*‼️نوتلا و بسیاری از کرم کارامل های صبحانه که برای خیلی از هم وطنان یه خوراکی لاکچری حساب میشه 58 درصدش شکر و 32 درصدش چربی هستش، ما بقیش هم روغن پالم و مقدار بسیار کمی فندق!!*
*ارزش غذاییش تقریبا صفر هست*
*آمارتین، کافی میکس، هات چاکلت، اسپرسو و نوشیدنی های از این دست با طعم #قهوه و #کاکائو هم تقریبا مثل همین ماده غذایی نه تنها ارزش غذایی ندارند بلکه برای کودکان بیش فعال، افرادیکه سابقه #اضطراب، #افسردگی و بی خوابی و ناراحتی قلبی دارند بسیار مضر هست*
🔸🔹🔸
#کافئین موجود در این مواد غذایی باعث تحریک سیستم عصبی شده و ضربان قلب را بالا میبرد و در نتیجه موجب افزایش تحرک در کودکان #بیش_فعال و همینطور افزایش تنش در افراد مضطرب و بی خوابی میشود. در بسیاری از موارد دیده شده است که مصرف همزمان قرص های خواب آور با این مواد غذائی، اثربخشی قرص های آرام بخش و خواب آور را بسیار پایین می آورد.
Eitaa.com/slamicpsychology
*رفتار مناسب با دختری که #دوست_پسر دارد چیست؟*
در صورتی که متوجه ارتباط دخترتان با یک پسر شدید، اول از هر چیز خوشحال شوید که فرزند شما به برقراری رابطه با جنس مخالف تمایل دارد، زیرا اگر این تمایل وجود نداشت در آینده برای ازدواج و روابط #زناشویی دچار مشکل میشد.
امروزه به دلیل تحولات فرهنگی، ارتباط میان دختر و پسر برای نسلهای جدید موضوعی دور از ذهن نیست. ممکن است به این موضوع فکر کنید که شما این گونه زندگی نکردهاید، اما باید بپذیرید که در حال حاضر یک #شکاف_فرهنگی میان نسل شما و نسل جدید وجود دارد. پس آرامش خود را حفظ کنید تا بتوانید برخورد مناسبی با این موضوع نشان دهید.
❌ اگر شما با #عصبانیت رفتار کنید و از فرزندتان بخواهید که ارتباط خود را پایان دهد، حتی اگر موفق به پایان این ارتباط شوید، بعدها که فرزندتان با شخص دیگری آشنا شد سعی میکند که دور از چشم شما و به صورت پنهانی رابطه خود را ادامه دهد که به دلیل تجربه کم ممکن است خود را در معرض آسیب قرار دهد.
☑️ علاوه بر آن توجه داشته باشید که فرزندتان را نسبت به #جنس_مخالف بدبین نکنید؛ به طور مثال نگویید که همه پسرها تنها قصد سوء استفاده از تو را دارند. این نوع حرفها یا سرکوب کردن احساسات و نیازها به فرد نوجوان آسیب میزند و ممکن است باعث شود که در آینده نتواند از رابطه با همسر خود به اندازه کافی لذت ببرد. پس بهتر است که رابطه او را بپذیرد و ارتباط خود را با فرزندتان حفظ کنید. اجازه دهید که او بتواند برای شما صحبت کند و شما را در جریان مسائل و مشکلات خود قرار دهد. در این صورت شما میتوانید فرزند خود را راهنمایی کنید و تجربیاتتان را در اختیار او قرار دهید.
👌در نظر داشته باشید که از #کنترل_کردن فرزند خود اجتناب کنید. گاهی والدین به دلیل نگرانی سعی میکنند با گشتن وسایل یا چک کردن موبایل فرزندشان، از کار او سر در بیاورند، اما این روش صحیح نیست. بهتر است به حریم خصوصی فرزندتان احترام بگذارید.
👌به جای این رفتارهای وسواس گونه ارتباط عاطفی خود را با فرزندتان بیشتر کنید😊.
☑️ در سن نوجوانی فرزند دختر بیشتر از پدر خود تاثیر میپذیرد. در صورتی که رابطه عاطفی قوی میان دختر و پدر برقرار باشد، فرزند شما کمتر به روابط خارج از #خانواده نیاز پیدا میکند و در صورت برقراری ارتباط با جنس مخالف کمتر وابسته شده و خود را در معرض آسیب قرار میدهد.
تجربه و تحقیقات نشان داده اند که دخترانی که در محرومیت عاطفی شدیدی از سمت پدر و یا مادر به سر می برند گرایش بیمارگونه ای به این سبک ارتباطات دارند و دچار وابستگی های شدید شده و کمتر حاضر به ترک رابطه می باشند.
پس حفظ رابطه ی عاطفی با فرزندتان را بی اهمیت نشمارید .
☑️بهتر است در کنار پذیرش رابطه فرزندتان، برای او یکسری قوانین نیز در نظر بگیرید. به طور مثال برای میزان استفاده از موبایل یا بیرون رفتن او به تنهایی محدودیت قائل شوید.
❌همان طور که نپذیرفتن این نوع ارتباط به فرزند شما آسیب میزند، بیخیال بودن و عدم توجه کافی نیز فرزند شما را در معرض آسیب قرار میدهد.
👌در خصوص مسائل جنسی و آسیب پذیری دخترخانم ها در این نوع ارتباطات با فرزند خود صحبت کنید. همان طور که گفته شد دختر شما در سنین #نوجوانی در مورد مسائل جنسی و رابطه میان مرد و زن کنجکاو میشود. معمولا بچهها از دوستان و هم سالان خود در این باره سوال میپرسند که غالبا آنها نیز اطلاعات درستی نداشته و بیشتر سبب ایجاد ابهام میشوند. در مدرسه نیز درباره مسائل جنسی به بچهها آموزشهای لازم داده نمیشود. پس بهتر است که خودتان در این باره با فرزندتان صحبت کنید و آموزشهای لازم را در لفافه در اختیار او قرار دهید.
در صورتی که متوجه ارتباط دخترتان با جنس مخالف شدهاید و نگران هستید، مشاوره خانواده را فراموش نکنید. مشاوره خانواده با ارائه راهکارهای مناسب به شما کمک میکند که آرامشتان را حفظ کرده و روابط عاطفی خود را در خانواده و همچنین رابطه دوستی با فرزندتان را تقویت کنید. به این ترتیب دخترتان شما را به عنوان دوست خود قبول داشته و مسائل خود را با شما در میان میگذارد و از تجربیاتتان بهرهمند میشود
Eitaa.com/slamicpsychology
❓قانون جذب چیست؟
پاسخ (به هر چیزی که فکر کنی جذبش میکنی و با شکرگزاری به خواستههایت دست پیدا میکنی و با فکر کردن به امور منفی، همان اتفاقات بد در زندگی ات رخ میدهد)
❓آیا اسلام و علم روانشناسی، #قانون_جذب را قبول دارد ؟
امروزه موضوعی با عنوان «قانون جذب» یا «قانون راز» از سوی برخی رهبران معنوی غرب در حال ترویج است. در کشور ایران این فرضیه در قالب گفتوگوهایی؛ مانند «کارگاههای موفقیت»، «خانواده خلاق» و ... مطرح شده و طرفدارانی نیز دارد.
در «قانون جذب» تنها تأثیر ذهن بر ساحت وجودی انسان و یا حتی تأثیر عادی ذهن بر پدیدهها مطرح نیست، بلکه ادعای #خلق و آفرینندگی #ذهن نسبت به وقایع دنیای خارج مطرح است و تنها ابزاری که جهت آفرینندگی ذهن پیشنهاد میشود، عملی ذهنی به نام «تمرکز و تجسم ذهنی» است.
خلاصه اینکه؛ قانون جذب میگوید: تمام چیزهایی که ما تصور میکنیم، به سوی ما جذب خواهند شد.
نکات مثبت قانون جذب
با آنکه نمیتوان چنین قانونی را در کلیت آن پذیرفت، اما نکات مثبتی در آن وجود دارد:
1. توجه به مفهوم کلیدی «امید»؛ که میتواند به نشاط، طراوت و بالندگی روحی بیانجامد.
2. پذیرش «شعورمندی کائنات»؛ افرادی هستند که اصولاً جمادات را از جهت شعورمندی، همرتبه عدم (هیچ) میانگارند، ولی در قانون جذب، بر شعورمندی تأکید شده و این حقیقت پذیرفته شده است.
البته بیان این نکته لازم است که شعورمندی موجودات در متون دینی، دو تفاوت اساسی با قانون جذب دارد: اول اینکه شعور موجودات در اسلام، شعوری نیست که خداوند برای #انسانمداری و #لذتطلبی آدمیان، در دیگر موجودات قرار داده باشد، بلکه این شعور مربوط به درک مبدأ خویش است و نشان از توحیدمحوری هستی و هدفمندی کائنات در خلقت دارد.
در حالیکه در «قانون جذب» موجودات از این جهت که در خدمت لذتطلبی انسان هستند و گوش به فرمان او ایستادهاند، دارای درک و شعور معرفی میشوند؛
«تو همه چیز را به طرف خود جذب میکنی: مردم، شغل، شرایط زندگی، وضع سلامتی، ثروت، قرض، شادی، ماشینی که بر آن سوار میشوی و اجتماعی که در آن زندگی میکنی. مثل آهنربا همه اینها را به طرف خویش جذب میکنی. به هر چه فکر کنی، همان اتفاق میافتد. کل زندگی تو تجلی افکاری است که در ذهنت جریان دارند😇😇
نکات منفی قانون جذب
قانون جذب یک خطای شناختی است بنام ( CAF ) اثر گذاری فکر روی وقایع بیرونی ، که به قول پیاژه در مرحله پیش عملیاتی به کودک دیکته میشود و در واقع این قانون، عامل زمینه ساز و عامل تداوم بخش اختلالات اضطرابی است.» چرا؟
شاهدیم چقدر از بازاریان که وارد کار تجارت میشوند و فکر شب و روزشان آن تجارت و کارخانه است اما پس از سالها سود، بهیکباره ورشکسته میشوند و همه داروندار خود را از دست میدهند! یا بسیاری از #جوانان بدون تلاش درحال رویاپردازی برای رسیدن به مادیات فراوان هستند و #اضطراب نرسیدن به آنها ، جوان را نومید میکند و چه بسیار جوانانی که بعد از نرسیدن به رویاهای تصویرپردازی شده #درمانده یا #افسرده میشوند.
پس بهصرف رؤیاپردازی #موفقیت حاصل نمیشود. مقالات مختلفی در رد فرضیه جذب که بیشتر یک رؤیاپردازی هست نوشتهشده است.
از منظر #دین سه عامل مهم وجود دارد تا یک کار به سرانجام لازم برسد. اول نیت خوب همراه با فراهم کردن مقدمات و امید به خدای متعال دوم تلاش و کوشش، «لیس الانسان الا ما سعی» و سوم #توکل و #ایمان و اعتقاد به اراده الهی به خدای بزرگ و منتظر نتیجه بودن.
امام على علیهالسلام: گاه چيزى را [از خدا] میخواهی اما به تو داده نمیشود و دير يا زود بهتر از آن به تو داده میشود، يا به خاطر آنچه خير و مصلحت تو در آن است، از برآورده شدن خواستهات دريغ میشود؛ زيرا بسا خواستهای كه اگر برآورده شود به نابودى #دين تو میانجامد. پس چيزى بخواه كه #زيبايى و نیکیاش برايت میماند و پيامد سوئى ندارد.
Eitaa.com/slamicpsychology
#مهارت_گفتگو
پرتاب کردن اشیاء توسط کودک عصبانی
🔹پرتاب کردنهایی که از روی خشم و عصبانیت رخ میدهد را نادیده بگیرید، چرا که اگر کودک بفهمد به وسیله این رفتار میتواند نظر شما را جلب کند آن را بارها و بارها تکرار خواهد کرد.
🔹در عوض به او بگویید «اگر عصبانی هستی بهتره حرف بزنی، اینجوری من بهتر میفهمم مشکلت چیه.» به روشهای مختلف او را به استفاده از کلمات و بیان احساساتش تشویق کنید.
🔹اگر کودک شما با پرتاب کردن مثلا یک مکعب چوبی در حال آسیب رساندن به کودک دیگری است، با همان آرامش او را منع کرده و بگویید «این کار خطرناکه» و به طور موقت از روش محرومیت استفاده کنید که بسته به سن کودک از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه میتواند باشد.
🔹مراقب تن صدایتان باشید، هیچ اشکالی ندارد اگر به کودک بفهمانید که از این کار او ناراحت شدید اما هرگز عصبانیت را در صدایتان نشان ندهید.
🔹 برای کودکان زیر ۳ سال که مهارت گفتگو در آنها به خوبی شکل نگرفته یا قادر به برقراری #ارتباط_موثر نیستند، بهتر است از مهارت توجه برگردانی استفاده کنید.
یعنی به موقع #عصبانیت کودک صرفا حواس او را به سمت یک چیز جالب پرت کنید.
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#توکل بر خدا ...👌🏻🌹 یکی از ابعاد سلامت، #سلامت_معنوی هست و یکی از نشانه های سلامت معنوی، امید به خداوند و توکل به پروردگاریست که همه امور بدست اوست... ولله عاقبت الامور
*هنر رها کردن*
و
*رشد و استقلال شخصی*
گاهی در زندگی #دلبستگی زیاد به افراد، اماکن، و یا حتی اشیاء باعث می شود که از آرامش و استقلال روحی خودمان برای حفظ آن فرد یا شیء بگذریم .
چون به آن افراد یا آن چیزها عادت کرده ایم، درحالیکه وابستگی زیاد به هرکس یا هرچیز ممکن است ما را دچار *تله ی رهاشدگی* کند .
اگر بخواهیم از این تله نجات یابیم، قبل از هرچیز باید نشانه های این تله را بشناسيم 🙂
❌ اگر به مادر یا همسرمان زیاد وابسته باشیم، و فکر میکنیم بدون کمک او از پس مشکلات زندگی برنمی آییم.
❌ اگر به فرزندانمان زیاد وابسته باشیم و کمترین بی توجهی آنها ما را آزرده میکند.
❌ اگر به مکان یا شیء خاصی زیاد وابسته ایم و فکر میکنیم ترک آن مکان یا از دست آن شیء زندگی من را بهم می ریزد.
اگر یک یا چندتا از این نشانه ها دارید احتمالا به تله ی #رهاشدگی دچار شده اید.
*راه های رهایی از تله ی رهاشدگی چیست؟*
✅ شناسایی نقاط قوت و #توانمندی های خود
✅ فکر کردن به این که از این نقاط قوت چطور میتوانم درجهت رشد و استقلال شخصی خود استفاده کنم؟
✅ از خود بپرسید آیا از نقاط قوت خود و توانمندی هایم، برای رشد خود بهره گرفته ام یا صرفا موجب رضایت دیگران شده ام؟
✅ اگر موجب رضایت دیگران شده ام ، آن را اندوخته ای برای داشتن شبکه ی اجتماعی و دوستی قوی برای خود در نظر بگیرم نه آنکه خود را بی ارزش بشمارم و یا احساس کنم چون الان او پیش من نیست از نظر او دوست داشتنی نیستم و یا طرد شده ام.😇
خوشحال باشید که مسئولیت خود را در قبال دیگران انجام داده اید و الان فرصتی برای رشد شخصی یافته اید😊
👌رشد و پرورش فرزندان سالم و نیکو اندوخته ای بسیار ارزشمند برای جامعه هست که هیچ ارگانی توان آن را ندارد.
❌هیچ وقت نگویید حیف عمرم که برای رشد فرزندان تلف شد😶
👌چه خوب است به موقع راه رهایی از این تله را بیاموزیم🙂:
✅ پسران و دخترانتان را رها کنید اولویت اول آنها باید همسران و فرزندانشان باشد.
درصورت نیاز به یاری آنها، با دعا و طلب خیر برای آنها از آنها بخواهید که فرصتی را برای باهم بودن اختصاص دهند.
✅نوه ها شیرین هستند اما آنها را رها کنید تا پیش پدر و مادر خودشان بزرگ شوند، قرار نیست آنها نقش فرزند شما را بازی کنند. بهتر است به جای نقش والدگری ، خود را راهنمای آنها بدانيد و در فرصت های همنشینی با آنها از #تجربیات ارزشمندتان به آنها بگوييد.
✅اگر مدام درمحل کارتان #تحقیر می شوید یا شما را نمیخواهند یا آن را دوست ندارید آن را رها کنید . چه بسا که در محیط های جدید با افراد بهتری آشنا شده و رشد بیشتری پیدا کنید.
✅ لباس هایی که مدتی است نمیپوشید را رها کنید و به کسی هدیه بدهید. چه بسا که یک لباس ، در این روزهای سرد؛ مایه ی دلگرمي کودک یا مادر نیازمندی باشد.
✅کینه خواهر و برادر را رها کنید. چون تنها افرادی که درشرایط ناگوار به داد شما خواهند رسید، آنها هستند. قدر یکدیگر را بدانید🙂
✅باور های غلط و بدعت ها را رها کنید تا جایی برای مطالعه، پرورش افکار و ایده های خوب باز کنید😊
✅ در همه ی امور به خداوند توکل کنید و بدانید که او یار و یاور همه ی ماست😊
از مطالعه ی قرآن و #تدبر در آیات خداوند غافل نشوید:
🔹ولله عزتُ جمیعا ( آبرو و ارزشمندی کاملا در نزد خداست )
🔹ولله عاقبت الامور ( عاقبت امور در نزد خداوند هست)
🔹و ما عندالله باق : آنچه برای خدا پیش فرستاده ایم باقی می ماند.
فراموش نکنیم ، ما همه از خداییم و به سوی او باز میگردیم، پس چه بهتر که از تمامی فرصت ها برای رشد فردی و نیکی به دیگران بهره مند شویم تا به موقع شرف یابی در نزد پروردگار متعال ، عاشق حضور در محضرش باشیم😊
eitaa.com/slamicpsychology
❓آیا #قانون_جذب و فکر کردن به چیزهای خوب مرا به همه ی خوبی ها می رساند؟
❓آیا انسان ها درد، بیماری ها، بلایای طبیعی ، حوادث و یا مشکلات خانوادگی را با توجه به قانون جذب می توانند از خود دور کنند ؟
جواب خیر می باشد، هرچند در قرآن آمده است که هرکجا به چیزی مظنون شديد آن را به نیکی تعبیر کنید و این امر در راستای #قانون_جذب هست اما در کنار آن خداوند عالم در قران چندین و چندبار آورده است که شما بوسیله ی مال و فرزند و خانواده تان #آزمایش می شوید و خداوند از پیامبر اکرم خواسته هست که به حال افرادیکه مال زیادی اندوخته اند حسرت نخورد چراکه این اموال وسیله ی امتحان آنهاست.
،
#مثبت_اندیشی به هنگام مشکلات و فکر کردن به احتمالات مثبت و حکمت های این مشکلات یا دردها و بلایای طبیعی منجر به تغییر زاویه ی دید انسان می شود و انسان را از حالت درماندگی نجات می دهد اما افرادیکه اعتقاد جزمی به #قانون_جذب دارند در اینگونه موارد ذهن خود را مقصر وقوع حوادث و بالایا می دانند و به این لحاظ #افسردگی بیشتری را تجربه میکنند.
عدم تعادل میان ابعاد فکری و قلبی، منشأ از هم گسیختگیهای روانی و رفتاری است
بنابراین منشأ از هم گسیختگیهای روانی و رفتاری در این افراد، عدم تعادل میان ابعاد مختلف فکری و قلبی انسان است که اثر برخورداری از این گونه وضعیت روانی در انسان، عدم تعادل شخصیت در زوایای مختلف شناختی گرایشی خواهد بود.
Eitaa.com/slamicpsychology
روز جهانی مرد بر تمامی مردان سرزمینمان مبارک باد.
به این مناسبت قبلا پُست هایی برای #سلامت_روان #مردان در کانال قرار داده ام که مطالعه ی آنها خالی از لطف نمی باشد.
Eitaa.com/slamicpsychology
هدایت شده از فاطمه حسینی|بانوی منظم
#دوره_رایگان_تربیت_فرزند
#نذر_آموزشی
خانومها توجه کنید🚧❗️🚧❗️🚧
این کانال دوره تربیت فرزند ۷ سال اول رو #کاملا_رایگان برگزار میکنه 😍😍😍
با انتشار این بنر از همه ی مادر هایی که دغدغه #تربیت_اسلامی دارند، دعوت کنید
تا با خیال راحت به این کانال بپیوندن
تا هم اون عزیزان از کلاس استفاده کنند
و هم شما در #ثواب این #نذر_آموزشی شریک بشید
#فرصت رو از دست ندید
#دوره_رایگان_تربیت_فرزند فقط و فقط یک بار برگزار میشه ⛔️
عجله کنید 🏃🏻♀🏃🏻♀🏃🏻♀🏃🏻♀
https://eitaa.com/joinchat/1996292153C5f1987f178
روانشناسی در پرتو قرآن
غر زدن مغزتان را تخریب میکند! انسانها علاوه بر ایجاد تغییرات مثبت در مغز و افزایش سطح #هوش با ترک
13.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای افزایش #حال_خوب چه کنیم؟
برای آشنایی به تاثیرات منفی غُر زدن بر مغز و
تاثیرات مثبت #شکرگزاری بر #سلامت جسم و #سلامت_روان به هشتک های این مباحث در کانال مراجعه کنيد .
Eitaa.com/slamicpsychology
بهترین روش رفتار با نوجوان پسر (۱)
(راهنمای کامل والدین)
#فرزندپروری_آگاهانه
خواندن این مطلب 10 دقیقه زمان میبرد😊
شما هم مثل خیلی ها نمی دانید چطور با پسر نوجوانتان رفتار کنید؟ یا نمی دانید به طور کلی چطور باید فرزندان نوجوانتان را پرورش بدهید؟ خیلی از والدین دنبال مشاوره برای درک بهتر و بیشتر پسران نوجوانشان هستند.
بزرگ کردن نوجوانان همیشه کار راحت و آسانی نیست و رفتار پسران نوجوان می تواند چالش برانگیز باشد؛ اما این تقصیر خودشان نیست. نوجوانان خودشان نمی خواهند رفتار بد یا دشواری داشته باشند، بلکه عملکرد و نگرش آنها نتیجه تلاطم فیزیولوژیکی و عاطفیشان در سال های نوجوانی است. اگر به قضیه به این شکل نگاه کنید آن وقت جواب دادن به این سوال که چطور می توانید با فرزند نوجوانتان به شکلی صحیح برخورد کنید راحت تر می شود. بچه ها واقعا به چه چیزهایی احتیاج دارند؟ و چطور می توانیم برای ایجاد ارتباطی قابل اتکا و درست با نوجوانمان به شکلی آگاهانه عمل کنیم؟
مبانی نحوه تعامل با پسران نوجوان
چند مورد کلیدی در نحوه برخورد با فرزند نوجوان وجود دارد: اکثر مواقع با او در ارتباط باشید، تا حد امکان کارها را با هم انجام بدهید و به او #عشق بی قید و شرط بورزید.
البته همیشه حرف زدن راحت تر از عمل کردن است؛ ولی اگر با روند رشد و نمو نوجوانتان آشنا شوید و او را درک کنید در تعامل با او مشکل کمتری خواهید داشت.
یادتان باشد که نوجوانان در این مرحله از همه نظر رشد می کنند؛ بنابراین با او با شفقت و #حمایت برخورد کنید. علاوه بر این تلاش برای #یادگیری رویکردهای جدید در مورد والدین #پسران می تواند در این امر کمک کننده باشد.
اول از همه بیایید روند رشد جسمی یک #نوجوان را با هم بررسی کنیم.
چه اتفاقاتی در بدن و #مغز یک پسر نوجوان رخ می دهد؟
بسیاری از رفتارهای پسران نوجوان توسط تغییرات هورمونی و بیولوژیکی زیادی که در دوران بلوغ اتفاق می افتد کنترل می شود. فرایند بلوغ در پسران بین سنین ۱۰ تا ۱۴ سالگی شروع می شود و آنها از نظر جسمی در حدود ۱۵ یا ۱۶ سالگی بالغ می شوند. در مرحله بلوغ، پسرها قد بلندتر می شوند، عضلاتشان رشد می کند و صدایشان بم می شود.
در کنار تغییرات جسمی، پسران نوجوان دچار تغییرات عاطفی و رفتاری هم می شوند. بلوغ برای نوجوانان یک بازه زمانی هیجان انگیز و پر از #عواطف و احساسات جدید است. او دوست دارد به چشم انسانی بالغ دیده شده و در مرکز توجه باشد. این مساله روی رفتار پسران نوجوان و همینطور علاقه شان برای برقراری #رابطه_جنسی و ارتباط با #جنس_مخالف نیز تاثیر می گذارد.
علاوه بر اینها، مغز نوجوانان در طول سال های نوجوانی هنوز در حال رشد و تکامل است و ناحیه ای از مغز که #مسئولیت قضاوت و تصمیم گیری به عهده دارد به تکامل ادامه می دهد. این ناحیه که در قشر جلویی مغز قرار دارد تا اواسط دهه ۲۰ کاملا بالغ نمی شود. برای همین پسران نوجوان در دوران بلوغ بیشتر در معرض تغییر انگیزه ها و احساسات قرار می گیرند و نحوه برخورد شما با فرزندتان هم پیچیده تر می شود.
پسران نوجوان و رفتارهای خطرناک
وقتی والدین درباره “نوجوان مشکل دارشان” صحبت می کنند منظورشان اغلب رفتارهای مخاطره آمیز نوجوانشان است. پسران نوجوان ممکن است در این دوران درگیر برخی رفتارهای پرخطر از جمله موارد زیر شوند:
رانندگی بی احتیاط و بی پروا مثل سرعت داشتن یا استفاده از گوشی موقع رانندگی
رابطه جنسی محافظت نشده
سوء مصرف #مواد_مخدر
زیاده روی در نوشیدن مشروبات الکلی
#سیگار کشیدن
رفتاری که ممکن است منجر به خشونت یا جراحت شود مثل دعوا، حمل سلاح یا شرکت در فعالیت های تفریحی ناامن
دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شوند پسران نوجوان به سمت رفتارهای #پرخطر سوق داده شوند. یکی از آنها بخشی از مغز است که کنترل تکانه ها را بر عهده دارد و هنوز بالغ نشده است. از طرف دیگر این رفتارهای پر خطر می تواند راه غلطی باشد که نوجوانان به واسطه آنها احساس استقلال می کنند. فشار #همسالان نیز یکی دیگر از دلایل این مساله است. علاوه بر این، #استرس ها و فشارهای خارجی هم می تواند پسران نوجوان را به سمت رفتارهای پرخطر سوق دهد تا #تنش و فشار را از خودشان دور کنند.
ادامه دارد👇👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
استراتژی های مدیریت رفتار نوجوانان (۲)
زمانی که والدین در صدد مقابله با رفتارهای پر خطر نوجوانشان بر می آیند باید محدودیت های واضح و عواقب موثری برای این رفتارها در نظر بگیرند. برای همین مهم است که هنگام یادگیری نحوه برخورد صحیح با فرزند نوجوانتان و به کارگیری استراتژی های مدیریت رفتار نوجوانان، رویکرد مستقیمی در پیش بگیرید.
۵ نکته کلیدی برای برخورد صحیح با رفتارهای پسران نوجوان
.
✅ وجود او را به عنوان انسان بالغ به رسمیت بشناسید: در فضایی دوستانه جلسه ی خانوادگی ترتیب دهید و راجع به مشکلات خانواده مقدمه چینی کنید.از نوجوانتان برای حل این مشکلات راه حل بخواهید و راه حل های موجود را سبک سنگین کنید.
✅محدودیت ها را تعیین کنید: پدر و مادر و پسر نوجوان باید یک سری مرزها و قوانینی ایجاد کنند که هر دو طرف روی آنها توافق دارند. این قوانین باید مبتنی بر #ارزش های مشترک در رابطه با ایمن ماندن و هماهنگی در خانواده باشد.
✅قوانین را بنویسید. علاوه بر تعیین حد و مرزها، #خانواده ها باید پیش نویسی کتبی از توافق نامه شان تهیه کنند. به این ترتیب دستورالعمل ها و مرزها برای همه مشخص می شود.
✅درباره عواقب عدم رعایت قوانین توافق کنید. در مرحله بعد، والدین و فرزندان باید درباره عواقب زیر پا گذاشتن #قوانین با هم توافق کنند و متناسب با سن و سال افراد تنبیهاتی در نظر بگیرند. مثلا یکی از پیامدهای شکستن مرزها می تواند محروم شدن از استفاده از ماشین یا زودتر به خانه آمدن باشد. این عواقب با متناسب سن فرد در نظر گرفته شوند.
✅از روش #جبران کردن استفاده کنید. علاوه بر محرومیت می توان از راه جبران یا ترمیم هم استفاده کرد. این کار باعث می شود نوجوان شما درصدد جبران نقض قوانین بربیاید. مثلا اگر موقع رانندگی جریمه شد، خودش به تنهایی جریمه را بپردازد یا بعد از دعوا، خودش برای بهبود روابط اقدام کند. در نتیجه، نوجوان می تواند از این طریق اعتماد والدینش را جلب کند.
✅از مجازات شدید خودداری کنید. یادتان باشد مجازات و تنبیه شدید در هیچ شرایطی بهترین روش برخورد با نوجوان نیست. در حقیقت مجازات می تواند اوضاع را بدتر کند. در چنین شرایطی ممکن است پسر نوجوانتان احساس ناراحتی و طرد شدن کند و به همین خاطر بیشتر از والدینش دور شود.
👌تحقیقات نشان می دهند وقتی والدین به شیوه ای گرم و حمایت کننده با فرزندشان برخورد می کنند و در عین حال سفت و سخت روی قوانینشان پابرجا می مانند، نوجوانشان نیز بهتر عمل می کند. بااین سبک از ارتباط یا #فرزندپروری مقتدرانه میتوانید برای بسیاری از
مشکلات خانوادگی راه حل بجویید.
ادامه دارد👇👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
تاثیر بازی های مجازی روی پسران نوجوان
طبق نظر سنجی ملی انجام شده توسط پروژه Pew Internet & American Life،
۹۹ درصد از پسران ۱۲ تا ۱۷ ساله بازی ویدئویی یا بازی با گوشی #موبایل انجام می دهند و اکثر وقتشان را با این بازی ها می گذرانند. در واقع نیمی از نوجوانان شرکت کننده در این تحقیق گفته اند که روز گذشته بازی ویدئویی بازی کرده اند.
علاوه بر این، یکی از تحقیقات جدید نشان می دهد که نگاه کردن به صفحه نمایش می تواند علائم اختلال ADHD (اختلال کم توجهی- #بیش_فعالی ) در #نوجوانان را افزایش بدهد. از این رو #پسران نوجوانی که هر روز ساعت ها بازی می کنند و از #رسانه های_اجتماعی استفاده می کنند در معرض خطر هستند. این مساله می تواند برای برخی والدین چالش های دیگری هم در خصوص نحوه #تعامل درست با فرزند نوجوانشان ایجاد کند.
تنظیم محدودیت در مدت زمان بازی کردن برای پسران نوجوان
حالا این سوال مطرح می شود که پدر و مادرها چه کاری می توانند انجام بدهند تا پسر نوجوانشان کمتر به #بازی های ویدیویی مشغول باشد؟ وقتی بچه ها کوچکترند والدین می توانند برایشان محدودیت زمانی تعیین کنند؛ اما با بزرگتر شدنشان انجام این کار دشوار می شود.
بنابراین والدین باید با فعالیت های دیگری مثل دور هم غذا خوردن، فعالیت های خانوادگی و دور بودن از وسایل دیجیتالی وقتشان را با کودکانشان بگذرانند. آنها باید با دوری کردن از تلفن های همراه و سایر وسایل الکترونیکی، این رفتار را برای فرزندانشان الگو کنند.
علاوه بر این پدر و مادر می توانند پس از یک ساعت مشخصی در شب WiFi را خاموش کنند تا نوجوانشان نتواند از اینترنت استفاده کند. او باید بداند که این کار مجازات نیست؛ بلکه نگاه کردن به مانیتور یا صفحه گوشی باعث اختلال در #خواب می شود و برای همین مهم است که یک یا چند ساعت قبل از خواب از این وسایل دور شویم تا سیستم عصبی مان آرامش بگیرد.
از طرف دیگر، درست مثل عادت های خود مراقبتی، عادت های خوب در صورت زود بیدار شدن از خواب بهتر ایجاد می شوند و نوجوان آنها را بهتر یاد می گیرد.
پدر و مادر می توانند از طریق روش های زیر به نوجوانشان کمک کنند تا عادت کند از بازی های ویدئویی یا گوشی همراهش دور شود:
گذراندن وقت خارج از منزل
ارتباط با دوستان در دنیای واقعی
ورزش، دویدن یا سایر فعالیت های بدنی
فعالیت های داوطلبانه
کشف خلاقیت و استعداد مثل استعدادهای ورزشی، انجام کارهای فنی، تعمیرات وسایل شخصی، نواختن یک ساز موسیقی یا حتی آشپزی و #نقاشی کردن☺️
Eitaa.com/slamicpsychology
*باوری غلط با نقاب روشنفکری*
برخی والدین میگویند هر چه بیشتر چشم و گوشش را ببندی حریصتر میشود، بگذار تا ببیند و چشمش عادت کند! برخی دیگر هم اصلا به این موضوع فکر نمیکنند، سیل سریالهای ماهوارهای آنها را چنان در خود غرق کرده است که اصلا نگران نیستند نوجوانی که در کنارشان نشسته و در دیدن فلان سریال چندصد قسمتی ماهواره آنها را همراهی میکند، در حال ساختن چه باورهای غلط و اغراق شدهای درباره امور جنسی در ذهن خود است. این باور روشنفکر مآبانه که «بگذار تا ببیند…» و آن بیتوجهی افراطی هر دو نتیجه بیمسئولیتی والدین در زمینه آموزش امور جنسی است.
دیدن صحنههایی با موضوع ارتباط جنسی (حتی اگر تصاویر جنسی نباشد) آن هم در نوجوانانی که تازه در حال پشت سرگذاشتن #بلوغ جنسی خود هستند، نوعی ظلم در حق آنهاست. چرا که از یک سو با توجه به سن و سال و شرایطی که دارند به بلوغ #ازدواج نرسیدهاند و از سوی دیگر مجبورند با غریزه خود در ستیز باشند و به سوی انحرافات جنسی کشیده نشوند و #خویشتنداری پیشه کنند.
*توصیه به خویشتنداری جنسی*
در سیستم آموزشی کشور ما هنوز آموزش جنسی به طور کامل و صحیح در برنامههای آموزشی مدارس گنجانده نشده، اما در دروسی مثل دین و زندگی به لزوم خویشتنداری #جنسی و کنترل نگاه اشاره شده است. اگر والدین در کنار آموزشهای جنسی، احکام دینی و معنوی را هم به فرزندان آموزش دهند در واقع آنها را به یک عامل شناختی مجهز میکنند. چیزی که به آنها یادآوری میکند هنگام برخورد با گناه باید نگران پیامدهای آن نیز باشند.
*آموزش مهارت «نه» گفتن به درخواست جنسی*
به خاطر داشته باشید که فرزند شما کودک نیست که همیشه کنارش باشید و از او مراقبت کنید. آموزش «نه» گفتن به درخواستهای جنسی دیگران یکی از بخشهای مهم آموزش بهداشت جنسی است. به فرزندتان بیاموزید افراد هوسران و بیماران جنسی به بهانههای مختلف و با سخنان فریبنده به دنبال سوءاستفاده جسمی و روحی از دیگران هستند.
به فرزندتان بگویید سوءاستفادهگران #جنسی ممکن است از جملاتی استفاده کنند که به نظر منطقی است؛ مثل «به یک بار تجربهاش میارزد، تو دیگر بزرگ شدهای، مگر مرا دوست نداری، کسی چیزی نمیفهمد، اگر قبول نکنی ترکت میکنم و…»، اما در نهایت این ارتباط پایان خوبی نخواهد داشت. با توجه به گستردگی رسانههای ارتباطی و نرمافزارهای مختلف و شبکههای اجتماعی اینترنتی، #مهارت «نه» گفتن به درخواست جنسی دیگران مهارتی است که نوجوانان باید آنرا یاد گرفته باشند تا از آسیبهای احتمالی در امان بمانند.
اصولاً آموزش مستقیم مسائل اساسی و موردنیاز فرزندان، توانائی فوقالعاده و تیزهوشی و دلسوزی خاصی میخواهد زیرا از یک نظر باید آگاهیهای لازم را به کودک داد و در جهتی دیگر مراقب بود که این امر سبب بیداری زودرس نشود.
ادامه دارد 👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
*ده نكته خوب از آقاي دکتر غلامعلی افروز؛رییس انجمن روانشناسی ایران*
👇👇👇👇👇
١_ ترسناك ترين جاي جهان ذهن شماست.
٢_ عمل باشيد نه عكس العمل ، صدا باشيد نه انعكاس صدا .
۳_ مراقب بدن خود باشيد ، زيرا تنها جايي است كه تا آخر عمر در آن زندگي مي كنيد .
٤_ اجازه ندهيد رفتار ديگران آرامش دروني شما را بهم بزند .
٥_ آرزو كردن براي اينكه جاي شخص ديگري باشيد ، يعني ناديده گرفتن خودتان.
٦_ #ارزش شما با رفتار ديگران با شما، تعيين نميشود.
٧_ اگر كسي كار اشتباهي انجام داد، همه خوبي هايش را فراموش نكنين.
٨_ قهرمان بودن يعني #ايمان به خود، وقتي ديگران به شما اعتقادي ندارند.
٩_ كساني كه در #گذشته زندگي مي كنند، #آينده خود را محدود مي كنند.
١٠_ هيچ يك از ما برنده يا بازنده به دنيا نيامده ايم ، انتخاب كننده به دنيا آمده ايم .
👌👌توصيه هايي براي #توسعه فردي و مهارت #خودآگاهی
🔮اگر ديدي مردم از تو خوششان مي آيد؛ پس بدان آنها از نعمتي که خداوند به تو عطا کرده خوششان آمده؛ واز عيوبي که خداوند آنها را ستر کرده خبر ندارند؛ پس خدا را شکر کن و به خود مغرور نشو.
🔮 اگر مي خواهي خوشبخت باشي؛ خيلي به خاطرات گذشته توجه نکن؛ ودنبال کسي که به تو نمي انديشد ندو؛ چون کسي در فراق کسي نمي ميرد؛ پس #خدا را بر نعمت فراموشي #شکر کن.
🔮انتظار نداشته باش که از ديگران بهتر باشي؛ ولي انتظار داشته باش تا از گذشته ي خودت بهتر باشي.
🔮وقتي انديشه ها به انديشه ديگران مشغول مي شود؛ کوچک مي شود؛ ووقتي انديشه به خود تکيه مي کند بزرگ مي شود.!!
🔮 سکوت در مواقع سخت وطاقت فرسا احترام مي آورد، بر عکس کشمکش وجدال که موجب نفرت وکينه مي شود !!
🔮 مردي خوشتيپ وخوش هيکل جلو سقراط ايستاد وبه لباس و قيافه اش افتخار کرد؛ سقراط به او گفت: (حرف بزن تا ببينمت).... پس مواظب حرفهايت باش که حرفهايت شخصيتت است. !!
🔮 از حکيمي پرسيدند:چرا از کسي که اذيتت مي کند #انتقام نمي گيري؟ با خنده جواب داد: آيا حکيمانه است سگي را که گازت گرفته گاز بگيري؟!
🔮با هر انساني آنطور رفتار کن که او مهمترين شخص در دنياست؛ نه بخاطر اينکه احساس #خوشبختي خواهي کرد؛ ولي بخاطر اينکه تو دوستان بيشتري را بدست خواهي آورد؛ که همان احساس را با تو رد وبدل مي کنند !!
🔮 با انسانهاي #مثبت معاشرت کن؛ چون آنها بر انديشه وعقل ورفتارت تأثير مي گذارند؛ وتو بصورت #ناخودآگاه به انساني مثبت تبديل خواهي شد؛ وآنگاه شروع به تاثير بر ديگران خواهي کرد !!
🔮اگر کسي با تندي تو را نصيحت کرد، سخنش را قطع نکن، واز ملاحظاتش استفاده کن؛ چون در پشت تندي اش محبت عميقي قرار دارد، مانند کسي نباش که ساعت زنگدار را مي شکند فقط بجرم اين که او را بيدار کرده است. !!
🔮لبخند برايت نان نمي خرد..!! ولي برايت دلهايي را مي خرد.!" پس آفرين به ديني که #لبخند را عبادتي قرار داده که بخاطر آن مأجور مي شويم.
🔮ﺑﻪ ﻋﻘﺐ ﺑﻨﮕﺮﯾﺪ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺷﮑﺮ ﮐﻨﯿﺪ .ﺑﻪ ﺟﻠﻮ ﺑﻨﮕﺮﯾﺪ ﻭ ﺑﻪ #ﺧﺪﺍ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﮐﻨﯿﺪ .ﺍﻭ ﺩﺭﻫﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﻨﺪﺩ ﮐﻪ ﻫﯿﭽﮑﺲ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﮔﺸﻮﺩﻧﺶ ﻧﯿﺴﺖ ﻭ ﺩﺭﻫﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﻣﯽ ﮔﺸﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﻫﯿﭽﮑﺲ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ
ﺑﺴﺘﻨﺶ ﻧﯿﺴﺖ
🔮 ﺍﮔﺮ #ﺷﺎﺩ ﺑﻮﺩﯼ ﺁﺭﺍﻡ ﺑﺨﻨﺪ ﺗﺎ ﻏﻢ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﻧﺸﻮﺩ
ﻭ ﺍﮔﺮ ﻏﻤﮕﯿﻦ ﺑﻮﺩﯼ ﺁﺭﺍﻡ ﮔﺮﯾﻪ ﮐﻦ ﺗﺎ ﺷﺎﺩﯼ ﻧﺎﺍﻣﯿﺪ ﻧﮕﺮﺩﺩ.
🔮ﺁﺩﻡ ﻫﺎﯼ #ﻣﻮﻓﻖ ، ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﻓﺮﺻﺖ ﻫﺎﯾﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ .
ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻧﺎﻣﻮﻓﻖ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﻣﯽ ﭘﺮﺳﻨﺪ : ” ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ، ﭼﻪ ﺳﻮﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻦ دارد
*همگی ان شاء الله موفق باشید*
Eitaa.com/slamicpsychology
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
برای سلامتی و موفقیت بیشتر دکتر افروز صلوات
آزادی مناسب برای نوجوانان
یکی از ویژگی های طبیعی افراد در دوران نوجوانی، تمایل به استقلال و داشتن آزادی است. البته تمایل به آزادی، ابتدا در سنین یک تا سه سالگی دیده می شود و به مرور که فرزندان بزرگ تر می شوند، به آزادی بیش تری نیاز دارند. سؤالی که در این جا مطرح می شود این است که چه قدر آزادی برای #نوجوان لازم و مناسب است؟
تحقیقات نشان می دهد که سخت گیری بیش از حد و اِعمال روش های #مستبدانه و هم چنین سهل گیری بیش از حد و دادن آزادی های نامحدود، هر دو، رشد شخصیتی، روانی و اجتماعی فرزند را به مخاطره می اندازند. در خانواده هایی که از روش های انضباطی مستبدانه ای استفاده می کنند، فرزند تحت کنترل و #محدودیت شدید قرار می گیرد، و نه تنها برای تصمیم گیری درباره ی اعمال خویش تشویق نمی شود، بلکه همیشه بهترین راه توسط والدین انتخاب و به وی تلقین می شود. در این وضعیت، به او فرصت نمی دهند که شاهد پیامدهای رفتارش باشد، به والدین بیش از حد وابسته می شود، فرصتی برای تمرین کنترل رفتار خویش نمی یابد و در بزرگسالی نیز، هرگز قادر به تدبیر مسائل زندگی و دارای قدرت تصمیم گیری و مسئولیت پذیری نخواهد بود.
هم چنین، در صورت آسان گیری افراطی نیز، فرزند هیچ محدودیتی ندارد و هر کاری را که بخواهد، با آزادی کامل انجام می دهد و مسلماً رفتارهای او ممکن است مطابق هنجارهای جامعه نباشد. این روش تربیتی نیز مخرب است و فرزند را پرتوقع و خودخواه بار می آورد. چنین افرادی پایبندی به قوانین و هنجارها را در منزل تمرین نکرده و یاد نگرفته اند و لذا بعدها نیز در جامعه به دردسر می افتند و به زودی درمی یابند که گروه اجتماعی، تحمل رفتارهای آنان را ندارد. از طرف دیگر، آزادی نامحدود و فقدان هرگونه نظم و قانون و کنترل بر رفتارها، نوجوان را دچار سردرگمی، احساس رهاشدگی، فقدان #امنیت و حتی #اضطراب می کند؛ در نتیجه انضباط، نیاز رشدی و تکاملی هر نوجوانی است و بدون آن نمی تواند فردی با کفایت، سازگار، متکی به خود و مستقل بار آید.
بدین ترتیب، بهتر است که نوجوان از آزادی معقول و متناسب با سن، نیازها و همین طور، رشد عقلی اش، در چارچوب ضوابط و قوانین اخلاقی برخوردار باشد. در این وضعیت، اعضای خانواده، برای نظرات نوجوان احترام قایل هستند، علایق او را درک می کنند و در عین حال، نظم و کنترل متعادلی در خانه وجود دارد. والدین دلیل انواع محدودیت ها را به روشی منطقی و مستدل برای #نوجوان توضیح می دهند؛ مسئولیت های متناسب با سن و توانایی هایش را به او واگذار می کنند. و از تحسین و پاداش، بیش از #تنبیه استفاده می کنند. در این خانواده ها، فرزندان به گونه ای بار می آیند که در آینده دارای روحیه ی همکاری، با اعتماد به نفس، سازگار در موقعیت های اجتماعی و #مسئولیت_پذیر باشند.
البته در اوایل دوره ی نوجوانی، آزادی فرزند باید از طرف والدین به درستی هدایت شود. در این وضعیت، معمولاً مجموعه ای از اصول اساسی و ثابت، و حد و مرزهای خاصی در خانواده وجود دارد که والدین بر آن پافشاری می کنند، اما در این مرزها و حدود، فرزند می تواند #آزادی و ابتکار عمل داشته باشد. مواردی هم وجود دارد که والدین در مورد آنها سخت گیری و حساسیت زیادی به خرج نمی دهند و #فرزندان و والدین می توانند با مذاکره و سازش، به اشتراک نظر برسند. به عبارت دیگر، هویت مستقلی را که نوجوان به دنبال یافتن یا شکل دادن آن است، زیرنظر خانواده و با راهنمایی آنان شکل می گیرد، اما با افزایش سن و رسیدن به بلوغ فکری و روانی بیش تر، آزادی و مسئولیت بیش تری به نوجوان داده می شود. تا آن که به مرور او نیز در محیط خانواده، از حقوقی کم و بیش یکسان بهره مند می شود و احساس آرامش می کند. می بینیم که کشمکش میان والدین و نوجوانان به منزله ی خدشه دار شدن رابطه ی عاطفی یا جدایی آنان از هم نیست، بلکه تا حدودی لازمه ی تحول و روند کسب #استقلال است.
به عنوان نمونه تجربه ی خودم در کارگاه های اساتید به شما می گویم، برای اینکه #حجاب را برای دختری جا بندازید به جای اجبار از روی منطق و استدلال براش توضیح بدین که حفاظت از خودش مساوی هست با #ارزشمندی. علاوه بر این ارتباط عاطفی با #نوجوان ، وقت گذرانی با آنها و #بوسیدن آنها را پیش شرط و لازمه ی #تربیت صحیح نوجوان بدانید 😊
Eitaa.com/slamicpsychology
#اخبار_بد برای بدن شما مضر هستند
اخبار به صورت دایمی دستگاه کنارهای (Limbic System) مغز را تحریک میکنند. داستانهای خبری وحشتناک باعث ترشح حجم عظیمی از گلوکوکورتیکوئید یا کورتیزول در بدن میشوند. این موضوع سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و جلوی ترشح هورمون رشد را میگیرد. به عبارت دیگر بدن شما خودش را در وضعیت استرس مزمن احساس میکند. سطح بالای کورتیزول باعث هضم ناقص غذا، کمبود رشد (سلولها، مو و استخوان)، عصبی بودن و ضعف در برابر بیماریها میشود. سایر تاثیرات جانبی ممکن است شامل ترس، پرخاشگری، کاهش حساسیت و کاهش میدان دید باشد.
Eitaa.com/slamicpsychology
اخبار مانع #تفکر میشود
تفکر به تمرکز نیاز دارد و #تمرکز به اختصاص بدون وقفه زمان نیاز دارد. عناوین خبری عمدا به گونهای مهندسی شدهاند که مزاحم وقت شما شوند. آنها شبیه ویروسهایی هستند که توجه و تمرکز شما را برای برآوردن اهداف خودشان به سرقت میبرند. اخبار تفکر ما را کم عمق میکند. اما اوضاع از این هم بدتر است. اخبار به شدت بر حافظه تاثیر میگذارند. دو نوع حافظه وجود دارد. ظرفیت حافظه طولانیمدت تقریبا بینهایت است، اما #حافظه کاری ما (که در فعالیتهای معمول مورد استفاده قرار میگیرد) به دادههای اندکی محدود است. مسیر انتقال از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت مسیری باریک است، اما هر چیزی که بخواهیم یاد بگیریم باید از این مسیر رد شود. اگر این مسیر به هر نحوی خراب شود، هیچ دادهای موفق به عبور نخواهد شد. با توجه به این که اخبار #تمرکز را بر هم میزند، ادراک را ضعیف میکند. اخبار آنلاین به مراتب تاثیر بدتری دارند. در سال ۲۰۰۱ تحقیقی که توسط دو کانادایی انجام شد، نشان داد که با افزایش تعداد هایپرلینکها در یک سند، میزان درک افراد از آن کاهش خواهد یافت. چرا؟ چون هر زمان که یک لینک ظاهر میشود، ذهن شما باید حداقل یک انتخاب انجام دهد و آن کلیک نکردن روی لینک است! خود این امر منحرف کننده است. اخبار یک سیستم عمدی برهم زننده تمرکز است.
لینک مقاله ی اصلی:
https://www.wired.com/2010/05/ff-nicholas-carr/
🌺 *تاثیر فیلمهای خشن بر کودکان*
کودکانی که #فیلم های خشن را تماشا می کنند نسبت به کودکان دیگر در بازی هایشان از خشونت بیشتری استفاده می کنند
🌸تفکر و #استدلال در کودکان زیر 8 سال رشد نکرده و در این سنین بچهها هر چیزی را واقعی تصور میکنند وتصور وجود کارگردان، فیلمنامه ، هنرپیشه که نقش #بازی میکند سخت است.
🌸هنگامی که #کودکان تصاویر ترسناک و یا صحنههایی از تیراندازی را در فیلمها مشاهده میکنند، برخی از آنها در پی انجام موارد مشابه آنها در بازیهای کودکانه خود برمیآیند، در حالی که گروهی دیگر از دیدن چنین صحنههایی نگران، ناراحت و وحشتزده میشوند.
🌸 کودکان قادر به درک این موضوع نیستند که در برنامه های تلویزیونی وقتی شخصی به شخص دیگر حمله می کند حمله او واقعی نیست.
🌸کودکان #بیش_فعال یا کم توجه استعداد بیشتری برای آموزش #خشونت دارند.
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓ماموریت شما در زندگی چیست؟!
❓تاکنون در زندگی چه چیزهایی بدست آورده اید و در جستجوی چه چیزهایی هستید؟
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به #هدف_زندگی و #خودشناسی به کانال زیر مراجعه کنید👇👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
سوالی که خیلی از نوجوانان امروزی درگیر آن هستند :
👌هدف از زندگی در این دنیا چیست؟🤔😇
👈 کسب مدرک تحصیلی در مقاطع عالی؟
👈 کسب #شغل خوب با #درآمد خیلی بالا ؟
👈 کسب آرامش در خانه ای لوکس و وسیله ی نقلیه پیشرفته؟
👈 تربیت فرزندان خوب و فراهم کردن امکانات برای خانواده ام؟
👈 میخوام به کمال #انسانیت خودم برسم و برای انسان سازی و #تربیت فرزندانی که در خدمت بشریت باشند تلاش کنم.
تمام گزینه های قبل از گزینه ی آخر لذتی #ناپایدار ایجاد می کند . درواقع هرچقدر امکانات زندگی ما بیشتر میشود هرچند به آسایش ما کمک میکند اما نگرانی ما راجع به حفظ و نگهداری آنها بیشتر میشود چرا که کنترل و تضمین سلامت آنها به صورت پایدار در دست ما نیست.
لذا اگر ما میخواهیم برای یک عمر زندگی شاد و با ثمرات پایدار در این دنیا تصمیم بگیریم ابتدا باید بر روی خودمان کار کنیم ، خداوند عالم در قرآن می فرماید: ماخلقت الجن و الانس الا لیعبدون...
جن و انسان را مگر برای عبادت خودم خلق نکردم...😊
اما عبادت به معنای نماز و روزه نیست...
همه ی ما بارها در متون حدیث خوانده ایم که عبادتی بالاتر از #خدمت به خلق نیست...
#نماز و روزه و سایر اعمال عبادی درواقع اطاعت از امر خداست😊
به قول فراگلین اگر میخواهید نامی از شما باقی بماند یا کتابی بنویسید که قابل خواندن باشد یا به نحوی زندگی کنید که قابل نوشتن باشد😊
برای اینکه برای #بشریت مفید باشید لازم نیست حتما وسیله ای اختراع کنید یا پول هنگفتی خرج کنید 😊
بسیاری از مادران با #تربیت یک یا چند #فرزند_سالم که تمام و کمال در خدمت جامعه اند ، خدمتی به جامعه ی ما کرده اند که بسیاری از افراد ثروتمند و یا با مدارک تحصیلی بالا که صرفا به فکر خویش هستند، همچین خدمتی نکرده اند.
اگر #علم و #ثروت من و شما در خدمت بشریت یا انسان سازی باشند یعنی برای خلق خدا مفید باشند به کار می آیند و الا بار گرانیست برای دیگران.
ماعندکم ینفد و ماعندالله باق: آنچه در نزد شماست به شما سود می رساند اما آنچه در نزد خداست باقی می ماند( قران کریم )
#هدف_زندگی
#خودشناسی
eitaa.com/slamicpsychology
سلام . توی کانال دیوار مهربانی می تونید هرچیزی را که لازم ندارید آگهی بزنید تا به نیازمندان هدیه بدین، همینطور می تونید آدرس کانال را به نیازمندان بدید تا در صورت نیاز به لوازمی که آگهی های آن درج شده پیام دهند.👇👇
@divare_mehrabani
5 عادت روانشناختی مضر و آسیب زننده که ضریب هوشی را پایین می آورد و باعث اختلال در عملکرد ذهنی می شوند.
۱. فرو رفتن در فکر
فکر کردن مدام به اتفاقات ناراحتکننده، آزاردهنده، یا استرسآور بهویژه وقتی از روی عادت این کار را میکنیم، میتواند باعث شود ذهنمان با افکارمان مسابقه دهد و از نظر هیجانی برانگیخته شویم، و به شدت منابع ذهنیمان را به گونهای منفی تحت تاثیر قرار دهیم. به #فکر فرو رفتن (که #نشخوار_ذهنی نیز نامیده میشود) علاوه بر عملکرد شناختی، میتواند #سلامت_روان و حتی #سلامت جسمانیمان را با خطرات واقعی رو به رو کند.
۲. داشتن احساس گناهی که برطرف نشده
غالب ما آدمها گاهی #احساس_گناه داریم، خواه به خاطر کارهایی که باید انحام میدادیم و خواه به خاطر آنچه انجام دادهایم و نباید انجام میدادیم؛ و وقتی چنین احساسی داریم، عموما عذرخواهی میکنیم یا برای برطرف کردن احساس گناه کاری میکنیم. با این حال، وقتی احساس گناه برطرف نمیشود و همچنان مکررا به ذهن خطور میکند، حواس پرتی بزرگی در توانایی شناختی ایجاد میکند که عملکرد شناختی را بهطور جدی دچار خلل میکند؛ بنابراین بهتر است احساس گناه را به بهترین نحو ممکن برطرف کنیم تا ذهنمان #آرامش و گنجایش کافی را برای انجام وظایف مهمتر داشته باشد.
۳. #گلایه کردن بدون فایده
غالب ما آدمها گلایهها را طوری بیان میکنیم که فایدهای ندارد. احتمال اینکه رنجشمان را به دوستانمان منتقل کنیم، خیلی بیشتر از آن است که آنها را خطاب به کسانی بگوییم که میتوانند مشکلات را حل کنند. مشکل این است که احتمالا هر بار که آن داستان را تعریف میکنیم، باز هم حس زنجیدگی و آزردگی به ما هجوم میآورد. #خشم و #ناامیدی مستلزم قدرت پردازش بسیار زیادی است، برای همین گلایههای بیفایده میتواند منشأ هدر رفتن قدرت #مغز باشد.
۴. تحلیل کردن بیش از اندازه طرد شدن
طرد شدن اتفاق دردناکی است که میتواند سبب درد هیجانی چشمگیر شود و در واقع تاثیر زیادی روی روحیه و عملکرد شناختی فرد دارد. این اتفاق در عین حال سبب میشود که فرد خودش را نکوهش کند، عادتی که نه تنها به #اعتماد_به_نفس او آسیب زیادی وارد میکند، بلکه مدت زمان آشفتگی هیجانی را نیز طولانیتر میکند و همراه با آن، تواناییهای شناختی فرد را در معرض خطر قرار میدهد.
۵. نگرانی زیاد
بیشتر ما نگرانی را مضر نمیدانیم. ممکن است با یک لبخند کمرنگ بگوییم: “فقط کمی نگرانم. ” با این حال، #نگرانی فقط یک حالت هیجانی ناراحتکننده و ناخوشایند در ما ایجاد نمیکند، بلکه میتواند بهطور جدی حواسمان را پرت کند و تمرکزمان را از بین ببرد. وقتی نگران چیزی هستیم، معمولا آن موضوع برای ذهنمان در اولویت قرار میگیرد و تمام چیزهای دیگر را به حاشیه میراند. خوشبختانه، کنار آمدن با نگرانی و برطرف کردن آن (از طریق فکر کردن به راهحلهای احتمالی) آسانتر از برطرف کردن #اضطراب است.
Eitaa.com/slamicpsychology
بازی موبایلی "شهر قرآنی"
والدین و کودکان عزیز، به شهر قرآنی، بهشتی برای یادگیری قرآن خوش آمدید😊🌹.
در این شهر می تونید تفریح بکنید، از مغازه های قشنگ خرید بکنید، پارک برید، کلی خوراکی مثل بستنی و شکلات بخورید، سوغاتی بخرید و از مسجد و خیابونها و دوچرخه و موتور استفاده بکنید😍و بیشتر از 100 بازی مختلف مثل پازل، ماز، جورچین، لگو و..... رو انجام بدید و در کنار اینا کلی سوره و آیات قرآن که کلام خداوند مهربون هست رو یاد بگیرید و حفظ بکنید🥰😁.
ویژگی ها
- گرافیک زیبا و بی نظیر
- شخصیت ها و محیط های جذاب و متنوع
- لحظات جذاب و شاد قرآنی
- بیش از صد #بازی متنوع و جذاب همراه با آموزش
- صوت و متن 30 سوره قرآن با 5 قاری نوجوان به صورت متنوع
- تشویق و ترغیب کودکان به #قرآن به صورت خلاقانه
- تمرین و تلفظ بسیار حرفه ای برای درست خوانی و حفظ قرآن
- مطابق استانداردهای آموزش و علم روانشناسی کودکان
- آموزش، سرگرمی، هیجان، بازی، #شادی و خاطرات زیبا در شهر قرآنی
- آموزش فرهنگ پاکیزه نگه داشتن محیط زیست
- آموزش فرهنگ مهربانی، کمک و انفاق
- معرفی فضای معنوی مسجد، اذان و نماز اول وقت به صورت خلاقانه
- تقویت بینایی، شنوایی، #حافظه، #هوش، #خلاقیت و یادگیری
- آموزش برخی مفاهیم ابتدایی مثل تقسیم، رنگ، غذا، میوه وهزاران مورد دیگر
پس پیش به سوی #شهرقرآنی🚗
🌐دانلود:
💠cafebazaar.ir/app/com.boombstudio.qurancity
#زندگی_با_طعم_عسل🌻
💠 @batameasal
eitaa.com/slamicpsychology
*قاتلی به نام پنیر پیتزا*
پنیر پیتزا کاربرد بسیار زیادی در دایره تولید فست فود دارد و تولید طیف وسیعی از فست فودها به خصوص پیتزاها بدون آن امکان پذیر نیست.
پنیر پیتزا یکی پرچرب ترین موادی است که در درست کردن انواع پیتزا به کار می رود و صد در صد چاق کننده است ضمن اینکه #سرطان_زا هم به شمار می رود.
پنیر پیتزا از شیر پرچرب تهیه می شود. در ایران ما دو نوع پنیر پیتزا داریم، یکی در آن از مواد لبنی نظیر روغن و کره و کازئین به کار برده می شود و نوع دیگر آن منشا گیاهی دارد.
هر دو نوع پنیر پیتزا در هر هر صورت حاوی چربی قابل توجهی هستند، افزود: چربی موجود در پنیر پیتزا واقعا #مضر است چرا که اول اینکه اشباع شده و دوم ترانس است.
🍕🧀 حتما کش دار بودن تکه های پیتزا را دیده اید. این کش دار بودن به این دلیل به وجود آمده است که در پنیر پیتزا به شکل واقعا بدی اسید چرب ترانس به کار برده شده است. این ماده غذایی صد در صد منفی باعث گرفتگی رگ های خونی می شود.
این ماده غذایی به دلیل دارا بودن انواع مواد مضر، چربی و قند بالا قاتل #سلامتی محسوب می شوند.
لذا افراد با سابقه چربی خون، ناراحتی قلبی و گرفتگی عروق از مصرف آن باید جدا بپرهیزند.
👌اگر می خواهید پنیر پیتزای موجود در فست فودها ضرر کمتری برای بدن شما داشته باشد، پیتزای خانگی با پنیر پیتزای کم تهیه کرده، و بهتر است آن را با #سبزیجات زیاد مصرف کنید.
✏️ مریم مظفری کارشناسی ارشد و مشاور #تغذیه
#سبک_زندگی_سالم
Eitaa.com/slamicpsychology
#فرزندپروری_آگاهانه مبتنی بر #همدلی و #ارتباط_موثر و پرهیز از تعصب بر جنسیت و نقشهای جنسیتی (۱) 👪💝😍
همسرم سرما خورده ..برای اداره استعلاجی گرفته و در خانه مانده ..از صبح تا شب دراز کش رو به روی تلویزیون است یا در اتاق خواب میخوابد...بنده خدا بدجور چاییده ..
برایش پتو می آورم و رویش میگذارم.
روز اول سوپ ،روز دوم آش شلغم ،روز سوم آش گوشت و روز چهارم آبگوشت بار گذاشتم ..
حواسم هست غذا پختنی باشد ...مرتب برایش چای میآورم..چون مایعات گرم خیلی موثر است...خلاصه خدا رو شکر بعد از سه روز حالش مساعد شد ...
Eitaa.com/slamicpsychology
پسرم مدرسه رو است..
یکروز به خانه آمد و سرفه میکرد...شب تا صبح تب داشت...چند بار تبش را کنترل کردم که در خواب بالا نرود ..روز بعد او را مدرسه نفرستادم...برایش سوپ بار گذاشتم..شیر داغ و عسل با تخم مرغ پخته برای صبحانه اش بود .آب پرتقال و لیمو گرفتم ..ویتامین سی برای سرماخوردگی خیلی خوب است....
دو روز تمام مراقبش بودم ...و بیشتر از قبل به او محبت میکردم و قربان صدقه اش میرفتم ..چون محبت درمان را تکمیل میکرد ..
تا خدا رو شکر او هم سرپا شد ..
ای وای ....انگار سرما خورده ام...صبح که پاشدم گلو درد داشتم و کمابیش سرفه هم میکردم..استخوانهایم هم درد میکند خصوصا کتف هایم..ولی چاره ای نیست ..
بلند شدم صبحانه را گذاشتم همسر و فرزندم باید به کارشان برسند..
آنها که رفتند ..نهار را بار گذاشتم ..آنها که دیگر سوپ نمیخورند..اشکالی ندارد ..دو غذا میپزم..یک سوپ کوچک برای خودم و لوبیا پلو برای آن ها....مرتب چای میخورم ...باید زود سرپا شوم ..وگرنه کار خانه میماند ..تازه فصل امتحانات پسرم شروع شده.باید در درس خواندنش بیش از پیش حواسم جمع باشد..
ظهر میشود ..همسر و فرزندم می آیند ..سفره را میگذارم و مثل روزهای قبل و قبل تر غذا میخورند ....ولی من سوپ خوردم ..انگار متوجه نشدند غذایم پرهیزی است..صدای سرفه هایم هم کسی نشنید...
بعد از نهار حتی فکر شستن ظرف ها برایم عذاب آور بود...بیخیال شدم...به اتاق خواب رفتم و پتو رویمگذاشتم که بخوابم...
همسرم وارد اتاق شد و گفت...امروز بعد از نهار از اون چایی های همیشگی ندادی خاااانم...
همان لحظه به یاد مادرم افتادم .....اینجور مواقع نهار و شامم را میپخت و به دست برادرم میفرستاد.به همراهه یک سوپ لذیذ برای خودم..
گاهی خودش هم می آمد و کمی برایم جمع و جور میکرد ...اگر خانه اش هم میماند چندین بار تماس میگرفت و جویای احوالم میشد...
مادربزرگم قبل رفتن به خانه ی بخت دم گوشمگفت : دست مادرت را ببوس و بدون برای یک زن فقط مادر در لحظه ی ناخوشی کارساز است.
وارد مغازه ميشوم و يك سرى استكان نعلبكى و قورى سبز رنگ اسباب بازى انتخاب مى كنم. فروشنده ميگويد:خانم صورتيشو ببريد دخترونه تره. ميگم: برا پسرم مى خوام.
با تعجب به من نگاه ميكنه و ميگه: اگه پسره ماشين بگيريد يا جعبه ابزار، هواپيما يا چراغ قوه. پسر كه آشپزى نميكنه.
با خودم مرور ميكنم در دنيايى كه زنهايش پا به پاى مردها كار مى كنند مردهايش بايد ياد بگيرند خستگى را با چاى از تن همسرشان درآورند. در دنيايى كه زنهايش با مفهوم چك و قسط و وام عجين شده اند، شرم دارد مردهايش با دستور قورمه سبزى و ته ديگ ماكارونى بيگانه باشند.
من براى فرزندم همسرى قدرتمند آرزو ميكنم . زنى كه تمام لذتش در #خريد خلاصه نشود. زنى كه سياست را بفهمد، شعر ببافد، #كتاب بخواند و از دنياى اطرافش بى خبر نباشد.
براى انكه پسرم شايسته چنان زنى باشد بايد ياد بگيرد چاى دارچينى درست كند. ياد بگيرد آشپزى كند. لالايى بخواند. نوازش كند و جملات #عاشقانه بگويد.
دانيال سه ساله ام استكان #اسباب_بازى سبز رنگ را به طرفم مى گيرد. من نگاهش مى كنم و او مى گويد: بخور چاى دارچينى برات پختم.
✍️دکترالمیرا لایق-روانپزشک
Eitaa.com/slamicpsychology
خیلی تعجب آور است این حدیث قدسی که خداوند عالم فرموده است مرا بهنگام #خشم یاد کنید نه به هنگام #شادی🤯چرااا؟!
صدافسوس که معبودمان را نشناختیم 😔🥺
Eitaa.com/slamicpsychology
در برابر همسری که کاهل نماز است، چه باید کرد؟
پزشک ماهر و دانا برای درمان بیماریها ابتدا به دلیل ایجاد مرض توجه میکند. یعنی جست و جو میکند تا متوجه شود چه چیزی باعث بروز بیماری در فرد شده است و سپس بر اساس همان دلیل، داروهایی برای او تجویز میکند. برای حل مشکل نماز نخواندن همسر هم باید همین شیوه را در پیش گرفت.
به عبارت دیگر قدم اول در تشویق #همسر به انجام این فریضه مهم دینی این است که همسر او علت نماز نخواندن را #ریشهیابی کند. به طور کلی چند عامل وجود دارد که بعضی افراد از اقامه نماز سر باز میزنند: بعضی افراد دلیل اصلی نماز خواندن را نمیدانند، یعنی از برکتها و ضرورتهای نماز خواندن بیاطلاع هستند و همین بیاطلاعی باعث رویگردانی آنها از نماز میشود.
عدهای هم جایگاه و شأن نماز و نقش آن در داشتن ایمان و خداپرستی را نمیدانند. بعضی افراد هم آن قدر در گناهان و دنیاپرستی خود غرق شدهاند که به طور کلی از پرداختن به امور معنوی غافل ماندهاند. بعضی خانوادهها هم در تربیت دینی فرزندان خود کمکاری کردهاند و به همین دلیل فرزندانشان بعد از ازدواج با افراد نمازخوان، باز هم در اقامه نماز کوتاهی میکنند.
از طرف دیگر #تنبلی در نماز خواندن، خجالت بیمورد که مبادا مورد تمسخر اطرافیان نادان قرار بگیرند، داشتن الگوهای محبوب بینماز، امروز و فردا کردن و داشتن دوستان و همنشینهای ناباب و بینماز هم دلایل دیگری برای بینمازی بعضی از افراد است.
در این مورد زن و مرد وظیفه دارند بر اساس هم کدام از دلایل کاهلنمازی همسر خود، شیوه مقابله و تشویق بهخصوصی را برای انس دادن او با نماز به کار بگیرند.
الگوها را نادیده نگیرید
می دانیم که زن و شوهر باید همراه و مشاور یکدیگر باشند. بر اساس این آموزه اسلامی، شخصی که خودش اهل نماز است تا چه اندازه میتواند بر #همسر کاهل نماز خود اثر مثبت گذاشته و او را به نماز تشویق و ترغیب کند؟
به هر حال کمال همنشین بعد از مدتی بر هر انسانی اثر میگذارد. نقش همسران در زندگی مشترک هم همین طور است. مردی که نماز میخواند و نسبت به انجام این فریضه دینی دقت دارد، اگر همسری دارد که کاهل نماز است، به خوبی میتواند بر او اثر #مثبت بگذارد.
البته در این مورد لازم است که نکاتی رعایت شود تا این نقش الگودهی به بهترین وجه صورت بگیرد. در این باره خداوند متعال در آیه 71 سوره مبارکه توبه میفرماید : « الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ یُطیعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِکَ سَیَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزیزٌ حَکیمٌ؛ مردان و زنان باایمان دوست و یاور و سرپرست یکدیگر هستند، به هر کار نیک (از نظر عقل و شرع) فرمان مىدهند و از هر کار زشت (از دیدگاه عقل و شرع) بازمیدارند، نماز را برپا مىکنند و زکات مىدهند و از خدا و فرستاده او فرمان میبرند. آنها هستند که خداوند به زودى مورد رحمتشان قرار مى دهد که همانا خداوند غالب مقتدر و با حکمت (در مرحله تکوین و تشریع و جزا) است.»
باید دانست که یکی از شیوهها برای نمازخوان کردن زن یا شوهری که کاهل نماز است، این است که همسر او سعی کند نمازش را در اول وقت و با رعایت آداب شرعی به جا بیاورد. همین که آن #زن یا مرد کاهل نماز هر روز ببیند که همسرش در اقامه نماز اول وقت دقت دارد، او هم به این کار تشویق و ترغیب میشود.
یادآوری و مرور فواید نماز
در عین حال میتوان برای این گونه افراد از برکات نماز خواندن و یا حتی در مورد عقاب و زندگی بد افراد کاهل نماز گفت. این مطالب اگر از طرف همسر آنها گفته شود، تأثیر بسیار زیادی در منش و رفتارشان دارد. خداوند متعال در آیه 55 سوره مبارکه ذاریات میفرماید: « وَ ذَکِّرْ فَإِنَّ الذِّکْرى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنینَ؛ و (مؤمنان را) تذکر ده، زیرا تذکر و پند مؤمنان را سود میبخشد.»
پس #مرد و زن در این گونه موارد وظیفه دارند که با زبان خوش و ملایم به همسر خود تذکر بدهند. در همین مورد در کتاب اجوبه الاستفتائات نوشته شده که: وظیفه فرد در قبال همسر کاهل نماز فراهم کردن زمینه اصلاح او به هر وسیلهای که ممکن است و باید از هر گونه #خشونت که حاکی از بداخلاقی و ناسازگاری باشد، خودداری کند و اطمینان داشته باشد که شرکت در مجالس دینی و رفت و آمد با خانوادههای متدین تأثیر بسیار زیادی در اصلاح او دارد.
بنابراین شیوه دیگری که افراد میتوانند برای #تشویق همسر خود به #نماز خواندن به کار بگیرند این است که با افراد و خانوادههای متدین و نماز خوان رفت و آمد کنند. درواقع معاشرت با چنین خانوادههایی و #ارتباط دادن زن یا مرد کاهل نماز با افراد نمازخوان هم در تشویق آنها بسیار مؤثر است.
در آخر دائما برای او دعا کنید😊
Eitaa.com/slamicpsychology