، یکی از معیارهای مهم است. «اشتهار به پاکدستی و صداقت» یک معیار است... «سابقه سوء» نداشته باشند؛... «نگرش ملّی» داشته باشند؛ یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و مانند اینها نشوند، نگاه ملّی به کشور داشته باشند. «کارآمد» باشند... اینها لازم است.»
🔶 شاخصهای برشمرده وظایف دوگانهای را برای دولت و مجلس تعریف کرده است. رئیسجمهور باید افرادی با چنین ویژگیهایی را معرفی کند تا در قامت وزارت مشغول به کار شوند و از دیگر سو مجلس نیز ضمن آنکه اصل را بر تعامل و همکاری گذاشته است، باید وجود این شاخصها در نامزدهای پیشنهادی را مورد بررسی دقیق قرار دهد؛ چرا که مسئولیت در نظام اسلامی امانت است و امانتها را باید به صاحبان آنها سپرد.
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #دموکرات
✅ انصراف بایدن به نفع هریس/ واکنش مقامات صهیونیستی به کنارهگیری بایدن
🔰 قسمت اول
🔶 رئیسجمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات اعلام کرد از رقابتهای انتخاباتی کنارهگیری میکند. «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا شامگاه یکشنبه همزمان با پیشتازی ترامپ در نظرسنجیها و افزایش فشارهای سیاستمداران دموکرات،با انتشار بیانیهای اعلام کرد از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری سال 2024 کنارهگیری میکند. بایدن پس از عملکرد فاجعهبار در مناظره با دونالد ترامپ، رقیب جمهوریخواه خود و همچنین عقب افتادن از او در نظرسنجیها، تحت فشار شدید دموکراتها برای کنارهگیری قرار گرفته بود. بایدن با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، به دستاوردهای دولت خود اشاره کرد و نوشت معتقد است کنارهگیری او منافع حزب دموکرات و آمریکا را تامین میکند. در این پیام، بایدن دستاوردهای خود در حوزههای مختلف اجتماعی، سلامت و امنیت را برشمرده و عنوان کرده است: «در طول ۳ سال و نیم گذشته، ما پیشرفت بزرگی را به عنوان یک کشور رقم زدهایم و امروز آمریکا قویترین اقتصاد در جهان است. ما سرمایهگذاریهای تاریخی در بازسازی کشور خود داشتهایم"
🔶 واکنش رسانهها و مقامات صهیونیستی به کنارهگیری بایدن
پایگاه خبری وای نت وابسته به روزنامه یدیعوت آحارانوت، تشکر یتسحاق هرتزوک رئیس رژیم صهیونیستی از جو بایدن را منعکس کرده و از زبان رئیس رژیم صهیونیستی مدعی شد، بایدن نماد ارتباط ناگسستنی بین واشنگتن و تلآویو باقی میماند.
🔶 این رسانه همچنین یادداشتی را هم دقایقی بعد از اعلام رسمی کناره گیری بایدن از انتخابات ریاست جمهوری روی خروجی خود قرار داد. در این یادداشت آمده است: "زلزلهای که بایدن به وجود آورد، سفر نتانیاهو به ایالات متحده را امری بی فایده تبدیل کرد."
🔶 ایتمار ایشنر نویسنده این یادداشت آورده است: "خروج بایدن از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری، سفر نتانیاهو را خنثی و به سفر غیر ضروری و حاشیهای تبدیل میکند". از سوی دیگر سخنرانی که نتانیاهو قصد ایراد آن در کنگره را هم دارد، بیشتر برای مخاطبان اسرائیلی بوده و هدفی غیر از این هم نخواهد داشت، به هر شکل اگر او با ترامپ دیدار اما با نامزد دموکراتها که هنوز دقیقا انتخاب نشده دیدار نکند، دخالت در امور انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تلقی خواهد شد.
🔶 وی در این رابطه افزود: واضحترین نتیجهای که از این زلزله خروج نتانیاهو از رقابتهای انتخاباتی در حال حاضر میتوان به دست آورد آن است که این اقدام تاثیر مستقیم بر سفر نتانیاهو به ایالات متحده خواهد گذارد.
🔶 به اعتقاد این تحلیلگر صهیونیست، بعد از این حادثه سفر نتانیاهو به واشنگتن به امری حاشیهای و غیر ضروری تبدیل شده است، زیرا هیچ کس در واشنگتن به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر توجهی نشان نمیدهد، اهمیت سخنرانی وی در کنگره نیز به شدت کاهش خواهد یافت، پس پیشنهاد میکنم که بهتر است او این سفر خود را لغو کند، گرچه ترجیحا او چنین کاری نخواهد کرد، علت ان هم آن است که به هر شکل مخاطب او در کنگره مخاطبان اسرائیلی هستند نه جامعه آمریکا، پس منطقی است که او نیازمند تشویقهای گرم قانونگذاران آمریکایی در این رابطه باشد تا اسرائیلیها ببینند که چگونه آنها برای او ایستاده کف میزنند و بدین شکل اعتماد جامعه اسرائیلی را مجدد به نفع خود کسب کند.
🔶 در این بین فقط مسئله دیدار نتانیاهو و بایدن میماند که طبق برنامه از پیش طراحی شده روز سه شنبه برگزار میشود، بایدن هم در این چارچوب تلاش خواهد کرد تا همه چیز را عادی جلوه دهد اما باز هم هنوز مشخص نیست که این دیدار انجام شود، همه چیز به شرایط جسمی و نظر پزشکان بایدن بستگی دارد.
🔶 دموکرات ها به بایدن فشار آوردند؟
از چند هفته قبل جریانهای سیاسی دموکرات از جو بایدن خواسته بودند از نامزدی انتخابات کنار برود. در همین رابطه فشارهای رهبران حزب دموکرات مانند پلوسی، اوباما و شومر برای کنارهگیری بایدن افزایش یافته بود که منجر به کنارهگیری وی شد.
🔶 نشریه آمریکایی The Nation بتازگی در گزارشی، به واکاوی چند نکته مهم در بحبوحه اوجگیری انتقادات در آمریکا از بایدن در رابطه با ضرورت کنار کشیدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا به دلیل مشکلات مرتبط با سلامتیاش پرداخته بود. این نشریه آمریکایی بر این باور بود بایدن با منازعات دو جریان و طیف سیاسی و همچنین دو بعد شخصیتی متفاوت در درون خود برای شرکت کردن یا نکردن در انتخابات 2024 آمریکا روبهرو است؛ معادلهای که عملا انتخابات مذکور را به یک معمای بزرگ برای حزب دموکرات آمریکا تبدیل کرده است. نشریه نیشن در گزارش خود نوشته بود: "جو بایدن رئیسجمهور فعلی آمریکا احتمالا با سختترین تصمیم کل دوره زندگی سیاسیاش روبهرو است».
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#انتخابات #رژیم_صهیونیستی #آمریکا #دموکرات ✅ انصراف بایدن به نفع هریس/ واکنش مقامات صهیونیستی به کن
#انتخابات
#رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #دموکرات
✅ انصراف بایدن به نفع هریس/ واکنش مقامات صهیونیستی به کنارهگیری بایدن
🔰 قسمت دوم
🔶 خبرگزاری آسوشیتدپرس هم به تازگی در گزارشی تاکید کرده بود بر اساس جدیدترین یافتههای نظرسنجی آن، از هر 10 سیاستمدار حزب دموکرات، 6 نفر اعتقاد دارند «کاملا هریس» بهترین جایگزین برای بایدن است. 2 نفر این گزاره را قبول ندارند و 2 نفر دیگر نیز هنوز به تصمیمی نرسیدهاند. در حقیقت، سهچهارم دموکراتها قویا بر این باور بودند اکنون بایدن باید رقابت با ترامپ را وانهد و راه را برای رقابت فرد تازهای در قالب حزب دموکرات فراهم کند. نشریه فوربز نیز در جدیدترین گزارش خود تاکید کرده بود کاملا هریس اصلیترین گزینه جانشینی بایدن است.
🔶 به زعم فوربز، انتخاب هریس میتواند تاثیر قابل ملاحظهای در زمینه جذب کمکهای مالی به حزب دموکرات در بحبوحه رقابتهای انتخاباتی داشته باشد و البته وی از ظرفیتهای سیاسی زیادی نیز برای کسب کرسی ریاستجمهوری آمریکا برخوردار است. فوربز به طور خاص به این مساله پرداخته بود که رنگینپوست بودن، جوان بودن و در عین حال زن بودن هریس، میتواند شانس وی برای حضور در کاخ سفید را تا حد زیادی تقویت کند و تغییر را برای آمریکا به ارمغان آورد؛ چیزی که این کشور در برهه زمانی کنونی بشدت به آن نیاز دارد. نشریه فوربز تاکید کرده بود حزب دموکرات بخوبی میداند اگر قرار باشد فردی را جایگزین بایدن کند که از ظرفیتهای بیشتری در قیاس با بایدن برای جلب آرای عمومی برخوردار نباشد، این مساله تضمینکننده شکست زودهنگام آنهاست و بهتر است اساسا انجام نشود. در همین رابطه بایدن در بیانیه دوم روز گذشته خود از کاملا هریس برای مبارزات انتخاباتی حمایت کرد که نشان میدهد دموکراتها میخواهند بار دیگر روی یک گزینه زن ایستادگی کنند و مقابل ترامپ بایستند.
🔶 وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دوستان دموکرات من، من تصمیم گرفتم نامزدی (انتخابات) را نپذیرم و تمام انرژی خود را روی وظایف خود به عنوان رئیسجمهور برای باقیمانده دوره خود بگذارم». بایدن با بیان اینکه «اولین و بهترین تصمیم» او به عنوان نامزد حزب دموکرات در سال ۲۰۲۰ انتخاب هریس به عنوان معاون رئیسجمهور بود، نوشت: «امروز میخواهم حمایت کامل و تایید خود را برای کاملا به منظور نامزدی حزب ما در سال جاری اعلام کنم». رئیسجمهور آمریکا در پایان پیام خود نوشته است: «دموکراتها، زمان اتحاد و شکست ترامپ است؛ بیایید این کار را انجام دهیم». برخی هم با تقدیم کردن جایگاه نامزدی حزب دموکرات به هریس مخالفند، زیرا گزینه دیگری را مد نظر دارند یا این روش را مطلوب نمیدانند.
🆔 @tahlil_shjr
چرایی و چیستی حکم تنفیذ ریاست جمهوری.pdf
76.1K
#ولایت_فقیه
#قانون_اساسی
#رئیس_جمهور #مجلس
✅ چرایی و چیستی حکم تنفیذ ریاست جمهوری
🔰 بررسی مفهوم و ماهیت حقوقی «تنفیذ» و مهمترین پرسشهای مربوط به آن از منظر حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران
🔶 تنفیذ حکم ریاست جمهوری از سوی مقام رهبری در حقیقت اعتبار بخشیدن یا مشروعیت دادن به ریاست وی بر قوهی مجریه است. در تمام تنفیذنامههایی که از سوی امام خمینی رضواناللهتعالیعلیه یا حضرت آیتالله خامنهای برای رؤسای جمهوری اسلامی ایران صادر شد، ابتدا عبارت «تنفیذ رأی مردم» و سپس «انتصاب به ریاست جمهوری» دیده میشود. ادبیات بکار گرفتهشده در تنفیذنامهها ارتباط معناداری را میان انتخاب رییسجمهور از سوی مردم و انتصاب وی توسط مقام رهبری بیان میدارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجتالاسلام دكتر فرجالله هدایتنیا؛ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #یمن
#منطقه #رژیم_صهیونیستی
✅ ویژگیهای پاسخ یمنی
🔶 بررسیها نشان میدهد یمنیها در پاسخ به تجاوز رژیم در بندر الحدیده به دنبال یک تک عملیات خاص مانند وعده صادق نبوده و قصد اجرای متفاوت مرحله پنجم عملیات ضدصهیونیستی که با اعلام تلآویو به عنوان شهر ناامن و رسیدن پهپاد یافا به آن آغاز شده بود را با ویژگیهای زیر دارند:
1⃣ گسترش عملیات دریایی به دور دست ترین نقاط در عمق اراضی اشغالی.
2⃣ اجرا و افزایش شتاب عملیاتهای مشترک یمن با مقاومت عراق، سوریه، لبنان و فلسطین ولو بدون ذکر نام این کشورها در عملیات با هدف چیرگی بر تمام پدافند اسرائیل و تحمیل محاصره کامل.
3⃣ وضع قوانین جدید درگیری با اجرای عملیاتهای غافلگیرانه در مناطق جدید.
4⃣ تصعید انفجاری بر علیه کشتیهای اسرائیلی و مرتبطین با آن با هدف قطع کامل تدارکات دریایی رژیم صهیونیستی با تشدید عملیات در اقیانوس هند، دریای مدیترانه و دماغه امیدنیک.
5⃣ رونمایی از سلاحهای راهبردی و جدید نیروهای مسلح یمن.
6⃣ استفاده از تسلیحات پیشرفته، دوربرد، نقطهزن و رادارگریز در این مرحله.
7⃣ مرحله پنجم، مقدمهای برای نبرد گستردهتر با رژیم صهیونیستی در مرحله ششم با نام "وعده آخرت" خواهد بود.
8⃣ آپدیت بانک اهداف یمنی و ورود میدانهای گازی و نفتی لویاتان، تمار، شمن و زوها در مدیترانه و بحرالمیت، ایستگاههای برق اوروت رابین، اشکول، حیفا و روتنبرگ، دهها مخزن نفتی، خطوط انتقال نفت در دریای مدیترانه علیالخصوص آذربایجان و قزاقستان، بنادر عسقلان، اسدود و حیفا به دایره هدفگیری مقاومت اسلامی.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#چین #منطقه
#دستاوردهای_دولت_سیزدهم
✅ کریدور چین، ایران، اروپا
🔶 از مهمترین ارثیه های ماندگار و به جا مانده از دولت سیزدهم، توسعه و تقویت جایگاه ترانزیتی کشور و حرکت به سمت قرار گرفتن در نقطه ی هاب انرژی منطقه است.
🔶 تقویت همکاری های ریلی با چین ذيل احیا و اجرای قرارداد ۲۵ ساله از جمله اهداف مهم دولت سیزدهم بوده است. از این منظر جلب نظر پکن برای استفاده از این مسیر ریلی کاری دشوار بود که با تلاش های شخص شهید رییسی دنبال می گردید.
🔶 چین از مسیر ایران به ۵ طریق می تواند به اروپا متصل شود. قطار کانتینری دو سربار ایران- چین، فاز نخست کریدور ریلی چین- ایران- اروپا است که کریدور ترانزیتی (kITI) نام دارد و از کشورهای قزاقستان- ترکمنستان- ایران عبور می کند و در ادامه حمل به مقصد ترکیه و اروپا، برنامه ریزی می گردد.
🔶 این کریدور، با توجه به مسیر بسیار طولانی و نه چندان ایمن دسترسی دریایی چین به منطقه خاورمیانه و اروپا، مسیر ریلی مناسب ترین، نزدیک ترین، ایمن ترین و ارزان ترین گزینه برای دسترسی چین با بازارهای مقصد در خاورمیانه و اورپا است ضمن اینکه می تواند از همین مسیر ریلی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود به ویژه از کشورهای خاورمیانه استفاده مطلوب داشته باشد. این مسیر موجب تقویت موقعیت ترانزیتی کشور در انتقال کالاهای چین به غرب آسیا و اروپا و همچنین ارتقای امنیت اقتصادی کشور خواهد شد. توجه شود که چین از صادرکنندگان اصلی به اروپا می باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#یمن #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #فلسطین
#مقاومت #منطقه
✅ «یافا» قلب تلآویو را نشانه گرفت؛ آمریکا و انگلیس وحشت کردند
🔰 قسمت اول
🔶 بامداد جمعه، انصارالله یمن برای نخستین بار با پهپادی تهاجمی به ساختمانی نزدیک کنسولگری آمریکا در تلآویو حمله کرد که یک کشته و ۱۰ مجروح به جا گذاشت. همزمان با این اتفاق، حزبالله لبنان نیز سه شهرک جدید را با موشکهای کاتیوشا بمباران کرد، که میتوان آن را جزو تهدیدات اخیر سیدحسن نصرالله تلقی کرد که اکنون حزب الله به آن جامه عمل پوشانیده است. در همین راستا بود که تصاویر این حمله پهپادی به سرعت در شبکههای اجتماعی پربازدید شد. به گفته کارشناسان مربوطه این حمله نشاندهنده آغاز دور جدیدی از عملیاتهای ترکیبی و پیشرفته توسط نیروهای مقاومت است. بررسیهای صورت گرفته در این باره گویای این امر است که عملیات اخیر توسط یمن و لبنان متشکل از بهکارگیری سلاحهای مدرن بود که توانست بازدارندگی اسرائیل و حتی ایالات متحده را به چالش بکشد.
🔶 ناتوانی سامانههای پدافند هوایی اسرائیل در برابر یافا
در این زمینه یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد: «این حمله توسط پهپاد جدید یمنی به نام «یافا» انجام شده است.» به گفته تحلیلگران اگر این حمله از استان مرزی صعده یمن آغاز شده باشد، فاصلهای بیش از ۲ هزار کیلومتر را تا تلآویو طی کرده است لذا این پهپاد توانسته بدون شناسایی توسط سامانههای پدافند هوایی اسرائیل، مسیری بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر را در سرزمینهای اشغالی طی کند.
🔶 در این باره دورون کادوش، مفسر نظامی اسرائیلی، این حادثه را به عنوان شکست سیستمهای شناسایی رژیم صهیونیستی تعبیر و تأکید کرد: «این مسئله بسیار مهم است، زیرا اگر هدف مشکوک شناسایی نشود، امکان رهگیری آن وجود ندارد. ارتش اسرائیل نیز تحقیقات گستردهای را برای بررسی چگونگی عبور پهپاد یمنی از فاصله ۲ هزار کیلومتری آغاز کرده است.»
🔶 نگرانی ایالات متحده از قدرت انصارالله برابر اسرائیل
با این همه نکته قابل توجه این است که این حمله پهپادی نگرانیهای جدیدی را برای ایالات متحده نیز ایجاد کرده چراکه محل اصابت پهپاد نزدیک کنسولگری آمریکا در تلآویو بوده است. انصارالله یمن همواره آمریکا را مسئول جنایات رژیم صهیونیستی میداند و این حمله نشان میدهد که پهپاد یمنی توانسته به هدف از پیش تعیین شده خود برسد و عملکرد تخریبی بالایی داشته باشد. بُرد ۲ هزار کیلومتری و سرعت بالای این پهپاد اکنون احساس ناامنی و هراس را در سراسر سرزمینهای اشغالی گسترده کرده و تسلط بلامنازع گروههای مقاومت را در منطقه اثبات کرده است. حزام الأسد، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله، هشدار داد که دشمن اسرائیلی باید در همه شهرها و مناطق تحت اشغال خود احساس ناامنی کند و این عملیات نشاندهنده ورود به مرحله استراتژیک جدیدی در نبرد علیه دشمن است. همچنین نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان نظامی صهیونیست گزارش داد: «حمله پهپادی یمن که آرامش اول صبح را در تل آویو به هم زد، بیانگر ضعف اسرائیل در زمینه سلاحهایی است که باید چنین اهدافی را شناسایی کنند. این ضعف اسرائیل میتواند نقش مهمی در جنگ گسترده با حزب الله ایفا کند و آسیب زیادی به اسرائیل در این جنگ بزند.»
🔶 حمله اسرائیل به بندر الحدیده با مشارکت ۱۳ جنگنده ساخت آمریکا
اما روز گذشته رسانههای خبری از حمله سنگین هوایی به بندر الحدیده در غرب یمن خبر دادند که در پی آن آتش سوزی گستردهای رخ داد. اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد که جنگندههای اسرائیلی در واکنش به حمله پهپادی اخیر یمنیها به تل آویو، به یمن حمله کردند. بر اساس این گزارش، این تجاوز رژیم صهیونیستی، چند شهید و زخمی به جا گذاشته است. در همین راستا برخی منابع محلی از شهادت ۱۷ یمنی در حملات عصر امروز رژیم صهیونیستی به بندر الحدیده یمن خبر میدهند. وزارت بهداشت یمن نیز از سوختگی شدید برخی از شهروندان یمنی در جریان تجاوز ارتش اسرائیل به بندر الحدیده یمن خبر داد.
🔶 برخی از منابع صهیونیستی مدعی شدند نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در حمله به بندر الحدیده یمن از ۸ جنگنده اف-۳۵ و پنج جنگنده اف-۱۶ استفاده کرده است. منابع خبری هم گزارش دادند که آمریکا و انگلیس هم در این تجاوز رژیم صهیونیستی به یمن مشارکت داشتند. ارتش اسرائیل به صورت رسمی با قبول مسئولیت حمله به بندر الحدیده یمن اعلام کرد حملات ما به بندر الحدیده پاسخی به صدها حمله ماههای اخیر به اسرائیل بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم انسیه ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #یمن #رژیم_صهیونیستی #آمریکا #فلسطین #مقاومت #منطقه ✅ «یافا» قلب تلآویو را نشانه
#مرزبندی_با_دشمن
#یمن #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #فلسطین
#مقاومت #منطقه
✅ «یافا» قلب تلآویو را نشانه گرفت؛ آمریکا و انگلیس وحشت کردند
🔰 قسمت دوم
🔶 پاسخ حتمی یمن به تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی
«نصرالدین عامر» عضو ارشد جنبش انصارالله یمن در سخنانی تاکید کرد که پاسخ به تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به بندر الحدیده یمن حتمی است. این عضو ارشد جنبش انصارالله یمن تصریح کرد که قدرت ملت یمن از تمامی قدرتهای شرور بیشتر است. عامر بیان کرد: «موضع یمن در قبال غزه ثابت است و تغییر نخواهد کرد. عملیات حمایتی یمن از غزه متوقف نخواهد شد.» همچنین عزت الرشق، از رهبران جنبش حماس در واکنش به حمله ددمنشانه ارتش رژیم صهیونیستی به بندر الحدیده یمن اظهار داشت: «یمن و مردم آن و در راس آن برادرانمان در انصارالله هزینه مواضع شرافتمندانه و عزتمندانه خود در دفاع از فلسطینی را میپردازند.»
🔶 واکنش ایران به حمله اسرائیل به بندر الحدیده یمن
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه حملات رژیم صهیونیستی به تأسیسات بندر الحدیده یمن را به شدت محکوم کرد و افزود مردم مظلوم، اما مقتدر یمن تاوان حمایت شرافتمندانه خود از شهروندان و زنان و کودکان بیگناه غزه را میدهند. سخنگوی وزارت امور خارجه این حملات را که منجر به تخریب زیرساختهای غیرنظامی بندر الحدیده و شهادت و جراحت جمعی از مردم یمن شد، بیانگر خوی تجاوزکارانه رژیم کودککُش اسرائیل توصیف کرد و نسبت به خطر تشدید تنش و گسترش آتش جنگ در منطقه در نتیجه ماجراجوییهای خطرناک صهیونیستها هشدار داد. کنعانی تداوم کشتار و محاصره همه جانبه ساکنان بیدفاع نوار غزه را ریشه اصلی تنشهای جاری در منطقه دانست و افزود تا وقتی که تجاوزات رژیم صهیونیستی در فلسطین به ویژه باریکه غزه ادامه دارد، آرامش به منطقه بازنخواهد گشت.
🔶 جان کلام
در هفتههای اخیر، گروههای مقاومت به فشارهای خود بر نتانیاهو برای توقف جنگ در غزه شدت بخشیدهاند. حملات هماهنگ حزبالله، گروههای مقاومت عراق و یمن نشاندهنده این است که آنها تلاش دارند نتانیاهو را به پذیرش آتشبس وادار کنند و به جنایات علیه مردم غزه پایان دهند. بسیاری از منتقدان داخلی و معترضان خیابانی بر این باورند که اصرار نتانیاهو بر ادامه جنگ تنها منجر به افزایش ناامنی و شکست اسرائیل خواهد شد. آنها خواستار توقف جنگ و آزادی اسرا هستند. این اعتراضات داخلی و ناکارآمدی نتانیاهو در تأمین امنیت، فشارها بر او برای مذاکره و آتشبس را تشدید کرده و مطالبات برای کنارهگیری او را تقویت میکند. یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، پس از حمله پهپادی به تلآویو اظهار داشت که این حادثه نشان میدهد دولت نتانیاهو قادر به تأمین امنیت شهروندانش نیست. ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی، نیز تأکید کرد که خطوط قرمز اسرائیل زیر پا گذاشته شده و کسی که نتواند از گلولهباران کریات شمونه و سدیروت جلوگیری کند، نهایتاً در تلآویو نیز با گلولهباران مواجه خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم انسیه ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
تنفیذ، پیوند اسلامیت و جمهوریت نظام است.pdf
76.4K
#قانون_اساسی
#رئیس_جمهور
#جمهوری_اسلامی_ایران
✅ تنفیذ، پیوند اسلامیت و جمهوریت نظام است
🔶 نظام جمهوری اسلامی ایران منظومه واحد و هماهنگی است که از دو بعد اسلامی و مردمی تشکیل شده است که البته مبنای مردمیبودن آن هم دین مبین اسلام است. قانون اساسی ما برای اجرای این دو بعد، راهکارهایی را بیان نموده؛ بدینگونه که مردم از میان نامزدهای مختلف مسئولیت ریاستجمهوری که شورای نگهبان آنها را تأیید و معرفی نموده است، با آرای خود یک نفر را برمیگزینند و آنگاه این فرد از طریق تنفیذ حکم خود توسط مقام ولایت، میتواند مشغول اداره امور اجرائی و ساماندهی امور گردد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر مصطفی ملکوتیان، عضو هیئتعلمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#معنویت_و_اخلاق
#رئیس_جمهور #مجلس
#قانون_اساسی
✅ چه کسی باید میداندار باشد؟
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #خط_حزب_الله #نشریه #معنویت_و_اخلاق #رئیس_جمهور #مجلس #قانون_اساسی ✅ چه کسی باید
خطحزبالله۴۵۴.pdf
3.3M
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#معنویت_و_اخلاق
#رئیس_جمهور #مجلس
#قانون_اساسی
✅ چه کسی باید میداندار باشد؟
🔶 خط حزبالله در گزارش هفته خود، دوازده معیار رهبر انقلاب برای تعیین کابینه دولت چهاردهم را بررسی کرده است.
🔶 یادداشت هفته خط حزبالله به مناسبت ایام ماه محرم و شهادت امام سجاد علیهالسلام، ضرورت انس با صحیفه سجادیه و تدبر در آن را مبتنی بر بیانات رهبر انقلاب تبیین کرده است.
🔶 این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر دانشمند هستهای شهید داریوش رضایینژاد تقدیم میشود.
🔸 خطحزبالله؛ شماره ۴۵۴
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت
#دولت_چهاردهم
#بصیرت
✅ این روش یک انحراف آشکار است!
🔶 روزنامه «جمهوری اسلامی»، از روزنامههای نزدیک به اصلاحطلبان در سرمقاله خود با اشاره به سخنان «ظریف» رئيس شوراي راهبري انتخاب اعضای دولت چهاردهم و روش امتیازبندی انتخاب در این شورا نوشت: «باعث تعجب بسيار است که این شورا با توجه به وظيفه مهمي که برعهده دارد، دچار چنين خطاي آشکاري شده است. سخن بر سر مخالفت با حضور زنان يا اقوام و يا پيروان مذاهب در ترکيب دولت نيست. وجود نمايندگاني از اقشار مختلف جامعه در دولت و در ميان مديران ارشد امري لازم و قابل تقدير و تحسين است؛ ولي نکتهاي که بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است که سهميه دادن به معناي نوعي دوپينگ کردن و به صورت مصنوعي و غيرطبيعي به جايگاه قابل قبول رساندن افرادي است که واجد شرايط لازم براي قرار گرفتن در آن جايگاه نيستند. ريشه اين تفکر غلط و انحرافي را بايد در اين نگاه اشتباه جستوجو کرد که بعضي افراد معتقدند حتماً بايد در فلان جمع يک زن يا يکي از اعضاي اقليتهاي مذهبي وجود داشته باشد تا قشر بانوان يا مثلاً اهل سنت مورد تکريم قرار گيرند.»
🔶 این روزنامه در ادامه نوشت: «اينکه بانوان بايد تکريم شوند، سخن درستي است و اينکه اهل سنت و ساير اقليتها و اقوام مختلف بايد مورد تکريم قرار گيرند، کاملاً منطقي است؛ ولي آنچه خلاف منطق است، اين است که اين افراد را با دوپينگ کردن و بدون آنکه واجد شرايط و معيارهاي لازم باشند، در جايگاهي قرار دهيم که افراد ممتازتر از آنها براي قرار گرفتن در آن جايگاه وجود دارند. چنين روشي نهتنها تکريم اين اقشار نيست، بلکه اقدامي خلاف عدالت و تضييع آشکار حقوق کساني است که بهطور طبيعي داراي امتيازات لازم هستند.»
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#یمن #طوفان_الاقصی
#رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #مقاومت
✅ خنجری کاربردیتر از منشور سازمان ملل
🔶 تکرار عملیات طوفانالاقصی با حمله پهپاد «یافا» به تل آویو، مرکز رژیم صهیونیستی به معنای تثبیت قدرت مقاومت و از دست رفتن قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی است. رسیدن قدرت پهپادی انصارالله یمن به دریای مدیترانه، نویدبخش قدرت جدیدی در معادلات بینالمللی است که امتداد آن از دریای سرخ تا مدیترانه است و قطعاً برای محور عبری ـ غربی هزینهبر خواهد بود.
🔶 با توجه به اهمیت عملیات پهپاد یافا که در عمق سرزمینهای اشغالی (به تعبیر خود صهیونیستها طوفانالاقصی دیگری بود) معادلات منطقه را به نفع مردم فلسطین رقم خواهد زد و شاید به جرئت بتوان گفت پس از عملیات وعده صادق، این عملیات دومین اتفاقی است که توانست ذهن جامعه صهیونیستی را برای فروپاشی هر چه سریعتر اسرائیل آماده کند.
🔶 بررسی قابلیتهای پهپاد یافا نشان میدهد، محور مقاومت به لحاظ نظامی در وضعیت ایدهآلی قرار دارد و ممکن است سلاحهای راهبردی دیگری نیز رونمایی شود و رژیم صهیونیستی را غافلگیر کند. بنا بر اعلام نیروهای مسلح یمن، پهپاد یافا که قابلیتهایی، همچون:
1⃣ دوربرد و چند قابلیتی بودن
2⃣کلاهک انفجاری قوی
3⃣ قابلیت پنهان شدن از رادارها و پدافندها را دارد، میتواند مثلث وحشت در سرزمینهای اشغالی باشد؛ به گونهای که در یک سمت مثلث حزبالله و در سمت دیگر انصارالله یمن و در سمت دیگر آن مردم غزه و مقاومت باشد.
🔶 از سوی دیگر، روزنامه «الاخبار» به نقل از یک مقام یمنی نوشته است: «مرحله پنجم عملیاتها غافلگیریهای بسیار زیادی برای صهیونیستها خواهد داشت. ما مصمم هستیم که تعداد زیادی از بنادر و اهداف حیاتی رژیم صهیونیستی در حیفا، تلآویو و دیگر مناطق سرزمینهای اشغالی را هدف حملات خود قرار دهیم. برخی از این عملیاتها به تنهایی و برخی از آنها با هماهنگی چهار جبهه، یعنی عراق، سوریه، لبنان و یمن انجام خواهد شد.»
🔶 بنابراین، خنجر یمنی که این روزها در قلب صهیونیستها قرار دارد، نویدبخش آیندهای روشن برای مردم فلسطین است. موضوعی که نشان میدهد یمن و محور مقاومت مجبور هستند به جای سازمان ملل و کشورهای مدعی، روند نسلکشی را در نوار غزه متوقف کنند و این به معنای آن است که یمن و جبهه مقاومت برای تحقق صلح بشری نهایت هزینه را پرداخت میکنند، اما در مقابل جبهه کفر و نفاق و استکبار به دنبال بحرانزایی و تشدید تنشها هستند.
🆔 @tahlil_shjr
#امام_حسن(ع)
#شایعه #بصیرت
#تاریخ_صدر_اسلام #مذاکره
✅ امام، شهید شایعات بود...
🔶 چند خط از زیرکی معاویه! وقتی امام حسن (ع) به معاویه نامه تندی نوشت و فرمود بین ما شمشیر قضاوت میکند حضرت دو لشگر به راه انداخت و خود به سمت ساباط مدائن رفت. معاویه دو نفر را برای مذاکره و درخواست صلح به سمت امام فرستاد. مغیره بن شعبه و عبدالله بن عامر.
🔶 امام درخواست صلح را رد کرد. آن دو نفر از خیمه امام خارج شدند و وسط لشگر امام شروع به گفتگو کردند که نوه رسول خدا صلح را پذیرفت و خدا به وسیله او جلوی ریخته شدن خون مردم را گرفت!!!!
🔶 درحالیکه امام قاطعانه پاسخ رد صلح داده و به دنبال جنگ با معاویه بود. شایعه پخش شد: حسن از معاویه درخواست صلح نموده و فتنه به پایان رسید! جراح بن سنان که از خوارج بود بر سر امام فریاد کشید: تو هم مانند پدرت مشرک شده ای!!!
🔶 و با خنجر به سمت حضرت حمله کرد و امام مجروح شد! امام حسن (ع) شهید شایعات بود. شایعه لشگر را از همپاشاند. قدرت شایعه را جدی بگیرید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
تنفیذ؛ تقاطع فقه و قانون.pdf
73K
#ولایت_فقیه
#قانون_اساسی
#تنفیذ
#جمهوری_اسلامی_ایران
✅ تنفیذ؛ تقاطع فقه و قانون
🔶 دلیل اینکه تنفیذ رخ میدهد این است که رفتار رئیسجمهور در چارچوب فقه اسلامی، قواعد اسلامی رخ بدهد و این بالاترین ابزار نظارتی ماست. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهنوعی این تنفیذ و وکالت را به فقیه اجازه میدهد که بخشی از اختیارات خودش را به وکیل بدهد. تنفیذ یک اتفاق خاص صرفاً در جمهوری اسلامی نیست، در نظامهای سیاسی دیگر هم هست. اما باید دقت داشت که مبنای تنفیذ در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران ناظر به مبانی اسلامی و فقه امامیه هست.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای حسین محمدیسیرت؛ استاد دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیه السلام
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مجلس
#فرهنگ
✅ بیچاره فرهنگ
🔶 نمایندگان مجلس در جلسه ای به کلیات و ماده واحده طرحی رأی دادند که در صورت تصویب نهایی و تأیید شورای نگهبان، این اجازه را به هیئت رئیسه و کمیسیون آییننامه داخلی میدهد تا حداقل تعداد عضو برای کمیسیونهای تخصصیای که متقاضی لازم را ندارند کم کند.
🔶 ماجرا از این قرار است که طبق قانون آییننامه داخلی هر یک از کمیسیونهای تخصصی مجلس باید حداقل ۱۹ و حداکثر ۲۳ نفر عضو داشته باشند ولی معمولاً تقاضای نمایندگان برای عضویت در کمیسیونها نامتوازن است.
🔶 معمولاً کمیسیونهایی مثل برنامه و بوجه، امنیت ملی و سیاست خارجی، صنایع و انرژی متقاضی زیادی دارند و در عوض کمیسیونهایی مانند فرهنگی، قضایی و شوراها با اقبال چندانی روبرو نمیشوند.
🔶 نتیجه این میشود که بعضی کمیسیونها تقاضای بیش از ظرفیت دارند و در مقابل بعضی دیگر به حداقل تعداد لازم هم نمیرسند. مجلس در دورههای مختلف هر بار اقدامی کرده و این بار نیز تصمیم گرفته حد نصاب کمیسیونهای کممشتری را پایین بیاورد.
🔶 اقبال نمایندگان به برخی کمیسیونها دلایل مختلفی میتواند داشته باشد؛ از داشتن مزایای احتمالی تا انتخاب کمیسیون فقط بر اساس مسائل حوزه انتخابیه و غلبه نگاه محلی بر ملی در برخی نمایندگان. با گذشت نزدیک به دو ماه از آغاز به کار مجلس دوازدهم، هنوز دو کمیسیون فرهنگی و قضایی و حقوقی به حدنصاب لازم نرسیدهاند. شنیده شده هر کدام از این دو کمیسیون حدود ۱۰ نفر متقاضی دارند.
🔶 همه اینها در شرایطی است که به غیر از اهمیت ذاتی موضوع فرهنگ، در کشور مسائل مهمی وجود دارد که داری ابعاد فرهنگی و حقوقی است. از فضای مجازی و فرصتها و تهدیدهای آن گرفته تا خانواده و حجاب. برای مثال لایحه عفاف و حجاب در مجلس قبل در کمیسیونهای حقوقی و قضایی و فرهنگی تدوین شده بود.
🔶 وضعیت طوری است که صدای برخی از نمایندگان هم در آمده است. مجلس دوازدهم در همین ابتدای کار، تصویر خوبی از دغدغههای فرهنگی خود به جامعه مخابره نکرده است!
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#اندیشیدن
#رشد_انسان
✅ ریشه داشتن
🔶 انسانی که به اندازهگیری و انباشت اطلاعات رو میآورد، به اندیشیدن پشت میکند. علم جدید، انسان بیاندیشه میسازد. اولین تاثیر بیگانگی با اندیشه، آوارگی است. اندیشیدن با "ریشه داشتن" همراه است. انسان بیگانه با اندیشه، روی زمین جایی برای سُکنی گزیدن و ریشه دوانیدن پیدا نمیکند. ما اغلب مسکن داریم ولی سُکنی، نه. به همین جهت انسانِ آواره، به توریسم و سپس به مهاجرت رو می آورد. ولی هیچ مقصدی برای توریست یا مهاجر، محلی برای سکنی نیست. انسان بدون انس با اندیشه، همه جا آواره است. او با زمینی که ریشههایش را بپروراند، بیگانه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای وحید یامین پور
🆔 @tahlil_shjr
حضور انحصارشکنانه کالا و خدمات هستهای ایران در بازارهای جهانی.pdf
130.1K
#علم_و_فناوری
#انرژی_هستهای
#برجام #پیشرفت
#خودکفایی #صادرات
✅ حضور انحصارشکنانه کالا و خدمات هستهای ایران در بازارهای جهانی
🔶 صنعت هستهای یک صنعت راهبردی است. ابعاد امنیت ملی دارد و بخشی از حوزهی اقتدارآفرینی جمهوری اسلامی ایران است. این جوری نیست که اولویتهایش با تغییر دولتها بتواند جا به جا بشود. در ۲۵ سال گذشته، صهیونیستها و سرویسهای جاسوسی، یعنی کل این نظام استکباری، یکپارچه تلاش کردند که جمهوری اسلامی ایران به هستهای مجهز نشود. از ۲۵ سال پیش خرابکاری صنعتی کردند. شما از یک کشور اروپایی یک قطعهی استاندارد باکیفیت خریداری کردید. اینها آمدند در مسیر ربایش انجام دادند و بردند. خرابکاری بسیار ظریف میکرونی انجام دادند که وقتی که به دست شما میرسد کار نکند. در مواد خرابکاری کردند، در مصالح مواد خام خرابکاری کردند، در قطعات خرابکاری کردند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای مهندس محمد اسلامی؛ معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی
🆔 @tahlil_shjr
#جامعه_اسلامی
#وحدت #شهید_جمهور
#بصیرت
✅ اما بعد .....
🔰 قسمت اول
🔶 بعد از شهادت رئیسی مظلوم، بارها با این پرسش مواجه شدم که حکمت شهادت او چه بود؟ او که داشت گره ها را دانه دانه باز میکرد، مشکلات ایران در حال حل شدن بود، در منطقه در حال قدرتنمایی آنچنانی بودیم، چرا اینطور شد؟ چرا باید در انتخابات به چنین نتیجهای میرسیدیم؟
🔶 به نظرم پیروزی ایران باید با رشد حقیقی مردم محقق شود. خدا وقتی مردمی را دوست دارد، رشد آنها را رها نمیکند، او امکانات جدیدی میدهد تا رشد کنند، بنا نبود با وجود این همه ضعف هایی که داریم، به نتیجه برسیم. پس باید اول ضعف هایمان را میدیدم و میشناختیم، ثانیا امکانات بیشتری برای رفع آن ضعفها به دست میآوردیم. خون شهید رئیسی این هر دو را به ما داد. ضعف هایمان را امروز بالعیان می بینیم. کدام ضعف ها؟ نیش و کنایه های آنانکه دولت شهید رئیسی را کوتاه قامت میدانستند، مخبر را کذاب مینامیدند، جهتگیری دولت را نئولیبرال و غیر انقلابی نام نهادند، در کنار سکوت و بی خیالی برخی دیگر. یادتان هست، آن روز که رهبر گفت امیدآفرینی، عمیقترین و فوری ترین جهادتان است، تبلیغ نکنید اسلام سیلی میخورد، و ما این کار را "گفتار درمانی" بی فایده دانستیم، آری ما همین بودیم که الان میبینید. همین آدمهایی که امروز به چهره هم پنجه میکشیم، یقه میگیریم، مچ میگیریم، یکی را فاسد مینامیم و دیگری را متحجر. تا دلمان خنک شود.
🔶 خدا خواست رئیسی مظلوم را ببرد شاید راحت تر او دست ما را بگیرد و بلندمان کند. او اگر شهید نمیشد چه میشد؟ با این وضعیت ما شاید اصلا دور دوم دولتش رای هم نمیآورد یا رای میآورد و ریزش آرا مردم خیلی بیشتر از اینها بود، و بدتر آنکه ما هم بنای تغییر نمیداشتیم و زشتیهای پنهان شدهمان هم آشکار نمیشد مثل انتخابات مجلس که رهبری بارها گفت تلخ نکنید کام مردم را، و ما توجهی نکردیم. آری او با شهادتش خودش و دولتش سنجه و الگویی شد برای ما، او دوباره نشاط و شور سیاسی را حیات بخشید، نگاه منفی و سیاهی که نسبت به مدیران کشور ساخته بودیم و به آن عادت کرده بودیم تغییر داد، نگاه خوش به کارگزاران نظام ایجاد کرد. خدای متعال این امکانات را با خون شهید و نمایش ضعفهایمان به ما داد که برخیزیم.
🔶 بیایید برگردیم سخنان اخیر رهبری با مجلسیان را مرور کنیم، راه همان است که او گفت. بس کنیم دشمنی با رئیس جمهور جدید را. بس کنیم تحجر و فساد را. تحجر یعنی ظاهرگرایی و کنار گذاشتن باطن، باطن چیست؟ عقل و اخلاق و ولایت. این سه، اساس عمق و باطنند، بشکنیم این ظاهرگرایی و تحجر را. اصلی ترین فساد هم یعنی ضربه زدن به نظام انقلابی به خاطر خودخواهی و حزبخواهیها و رفیق بازیهایمان، چگونه؟ با دوقطبی های غلط که باعث ضعف همهمان میشود، با جابجا کردن اصل و فرع ها نه آنگونه که رهبر میگوید، و اینها یعنی جهت و قدرت را بگیریم، فساد یعنی دلمان را از کینه مسئولین جدید خالی نکنیم و موفقیت منتخب مردم را موفقیت خود نبینیم. این ما هستیم که باید تغییر کنیم، جای دیگر خبری نیست. بیایید به مدد و شکرانه خون پاک شهید رئیسی مظلوم قد بکشیم. پیروزی اصلی این است رفقا.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#حکومت_اسلامی
#قانون_اساسی #تنفیذ
#مردمسالاری_دینی
✅ چیستی و چگونگی تنفیذ
🔰 قسمت اول
🔶 بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود.
🔶 تدوینکنندگان قانون اساسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در برابر نظام طاغوت در مقام طراحی و ساختارسازی برای نظام سیاسی مبتنی بر نظریه مردمسالاری دینی نهادهایی را اساسیسازی نمودند و وظیفهی حکمرانی در چارچوب قانون اساسی را به این نهادها واگذار کردند.
🔶 بر اساس اصل ۵۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب نظریه استقلال قوا، قوای حاکم در جمهوری اسلامی ایران عبارتاند از قوه مقننه قوه مجریه و قوه قضائیه که زیر نظر ولایت مطلقه امر و امامت امت اقدام خواهند نمود. در این ساختار رئیسجمهور بهعنوان سکاندار مجریه پس از مقام رهبری، عالیترین مقام رسمی کشور و مسئول اجرای قانون اساسی است که بهصورت مستقیم به وسیلهی مردم انتخاب میگردد و وظایف بسیار مهمی در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد.
🔶 انتخاب و استقرار رئیسجمهور در جایگاه ریاستجمهوری بر اساس قانون اساسی و در پی آن قوانین عادی تشریفات مشخصی دارد که نمایانگر اهمیت این جایگاه در نظام جمهوری اسلامی ایران است. امضای حکم ریاستجمهوری به وسیلهی رهبری که از آن به تنفیذ حکم ریاستجمهوری نیز تعبیر شده است بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی و برگزاری مراسم سوگند و یا تحلیف رئیسجمهور با حضور رئیس قوه قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان در مجلس شورای اسلامی بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی از جمله تشریفات بیان شده در قانون اساسی برای آغاز دوره ریاستجمهوری است.
🔶 در خصوص موضوع صلاحیت رهبری در امضای حکم ریاستجمهوری تحلیلهای مختلفی در مجامع علمی و دانشگاهی بیان گردیده است؛ اما تحلیلهای بیان شده بیش از آن که مبتنی بر مبانی نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران باشد گرفتار بررسی حواشی شده و از همین رو ابعاد اصلی این موضوع مغفول مانده. است در این راستا ذیل سه عنوان، چیستی، چرایی و چگونگی ابعاد گوناگون موضوع تنفیذ و یا امضای حکم ریاستجمهوری تحلیل خواهد شد.
🔶 الف: چیستی تنفیذ
مفهوم تنفیذ یا امضای در ادبیات حقوقی به معنای رسمیت بخشیدن به یک فرایند است و امضای حکم ریاستجمهوری به معنای رسمیت بخشیدن به دورهی ریاستجمهوری منتخب مردم است.
🔶 در مقام تحلیل ماهیت و چیستی امضای حکم رئیسجمهور در قانون اساسی باید بیان نمود که این عمل یکی از فرایندهای حقوقی تعیین شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای رسمیتبخشی به فرایند انتخاب رئیسجمهور و استقرار او است. به بیان دقیقتر بهنتیجهرسیدن یک عمل حقوقی ممکن است نیازمند طی فرایندهای مختلفی باشد که هر کدام از این فرایندها در جای خود دارای آثار و نتایج مشخصی است. برای نمونه لازمالاجرا شدن مصوبات مجلس در قالب قانون نیازمند طی فرایندهای مختلفی است که از جملهی آنها ابتکار قانونگذاری بررسی و تصویب متن در کمیسیونهای تخصصی و صحن مجلس تأیید مصوبه بهوسیله شورای نگهبان از حیث عدم مغایرت با موازین اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. هر کدام از فرایندهای بیان شده دارای آثار مشخصی است و در صورت عدم تحقق آنها اطلاق عنوان قانون بر مصوبه فاقد وجاهت حقوقی است. مبانی تنفیذ بهعنوان یکی مراحل و فرایندهای رسمیتبخشی به دوره ریاستجمهوری علاوه بر مبانی حقوقی، ریشه در مبانی نظریه مردمسالاری دینی دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر عباسعلی کدخدایی؛ عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان و استاد حقوق بینالملل دانشگاه تهران
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#حکومت_اسلامی #قانون_اساسی #تنفیذ #مردمسالاری_دینی ✅ چیستی و چگونگی تنفیذ 🔰 قسمت اول 🔶 بند نه
#حکومت_اسلامی
#قانون_اساسی #تنفیذ
#مردمسالاری_دینی
✅ چیستی و چگونگی تنفیذ
🔰 قسمت دوم
🔶 در خصوص ریشهها و مبانی تنفیذ در نظریه مردمسالاری دینی باید بیان نمود که این فرایند هم تضمینی برای تحقق رکن مردمسالاری در جمهوری اسلامی است و هم مشروعیت عملکرد رئیسجمهور را محقق مینماید. به بیان دقیقتر مبتنی بر مبانی نظریه سیاسی اسلام اعمال حاکمیت بر مردم در چارچوب بایستههای حکمرانی اسلامی نیازمند مبنا و حجیت است و هیچ فرد و گروهی بدون داشتن مبانی موجه شرعی حق اعمال حاکمیت بر مردم را نخواهد داشت.
🔶 اگر ولیفقیه در حکومت اسلامی صلاحیت اعمال ولایت دارد ناشی از مبانی شرعی است که این مسئولیت را به وی سپرده است. از همین رو تنفیذ حکم ریاستجمهور به وسیلهی ولیفقیه در مقام تفویض امور اجرایی کشور به وی و محققکننده رکن مشروعیت این جایگاه خواهد بود دغدغهی ضرورت مشروعیت اعمال حکمرانی به وسیلهی رئیسجمهور بهعنوان یکی از ارکان حاکمیت در جمهوری اسلامی در مشروح مذاکرات مجلس بررسی نهایی قانون اساسی نیز هویدا است و اعضای این مجلس بر ضرورت امضای حکم رئیسجمهور در راستای مشروعیتبخشی به وی تأکید مینمایند از سوی دیگر در خصوص تحقق رکن مردمسالاری نیز باید دو نکته بیان کرد:
🔶 اولاً مبتنی بر نظریهی مردمسالاری دینی حضور و نقش فعال مردم در امر اداره نظام سیاسی اسلامی از الزامات حکمرانی محسوب میگردد و ولی جامعه اسلامی مکلف به مراجعه به مردم و بهرهگیری از نظرات آنان در اداره امور کشور است. این قالب مشارکت در ادبیات حقوق اساسی امروز در انتخابات تبلوریافته و مردم از طریق حضور در انتخابات مشارکت فعالانه خود در اداره نظام سیاسی را محقق مینمایند و انتخابات ریاستجمهوری یکی از این مجاری محسوب میگردد که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است و رهبری در راستای عینیتبخشی به مشارکت فعال مردم اقدام به تنفیذ و امضای حکم رئیسجمهور منتخب مینماید.
🔶 ثانیاً این فرایند میتواند تضمینی بر نحوه عملکرد و استمرار شرایط منتخب مردم در فاصلهی میان انتخابات تا برعهده گرفتن مسئولیت نیز باشد عبارت مشترک همهی احکام رؤسای جمهور سابق که بیان میدارد تنفیذ و امضای حکم رئیسجمهور به پشتوانه آرای مردمی بوده است بیانگر همین دو اصل بنیادین است.
🔶 فارغ از رویکرد ارزشی به موضوع تنفیذ، ذکر این نکته ضروری است که در نگاه حقوقی صرف نیز تنفیذ بهعنوان یک فرایند تأسیس شده به وسیلهی قانونگذار، اساسی فرایندی الزامآور تلقی میگردد و متناسب با بایستهها و الزامات خود در نظام حقوقی تأثیرگذار خواهد بود به بیان دقیقتر ازآنجاکه قانونگذار اساسی در اصل ۱۱۰ قانون اساسی امضای حکم ریاستجمهوری را به منزلهی یک فرایند و امر حقوقی موردنیاز برای استقرار رئیسجمهور منتخب مردم در نظر گرفته است، نمیتوان از ارادهی وی اثر تشریفاتی و غیرالزامآور بودن برداشت نمود.
🔶 ب: چرایی تنفیذ؟
در مقام بیان ضرورت و چرایی تنفیذ حکم رئیسجمهور بهعنوان یکی از صلاحیتهای رهبری در قانون اساسی ذکر دو نکته حائز اهمیت است:
🔶 اولاً اساسی سازی فرایند تنفیذ و امضای حکم ریاستجمهوری محققکنندهی ارکان نظری نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران تلقی میگردد و در صورت عدم تعیین آن مشروعیت اعمال حکمرانی محل خدشه قرار میگیرد و از سوی دیگر این فرایند تضمینی بر تحقق ارادهی عمومی و پاسداری از رأی و خواست مردم محسوب میشود از همین رو قانونگذار اساسی ذکر آن را در اصل ۱۱۰ ضروری دانسته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر عباسعلی کدخدایی؛ عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان و استاد حقوق بینالملل دانشگاه تهران
🆔 @tahlil_shjr