📌 #تلنگر_قرآنی
🍃أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ يا حَسْرَتى عَلى ما فَرَّطْتُ في جَنْبِ اللَّهِ وَ إِنْ کُنْتُ لَمِنَ السَّاخِرينَ »🍃
🔶( این دستورها برای آن است که ) مبادا کسی روز قیامت بگوید :👇
🔹«افسوس بر من از کوتاهی هایی که در اطاعت فرمان خدا کردم ،وازمسخره کنندگان آیات اوبودم
📗(سوره زمر آیه 56)
خدا از آنکه روزهایش بیهوده می گذرد ، نمی گذرد🔴
•┈┈••✾❀🕊✿🕊❀✾••┈┈•
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#داستانِ_بدان
شاید ثروتمند ترین مرد تاریخ بشریت باشه، در قرآن اومده👇
«آنقدر گنج به او دادیم که مردان قدرتمند هم توان حمل کلید های آن را نداشتند»
ءَاتَینَاهُ مِنَ الْکنُوزِ مَا إِنَّ مَفَاتِحهُ لَتَنُوأُ بِالْعُصْبَةِ أُوْلی الْقُوَّةِ...
شخصیت عبرت آوری که در سه سوره ی قرآن ازش صحبت شده
بله «#قارون بن یصهُر بن قاهِت» میگویند پسرعموی حضرت موسی بوده و خزانه دار فرعون
البته فرد توانمندی بوده هم کیمیا بلد بوده هم تاجر قابلی بوده
ذو چون صدای زیبایی داشته برای مردم تورات را تلاوت میکرد
خیلی جالبه که قارون ابتدا از مومنین بوده
إِنَّ قَارُونَ کانَ مِن قَوْمِ مُوسی
و به نقلی از معلمان و مدرسان تورات بوده...
╭─┅🍁🍂🍁🍂🍁🍂┅─╮
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣ #تدبر_در_قرآن
🔑کسی که دنیایش را در غفلت سپری کند آخرتش را نیز در حسرت خواهد بود. مواظب باشیم.. ⚠️
🕋 وَأَنذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِيَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ
(مريم/٣٩)
⚡️ترجمه:
" و آنها را از روز حسرت بترسان، آنگاه که کار پایان پذیرد، و آنها همچنان در غفلتند و ایمان نمیآورند. "
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❓در آيه ۳ سوره مباركه «حديد» آمده است كه: خداوند آسمانها و زمين را در ۶ روز آفريد؛ در حالى كه پيش از پيدا شدن آسمان و زمين، هنوز واحد زمانى به نام روز وجود نداشته، و اصلا روز با وجود خورشيد و زمين معنا پيدا كرده؛ لطفاً اين معنى را توضيح دهيد.
✅پاسخ #آیت_الله_صافی_گلپایگانی (ره):
كلمه «يوم» و مرادف آن روز اگر چه بيشتر به معناى زمان تابش آفتاب و ضدّ شب به كار برده مى شود، ولى مفهوم آن وسيع تر از اين است.
در قرآن كريم احاديث شريفه و كلمات ادبا و سخنوران و شاعران عرب و عجم، در معانى ديگر- كه قدر مشترك همه آنها زمان است- نيز گفته مى شود.
گاه گفته مى شود: «روز» و «يوم» و مقصود از آن، زمان بين طلوع آفتاب و غروب آن است. گاهى اين كلمات گفته مى شود و از آن، مدّت يك جريان يا زمان و دوران يك حكومت، يا يك عصر، يا عمر يك شخص، يا دوران جوانى يا پيرى، يا دوران سيادت و عزّت و خوشى يك امّت و ملّت قصد مى شود. مثلا گفته مى شود: امروز و فردا و از روز، دنيا و از فردا، آخرت قصد مى شود. يا شاعر مى گويد:
روز بزرگ گرچه جهان كم نديده است روزى چو روز حضرت خاتم نديده است
كه مقصود او از «روز حضرت خاتم»، تمام عصر حضرت رسول اكرم صلّى اللّه عليه وآله وسلّم- مى باشد. و مثلا «اعشى» در اين شعر:
شتّان مايومي على كورهاو يوم حيّان أخي جابر
از دو دوران عمر خودش به «روز» تعبير كرده است؛ و اميرالمؤمنين عليه السّلام- نيز در «خطبه شقشقيّه» به اين شعر، تمثّل جسته، و دو عصر و دو دوره را در ارتباط با خودشان، دو «روز» شمرده اند.
با توجّه به اين توضيح مختصر، معلوم مى شود كه ستّة ايّام (شش روز) در سوره مباركه «حديد» و هم چنين در سوره «اعراف»، آيه ۵۴ اشاره به شش دورانى است كه در آنها آسمانها و زمين شكل گرفته و اين نظامات و تشكيلات وجود يافته است. اشاره به اين است كه خلقت آسمانها و زمين دفعى نبوده، بلكه به ارادةالله و حكمت بارى تعالى تدريجى انجام شده است؛ چنانكه در اجزاى عالم خلقت و طبيعت، بيشتر يا همه چيزها به تدريج آفريده مى شوند. مثلا سنگها و معادن و كاينات ديگر، بعضى در طىّ هزاران سال و بعضى بيشتر و بعضى كمتر از يكسال، و برخى كمتر از اين زمان وجود پيدا مى كنند.
آسمانها و زمين نيز بنا بر اين دو آيه كريمه در طىّ شش روز، شش دوران و شش تحوّل و جريان شكل گرفته و خلق شده اند. اين دو آيه از عجايب آيات و معجزات قرآن كريم است كه شكل گيرى و خلقت كلّ نظام آسمانها و زمين را تدريجى اعلام مى نمايد؛
و تدبّر در معانى اين آيات موجب قوّت ايمان به خدا و وحى و رسالت حضرت خاتم الانبيا- صلّى الله عليه و آله- مى شود (واللّه العالم).
📚معارف دين، ج ۱، ص: ۱۴۱
•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌻🌷🌻🌷🌻🌷🌻🌷🌻🌷🌻🌷🌻
#قرآنی_شو
❇️باید با شرایط کنار بیاییم
حضرت موسی تو قصر فرعون بزرگ شده بود🏰
وقتی از اونجا زد بیرون، شرایط خودشو قبول کرد،
❗️مرد قصر نشین حالا چوپان حضرت شعیب شده!!
📜قصص، 27-28
🌻🌷🌻🌷🌻🌷🌻
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📜#دائره_المعارف_قرآن_کریم📜
🌼#ایوب_علیه_السلام
👈#ابتلای_ایوب_علیه_السلام
👌ویژگیهاى ایوب
🌳خداوند ایوب علیهالسلام را به سه #صفت مهم: مقام عبودیت، صبر و استقامت، و بازگشت پیاپى به سوى خدا #وصف کرده است: « اِنّا وجَدنـهُ صابِرًا نِعمَ العَبدُ اِنَّهُ اَوّاب » ( ص ۴۴ )
🥀و #تنها از ایوب و سلیمان را ( ص ۳۰ ) خوانده ؛
زیرا در حال #نعمت شکر گذار بودند .
🌳 ایوب علیه السلام از #سلسله پیامبران ابراهیمی است ، زیرا از #ذریّه آن حضرت و از نیکوکاران است :
* و من ذریّتة داوود و سلیمان ایوب و یوسف و موسی و هارون و کذالک نجزی المحسنین * ( انعام ۸۴ )
🥀و او از #هدایت ویژه الهی که رسول اکرم صلی الله علیه و آله مأموریت یافت از آن #پیروی کند برخوردار شده است :
* اولئک الّذین هدی الله فبهدهم اقتده * ( انعام ۹۰ )
🌳و از پیامبرانی است که قرآن از #وحی به آنان به طور ویژه سخن گفته است :
* انّا اوحینا الیک کما اوحینا الی نوح و النّبیین من بعده و اوحینا الی ابراهیم و اسماعیل و اسحاق و یعقوب و الاسباط و عیسی و ایوب ..... * ( نسا ۱۶۳)
👌#همسر_ایوب_علیه_السلام
🌳در قرآن هیچ نامى از #همسر ایوب برده نشده؛ اما در تفسیر آیه ۴۴ ص :
« و خُذ بِیَدِکَ ضِغثـًا فَاضرِب بِهِ ولا تَحنَث ...» #نقلها و گفتههاى بسیارى در باره #همسر ایوب در تاریخ به جای مانده است که نمی توان همه آنها را پذیرفت .
🥀وی تنها کسی از #اهل و اطرافیانش بود که ایوب را ترک نکرد ، بلکه در همه #سختیها و هنگام درد و رنج و مصیبت همگام با همسرش صبر کرد .
🌳در این باره گفته اند :
#همسر ایوب برای تامین هزینه زندگی و غذای ایوب دسته ای از #موی زیبای خود را به شخصی داد که آن #ابلیس بود و چون ایوب از ماجرا باخبر شد او را #سرزنش و سوگند یاد کرد که اگر بهبودی بیابد صد تازیانه به او بزند و پس از #بهبودی ، خداوند به او فرمود :
برای آنکه #سوگند خود را رعایت کرده باشد #دسته ای از گیاه یا خوشه گندم را بر گیرد و یک بار به او بزند .
🥀علتهای دیگری نیز برای #سوگند او گفته اند :
از جمله اینکه چون دوران #مصیبت و سختیها به طول انجامد همسرش قدری #بی_صبری کرد و ایوب از آن ناراحت و دل آزرده شد ؛
اما هیچ یک از این مطالب #مستند نیست .
🌳 به نقل #تورات پس از آنکه خداوند ثروت و فرزندان ایوب را به وی #بازگرداند ۱۴۰ سال زندگی کرد و با چهار #نسل بعد از خود زیست .
🥀 وی در کنار همان #چشمه ای که با شستشوی بدنش در آن #بهبود یافته بود #مدفون شد .
#پایان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
24.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر_قطره_ای
#سوره_بقره
«184» أَيَّاماً مَعْدُوداتٍ فَمَنْ كانَ مِنْكُمْ مَرِيضاً أَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعامُ مِسْكِينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ أَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ
چند روزى معدود (روزه بر شما مقرّر شده است)، ولى هر كس از شما بيمار يا در سفر باشد، پس (به همان) تعداد از روزهاى ديگر (را روزه بگيرد) و بر كسانى كه طاقت روزه ندارند (همچون بيماران مزمن و پيرمردان و پيرزنان)، لازم است كفّارهاى بدهند، مسكينى را اطعام كنند. و هر كس به ميل خود بيشتر نيكى كند (وبيش از مقدار واجب، طعام بدهد)، براى او بهتر است، ولى اگر (آثار روزه را) بدانيد، (مىفهميد كه) روزه گرفتن، برايتان بهتر است. (و هرگز به روزهخوارى معذوران، غبطه نمىخورديد.)
#استاد_قرائتی
.........................................
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن #جلسه_201
🌷 #آیه_184 #سوره_بقره
🌸 أَيَّاماً مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَّرِيْضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَأَنْ تَصُومُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُون
َ
🍀 ترجمه:چند روزى معدود ، ولى هر كسی از شما بیمار یا در سفر باشد، پس تعدادی از روزهاى دیگر را روزه بگیرد و بر كسانى كه طاقت روزه ندارند لازم است كفّاره اى بدهند، مسكینى را اطعام كنند. و هر كس به میل خود بیشتر نیكى كند براى او بهتر است، و اگر روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر می دانستید.
🌷 #ایاما_معدودات:چند روزی
🌷 #أيام_أخر:روزهاى دیگر
🌷 #یطیقونه:به معناى سلب طاقت و توان است.
🌷 #فدية:كفاره
🌷#تطوع:كارى را با شوق و علاقه انجام دادن
🌺 در آیه قبل بیان شد ای کسانی که ایمان آورده اید #روزه بر شما نوشته شده است ، همانگونه که بر کسانی که پیش از شما بودند نوشته شده بود ، باشد که #پرهیزکار شوید. تسلیم فرمان خدا بودن، ارزش است. اگر دستور روزه گرفتن داد، باید روزه گرفت و اگر حكم به افطار كرد، باید روزه را شكست. روزه گرفتن فقط چند روزی بیشتر نیست《أياما معدودات:چند روزی معدود》اما #خداوند مهربان برای بیمار و مسافر روزه را برای وقت دیگر گذاشته است《فمن کان منکم مریضا أو على سفر فعدة من أيام أخر》البته سفر اگر کمتر از ده روز باشد روزه نباید بگیرد و در وقت دیگر قضای آنها را به جا آورد یعنی تا قبل از رمضان سال بعد به جا آورد. به هر حال اگر #مسافر یا مریضى روزه گرفت، روزهاش باطل و باید قضاى آن را به جا آورد. همین خداوند که می فرماید روزه بگیر برای #بیمار و #مسافر می گوید روزه نگیر این یک دستور است و اگر بیمار یا مسافر روزه گرفت خود نافرمانی و مرتکب معصیت شده است.
🌺 امام صادق علیه السلام فرمودند: حتّى اگر #مادرى نسبت به شیر #كودک یا #جنین نگرانى داشت، باید روزه خود را افطار نماید و این نشانه ى رأفت خداوند است. خداوند مهربان برای افرادی که طاقت #روزه ندارند مانند پیرمرد یا پیرزنی که برای آنان بسیار دشوار است و هر کسی که به هیچ وجه طاقت روزه را ندارد و اگر بیماری و ضرر همچنان تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشت می فرماید به جای آن به مسکین طعامی بدهید که این اطعام مسکین را #کفاره می نامند در رساله های مراجع آمده به ازای هر روز تقریبا 750 گرم گندم یا جو یا برنج مانند آنها بدهد کافی است و بعضی مراجع بیشتر از این مقدار اعلام کردند《 و علی الذین یطیقونه فدیة طعام مسکین: و بر کسانی که طاقت روزه ندارند لازم است کفاره ای بدهند مسکینی را اطعام کنند》
🌺《فمن تطوع خیرا فهو خیر له:پس هر کسی با #میل و #اشتیاق بیشتر نیکی کند برای او بهتر است - در این آیه سیر کردن یک گرسنه به عنوان کفاره واجب است ولی بیشتر از آن مستحب است 》《 و أن تصوموا خير لكم إن كنتم تعلمون:و اگر روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر می دانستید 》در پایان آیه به مؤمنان می فرماید که روزه گرفتن برای شما بهتر است زیرا آثار خوبی دارد که به خود انسان بر می گردد و نبايد بدون دليل و عذر شرعى عمدا روزه گرفته نشود زیرا در این صورت نافرمانی خداوند مرتکب شدیم》
🔹پيام های آیه 184 سوره بقره 🔹
✅ #اسلام براى هر فرد در هر شرایطى، قانون مناسب دارد. در این آیه، حكم مسافران، بیماران و سالمندان بیان شده است.
✅ اگر انسان #مریض یا #مسافر در شرایطى نمى تواند روزه بگیرد، باید در ایام دیگرى قضا كند تا از منافع روزه برخوردار شود. «فعدة من ایّام اُخر»
✅ قصد #سفر، به تنهایى مانع روزه نیست، در سفر بودن لازم است وقتی از مسافت شرعی شهر خارج شد روزه اش را می شکند نه اینکه هنوز سفر نکرده
✅ #توانایى، شرط تكلیف است. «على الّذین یطیقونه»
✅ #عباداتى سبب رشد و قرب است كه با علاقه و رغبت باشد. «فمن تطوّع»
✅ #انجام_دستورات_خداوند، آثار خوبى دارد كه به خود انسان باز مى گردد (ان تصوموا خیر لکم )
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh