16.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️عجز و ناتوانی انسان در برابر قدرت خداوند!!
اى #انسان!
چه چیز تو را در برابر پروردگار
کریمت #مغرور ساخته»؟!
« یا اَیُّهَا الاِْنْسانُ مـا غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَریمِ »
انفطار - آیۀ 6
نجات از غرق و هلاکت، حاجتی است که اربابان مادّی نمیتوانند آن را بر آورند، لذا انسان در چنین مواقعی از ته دل و صمیم قلب میفهمد که تنها خداوند متعال، چاره ساز و دستگیر است، لاغیر.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمد_اللیثی
📖 سوره مبارکه ضحیٰ
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#داوری_پیامبر ⚠️
#نساء_60 📖
🥀یکی از یهودیان مدینه با یکی از مسلمانان منافق اختلافات داشت .
🍃بنا گذاشتند یک نفر را به عنوان داور در میان خود انتخاب کنند .
🥀مرد یهودی چون به عدالت و بی نظری پیامبر صلی الله علیه و آله اطمینان داشت گفت : من به داوری پیامبر شما راضی ام ، ولی منافق یکی از بزرگان یهود به نام کعب بن اشرف را انتخاب کرد؛
🍃زیرا می دانست که می تواند با هدیه نظر او را به سوی خود جلب کند و به این ترتیب با داوری پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله مخالفت کرد .
🥀آیه شریفه نازل شد و چنین افرادی را شدیدا سرزنش کرد .
📗 أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُوا بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاكَمُوا إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوا أَنْ يَكْفُرُوا بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُضِلَّهُمْ ضَلَالًا بَعِيدًا ﴿٦٠﴾
🍃آیا به کسانی که گمان می کنند به آنچه بر تو و پیش از تو نازل شده ایمان آورده اند، ننگریستی، که می خواهند [در موارد نزاع و اختلافشان] داوری و محاکمه نزد طاغوت برند؟ [همان حاکمان ستمکار و قاضیان رشوه خواری که جز به باطل حکم نمی رانند،] در حالی که فرمان یافته اند به طاغوت کفر ورزند، و شیطان [با سوق دادنشان به محاکم طاغوت] می خواهد آنان را به گمراهی دوری [که هرگز به رحمت خدا دست نیابند] دچار کند. (۶۰)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃🍃
🍃
#سبک_زندگی_قرآنی
🍂رضا شوید🍂
🔸لاتَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَ الْیَوْمِ الآخِرِ یُوادُّونَ مَنْ حَادَّ اللّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ کانُوا آباءَهُمْ أَوْ أَبْناءَهُمْ أَوْ إِخْوانَهُمْ أَوْ عَشِیرَتَهُمْ أُولئِکَ کَتَبَ فِی قُلُوبِهِمُ الإِیمانَ وَ أَیَّدَهُمْ بِرُوح مِنْهُ وَ یُدْخِلُهُمْ جَنّات تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الأَنْهارُ خالِدِینَ فِیها رَضِیَ اللّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ.......
(مجادله/۲۲)
⚡️ترجمه :
هيچ قومى را نمى يابى كه به خدا و قيامت مؤمن باشند و (در همان حال) با كسى كه در برابر خدا و رسولش موضع گرفته است، مهرورزى كنند، حتّى اگر پدران يا پسران يا برادران يا خويشانشان باشند. آنها كسانى هستند كه خداوند، ايمان را در دلهايشان ثابت فرموده و با روحى از جانب خويش آنان را تأييد نموده است و آنان را در باغهايى كه نهرها از پاى (درختان) آنها جارى است، وارد مى كند در حالى كه در آنجا جاودانه هستند، خداوند از آنان راضى است و آنان نيز از او راضى هستند. آنان حزب خدا هستند، آگاه باشيد كه تنها حزب خدا پيروز و رستگارند.
🔴 مقام رضا، بالاتر از مقام تسليم است، يعني بنده نه فقط تسليم مقدرات الهي و امر و نهي اوست، بلكه در دل نيز به آن راضي است و از سر رضايت آن را ميپذيرد.
⭐️کسی که از خدا راضی باشد و به خداوند اعتراض نکند، خدا نیز از او راضی خواهد شد.
☘طبق این آیه، یکی از راههای رسیدن به مقام رضا، تولّی و تبرّی است.
✅امام رضاعليه السلام فرمود: «كمال الدين ولايتنا والبرائة من عدونا»
كمال دين، در پذيرش ولايت ما و دوری از دشمنان ماست.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قرآن_کریم📒
❤️ #امامت
🔆 #امامت به معناى پیشوایی ، پیشروى، و #رهبرى است.
♦️#امام نیز به معناى پیشوا، پیشرو ، مقتدا، قیّم، مصلح، #الگو، راه اصلى و راهنماست .
🔆 کسى یا چیزى که مورد #پیروى واقع مىگردد، انسان باشد یا کتاب یا چیزی دیگر ، به #حق باشد یا بر باطل امام است .
♦️ریشه این #واژه ( ا - م - م ) و به معنای #قصد یا قصد با توجه خاص و این معنا در همه #مشتقات آن محفوظ است .
🔆 #امام نیز کسی است که همواره مقصود و #هدف حرکت و تلاش دیگران قرار گیرد ، گرچه با اختلاف موارد و قصد کنندگان و جهات و #اعتبارات ، گوناگون می شود ؛ مانند : امام جمعه و جماعت ، امام هدایت و امام ضلالت ،
♦️ بر این اساس دیگر #معانی این واژه و مشتقات آن از لوازم معنای #ریشه است .
🔆 واژه #امام بر زن و مرد اطلاق می شود و #جمع آن * ائمه و ایمه * است .
♦️در اصطلاح #معنای متعددی از این واژه ارائه شده که شایعترین معنای آن #ریاست عمومی در امور دین و دنیا است و برخی جانشینی پیامبر در حفظ #دین و سیاست دنیا را در تعریف اصطلاحی آن آورده اند .
🔆برخی کامل ترین #تعریف را ریاست بالاصاله عمومی در امر دین و دنیا در دار تکلیف می دانند که عموم مردم را به #حفظ مصالح دین و دنیایشان ترغیب از آنچه به حال آنان زیانبار است منع کنند ،
♦️بنابراین ، #امامت به معنای ریاست عمومی فردی خاص بر امور دین و دنیای مردم در دنیا بالاصاله یا به #جانشینی از پیامبر است ، زیرا امامت دارای شئونی همچون رهبری سیاسی و #زعامت اجتماعی و مرجعیت دینی و تبیین و تفسیر وحی و ولایت باطنی و #معنوی است که از این جهت امام حجت خدا در زمان ، ولی الله ، انسان کامل حامل معنویت کلی #انسانیت و قطب است و چون امامت دارای شئون والایی است ، #شیعه آن را همانند نبوت به نصّ و امر الهی و از اصول دین ( مذهب ) می داند ،
🔆در حالی که در دیدگاه اهل #سنت از فروع دین شمرده شده و از این جهت از افعال #مکلفان به شمار میآید .
♦️در اصطلاح مدیریت ، #رهبری از وظایف مدیر است که دیگران را به کوشش مشتاقانه جهت #هدفهایی معین ترغیب میکند یا آنها را جهت کسب هدف مشترک تحت #تاثیر قرار می دهد .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۱۶
إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا ﴿١١٦﴾
مسلماً خدا این را که به او شرک آورده شود نمی آمرزد، و فروتر از آن را برای هر که بخواهد می آمرزد. و هر که به خدا شرک ورزد، یقیناً به گمراهی بسیار دوری دچار شده است. (۱۱۶)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١١٦)
-شرك گناه نابخشودنى!
در اينجا بار ديگر به دنبال بحثهاى مربوط به منافقان و مرتدّان يعنى كسانى كه بعد از قبول اسلام به سوى كفر باز مىگردند، اشاره به اهميت گناه شرك مىكند كه گناهى است غير قابل عفو و بخشش و هيچ گناهى بالاتر از آن متصور نيست، نخست مىفرمايد: «خداوند شرك به او را نمىآمرزد (ولى) كمتر از آن را براى هر كس بخواهد (و شايسته بيند) مىآمرزد » (إِنَّ اللّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ) .
اين مضمون در آيۀ ٤٨ همين سوره گذشت، منتها ذيل دو آيه با هم تفاوت مختصرى دارد، در اينجا مىفرمايد: «هر كس براى خدا شريكى قائل شود در گمراهى دورى گرفتار شده» (وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلالاً بَعِيداً) .
ولى در گذشته فرمود: وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدِ افْتَرى إِثْماً عَظِيماً : «كسى كه براى خدا شريك قائل شود دروغ و افتراى بزرگى زده است» .
در حقيقت در آنجا اشاره به مفسدۀ بزرگ شرك از جنبۀ الهى و شناسايى خدا شده و در اينجا زيانهاى غير قابل جبران آن براى خود مردم بيان گرديده است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 453
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن_ #جلسه_586
#آیه_116 #سوره_نساء
🌸 إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالاً بَعِيدا
ً
🍀 ترجمه: همانا خداوند از اینكه به او شرک ورزیده شود نمی آمرزد ولى پایین تر و كمتر از آن را براى هر كسی كه بخواهد مى آمرزد. و هر كسی به خدا شرک ورزد حتماً به گمراهی بسیار دوری گمراه شده است.
🌷 #يغفر: مى آمرزد
🌷 #یشاء: بخواهد
🌷 #ظل: گمراه شده است
🌷 #ضلال: گمراهی
🌷 #بعید: دور
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در اين آیه بار ديگر به دنبال بحث هاى مربوط به منافقان و مرتدّان يعنى كسانى كه بعد از قبول #اسلام به سوى كفر باز مىگردند، اشاره کرده و به اهميّت گناه #شرک مى پردازد كه گناهى نابخشودنى است و هيچ گناهى بالاتر از آن نيست. نخست مى فرمايد: إِنَّ اللّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ: همانا خداوند از اینکه به او شرک ورزیده شود نمی آمرزد ولی پایین تر و کمتر از آن را برای هر کسی که بخواهد می آمرزد. #شرک از گناهان کبیره است و یعنی برای خداوند شریک قائل شدن است.
🌸 در ادامه می فرماید: وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدِ ضل ضلالا بعیدا: و هر کسی به خدا شرک ورزد حتماً به گمراهی بسیار دوری گمراه شده است. #شرک یک بیماری روحى عمیق است تا ریشه شرک قطع نشود، اخلاق و اعمال صالح سودى ندارد. #توبه، درمان شرک است و مشرک باید از مدار شرک بیرون آید تا عفو و رحمت الهى شامل او شود.
🔹 پيام های آیه116سوره نساء 🔹
✅ مخالفت با رسول خدا و شكستن وحدت مسلمین نوعى شرک است.
✅ #شرک، بزرگترین گناه نابخشودنى است.
✅ #شرک مایه ى گمراهى و دورى از هرگونه كمال است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
۱-آیا در قرآن، دلیلی برای شرکت در راهپیمایی داریم؟
پاسخ حجت الاسلام قرائتی
✍خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید :
ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ
( سوره توبه،آیه۱۲۰)
{هیچ حرکت دسته جمعی که کفار را عصبانی کند، صورت نمی گیرد مگر این که برای آن، پاداش عمل صالح ثبت میشود}
❇️آری، راهپیمایی هایی که دشمنان اسلام و مسلمین را عصبانی کند، عمل صالح است
❇️این راهپیمایی ها (به خصوص آنگاه که از طریق وسایل ارتباط جمعی و ماهواره ها منعکس میشود) اگر برای اهداف مقدسی صورت گیرد نوعی حضور در صحنه، عبادت دسته جمعی و امر به معروف و نهی از منکر عملی و عامل تقویت روحیه مردم و تهدید دشمن است)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 آيا در قرآن، دليلى براى شركت در راهپيمايى و تظاهرات داريم؟
♦️ خداوند در قرآن میفرمايد:
«ولايَطؤون مَوطئاً يَغيظُ الكفّار... الاّ كُتب لهم به عَملٌ صالح»(سوره توبه، آيه 120)
هيچ حركت دسته جمعى كه كفّار را عصبانى كند، صورت نمیگيرد مگر اين كه براى آن، پاداش عمل صالح ثبت میشود.
♦️آرى، #راهپيمايى هايى كه دشمنان اسلام و مسلمين را عصبانى كند، عمل صالح است.
اين راهپيمايى ها (بخصوص كه از طريق وسايل ارتباطى و ماهوارهها منعكس میشود) نوعى حضور در صحنه، عبادت دسته جمعى و امر به معروف و نهى از منكر عملى و عامل تقويت روحيّه مردم و مقابله با دشمن است.
#دهه_فجر
🇮🇷 🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌺#سبک_زندگی_قرآنی
🍂مراقب چیزهایی که می شنوید باشید.🍂
🔶وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَن سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُواً أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ.
(لقمان/۶)
🔶و برخى از مردم، خريدار سخنان بيهوده و سرگرم كننده اند، تا بى هيچ علمى، ديگران را از راه خدا گمراه كنند و آن را به مسخره گيرند؛ آنان برايشان عذابى خوار كننده است.
💥یکی از مهمترین عوامل گمراه کننده، گويندگان و خوانندگانى اند كه مردم را سرگرم كرده و آنان را از حقّ و حقيقت باز مى دارند.
🍁سرمايه گذارى براى مبارزه و تهاجم فرهنگى عليه حقّ، سابقه اى طولانى دارد.
و دشمن از راه سخنان باطل، و موسیقی های لهوی، مردم را به گمراهی می کشانَد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📌#تلــــــــنگر_قـــــرآنے
🍃یا وَیلَتَی لَیتَنِی لَم اَتَخِذ فُلَاناً خَلِیلاً (فرقان/29) 🌸🍃
💠مراقب باش!💠
چای اگریک شب تا صبح کنار صابون باشد طعم و بوی صابون می گیرد و دیگر به درد نمی خورد و جایش سطل زباله است. چرا؟ چون همنشین صابون بوده است. پس همنشینی اثر دارد. ماهم با هر کس بنشینیم و نشست و برخاست داشته باشیم، رنگ و بوی او را می گیریم. خیلی ها که جهنمی می شوند ازهمین راه است. ندیدی در قرآن یکی از ناله های اهل جهنم همنشینی با رفیق های ناباب است؟🔹🔸
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فلسفه نماز در قرآن و اسلام چیست؟
* عبادت، وسیله تکامل و سعادت ماست و دستور خداوند به نماز، نوعی لطف و رحمت و راهنمایی است که ما را به کمال میرساند
آیات و روایات، فلسفه و حکمت تشریع نماز را بیان کرده اند:
🕌1. یاد خدا: (وَأَقِمِ الصَّلَوهَ لِذِکْرِی)(1) ؛ نماز را برپا دار تا به یاد من باشی.
🕌2. بازداشتن از گناه و زشتیها: (إِنَّ الصَّلَوهَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنکَر) (2) ؛
همانا نماز [انسان را در دنیا]از زشتیها و گناه باز میدارد.
🕌3. پاکیزگی روح: (…إِنَّمَا تُنذِرُ الَّذِینَ یخْشَوْنَ رَبَّهُم بِالْغَیبِ وَأَقَامُواْ الصَّلَوهَ وَمَن تَزَکَّی فَإِنَّمَا یتَزَکَّی لِنَفْسِهِی وَإِلَی اللَّهِ الْمَصِیرُ) (3) ؛
… [تو] تنها کسانی را که از پروردگارشان در نهان میترسند و نماز برپا میدارند، هشدار میدهی و کسی پاکیزگی جوید تنها برای خود پاکیزگی میجوید، و فرجام [کارها] به سوی خداست.
🕌4. یاری جستن از نماز در مسیر تکامل: (وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلَوهِ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَهٌ إِلاَّ عَلَی الْخَـشِعِینَ) (4) ؛
از شکیبایی و نماز یاری جویید، و به راستی این کار گران است، مگر بر فروتنان.
🕌5. پاک شدن از کبر و غرور؛ حضرت فاطمه(علیها السلام) میفرماید: (…و الصلاه تنزیهاً من الکبر…(5) ؛…
خداوند نماز را واجب کرد تا مردم از کبر و غرور پاک شوند… .
🕌6. رستگاری: (قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُون * الَّذِینَ هُمْ فِی صَلاَتِهِمْ خَـشِعُونَ)(6) ؛ به راستی که مؤمنان رستگار شدند؛ همانان که در نمازشان فروتنند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌼🌸🍀🌼🌸🍀
🔻تدبّر در قرآن🔻
✍ اگر ما در امور و علومِ مختلف، پژوهش و تحقیق نکنیم، مورد توبیخ و سرزنشِ خداوند قرار نمیگیریم..
☝️ ولی اگر در آیاتِ #قرآن تفکّر و تدبّر نکنیم، خدا ما رو توبیخ و سرزنش میکنه.😱
⁉️میدونی خدا در مورد #تدبر_در_قرآن چه میفرماید.👇
🕋 أفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ، أَمْ عَلَىٰ قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا (محمد/۲۴)
👈 آیا در #قرآن تدبّر نمیکنند، یا بر قلبهایشان قفل زده شده است؟!🔒
😳 فهمیدی چه شد⁉️
👆 یه بار دیگه آیه رو بخون 👆
تدبّر در کلامِ خدا...
⚠ چون در آیاتِ #قرآن تدبّر نمیکنند، بر قلبهایشان قفل زده شده🔒😔
️به همین خاطر است که:👇
❌ از عباداتِ خودشون لذّت نمیبرند..
❌ غیرِ خدا رو میخونند..
❌ ️شیرینیِ ایمان ندارند...
❌ ️حبّ مخلوق رو بیشتر از خالق دارند..
و....
همه اینها نتیجه👇
🔒 قفل بودن قلبها در اثر تدبّر نکردن در #قرآن است...
☝️ اصلاً شرطِ مهم برای بهرهوری از مفاهیم عالیِ وحی و #قرآن، سعه صدر و داشتنِ #قلب_سالم❤️ است..
✅ پس با #تدبر_در_قرآن، قفل قلبت رو باز کن🔓
👈 تا شیرینیِ #ایمان و حبِّ خدا رو بچشی.😊
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#انتقام بی مورد⚠️
#نساء /63 📖
🥀یکی از مسلمانان به نام مقیس بن صبانه کنانی قاتل برادر خود ، خشام را در محله بنی النجار پیدا کرد . جریان را به عرض پیامبر صلی الله علیه و آله رسانید .
🍃پیامبر او را به اتفاق قیس بن هلال مهری نزد بزرگان بنی النجار فرستاد و دستور داد که اگر قاتل هشام را می شناسند او را تسلیم برادرش مقیس نمایند و اگر نمی شناسند خون بها و دیه او را بپردازند .
🥀آنان هم چون قاتل را نمی شناختند ، دیه را به صاحب خون پرداختند و او هم تحویل گرفت و اتفاق قیس بن هلال به طرف مدینه حرکت کردند .
🍃 در بین راه بقایای افکار جاهلیت مقیس را تحریک نمود و با خود گفت : قبول دیه موجب سرشکستگی و ذلت است ، لذا هم سفر خود را که از قبیله بنی النجار بود به انتقام خون برادر خود کشت و به طرف مکه فرار نمود و اسلام نیز کناره گیری کرد .
🥀 پیامبر نیز در مقابل این خیانت ، خون او را مباح نمود .
📗 وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا ﴿٩٣﴾
🥀و هر کس مؤمنی را از روی عمد بکشد، کیفرش دوزخ است که در آن جاودانه خواهد بود، و خدا بر او خشم گیرد، و وی را لعنت کند و عذابی بزرگ برایش آماده سازد. (۹۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_عبدالوارث_عبدالعزیز_الامام
📖 سوره مبارکه حشر ( آیه ۲۱ و ۲۲)
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
یکحبه نور .....
وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا
و هر کس نفسی را حیات بخشد ( از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده.
(آیه 32 سوره مائده)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💎تفاوت حکومت امام زمان ارواحنافداه با حکومت مولا امیرالمؤمنین علیهالسّلام (٢)
امام زمان ارواحنافداه به تقید و پایداری، و به ثبات قدم شما نگاه میکند.
اگر در قلبت #صفت_رذیله ای باشد، هرگز و ابدا امام زمان ارواحنافداه تو را با خودش همراه نمیکند.
چون فساد، و بعد #بدبینی ایجاد میکنی.
میگویند امام زمانی که میگفتید بیا بیا، و آمد، همین است؟ اصحابش همین است؟ این که آمد حق ما را پایمال کرد.
امام زمان ارواحنافداه میفرمایند: بهتر است من در #غیبت بمانم تا اینکه بخواهم اینطور #ظهور کنم.
یک تعداد افرادی بیایند که ساخته نشدهاند، آنها را هر جا گذاشتم، فساد و اختلاس میکنند، ناحق و #ظلم میکنند.
حکومت امام زمان ارواحنافداه حکومت دلها و قلبهاست، حکومت صالحین بر زمین است.
🌟«لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ»📚 (نور/۵۵) چه کسانی؟
🌟«الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ»📚(نور/۵۵).
باید تمرین کنید در زمرهی صالحین قرار بگیرید.
اولین درجهی اصحاب امام زمان ارواحنافداه صالحین هستند، باید خودتان را حداقل در این دایره و محدوده قرار دهید.
چه چیزی ما را در این محدوده قرار می دهد؟ ادب، #ادب داشتن.
💠استاد حاج آقا زعفریزاده
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قرآن_کریم📒
❤️ #امامت
♦️به گفته بیشتر مفسران #امامت در قرآن با معنای لغوی آن هماهنگ است و امام کسی است که به او #اقتدا کنند و او را الگو و سرمشق خود قرار دهند ، خواه عادل و راه یافته باشد و خواه باطل و گمراه .
🔆 لفظ #امامت در قرآن به کار نرفته ، ولی واژه #امام به صورت مفرد و جمع در ۱۲ مورد استعمال شده است که برخی از آنها و نیز آیات متعدد دیگر به موضوع #امامت ارتباط دارد .
♦️ آیات مربوط گاهی به #پیشوایی برحق بلاصاله : * وجعلناهم امّه یهدون بامرنا * (انبیا ۷۳) ، * و جعلنا منهم امّه یهدون بامرنا *(سجده ۲۴)
و گاهی به #پیشوایی به حق به نحو جانشینی : * .... و اولی الامر منکم * ( نسا ۵۹ )
و گاهی به #پیشوایی باطل : * و جعلناهم امّه یدعون الی النّار * ( قصص ۴۱ )
وگاهی به مفهوم جامع میان پیشوایی بر حق و باطل : * یوم ندعوا کلّ اناس بامامهم * ( اسرا ۷۱ ) اشاره دارد .
🔆افزون بر آیاتی که واژه #امام یا اولی الامر در آن به کار رفته است آیات فراوانی با امامت و #رهبری پیوند دارد ، از جمله برخی آیاتی که در آن مفهوم هدایت آمده ( رعد ۷ ، یونس۳۵ ) ،
♦️آیه ای که #مومنان را به همراهی با صادقان فرا می خواند ( توبه ۶۷ ) ،
آیه ولایت (مائده ۵۵ )
آیه ای که میگوید اگر به برخی در زمین #قدرت داده شود نماز را برپا می دارند و زکات می دهند و امر به معروف و نهی از منکر می کنند (حج ۴۱)
و آیاتی که در آن از #اعطای ملک به برخی سخن به میان آمده است ( نسا ۵۳ - ۵۴ ؛ بقره ۲۴۷ )
🔆 در روایات فراوانی نیز ، #مصادیق با تاویل آیاتی از قرآن ، مانند ۸ تغابن ، ۸ صف و ۵۱ قصص امامان #معصوم علیهمالسلام دانسته شدهاند .
ادامه دارد .......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۱۷
إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلَّا إِنَاثًا وَإِنْ يَدْعُونَ إِلَّا شَيْطَانًا مَرِيدًا ﴿١١٧﴾
مشرکان به جای خدا جز جماداتی را [که هیچ اثری ندارند، و همیشه محکوم تأثیر عوامل دیگرند] نمی پرستند، و در حقیقت جز شیطانِ سرکشِ گمراه را اطاعت نمی کنند. (۱۱۷)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١١٧)
-نقشههاى شيطان!
اين آيه توضيحى است براى حال مشركان، كه در آيۀ قبل به سرنوشت شوم آنها اشاره شد و در حقيقت علت گمراهى شديد آنها را بيان مىكند و مىگويد:
آنها به قدرى كوتاه فكرند كه خالق و آفريدگار جهان پهناور هستى را رها كرده و در برابر موجوداتى سر تعظيم فرود مىآورند كه كمترين اثر مثبتى ندارند و «آنچه غير از خدا مىخوانند، فقط بتهايى است (بىروح) ، كه هيچ اثرى ندارد؛ و (يا) شيطان سركش و ويرانگر است» (إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلاّ إِناثاً وَ إِنْ يَدْعُونَ إِلاّ شَيْطاناً مَرِيداً) .
قابل توجه اين كه: معبودهاى مشركان در اين آيه منحصر به دو چيز شناخته شده «اناث» و «شيطان مريد» . «اناث» جمع «انثى» به معنى موجود نرم و قابل انعطاف است.
يعنى آنها معبودهايى را مىپرستيدند كه مخلوق ضعيفى بيش نبودند و به آسانى در دست آدمى به هر شكل درمىآمدند، تمام وجودشان تأثر و «انعطاف پذيرى» و تسليم در برابر حوادث بود، و به عبارت روشنتر، موجودهايى كه هيچ گونه اراده و اختيارى از خود نداشتند و سر چشمۀ سود و زيان نبودند. اما «شيطان مريد» يعنى شيطانى كه تمام صفات فضيلت از شاخسار وجودش فرو ريخته و چيزى از نقاط قوت در او باقى نمانده است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 454
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh