🔴آموختن فلسفه و کلام وظیفه هر شخص انقلابی است
⬅️انقلاب اسلامی، نظامی کاملا صدرایی هست و پیرو محض مکتب اهلبیت(ع).
⬅️برای زدودن هرگونه شبهات چه در سیاست، علوم عقلی، نقلی و تجربی، باید فلسفه و کلام فرا گیریم.
💠اوضاع آنچنان جالب نیست، مورد شبیخون های عقیدتی زیادی قرار گرفته ایم.
💠دشمنان چه در عرصه سیاست چه علوم معرفت شناسی(عقیدتی) وارد جنگ بزرگی بر علیه ما شده، از ترویج مکاتب انحرافی مختلف مانند "آتئیسم" و "رائیلیسم" و "اسلام سکولاری" و...، با تامین مالیاتی از طرف استکبار، وارد جنگ عدیده ای بر علیه ملت شیعه شده اند، و بنده به وفور دیده ام اشخاصی که مسلمان بودند، و تسلطی در فلسفه و کلام نداشته اند، تا جایی دچار شبهه های عقیدتی شده اند که حتی وجود خداوند را نیز انکار میکردند، رد کردن اسلام دیگر جای خود دارد!
💠به عنوان تجربه ای که در این ۵ سال داشته ام و علیه مکاتب مختلفی فعالیت کرده ام و بحمدالله مقالات و مناظرات زیادی دارم، انقلابی ای که از بنیان محکم باشد، کسی است که نظام صدرایی را فرا گرفته باشد، توحید و قبض و بسط تئوریک شریعت و امثالهم را فهم کرده باشد، آنگاه درک اصول سیاسی تشیع نیز برای او کاملا محرز میشود و در برابر شبهات مختلف در زمینه های مختلف واکسیناسیون شده است به صورت کاملا بنیانی.
💠جمهوری اسلامی ایران نیاز به صدرائیونی دارد که مکتب اهلبیت را تبلیغ کنند و ستون فقرات لیبرالیسم و استکبار را خورد کنند.
💠در آموزش فلسفه و کلام(کلام شیعی) بکوشیم.✅
💢 #سینا_حیدری.🇮🇷
#فأن_حزب_الله_هم_الغالبون.
#فلسفه.
#کلام.
#نظام_صدرایی.
#انقلاب_اسلامی.
🆔 @falsafeh_nazari.
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت پنجم. ⬅️اصل تعریف فلسفه همان هستی شناسی برهانی است ، یعنی موجودات را صرف نظر از
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت ششم.
⬅️در تعریف فلسفه ذکر شد که فلسفه عبارت است از شناخت حقیقت موجودات، (اینکه شناخت حقیقت موجودات به چه نحو است در آینده خواهیم گفت) و یا به عبارتی هستی شناسی .در اینجا برخی مؤیدات نقلی را ذکر میکنیم.
💠۱.«ربّ هب لی حکماً»(شعراء :۸۳)
پروردگارا به من حکم (حکمت) عطا کن.
«کذلک نری ابراهیم ملکوت السماوات و الارض»(انعام : ۷۵)
بدین سان ، ما ملکوت آسمان ها و زمین را به ابراهیم نشان دادیم.
💠شرح : حضرت ابراهیم ، علیه السلام ، از اللّه ، سبحانه و تعالی ، عطای حکم میخواهد و اللّه به او ملکوت آسمان ها و زمین را نشان می دهد ، ملکوت آسمان ها و زمین همان حقیقت و باطن آن هاست ، وگرنه لازم نبود ظاهر آسمان ها و زمین رؤیت شود .
فلسفه نیز به دنبال فهم حقیقت موجودات است ، اینکه می تواند یا نه به مباحث آتی موکول میشود.
💠۲.«اللّهم(رب)ّ أرنی(أرنا) الاشیاء کما هی»(بحار الأنوار ، ج۱۴،ص۱۰و۱۱؛عوالی اللئالی ، ج۴،ص۱۳۲)
پیامبر اکرم ، صلوات اللّه علیه و آله از خداوند می خواهند : پروردگارا ، اشیاء را (امور را) آنچنان که هستند ، نشانم بده (نشانمان بده).
💠شرح :البته فلسفه به دنبال فهم حقیقت موجودات (در عالم ذهن و تصورات و تصدیقات) است ، نه رؤیت عینی و شهود آن ها که مطلوب پیامبر اکرم ، صلوات اللّه علیه و آله ، در این دعاست.
💠اینکه تصور صحیحی از چیزی داشته باشیم ، فرق دارد با اینکه تصدیق به وجود آن چیز کنیم و بگوییم وجود دارد .
ابتدا باید تصور صحیحی از موجود داشته باشیم ، از اقسام موجودات داشته باشیم ، بعد به بود یا نبودش حکم دهیم.
⬅️اینکه بگوییم دایناسور این چنین است و این چنین نیست ، فرق دارد با اینکه دایناسور وجود دارد یا وجود داشته است.
💠در مباحث اثبات وجود خدا نیز برخی دچار اشتباه میشوند ، مرحله ی اول این است که تصور صحیحی از خدا داشته باشیم بعد حکم به بود یا نبودش دهیم .
💠 تصور علامه طباطبایی ، رحمه الله علیه ، از خدا با تصور امثال داوکینز و هاوکینگ از خدا هزاران اختلاف دارد ، این دو جبهه سر چه چیز مشترکی (جز لفظ خدا) صحبت کنند در صورتی که تصورشان از موضوع متفاوت است؟
💠در مورد "فلسفه" هم همینطور است ، کسی که خود را "ضد فلسفه" مینامند و میگوید فلسفه مرده چه تصوری از فلسفه دارد ؟ آیا واقعیت پژوهی را فلسفه میداند ؟آیا با این متون دینی مخالف است؟
⬅️از این جهت است که ابتدا فلسفه را تعریف کردیم تا تصور صحیحی از فلسفه داشته باشیم ، سپس حکم به وجود علمی به نام فلسفه خواهیم داد.
💢 #ادامه_دارد...
#عشق_فلسفه.
#آموزش_فلسفه.
#تصور.
#تصدیق.
#شرح_فلسفه.
#هاوکینگ.
#داوکینز.
#طباطبایی.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴علم دینی و آیت الله جوادی آملی
♨️قسمت اول.
⬅️در مقدمه، باید در تعریف خلاصه علم دینی گفت:
💠"مجموعه علوم تجربی است که از طریق گزارهها، باورها و رفتار دینی شکل میپذیرد و در روش، اهداف، انگیزه علمی، تئوری سازی و جهتگیری علمی، از آنها تاثیر میپذیرد؛ زیرا تعالیم دینی و متافیزیک غیر دینی، در فرایند تحقیقات علمی و در بستر و زمینهٔ پژوهشهای تجربی گنجانده میشود."
⬅️کلیدیترین جمله آیت الله جوادی در بحث علم دینی که میتوان آن را به عنوان مدعای ایشان در نظر گرفت و همه تلاش ایشان بر تبیین و اثبات آن متمرکز شده است، این است که «اگر تفسیر قول خدا، علم اسلامی را به دست میدهد، تفسیر فعل خدا نیز علمی اسلامی محسوب میشود».
💠نخستین نکته این است که علم به معنای «فن جامع مسائل هماهنگ» از جهات گوناگون قابل تقسیم است: حقیقی و اعتباری، عقلی و نقلی، انسانی و طبیعی، تجربی و تجریدی، برهانی و عرفانی، نظری و عملی و امثال آن. بنابراین بخشی از علوم که برخاسته از متون مقدساند مثل تفسیر، فقه، اخلاق، حقوق و امثال آن علومی دینیاند، هیچ شکی نیست؛ اما مسأله و اختلاف صاحبنظران در این است که آیا دانشهای دیگری مثل روانشناسی، جامعهشناسی، اقتصاد، شیمی، فیزیک، ریاضیات و امثال آن قابلیت تقسیم به دینی و غیر دینی را دارند یا نه.
💠نکته دوم اینکه یکی از دلایلی که از سوی برخی از مخالفان علم دینی مطرح شده این است که مدعیاند با اسلامی دانستن علوم، نادرستیها و خطاهای آنها به پای دین نوشته و تزلزل آنها به تزلزل در معارف و آموزههای دینی کشیده میشود، اما باید دانست که آشکار شدن خطاهای معرفتهای بشری حتی در علوم نقلی امری شایع، طبیعی و پذیرفته شده است، این همه اختلافاتی که در تفسیر قرآن یا فتاوای فقهی دیده میشود مگر خللی به «منبع دینی بودن و حجیت نقلی» آنها وارد کرده است؟ اصولاً چنین اموری، خطاها و نادرستیهای فهم بشری از متون دینی را آشکار میکند نه خطای صاحب شریعت و اصل دین را.
💠سوم اینکه برخی افراد معتقدند هر چند از حیث هدف آموزش یا پژوهش، میتوان علوم انسانی و طبیعی را با صبغه دینی رنگآمیزی کرد، اما به این دلیل که موضوعات و روشهای چنین علومی قابلیت دینی شدن را ندارند، دینی بودن چنین دانشهایی را انکار کردهاند. به تعبیر دیگر مدعیاند چنین علومی ماهیتاً قابل اتصاف به صفت دینی نیستند.
💢 #ادامه_دارد...
#علم_دینی.
#علم.
#اسلام.
#اسلامی_سازی_علوم.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت ششم. ⬅️در تعریف فلسفه ذکر شد که فلسفه عبارت است از شناخت حقیقت موجودات، (اینکه ش
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت هفتم.
⬅️به اینجا رسیدیم که فلسفه با تصور صحیح حقیقت موجودات کار دارد ، بعد از تصور صحیح موجودات کار به تصدیق میرسد .
💠برای اثبات یا رد یک موضوع ابتدا باید تصوری صحیح از آن داشته باشیم تا بتوانیم ادله ای به سود یا علیه آن ارائه بدهیم ، به این مرحله می گوییم تصدیق .
💠یعنی این تصوری که از حقیقت موجودات پیدا کرده ایم را تصدیق یا تکذیب کنیم ، آیا در عالم واقع اینگونه هستند یا نه ؟ چگونه ؟ در مطلب بعدی خواهیم گفت .
⬅️ما با تعریف فلسفه سعی می کنیم تصوری صحیح از فلسفه ارائه دهیم ، اینکه همچین علمی میتواند باشد یا نه ، بعدها اثبات خواهد شد .
💠کسانی که خود را ضدفلسفه میدانند اغلب در کتاب هایشان فلسفه را تعریف نمی کنند و یا خلاف مشهور تعریف می کنند ، برای مثال برخی مسلمانان با فلسفه مخالف هستند ، اما در کتاب هایشان از موجودات و تصور صحیح آن ها سخن می گویند ؛ مثلاً میگویند خداوند ماده نیست ، خداوند فلان طور نیست و ارواح اینگونه هستند و ... .
💠با تعریفی که ارائه دادیم ، یعنی هستی شناسی برهانی ، که از ارسطو تا الآن هم این تعریف هست ، تمام این مباحثشان نیز در دایره ی فلسفه خواهد بود !
برخی غیرمسلمانان هم خود را ضدفلسفه مینامند ، در صورتی که عالم هستی را منحصر در مادیات میدانند ، این هم از مسائل فلسفی است !
💠منظور این ها از فلسفه ، مسائل فلسفی است نه تعریف و موضوع فلسفه .
💠پیشنهاد ما این است که این ها را تصحیح کنند و خود را مخالف یک فیلسوف در فلان مسأله ی فلسفی بنامند نه مخالف فلسفه .
💠در آیات و روایات (غیر از رویت و تصور صحیح موجودات) آنقدر توصیه به تفکر پیرامون آفرینش و پژوهش جهت تصدیق یا تکذیب تصورات هست که نیازی به آوردن ها نمیبینیم.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#وجود.
#ماهیت.
#فلسفه.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴علم دینی و آیت الله جوادی آملی ♨️قسمت اول. ⬅️در مقدمه، باید در تعریف خلاصه علم دینی گفت: 💠"مجموع
🔴علم دینی و آیت الله جوادی آملی
♨️قسمت دوم.
⬅️نکته بعدی این است که روش شناخت، اعم از شناخت تجربی یا تجریدی یا تلفیقی به این است که محقق «اولاً عقل و سایر مجاری ادراکی را خلقت خداوند بداند. ثانیاً رهنمود الهی را که در نهان عقل معارفی مدفون است و رهبران الهی آن دفائن و گنیجنهها را آشکار میکنند فیض خدا بشمارد، ثالثاً هر علمی که بهره عقل شده یا میشود فیض الهی تلقی کند و رابعاً سرمایههای اولی دانش نظری یعنی بود و نبود را که خداوند به عنوان علوم فطری به وی عطا کرده و دانش عملی فوز الهی بداند، چنین محققی تمام تحقیقات خود را موهبت الهی میداند نه دستاورد بشری و هیچ گاه دانش نفت شناسی، گاز شناسی و سایر دانشها را بشری نمیشمرد، بنابراین صلای بلند این است که اصلا ًعلم غیردینی نداریم نه زمینشناسی و نه هیچ علم دیگری نه مطلق و رهاست و نه غیر دینی، بلکه فقط دینی است!
💠دلیل دیگر بر دینی بودن همه دانشهای تجریدی و تجربی حجیت شرعی آنها است؛ یعنی افزون بر اینکه این علوم به دلیل واقع نمایی، حجیت منطقی دارند از نظر شرعی نیز حجیت شرعی دارند.
💠نکته دیگر برای اثبات دینی بودن همه علوم این است که علم محصول عقل است و عقل در معنای عام خود که شامل علم و محصولات آن نیز میشود، در کنار «نقل» از منابع دین است بنابراین همه محصولات عقل و نقل، علم دینی خواهند بود و از اساس چیزی به نام علم غیر دینی وجود نخواهد داشت.
💠مسأله بعدی این است که «علم سکولار» یا «علم بی طرف» مفهومی پارادوکسیکال است، به این دلیل که هر علمی مبتنی بر فلسفه علم خاص خود است و هر فلسفه علمی برخاسته از نگرش خاصی در هستی شناسی، یعنی برخاسته از نگاه فلسفی خاصی است، در نتیجه اساساً علم از دو حال خارج نیست یا الهی یا الحادی. بنابراین نسبت به جهان بینی هرگز نمیتواند بیطرف باشد.
💢 #ادامه_دارد...
#علم_دینی.
#علم.
#اسلام.
#اسلامی_سازی_علوم.
#علم_سکولار.
#الحاد.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت هفتم. ⬅️به اینجا رسیدیم که فلسفه با تصور صحیح حقیقت موجودات کار دارد ، بعد از تص
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت هشتم.
⬅️روش ما در فلسفه ، روش برهانی و استدلالی است ، نه اینکه رجوع به متون دینی و یا سایر متون گذشتگان شود و سپس تحلیل شود ، به عبارت دیگر روش ما تحقیقی است نه تقلیدی .
💠همچنین در فلسفه به "ظن" و "گمان" و "احتمال" بها داده نمی شود ، استدلالی که برای تصدیق تصوری از موجودات آورده می شود باید استدلالی منطقی و تام و به دور از هرگونه مغالطه و خیال و توهم باشد .
استدلال باید مبتنی بر بدیهی و اولیات باشد .
💠در متون دینی آنقدر به "یقین" و "تحقیق" بها داده شده که نیازی نمیبینیم مویدات آن را بیاوریم .
💠باید توجه داشت که در علوم کاربردی مانند ؛ فیزیک و شیمی به یقین رسیدن بسیار نادر است و بیشتر به ظن و احتمال بالا بها داده میشود ، البته هیچ ایرادی وارد نیست و در مقام عمل و کاربرد ، انسان اگر به ظن قوی هم مسأله ای را بداند که خلاف قطعیت نباشد باید بدان عمل کند و استفاده ی خود را ببرد .
💠مشکل آنجا پیش میآید که برهانی قطعی را کنار بگذاریم و به استدلالی ظنی یا احتمالی بها دهیم و آن را مبنا قرار دهیم .♥️
💢 #ادامه_دارد...
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#فلسفه.
#ماهیت.
#وجود.
#علم.
#معلوم.
#یقین.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴علم دینی و آیت الله جوادی آملی ♨️قسمت دوم. ⬅️نکته بعدی این است که روش شناخت، اعم از شناخت تجربی ی
🔴علم دینی و آیت الله جوادی آملی
♨️قسمت پایانی.
⬅️علم الحادی نداریم اما عالِم ملحد داریم !
⬅️علم الحادی هم نداریم هر چند عالم ملحد داریم، زیرا نظام خلقت ساخته خدای متعال است، شناخت چنین مصنوعی هرگز نمیتواند الحادی باشد، بنابراین علم اگر علم باشد لاجرم دینی و الهی خواهد بود از آن جهت که علم کشف و قرائت طبیعت و جهان است و صدر و ساقه جهان فعل خداست، پرده از فعل خدا بر میدارد و چون علم، تفسیر و تبیین فعل خداست، الهی و دینی است. آنچه که میتواند و ممکن است الحادی باشد، عالم و محقق است.
💠علوم تجربی موجود همگی علومی معیوباند به این دلیل که منطقع الاول و الاخرند، سیری افقی دارند و نه صعودی. مبدأ عالم و طبیعت و همچنین غایت و فرجام آن را نادیده میگیرند و عالمان آن نیز دانش خود را موهبت الهی نمیدانند. علوم موجود موضوعات خود را مثله میکنند.
💠اشکال دیگر علوم حسی و تجربی این است که پا از گلیم خود خارج کرده و علیرغم ناتوانیشان در پی ارائه جهانبینی برآمده است، به همین دلیل از نظام خلقت به طبیعت یاد میکند، این در حالی است که برای داشتن جهانبینی، معرفتجویی کفایت نمیکند. ضمناً با انجام کارهای صوری نمیتوان علم دینی تولید کرد، ساختن نمازخانه و مسجد در دانشگاه و به طور کلی وارد کردن مظاهر و برنامههای اسلامی و دینی در فضای دانشگاه و چاپ کتابهای دانشگاهی با بسمالله و آرم جمهوری اسلامی نمیتواند علم دینی را احیا کند و دانش معیوب رایج را سلامتی بخشد، اسلامی کردن در گرو تغییر اساسی در نگاه به علم و طبیعت و تدوین متون درسی سرآمد و صاعد و هماهنگ دین حوزههای معرفتی و بازگشت طبیعیات به دامن الهیات است.
#اسلامی_سازی_علوم.
#علم_دینی.
#علم.
#علم_سکولار.
#اسلام.
#الحاد.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت هشتم. ⬅️روش ما در فلسفه ، روش برهانی و استدلالی است ، نه اینکه رجوع به متون دینی
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت نهم.
⬅️و در نهایت نکته ی آخر درباره ی این تعریف از فلسفه ، "بقدر الوسع الانسانی" است .این قید باید در تمام علوم بشری از جمله "تفسیر قرآن" و ...أخذ شود .
💠شناخت کنه حقیقت موجودات مخصوص الله - عزّ و جلّ- است و لا غیر . منتهی این دلیلی برای تلاش نکردن جهت شناخت حقیقت موجودات نیست ، هر کسی به قدر ظرفیت خود می تواند در فلسفه سیر کند و هستی را بشناسد .
💠آنجا که پیامبر اکرم ، صلوات الله علیه و آله ، رویت حقیقت اشیاء را از خداوند مسألت میکردند ، نمیخواستند و نیز نمیتوانستند آنطور که الله سبحانه و تعالی به حقیقت موجودات آگاه است ، آگاه باشند.
💠در فلسفه نیز به دنبال شناخت حقیقت موجودات ، به قدر طاقت بشر هستیم ، همانند تمامی علوم که این قید در همه ی آن ها مأخوذ است.
💠تعریف جامع دیگری نیز برای "فلسفه" ذکر شده که آن را نیز بررسی میکنیم و متوجه خواهیم شد که از خلط این دو تعریف ، چه اشتباهات و مغالطاتی صورت گرفته است.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#شرح_فلسفه.
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#وجود.
#ماهیت.
#مغلطه.
#فلسفه.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴معرفت شناسی و پوزیتیویسم
💠شهریار زرشناس: بر خلاف نظر پوزیتیویستها هر تمدنی یک پارادایم علمی برای خود ایجاد کرده است.
⬅️نگاه پوزیتیویستی به علم، معتقد است تاریخ تحولات علم یک جریان خطی انباشتی است که صورت اولیه آن در اعصار کهن باستانی ظهور کرد و بعد به مرور پیشرفت کرد تا به علم امروز رسید. علم امروز صورت کامل علم بشری است؛ کاملترین صورت آن و علوم گذشته صورتهای جاهلانه و ناقص علم امروزی اند.
💠همین حرفهای رایجی که امروز وجود دارد مبنی بر این که علم پیشرفت کرده و یا تکنولوژی پیشرفت کرده است. کتابهای درسی تاریخ علم متاسفانه در کشور ما بر این مبناست.
💠با طرح دیدگاههای پل فایرابند، توماس کوهن، و تا حدی لاکاتوش و عدهای دیگر، نگاه مدرن و پوزیتیویستی به علم شکست و این تلقی به وجود آمد که علم اینگونه نیست که یک جریان انباشتی خطی بوده که از همان نقطه صفر در عصر باستان شروع شده و پیشرفت کرده و ما امروز در اوج پیشرفت علم هستیم و از قبلیها بیشتر میدانیم. نه، اینگونه نیست.
💠کوهن در «تئوری پارادایمها» میگوید هر تمدنی، به تعبیر ما هر عالم تاریخی، یک پارادایم علمی برای خود دارد. در ذیل آن پارادایم یک صورت علمی ایجاد کرده است و با از بین رفتن هر تمدن، پارادایم علمی آن تمدن نیز رفته است. طبق گفته کوهن این پارادایمها با یکدیگر قابل مقایسه نیستند و نمیشود گفت کدام بهتر و یا بدتر یا کدام قویتر و کدام ضعیفتر است. بلکه فقط میتوانیم از ظهور و آمد و رفت پارادایمها حرف بزنیم.
⬅️به این ترتیب میتوانیم از پارادایم علم شرقی، پارادایم تمدن اسلامی، پارادایم علم یونانی–رومی و پارادایم قرون وسطایی سخن بگوییم.
📷 yon.ir/dSNN9
#شهریار_زرشناس.
#فلسفه_علم.
#معرفت_شناسی.
#پوزیتیویسم.
#فلسفه_اسلامی.
#پارادایم.
#دیسکولوژی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت نهم. ⬅️و در نهایت نکته ی آخر درباره ی این تعریف از فلسفه ، "بقدر الوسع الانسانی"
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت دهم.
⬅️ تعریف دیگری که برای فلسفه ذکر شده است ؛ همان مطلق واقعیت پژوهی است . یعنی تمامی علوم بشری تحت عنوان فلسفه میرود .
💠این تعاریف و تقسیم بندی ها از زمان ارسطو تاکنون متداول بوده است ، در این تقسیم فلسفه را به "فلسفه نظری" و "فلسفه عملی" و یا "حکمت نظری" و "حکمت عملی" نیز تقسیم میکنند .
💠ملاک این تقسیم بندی :
پژوهش در مورد واقعیاتی که مستقل از خواست انسان وجود دارند و ما فقط آن ها را میشناسیم و به اراده ی ما بستگی ندارند تحت "فلسفه نظری" بحث می شوند مانند ؛ الهیات ، ریاضیات ، طبیعیات .
💠پژوهش در واقعیاتی که مربوط به اعمال انسان و اراده ی اوست تحت "فلسفه عملی" بررسی می شوند مانند ؛ اخلاق ، سیاست و جامعه شناسی .
⬅️برخی با خلط این دو تعریف از فلسفه فکر کرده اند که ابتدا "فلسفه" به همه ی علوم گفته میشد و بعد کم کم علوم از آن جدا شدند و یکی فیزیک نام گرفت و دیگری شیمی و ... .
در صورتی که از همان ابتدا و از زمان ارسطو این تفکیک و تعریف از فلسفه مشخص بود و از همان ابتدا "فلسفه" به تعریف اول یک علم واحد با موضوعی مشخص بود و "فلسفه" به تعریف دوم یک علم واحد با موضوع مشخص نبود .
💠 برخی پژوهشگران غربی این اشتباه را مرتکب شدند ، و واقعا باعث تعجب است که چطور حتی به کتب ارسطو هم رجوع نکرده اند ، در صورتی که فیلسوف غربی حتما تاریخ فلسفه هم میخواند !!!
💠 "فلسفه" بنابر تعریف اول ، "فلسفه اولی" و "مابعدالطبیعه" و "هستی شناسی برهانی" نیز نامیده میشود و علم واحد و دارای موضوع است و در طول تاریخ نیز موضوعی از آن جدا نشده تا به علم دیگری نامیده شود.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#فلسفه.
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#فلسفه_اسلامی.
#ارسطو.
#وجود.
#ماهیت.
#وجود_شناسی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴وجود و تقسیم بندی های وجود، و روابط وجود و موجود
💠وجود حق متعال وجودی واحد و مطلق و بی نهایت است، پس جمیع اشیاء تجلیات و امواج دریای وجودی اویند.
💠همه ی اشیاء و موجودات از حق متعال صادر شده و به وجود وی نیز رجوع میکنند.
💠جنس وجود اشیاء، الهی و حقانی ست، و فرق بین واجب و ممکن، و خالق و مخلوق، و رب و عبد، و خدا و بنده، فقط در تعین است، والا از لحاظ وجودی عین هم اند.
💠برای ایجاد طلب در وجود طالب، باید سنخیت و مناسبتی مابین طلب و طالب و مطلوب حاصل شود.
💠سنخیت و مناسبت، از لحاظ وجود مابین حق و خلق حاصل است، پس حق از جهتی مطلوب کل خلق است و از جهتی طالب کل خلق، بلکه طلب و طالب و مطلوب حق سبحان است.
#وجود.
#اصالت_وجود.
#وحدت_وجود.
#اشد_الوجود.
#موجود.
#وجود_شناسی.
#فلسفه.
#فلسفه_اسلامی.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت دهم. ⬅️ تعریف دیگری که برای فلسفه ذکر شده است ؛ همان مطلق واقعیت پژوهی است . یعن
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت یازدهم.
⬅️پس از اینکه "فلسفه" تعریف شد ، باید برویم سراغ موضوع فلسفه و مبانی موضوع را هم بچینیم .
⬅️ البته با مشخص شدن موضوع فلسفه و مبانی معرفتی آن ، به ضرورت بحث از فلسفه پی میبریم و تصدیق به وجود این علم خواهیم کرد .
💠 مباحث دیگری از جمله "شرافت فلسفه" ، "تصدیق هستی فلسفه" و "ضرورت فلسفه" را بعد از مطرح کردن موضوع فلسفه و مبانی معرفتی آن شرح خواهیم داد چون ممکن است برخی مخاطبان قبل از مشخص شدن جایگاه موضوع فلسفه ، به شرافت فلسفه و ضرورت آن پی نبرند .
💠از این جهت وارد "معرفت شناسی" میشویم و درباره ی نحوه ی ادراک به زبان ساده سخن خواهیم گفت و نیز ویژگی های مفهوم موضوع فلسفه را تبیین خواهیم کرد .
💠موضوع فلسفه "موجود" است و مفهوم "وجود" یا "موجود" در معرفت شناسی بررسی میشود .
نحوه ی شکل گیری این مفهوم در ذهن ، جایگاه و ویژگی های آن ، نحوه ی صدق مفهوم بر مصادیقش و ...بحث خواهد شد.
⬅️منبع ما برای این مطالب ، کتاب "مابعدالطبیعه چگونه ممکن است؟" نوشته ی دکتر مهدی قوام صفری است.♥️
🔰پ.ن: ممکن است دوستانی اشکال کنند و بگویند؛ فلسفه تنها به وجود و وجود شناسی(امور انتولوژیکال) ختم نمیشود، بلکه امور شناخت شناسی (اپیستمولوژیکال) را نیز شامل میشود.
در پاسخ به این عزیزان میگویم امور شناخت شناسی امری اشتباه و انحرافی است ؛ همانطور که عمده فلاسفه غرب به آن مبتلا شدند و در چاه افتادند و به بی راهه رفتند، در حالی که امور انتولوژیکال حقیقت هستی را روشن میکند و از معرفت شناسی صحیح پیروی میکند.
💢 #ادامه_دارد...
#ادراک.
#فلسفه.
#حقیقت.
#فلسفه_اسلامی.
#فلسفه_غرب.
#وجود_شناسی.
#شناخت_شناسی.
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴فرق فلسفه اسلامی و فلسفه یونان
♨️پاسخ به شبهات مخالفان.
💠و الحق بايد انصاف داد فلاسفه اسلامی كه بيشتر همت خويش را صرف تحقيق در اين فن كرده اند خوب از عهده اين كار بر آمدهاند و فلسفه نيمه كاره يونان را تا حد زيادی جلو برده اند و با آنكه فلسفه يونان در ابتدای ورود در حوزه اسلامی مجموعا بيش از دويست مسأله هفتصد نبود ، در فلسفه اسلامی بالغ بر هفتصد مسأله شده است و علاوه اصول و مبانی و طرق استدلال حتی در مسائل اوليه يونان به كلی تغيير كرده و مسائل فلسفه تقريبا خاصيت رياضی پيدا كرده . اين خصوصيت در فلسفه صدرالمتألهين كاملا هويداست و بايد انصاف داد كه در اين جهت تقدم با دانشمندان اسلامی است .
💢علامه طباطبایی؛ اصول فلسفه و روش رئالیسم به پا ورقی شهید مطهری ؛صفحه ۱۸.
#اصول_فلسفه_و_روش_رئالیسم.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#مکتب_تفکیک.
#عشق_فلسفه.
#پاسخ_به_شبهات.
#فلسفه_یونان.
#یونان.
#فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت یازدهم. ⬅️پس از اینکه "فلسفه" تعریف شد ، باید برویم سراغ موضوع فلسفه و مبانی موض
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت دوازدهم.
⬅️نحوه ی ادراک مفهوم وجود!
⬅️در اثر ارتباط اندام های حسی با چیزی ، مفاهیمی در ذهن ما شکل میگیرد . در معرفت شناسی ، اگر بخواهیم شکل گیری ذهن و اولین تصورات و تصدیقات را توضیح بدهیم ، باید سعی کنیم که تبیینی طبیعی ارائه دهیم ، نه اینکه یک مرتبه بگوئیم خداوند مفاهیم را در ذهن ما قرار داد یا عقل فعالی خارج از انسان است که مفاهیم را القا می کند و ... ، چه اینکه این ها تبیین طبیعی و توضیح روند طبیعی حصول مفاهیم نیستند ، ابتدا وجود عقل فعال و خدا را باید اثبات کنیم تا بعد این حرف ها را بزنیم .
💠از این جهت در تبیین شکل گیری ذهن اینطور میگوییم :
در اثر ارتباط اندام های حسی با چیزی (به طور مثال یک توپ رنگین) ، سه تصور و یک تصدیق با یکدیگر در ذهن شکل میگیرند که عبارتند از :
۱.تصور رنگی معین ( مهم نیست چه رنگی ، بعدا برایش نام میگذارد !) .
۲.تصور چیزی که رنگین است ( اثر آن چیزی که رنگ دارد را احساس کرده است ).
۳.تصور وجود.
۴.تصدیقی به نام <<اصل هویت>> ، یعنی <<هر چیزی خودش است>> یا << الف ، ضرورتا و ذاتا الف است>> ، در این مثال <<توپ ، توپ است>>.
⬅️ استدلال ما برای این تبیین چیست ؟! تصور اول که جزو واضحات است و نیازی به دلیل ندارد ، به محض ارتباط اندام حسی با واقعیت ، احساسی صورت میگیرد ، یا این داده ی حسی ، دیداری ست یا شنیداری یا اقسام دیگر.
💠در این روند احساس ، ادراک هم رخ میدهد ، اینطور نیست که داده ی حسی در ما انباشت شود و ادراک عقلی ، به طور گزینشی یا بعدها به کار بیفتد!
💠 پس ما بعد از احساس (محسوس بالذات) ، این را ادراک میکنیم که چیزی (محسوس بالعرض) را احساس کرده ایم( البته شاید هنوز ویژگی های دیگر توپ را نشناخته ایم) ، از طرفی نمیتوانیم بگوئیم چیزی را احساس کرده ایم مگر اینکه همراه آن چیز ، تصوری از وجود نداشته باشیم ، به این دلیل به دنبال دلیل و شاهد برای وجود محسوس بالعرض میگردیم که تصور محسوس بالعرض غیر از تصور وجود است.
💠 گاهی سراب همانند برکه ی واقعی هم محسوس بالذات یکسانی دارند ، هم تصور وجود را همراه خود دارند و انسان به جهت یکسانی محسوس بالذات ، حکم به یکسانی محسوس بالعرض هم میدهد ، در صورتی که ممکن است ، محسوس بالعرض متفاوت باشد.
💠در اثر ادراک شیء دوم و حکم به اینکه <<ب ، ب است>>و مقایسه با <<الف ، الف است>> به اصل تناقض میرسیم و میگوییم <<الف ، ب نیست>> و بدین ترتیب ادراک شروع میشود و ذهن گسترش مییابد.
💠 اولیات هر ذهنی همان چیزهایی است که عرض شد و طرز کسب مفهوم وجود نیز توضیح داده شد ، مفهوم وجود همراه با همه ی مفاهیم دیگر نیز هست .
💠البته تبیین های دیگری نیز برای کسب مفهوم وجود ارائه شده مانند ؛ کسب نشدنی بودن این تصور و فطری بودن آن! ، که تبیین طبیعی نیست و دلیلی هم ندارد . دیگری انتزاع مفهوم وجود از مفاهیم دیگر و علم حضوری است که این باعث تأخر مفهوم وجود نسبت به برخی مفاهیم میشود و این درست نیست که بگوییم ابتدا مفهومی داریم بدون همراهی و صدق مفهوم وجود بر آن...!♥️
💢 #ادامه_دارد...
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#فلسفه_اسلامی.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#مفهوم_وجود.
#حقیقت_وجود.
#وجود_شناسی.
#معرفت_شناسی.
#پاسخ_به_شبهات.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴نگاه عرفا به پیامبر اکرم (ص) ،بینش برخی از مخالفان عرفان درباره عرفا و عبارت مهم علامه حسن زاده آملی
⬅️آیت الله استاد حسن رمضانی میفرمود:
💠درجه حساسيت علامه حسن زاده آملی با همه تخصص های فلسفی، عرفانی و علوم مربوطه ای كه دارند نسبت به وحی و تعالیم وحی بسیار بالاست و این را بيشتر برای افرادی عرض میكنم كه گمان میکنند كسانی كه به طرف فلسفه و عرفان و تخصص های مربوطه رفتند ديگر مسائل مربوط به وحب و شرع و مكتب ولايت و نبوت و امامت و اين موارد در اينگونه افراد كمرنگ جلوه میکند.
💠علامه میفرمود اگر ما فرض كنيم تمام بنی نوع انسان بشوند فارابی، تمام بنی نوع انسان بشوند بوعلب سینا، تمام بنی نوع انسان بشوند ملاصدرا و ميرداماد و اینشتين و افلاطون و سقراط، و همه از نوابغ باشند. در اين فضا اگر پيامبر بيايد و مبعوث شود اين آيه باز صادق است كه «هو الذي بعث في الأميين رسولاً.»
💠همه هر چه هستند و هر كه هستند در برابر آن كسی كه وحی میآورد امی و بی سواد هستند.
💠اين چه ارزيابی دقیق و حسّاس نسبت به وحی است که یک فيلسوف و یک عارف دارد؟!
💠اتفاقاً حکیم و عارف بهتر این مقام را ادراک میکند چون حقایق برای چنین کسی روشن تر میشود . حقايق را كه بر اساس حق و صدق بهدست ما رسيده است بهتر میگيرند و بهتر میفهمند.
💠اصلاً اينگونه علوم برای تقويت هاضمه من و شما است. برای توسعه دين من و شما است. هر چه دين ما توسعه اش بيشتر شود و هاضمه ما قوی تر شود اين لقمه های وحيانی را بهتر میگيريم و بهتر هضم میكنيم و بهتر میفهميم.
#عرفان.
#انقلاب.
#ولایت.
#فلسفه.
#فلسفه_اسلامی.
#پیامبر.
#حسن_زاده_آملی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت دوازدهم. ⬅️نحوه ی ادراک مفهوم وجود! ⬅️در اثر ارتباط اندام های حسی با چیزی ، مفا
🔴شرح فلسفه.
♨️قسمت سیزدهم.
⬅️اینجا به نقل مویدات متون دینی برای طرز اکتساب مفهوم وجود میپردازیم .
«وَاللَّهُ أَخْرَجَكُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ»(نحل : ۷۸)
و خداوند شما را از شکم مادرانتان خارج نمود در حالی که هیچ چیز نمیدانستید؛ و برای شما، گوش و چشم و عقل قرار داد، تا شکر نعمت او را بجا آورید!
💠شرح : قرآن کریم وجود بالفعل و تحقق هرگونه مفهوم قبل از تولد را نفی میکند ، بنابراین مفهوم وجود یا از اولیات و همراه با سایر تصورات ماهوی است و یا بعد از مفاهیمی کسب و انتزاع میشود ، صورت دوم باطل است ، چون داشتن هر مفهومی بدون داشتن تصوری از وجود آن ممکن نیست ، پس فقط صورت اول میماند .
⬅️آگاهان میدانند که معرفت شناسی کانت و پیروان او ، مبنی بر فطری بودن مفهوم وجود ، با مبنای ما نمیخواند .
💠مفاهیم بدیهی و اولیات ، "خود موجه" هستند .یعنی تعریف محتوایی تصورات اولیه مانند "وجود" و استدلال برای پذیرش تصدیقات اولیه مانند "اصل هویت" و "اصل تناقض" امکان ندارد ، اولیات خودشان واضح هستند و نیازی برای تعریف و استدلال ندارند.
💠این اولیات در توجیه و درستی ، به خودشان متکی هستند ، از این جهت "نیازی به توجیه با استفاده از مفاهیم دیگر" ندارند .
💠نکته ی بسیار دقیقی که باید مد نظر قرار داد این است که در ذهن ما ، علیت نیز برقرار است . علیت در ذهن همان دلالت و استدلال است.
💠یعنی مفهومی داریم که بدیهی و اولی نیست و برای توجیه و پذیرش آن نیاز به مفاهیم دیگری داریم (معلول) . اولیات در توجیه ، معلول مفاهیم دیگر نیستند بلکه علت توجیه مفاهیم دیگر میشوند و در توجیه به خودشان متکی هستند (همانند واجب الوجود که علت هستی مخلوقات است ، اما چیزی هستی بخش آن نیست).
⬅️با فهم دقیق نکته ی بالا ، برهان علیت نیز به خوبی فهمیده میشود و تسلسل در معلول ها نیز واضح البطلان میشود . چه اینکه اگر تسلسل در معلول ها ممکن میبود ، آنگاه اولیات نیز در توجیه نیاز به علت میداشتند و این باعث انکار معرفت میشود.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#فلسفه_اسلامی.
#علیت.
#قانون_علیت.
#معرفت_شناسی.
#تسلسل.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴مشغول شدن به دنیا و آخرت انسان را از معدن عظمت دور می سازد
⬅️"الهی هَب لی کمالَ الانقِطاعِ الیک"
💠 توجه به غیر خدا، انسان را به حجابهای «ظلمانی» و «نورانی» محجوب نماید. کلیهٔ امور دنیوی اگر موجب توجه انسان به دنیا و غفلت از خداوند متعال شود، باعث حجب ظلمانی میشود. تمام عوالم اجسام حجابهای ظلمانی می باشد؛ و اگر دنیا وسیلهٔ توجه به حق و رسیدن به آخرت که «دارُالتشریف» است، باشد حجابهای ظلمانی به حجابهای نورانی مبدل می گردد؛ و «کمال انقطاع» آن است که تمام حجب ظلمانی و نورانی پاره و کنار زده شود، تا به مهمانسرای الهی که «معدن عظمت» است بتوان وارد گردید.
♨️جهاد اکبر، صفحه 32.
#امام_خمینی
#انقطاع_الی_الله
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه. ♨️قسمت سیزدهم. ⬅️اینجا به نقل مویدات متون دینی برای طرز اکتساب مفهوم وجود میپردازیم .
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت چهاردهم.
⬅️عام بودن مفهوم وجود...!
💠 پس از بررسی نحوه ی ادراک مفهوم وجود و تشخیص متفاوت بودن مفهوم حاصل از محسوس بالعرض (مانند توپ) و مفهوم حاصل از محسوس بالذات (مانند رنگ توپ) و مفهوم وجود ، به ویژگی های مفهوم وجود میپردازیم.
💠 مفهوم وجود هم بر واقعیت مستقلی مانند توپ (محسوس بالعرض) و هم بر واقعیت وابسته ای مانند رنگ توپ (محسوس بالذات) و هم بر واقعیات ذهنی صدق میکند .
یعنی میتوانیم بگوییم توپ وجود دارد ، رنگ توپ وجود دارد ، مفاهیم در ذهن هم وجود دارند.
💠گاهی میتوانیم با محسوس بالذات به واقعیات مستقل دیگری غیر از محسوس بالعرض اول هم پی ببریم ، مثلا با دست زدن به ظرف داغ ، هم به وجود ظرف پی میبریم ، هم به وجود کسی که ظرف را داغ کرده است ، گرچه محسوس بالذات نباشد.
منتهی برای اثبات وجود محسوس بالعرض دوم باید ادله ای منطقی ارائه بدهیم.
💠نکته ی مهم اینکه خداوند ، به معنایی که عرض کردیم ، محسوس بالعرضی است که مستقیم حس نمیشود ، البته برای حس نشدنش دلیل منطقی و بدیهی خواهیم آورد . این یعنی بحث از وجود خداوند بحث از واقعیت است نه افسانه ها ، که بعدها وجودش را اثبات خواهیم کرد .
⬅️برای این نکته نیز مؤید نقلی خواهیم آورد.
💠 بنابراین مفهوم وجود مفهومی عام است که مانعی برای اطلاق آن بر چیزی وجود ندارد ، مگر آنکه به محال بودن بیانجامد .
💠 از این جهت تا اینجا راه برای بحث از وجود ماده و غیرماده باز است و عام بودن مفهوم وجود دالّ بر آن است .
💠کسی که مفهوم وجود را منحصر در ماده میداند باید دلایلی بیاورد تا اثبات کند" اطلاق مفهوم وجود بر غیرماده محال است" و این عام بودن مفهوم وجود را محدود کند و یا اثبات کند محسوس بالعرض ها ، همگی مادی هستند.
💠و نیز کسی که قائل به وجود غیرماده است باید اثبات کند ، اما عدم اثباتش نشان از انحصار هستی به ماده نیست.
💠این ویژگی مفهوم وجود امکان بحث از «مابعدالطبیعه» و علم کلی بررسی موجودات را نشان میدهد.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#معرفت_شناسی.
#فلسفه_اسلامی.
#فلسفه.
#ادراک.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#خدا.
#محسوس_بالعرض.
#محسوس_بالذات.
#محسوسات.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴ﺯﻣﯿﻦ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻔﺮﺩ ﺍﺳﺖ
⬅️نظم شگفت انگیز عالم و ویژگی منحصر بفرد زمین!
درپست های قبلی به شما نشان دادیم که دانشمندان از نظم جهان حیرت زده شده اند اما این بار به مقایسه زمین با دیگر سیاره ها نگاهی میاندازیم.☑️
💠ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺑﺎﺭ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺳﻮﺋﺪ ﺗﻤﺎﻡ ﺟﻬﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻫﻤﻪﯼ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺩﻗﯿﻖ ﺷﺒﯿﻪ ﺳﺎﺯﯼ ﻭ ﻣﻮﺭﺩ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﯿﺮﺕﺍﻧﮕﯿﺰ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﮊﻭﺭﻧﺎﻝ ﻓﯿﺰﯾﮏ ﻧﺠﻮﻣﯽ ﻭ ﮊﻭﺭﻧﺎﻝ Scientific American ﻣﻨﺘﺸﺮ ﮐﺮﺩﻧﺪ .
💠اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﺯﻣﯿﻦ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻫﻤﻪﯼ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﺧﺎﮐﯽ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺍﺳﺖ...!✅
💠ﺍﯾﻦ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩﯼ ﺳﯿﺎﺭﺍﺕ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﮐﺘﺸﺎﻓﺎﺕ ﻧﺎﺳﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺯ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﻭ ﻗﻮﺍﻧﯿﻦ ﻓﯿﺰﯾﮏ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﮐﺮﺩﻩ ﺗﺎ ﻫﻤﻪﯼ 13.8 ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺳﺎﻝ ﮔﺬﺷﺘﻪ ( ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﯿﮓ ﺑﻨﮓ ) ﺭﺍ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﯼ ﻭ ﺷﺒﯿﻪ ﺳﺎﺯﯼ ﮐﻨﻨﺪ .
💠ﻧﺘﯿﺠﻪﯼ ﻏﯿﺮﻣﻨﺘﻈﺮﻩﯼ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺯﻣﯿﻦ میتوﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻫﻤﻪﯼ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻡ ﮔﺴﺘﺮﻩﯼ ﺟﻬﺎﻥ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺑﺎﺷﺪ .
ﻟﯿﻨﮏ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺩﺭ ﮊﻭﺭﻧﺎﻝ Scientific American:
https://www.scientificamerican.com/article/exoplanet-census-suggests-earth-is-special-after-all /
ﻟﯿﻨﮏ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺩﺭ ﮊﻭﺭﻧﺎﻝ ﻓﯿﺰﯾﮏ ﻧﺠﻮﻣﯽ :
http://iopscience.iop.org/article/10.3847/1538-4357/833/2/214
💠ﺍﯾﻦ ﺧﺒﺮ ﺩﺭ ﺣﺠﻢ ﻭﺳﯿﻌﯽ ﺑﺎﺯﺗﺎﺏ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﺍﮐﺜﺮ ﺳﺎﯾﺖﻫﺎﯼ ﻋﻠﻤﯽ ﻭ ﺧﺒﺮﯼ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﺮﺩﺍﺧﺘﻪﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﺗﻌﺪﺍﺩﯼ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻣﯽﺁﻭﺭﯾﻢ.
💠ﺳﺎﯾﺖ ﻋﻠﻤﯽ Tech Times:
ﯾﮏ ﺗﯿﻢ ﺳﻮﺋﺪﯼ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﺳﺮﭘﺮﺳﺘﯽ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﺷﻨﺎﺱ ﺍﺭﯾﮏ ﺯﺍﮐﺮﺳﻮﻥ ﺗﻤﺎﻡ ﺳﯿﺎﺭﻩﻫﺎﯼ ﺧﺎﮐﯽ ﺍﺣﺘﻤﺎﻟﯽ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ . ﺍﯾﻦ ﺗﯿﻢ ﺍﺯ ﻫﻤﻪﯼ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺯ ﺗﻠﺴﮑﻮﭖ ﻓﻀﺎﯾﯽ ﮐﭙﻠﺮ ﻧﺎﺳﺎ ﻭ ﺳﺎﯾﺮ ﺍﮐﺘﺸﺎﻓﺎﺕ ﻧﺎﺳﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩﻧﺪ . ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﺧﺎﮐﯽ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ . ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﻣﺪﺕﻫﺎ ﺗﺼﻮﺭ میکرﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺳﯿﺎﺭﻩﻫﺎﯼ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﮐﻪ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯ ﺣﯿﺎﺕ ﺩﺍﺭﻧﺪ . ﺍﯾﻦ ﻧﻈﺮﯾﻪ ﺑﺎ ﺍﺻﻞ ﮐﻮﭘﺮﻧﯿﮏ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ میشوﺩ ﻭ ﺑﯿﺎﻥ میکند ﮐﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﺳﯿﺎﺭﻩﺍﯼ ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﮔﺴﺘﺮﻩﯼ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﺳﺖ . ﺍﻣﺎ ( ﺍﮐﻨﻮﻥ ) ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﺯﻣﯿﻦ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻡ ﺟﻬﺎﻥ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﯿﭻ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﺧﺎﮐﯽ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﺷﺒﯿﻪ ﺧﺎﻧﻪﯼ ﻣﺎ ( ﺯﻣﯿﻦ ) ﻧﯿﺴﺖ .
http://www.techtimes.com/articles/135459/20160222/earth-unique-among-700-quintillion-planets-in-known-universe.htm
💠ﺩﯾﻠﯽ ﻣﯿﻞ ( Daily Mail ) :
ﺯﻣﯿﻦ ﻭﺍﻗﻌﺎ ﻭﯾﮋﻩ ﻭ ﺧﺎﺹ ﺍﺳﺖ : ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﻫﯿﭽﮑﺪﺍﻡ ﺍﺯ 700 ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺗﺮﻟﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩﯼ ﻣﺎ ﺷﺒﯿﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﻧﯿﺴﺖ . ﺍﺻﻞ ﮐﻮﭘﺮﻧﯿﮏ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺍﻣﺘﯿﺎﺯ ﺧﺎﺻﯽ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻧﯿﺴﺖ ﺍﻣﺎ ﺁﺧﺮﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﺑﺎ ﺷﺒﯿﻪ ﺳﺎﺯﯼ ﻫﻤﻪﯼ ﺟﻬﺎﻥ ﻫﺴﺘﯽ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﻭﺭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭼﺎﻟﺶ ﮐﺸﯿﺪ . ﻫﯿﭽﮑﺪﺍﻡ ﺍﺯ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﺍﺣﺘﻤﺎﻟﯽ ﺷﺒﯿﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﻧﺒﻮﺩﻧﺪ .
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3455512/Earth-really-special-None-700-million-trillion-planets-known-universe-similar-study-finds.html
💠ﺳﺎﯾﺖ ﻋﻠﻤﯽ Science Alert :
ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﺑﯿﻦ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ باﺷﺪ .
https://www.sciencealert.com/earth-could-be-unique-among-700-quintillion-planets-in-the-universe-study-finds
💠ﺻﺪﺍﯼ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ( VOA ) :
ﺍﺣﺘﻤﺎﻻﺕ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎﺩ ﺩﺍﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﮐﻬﮑﺸﺎﻥ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ( ﮐﻬﮑﺸﺎﻥ ﺭﺍﻩ ﺷﯿﺮﯼ ) ﺑﺎﯾﺪ 50 ﺑﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩ ﺷﺒﯿﻪ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﻣﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ . ﺍﻣﺎ ﻃﺒﻖ ﻣﺪﻝ ﺍﺭﯾﮏ ﺯﺍﮐﺮﺳﻮﻥ , ﺯﻣﯿﻦ ﺧﻼﻑ ﻗﺎﺋﺪﻩﯼ ﺁﻣﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ . ﻧﺘﯿﺠﻪﯼ ﻏﯿﺮﻣﻨﺘﻈﺮﻩﯼ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺑﺎﺷﺪ .
https://www.voanews.com/a/uppsala-study-earth-universe/3209462.html
💠ﺳﺎﯾﺖ ﻋﻠﻤﯽ Discover Magazine :
ﻣﺪﻝ ﺍﺭﯾﮏ ﺯﺍﮐﺮﺳﻮﻥ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩﯼ ﺳﯿﺎﺭﺍﺕ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﺍﻧﺶ ﻭ ﻓﻬﻤﻤﺎﻥ ﺍﺯ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﻭ ﻗﻮﺍﻧﯿﻦ ﻓﯿﺰﯾﮏ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﮐﺮﺩ ﺗﺎ ﻫﻤﻪﯼ 13.8 ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺳﺎﻝ ﮔﺬﺷﺘﻪ ( ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﯿﮓ ﺑﻨﮓ ) ﺭﺍ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﯼ ﮐﻨﺪ . ﺍﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﺟﺪﯾﺪ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ 700 ﮐﻮﺍﻧﺘﯿﻠﯿﻮﻥ ﺳﯿﺎﺭﻩ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﻣﺎ ﺯﻣﯿﻦ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺍﺳﺖ .
http://blogs.discovermagazine.com/d-brief/2016/02/22/earth-is-a-1-in-700-quintillion-kind-of-place/#.WUoba8b_rIV
💠ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻣﯽ ﺳﯽ ﺳﯽ ﭘﯽ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ :
ﺑﺮﺧﻼﻑ ﺍﺻﻞ ﮐﻮﭘﺮﻧﯿﮏ ( ﮐﻪ ﺍﺩﻋﺎ ﻣﯿﮑﺮﺩ ﺯﻣﯿﻦ ﯾﮏ ﺳﯿﺎﺭﻩﯼ ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﺑﯽ ﮐﺮﺍﻥ ﺍﺳﺖ ) ﺍﯾﻦ ﯾﺎﻓﺘﻪﻫﺎﯼ ﺟﺪﯾﺪ ﺑﻪ ﻣﺎ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﯾﮏ ﻣﮑﺎﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻭﯾﮋﻩ ﻭ ﺧﺎﺹ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻡ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﺳﺖ .
https://www.math.usm.edu/lee/mathphys/?p=126
⬅️ﻟﯿﻨﮏ ﺧﺒﺮ ﺩﺭ ﺳﺎﯾﺖ ﻋﻠﻤﯽ phys. Org:
https://phys.org/news/2016-02-earth-unique-thought.html
#نظم.
#هوش.
#شعور.
#مابعدطبیعه.
#کپرنیک.
#فیزیک.
#زمین.
#کانال_فلسفه_نظری.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت چهاردهم. ⬅️عام بودن مفهوم وجود...! 💠 پس از بررسی نحوه ی ادراک مفهوم وجود و تشخی
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت پانزدهم.
⬅️در مطلب قبل عرض شد كه با ارتباط با واقعيت از طريق محسوس بالذات میتوانيم به محسوس بالعرض هايی پی ببريم .
💠در مورد خداوند هم همينطور است . الله – سبحانه و تعالی – در قرآن كريم میفرمايد :
🌺 "الحمدلله رب العالمين" (حمد :2)
حمد و ستايش (منحصراً) برای الله ، سوق دهنده ی عالميان به سوی كمالشان ، است.
💠عالم به معنای چيزی است كه با آن كسب علم میشود ، هر آنچه غير خداست ، علامت و آيت اوست و آيت نشان دهنده ی صاحبش است و امكان ندارد ارتباطی با صاحب علامت نداشته باشد. عالم ماده هم همين گونه است ، در اثر ارتباط با محسوس بالعرض ، كسب علم میشود و از همين راه پی به وجود او خواهيم برد . وقتی از وجود چیزی به وجود چیز دیگر پی میبریم یعنی مفهوم وجود بر آن چیز دوم هم صدق میکند ، فرقی نمی کند خدا باشد یا چیز دیگر.
💠در سراسر قرآن كريم سخن از "آيت" و علامت است برای حقيقت جويان . اين يعنی هر آنچه غير خداوند است ، " بالذات" ، علامتی از اوست و با او در ارتباط است و تعقل پيرامون آن علامت ، " ضرورتا " ما را به خداوند خواهد رساند . فلسفه هم مبتنی بر اين واقعيت ، عمل میكند .
💠مویداتی هم برای عام بودن مفهوم وجود در دسترس است كه پس از بررسی دومين ويژگی مفهوم وجود يعنی مشترک معنوی بودن مفهوم وجود ، مطرح خواهيم كرد .
💠تا اينجا دانستيم كه مفهوم وجود ، مفهومی عام و كلی است و تصور و واقعيتی نمیتواند از دایره ی صدق آن خارج باشد.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#ادراک.
#علم.
#معلوم.
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#محسوسات.
#محسوس_بالذات.
#محسوس_بالعرض.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴پروفسور پل دیویس و اصل "آنتروپیک"
⬅️پروفسور پُل چارلز ویلیام دیویس، از دانشمندان مطرح در زمینه فیزیک در دنیا است، ایشان از مدافعان سر سخت توحید در غرب هستند و از اشخاص مطرح که فعالیت های زیادی علیه الحاد داشتنه اند و کتب فراوانی نیز دارند. سابقا از ایشان در کانال مطالبی نقل کردیم ، و این بار بخشی از توضیحات زیبای ایشان درباره نظم ویژه در عالم را برای شما عزیزان آورده ایم...
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴پروفسور پل دیویس و اصل "آنتروپیک" ⬅️پروفسور پُل چارلز ویلیام دیویس، از دانشمندان مطرح در زمینه فیز
🔴پروفسور پل دیویس و اصل "آنتروپیک"
⬅️پروفسور پُل چارلز ویلیام دیویس، از دانشمندان مطرح در زمینه فیزیک در دنیا است، ایشان از مدافعان سر سخت توحید در غرب هستند و از اشخاص مطرح که فعالیت های زیادی علیه الحاد داشتنه اند و کتب فراوانی نیز دارند. سابقا از ایشان در کانال مطالبی نقل کردیم ، و این بار بخشی از توضیحات زیبای ایشان درباره نظم ویژه در عالم را برای شما عزیزان آورده ایم.
⬅️پروفسور پل دیویس درباره تنظیمات ویژه جهان میگویند:
💠ﺍﮔﺮ ﺍﻧﻔﺠﺎﺭ ﺁﻏﺎﺯﯾﻦ ﻋﺎﻟﻢ ﮐﻤﯽ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺑﺎ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺥ ﺩﺍﺩﻩ ، ﻣﯽﺑﻮﺩ ، ﺍﮔﺮ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﮔﺮﺍﻧﺶ ﮐﻤﯽ ﻗﻮﯼ ﺗﺮ ﯾﺎ ﺿﻌﯿﻒ ﺗﺮ ﺑﻮﺩ ، ﺍﮔﺮ ﺛﺎﺑﺖ ﮐﯿﻬﺎﻥ ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ ﮐﻤﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺳﺒﺐ ﺭﺍﻧﺶ ﺍﺟﺮﺍﻡ ﻣﯽﺷﺪ ، ﺷﺎﯾﺪ ﻫﺮﮔﺰ ﺣﯿﺎﺕ ﺩﺭ ﻋﺎﻟﻢ ﭘﺪﯾﺪ ﻧﻤﯽﺁﻣﺪ . ﺁﯾﺎ ﻋﺎﻟﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺗﻨﻈﯿﻢ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ؟
💠ﻋﺎﻟﻢ ﯾﺎ ﺣﺪﺍﻗﻞ ﮔﻮﺷﻪ ﺍﯼ ﺍﺯ ﺁﻥ ، ﮐﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﻣﺎﺳﺖ ، ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺭﺍﺣﺖ ﻭ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﻧﻪ ﺧﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ ﻭ ﻧﻪ ﺧﯿﻠﯽ ﺳﺮﺩﺍﺳﺖ ، ﻧﻪ ﺗﺎﺑﺶ ﻫﺎﯼ ﺧﻄﺮﻧﺎﮎ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺩﺭ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ ﺳﯿﺎﻫﺠﺎﻟﻪ ﮔﺮﺳﻨﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﺒﻠﻌﺪ . ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﺍﯾﻂ ، ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻏﯿﺮ ﻋﺎﺩﯼ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽﺭﺳﺪ ﻣﺎﻫﯿﺖ ﺍﺗﻢ ﻫﺎ ﻭ ﻣﻠﮑﻮﻝ ﻫﺎ ، ﻗﺪﺭﺕ ﻧﯿﺮﻭﻫﺎﯼ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﻭ ﻭﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎﯼ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﻫﺎ ﻭ ﮐﻬﮑﺸﺎﻥ ﻫﺎ ﻫﻤﻪ ﻓﻘﻂ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﺍﺣﺘﯽ ﻣﺎ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺷﮑﻞ ﺩﺭ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﻫﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺗﻨﻈﯿﻢ ﻇﺮﯾﻒ ﺑﺴﯿﺎﺭﻧﺪ:
💠۱.ﻗﺪﺭﺕ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﮔﺮﺍﻧﺶ : ﺍﮔﺮ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺮﻭ ﮐﻤﯽ ﻗﻮﯼ ﺗﺮ ﺑﻮﺩ ، ﻋﺎﻟﻢ ، ﻣﺪﺕ ﻫﺎ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺁﻧﮑﻪ ﺣﯿﺎﺕ ﺍﻣﮑﺎﻥ ﺷﮑﻞ ﮔﯿﺮﯼ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ، ﺩﺭ ﯾﮏ ﺭُﻣﺒِﺶ ( ﻓﺮﻭ ﺭﯾﺰﺵ ) ﺑﺰﺭﮒ ﺭﻭﯼ ﺧﻮﺩﺵ ﺑﺴﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﮐﻤﯽ ﺿﻌﯿﻒ ﺗﺮ ﺑﻮﺩ ، ﻫﯿﭻ ﮔﺎﻩ ﻣﺎﺩﮤ ﺍﻭﻟﯿﮥ ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﮐﻬﮑﺸﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﻫﺎ ﮔِﺮﺩِ ﻫﻢ ﻧﻤﯽ ﺁﻣﺪ.
💠۲.ﯾﮑﻨﻮﺍﺧﺘﯽ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﻬﺒﺎﻧﮓ ( ﺍﻧﻔﺠﺎﺭ ﺑﺰﺭﮒ ) : ﺍﮔﺮ ﺍُﻓﺖ ﻭ ﺧﯿﺰﻫﺎﯼ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﺩﺭ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﺟﺮﻡ ﻋﺎﻟﻢ ، ﮐﻮﭼﮑﺘﺮ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩﻧﺪ ، ﻫﯿﭻ ﮔﺎﻩ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭﻫﺎﯼ ﮐﻨﻮﻧﯽ ﺩﺭ ﻋﺎﻟﻢ ﺷﮑﻞ ﻧﻤﯽﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﻋﺎﻟﻤﯽ ﺗﺎﺭﯾﮏ ، ﺑﯽ ﺷﮑﻞ ﻭ ﯾﮑﻨﻮﺍﺧﺖ ﺍﺯ ﺫﺭﺍﺕ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﻣﯽ ﺩﺍﺷﺘﯿﻢ ﻭ ﺍﮔﺮ ﮐﻤﯽ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺑﻮﺩﻧﺪ ، ﻋﺎﻟﻢ ، ﭘُﺮ ﻣﯽﺷﺪ ﺍﺯ ﺳﯿﺎﻫﭽﺎﻟﻪ ﻫﺎﯼ ﺣﺮﯾﺼﯽ ﮐﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﺟﺮﻡ ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺭﺍ ﻣﯽﺑﻠﻌﯿﺪﻧﺪ. ﮐﯿﻬﺎﻥ ﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﻋﺎﻟﻢِ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﻬﺒﺎﻧﮓ ﺭﺍ « ﮐﻠﻮﺧﻪ ﺍﯼ » ﻣﯽﺩﺍﻧﻨﺪ . ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻌﻨﯽ ﮐﻪ ﻣﺎﺩﻩ ﺩﺭ ﺗﻮﺩﻩ ﺗﻮﺩﻩ ﻫﺎﯾﯽ ﻣﺘﺮﺍﮐﻢ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻫﻤﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﺳﺮﺍﺳﺮ ﻓﻀﺎ ﭘﺨﺶ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﻫﻤﯿﻦ ﺳﺒﺐ ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﭘﯿﺶ ﮐﻬﮑﺸﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭﻫﺎﯼ ﺑﺰﺭﮒ ﺍﺯ ﺫﺭﺍﺕ ﺑﻨﯿﺎﺩﯼ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﺍﯾﻦ ﺗﻮﺩﻩ ﻫﺎ ﮐﻤﯽ ﻓﺸﺮﺩﻩ ﺗﺮ ﺑﻮﺩﻧﺪ ، ﻫﻤﻪ ﺟﺎﯼ ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺍﻧﺒﻮﻫﯽ ﺍﺯ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﻫﺎ ﻭ ﺍﺟﺮﺍﻡ ﺩﯾﮕﺮ ، ﭘُﺮ ﻣﯽ ﺷﺪ ﺍﺯ ﺳﯿﺎﻫﭽﺎﻟﻪ ﻫﺎﯼ ﭘُﺮ ﺟﺮﻡ.
💠۳.ﺟﺮﻡ ﺫﺭﺍﺕ ﺯﯾﺮ ﺍﺗﻤﯽ : ﺟﺮﻡ ﻧﻮﺗﺮﻭﻥ ﻓﻘﻂ ﮐﻤﯽ ﺍﺯ ﭘﺮﻭﺗﻮﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺳﺖ . ﺍﮔﺮ ﺟﺮﻡ ﺍﯾﻦ ﺩﻭ ﺫﺭﻩ ﺑﺮﻋﮑﺲ ﻣﯽ ﺷﺪ ، ﯾﻌﻨﯽ ﭘﺮﻭﺗﻮﻥ ﮐﻤﯽ ﺍﺯ ﻧﻮﺗﺮﻭﻥ ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺗﺮ ﻣﯽﺑﻮﺩ ، ﺗﻤﺎﻡ ﭘﺮﻭﺗﻮﻥ ﻫﺎ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻭﺍﭘﺎﺷﯽ ﺑﻪ ﻧﻮﺗﺮﻭﻥ ﺗﺒﺪﯾﻞ ﻣﯽﺷﺪﻧﺪ ، ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﻫﯿﭻ ﮔﺎﻩ ﺍﺗﻢ ﻫﺎﯼ ﻫﯿﺪﺭﻭﮊﻥ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮐﺎﻓﯽ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﻧﺒﻮﺩ ﺗﺎ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﻫﺎ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ . ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ، ﭘﺮﻭﺗﻮﻥ ﻫﻢ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎً 2000 ﺑﺎﺭ ﺍﺯ ﺍﻟﮑﺘﺮﻭﻥ ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺟﺮﻡ ﺍﻣﮑﺎﻥ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﭘﯿﻮﻧﺪﻫﺎﯼ ﻣﻠﮑﻮﻟﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﯽﺁﻭﺭﺩ . ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭﻫﺎﯼ ﺣﯿﺎﺕ ، ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﻫﺎ ﻭ ﻣﻠﮑﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﭘﯿﭽﯿﺪﻩ ﻣﺎﻧﻨﺪ ADN ﺣﯿﺎﺗﯽ ﺍﺳﺖ.
💠۴.ﻗﺪﺭﺕ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﻫﺴﺘﻪ ﺍﯼ ﻗﻮﯼ :
ﺍﮔﺮ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺮﻭ ﻫﺎ ﮐﻤﯽ ﺿﻌﯿﻒ ﺗﺮ ﺑﻮﺩ ، ﻫﯿﭻ ﮔﺎﻩ ﭘﺮﻭﺗﻮﻥ ﻫﺎ ﻭ ﻧﻮﺗﺮﻭﻥ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻧﻤﯽﭼﺴﺒﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﻫﯿﭻ ﺍﺗﻤﯽ ﻏﯿﺮ ﺍﺯ ﻫﯿﺪﺭﻭﮊﻥ ﺷﮑﻞ ﻧﻤﯽﮔﺮﻓﺖ . ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻭﺍﮐﻨﺶ ﻫﺎﯼ ﻫﺴﺘﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﻣﻨﺒﻊ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﻫﺎﺳﺖ ، ﺭﺥ ﻧﻤﯽﺩﺍﺩ . ﺍﮔﺮ ﻫﻢ ﮐﻤﯽ ﻗﻮﯼ ﺗﺮ ﺑﻮﺩ ، ﭘﺮﻭﺗﻮﻥ ﻫﺎ ﺩﻭ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯽﭼﺴﺒﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﺍﺗﻢ ﻫﺎﯼ ﻫﯿﺪﺭﻭﮊﻥ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﮑﻞ ﮔﯿﺮﯼ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﻫﺎ ( ﺣﺪﺍﻗﻞ ﺁﻥ ﻃﻮﺭ ﮐﻪ ﻣﯽﺩﺍﻧﯿﻢ ) ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ، ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮐﺎﻓﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﻤﯽﺩﺍﺷﺖ.
💢 محقق: #سینا_حیدری.
❌نقل بدون آیدی کانال جایز نمیباشد❌
#پل_دیویس.
#نظم.
#اصل_آنتروپیک.
#مولکول.
#تابت_کیهانی.
#خدا.
#اصل_بشر_بنیادی.
#تکوین.
#نظم_تکوینی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت پانزدهم. ⬅️در مطلب قبل عرض شد كه با ارتباط با واقعيت از طريق محسوس بالذات میتوا
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت شانزدهم.
⬅️مفهوم وجود، مشترک معنوى است!
⬅️و اين مفهوم بر آنچه حمل مىشود به معناى "واحدى" حمل مىشود.
💠اين نكته روشن است وقتى كه به ذهن خود مراجعه كنيم، هنگامى كه وجود را بر اشياء مختلفى حمل مىكنيم يا از آنها نفى مىنماييم، مانند آنكه مىگوييم <<انسان موجود است>> <<گياه موجود است>> <<خورشيد موجود است>> يا <<اجتماع نقيضين موجود نيست>> <<اجتماع ضدين موجود نيست>>.
💠و چه خوب فرموده است مرحوم آخوند، صدرالمتألهين:
<<مشترک معنوى بودن وجود بين ماهيات، قريب به قضاياى اولیه است>>.
⬅️ضمن اینکه اشتراک، دو گونه است: "لفظى" و "معنوى".
💠اشتراک لفظى این است كه لفظ، ميان معانى مختلفى مشترک باشد. يعنى يک لفظ از چند معناى مختلف حكايت كند، و به عبارت ديگر، يک لفظ نماينده چند معناى مختلف باشد، مانند آنكه در فارسى لفظ <<شير>> به شير نوشيدنى، شير درنده و شير آب اطلاق مىشود.
💠و اشتراک معنوى این است كه لفظ، معناى واحدى داشته و ميان چند مصداق نابرابر، مشترک باشد، مانند <<انسان>> كه معناى آن ميان مرد و زن، پير و جوان مشترک است.
💠در اينجا لفظ، نماينده چند معناى مختلف، آن طورى كه در اشتراک لفظى بود، نيست. لفظ، يک معنا بيشتر ندارد. اما همان يک معنا سعه و شمول داشته، مصاديق گوناگون را شامل مىشود.
💠اما قضیه مهم بحث ،اين است كه آيا لفظ "وجود" مشترک لفظى است، كه معانى مختلف و متغايرى دارد يا مشترک معنوى است كه فقط يک معنا دارد.
💠يعنى <<هست>> لكن مصاديق آن گوناگون مىباشد، يكى "وجود بالفعل" است، ديگرى "وجود بالقوه" ، يكى "واجب" است ديگرى "ممكن"، يكى "وجود جوهر" است ديگرى "عَرَض" و هكذا!
💠وجودِ جوهر گرچه یک مصداق از موجود است و آن متفاوت با وجود عَرَض است، اما از نظر مفهوم و از جهتى كه هر دو <<هست>>اند يكسان مىباشند.
💠و اینکه گفته شود به چه دلیل مفهوم <<اشتراک لفظی وجود>>باطل است، مهم به نظر میرسد، لذا در مطلب بعدی ابطال اشتراک لفظی وجود را شرح خواهیم کرد.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#علم.
#ادراک.
#معلوم.
#فلسفه_اسلامی.
#اشتراک_معنوی_وجود.
#موجود.
#آموزش_فلسفه.
#عشق_فلسفه.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴پاسخ به شبهات مخالفان فلسفه اسلامی
⬅️متاسفانه یکی از مواردی که مخالفان از آن سو استفاده میکنند، مبحث حدوث و چگونگی شکل گیری خلقت عالم است و اینکه "عالم از چه چیزی ساخته شده؟" میباشد.
⬅️این دوستان که همواره ما که از پیروان فلسفه اسلامی هستیم را متهم به کفر و شرک میکنند و گمان میکنند که اصالت وجود ،یعنی عالم از وجود است، و وجود متعلق به ذات خداست، لذا عالم از ذات(باری)خداست!
⬅️و بعد ادعا میکنند عالم از عَدَم خلق شده، و این همان " لا من شیء " است!
⬅️در پاسخ به این عزیزان میگوییم:
💠اولا،خلقت از عدم محال است زیرا از عدم وجود صادر نمیشود! زیرا بین عدم و وجود سنخیتی نیست.
اگر عالم b باشد و وجود حقیقی B ، و عدم A امکان ندارد که A تبدیل به b بشود، چون عدم نقطه مقابل وجود و آگاهی است.
💠ثانیا، فعلیت داشتن ذاتی ماده ای نیز محال است زیرا ماده ای که "حد و حدود" دارد قطعا حادث است!
💠فلاسفه به خلقت از لا من شیء قائل هستند و میگویند خداوند هیولی که قوه محض است را به فعل صورت دار تبدیل کرده، هیولی قوه محض است!
⬅️در پاسخ ممکن است اشکال کنید که...
⬅️پاسخ در ادامه.👇🏻👇🏻👇🏻
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴پاسخ به شبهات مخالفان فلسفه اسلامی ⬅️متاسفانه یکی از مواردی که مخالفان از آن سو استفاده میکنند، م
🔴پاسخ به شبهات مخالفان فلسفه اسلامی
♨️ #ادامه_مطلب.
⬅️در پاسخ ممکن است اشکال کنید که "ماده در هر مرحلهای استعداد صورتی را دارد؟" اين استعدادها در واقع چيست؟ آيا بنا بر اينکه ماده در هر مرحلهای استعداد صورتی را دارد، نمیتوان گفت پس ماده بايد امری مجزای از صورت باشد؟
⬅️در پاسخ میگوییم:
💠ما گاهی ماده اولی را اعتبار میکنيم و گاهی ماده ثانيه را. ماده اولی همان هيولای اصلا اولی است که قوه محض است، و ماده ثانيه يعنی ماده در حالی که متعين و متلبس به يک صورت خاص است و مستعد برای صورتی ديگر است؛ مثلا نطفه را که میگوييم " ماده ثانيه " به اين معناست که هيولای اولی و قوه محض در آن هست در حالی که اين هيولای اولی الان متلبس به صورت نطفه است؛ نطفه انسان استعداد صورت انسانيت را دارد و نطفه گوسفند استعداد صورت گوسفندی.
💠پس اين استعدادها برای ماده، به يک اعتبار از صورتها پيدا میشود؛ يعنی مثلا نطفه انسان که استعداد صورت انسانيه را دارد، اين استعداد مولود ماده است به علاوه صورت نطفه بودن.
💠اينجا حتی موضوع هم دو بيان مختلف ديده میشود چون شما عزیزان متوجه آن نمیشوید باید توضیحی اجمالی بدهیم.
💠 گاهی میگويیم "ماده با هر صورتی ( ماده ثانيه) استعداد صورت خاصی را دارد؛ مثلا دانه گندم که ماده ثانيه است استعداد خوشه گندم شدن را دارد و دانه جو که ماده ثانيه ديگری است استعداد جو شدن را دارد."
💠در اينجا اين استعدادها چيست؟ آيا وقتی ماده صورتی پيدا میکند استعدادی در آن حادث میشود، يا حقيقت چيز ديگری است؟ حقيقت اين است که صورتها برای ماده بيشتر شکل مانع را دارند نه شکل شرط ،و ما میگويیم:
در هيولای اولی ،يعنی ماده محض، قوه محض، همان معنا که از همه مراتب طبيعت قابل انتزاع است، استعداد همه صورتها است.
💠اين يعنی:
هيولای اولی لاتعين محض است و هرچه شیء غيرمتعين تر باشد قابليتش برای صورتهای گوناگون بيشتر است؛ يعنی استعداد از جنبه عدمی پيدا میشود و هرچه شیء بیتعينتر باشد استعداد صورتهای مختلف در آن بيشتر است.
💠پس اگر ما هيولای اولی را که مجاور عدم محض است اعتبار کنيم، چون فاقد هر فعليتی غير از فعليت قوه است استعداد همه صورتهای عالم را دارد. اما وقتی هيولی متلبس به صورتی شد خاصيت اين صورت اين نيست که به کمک هيولی استعداد جديدی حادث میکند، بلکه خاصيت صورت اين است که جلوی همه استعدادها را میگيرد الا يک استعداد. هيولای اولی مثل شیئی است که در يک نقطه مرکزی قرار گرفته و براي او در ذات خودش به عدد شعاعهایی که از مرکز دايره به محيط آن میتوان کشيد راه باز است، ولی وقتی هيولی متلبس به صورتی شد مثل اين است که شما برای آن شیء وضعی را به وجود بياوريد که تمام راهها بر او بسته شود غير از يک راه.
💠لذا صورت ملاک تمانع است و صورتها با يکديگر تمانع و تضاد دارند. دانه گندم از آن جهت که دارای ماده اولی است استعداد انسان شدن در او هست، ولی صورت گندم امکان انسان شدن را از او گرفته است؛ همچنين با صورت گندم امکان گوسفند شدن، طلا شدن، جو شدن و... از دانه گندم گرفته شده است، همه امکانات از آن گرفته شده است الا يک امکان و آن امکان خوشه گندم شدن است.
💠پس اين استعدادها حادث نيستند که بگوييد "اين استعدادها از کجا پيدا شدهاند؟" بلکه استعداد مثل قوه از جنبه عدمی پيدا میشود؛ هرچه شیء از نظر صورت ضعيفالوجودتر باشد امکانِ شدن در آن بيشتر است و هرچه قوی الوجودتر باشد امکانِ شدن از نظر عرضی برای آن محدودتر میشود و از نظر طولی ممکن است بيشتر شود؛ مثلا اگر يک شیء فلان معدن شد امکان اينکه معدنهای ديگر بشود از او گرفته میشود، بعد که گياه شد امکانهای بيشتری از او گرفته میشود، بعد که حيوان شد امکانهای بيشتری گرفته میشود و بعد که انسان شد باز امکانهای بيشتری از او گرفته میشود.
💠خلاصه هرچه صورت قوی تر و شديدتر شد امکانات ماده محدودتر میشود. پس نقش صورت مانعيت است.✅
💢 #سینا_حیدری.
#هیولی.
#حدوث.
#حدوث_ذاتی.
#فعلیت.
#استعداد.
#عشق_فلسفه.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت شانزدهم. ⬅️مفهوم وجود، مشترک معنوى است! ⬅️و اين مفهوم بر آنچه حمل مىشود به مع
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت هفدهم.
⬅️ابطال و رد اشتراک لفظی وجود!
⬅️در عين آنكه وجود، مشترک معنوى است و صدر المتالهين اين قضیه را یک امر بديهى قلمداد كردند، اما همچنان در ميان متكلمان كسانى بوده اند كه اين امر بديهى را انكار كرده و مدعى شده اند كه وجود، مشترک لفظى است.
💠در نقد متکلمان میگوییم:
💠اين حرف سخن درستى نيست، به دو دليل؛
💠۱.اينكه اگر وجود مشترک لفظى باشد، فايده اى كه در استعمال <<هل بسيطه>> هست، به طور كلى ساقط و فاقد ارزش(!) خواهد شد.
💠۲.همانطور كه در منطق گفته شده <<هل>>به دو صورت است:
💠ما نکاتی داریم به نام "هل بسيط" و "هل مركب". ما با هل بسيط از اصل موجوديت يک موجود سوال میكنيم، كارى به خصوصيات آن نداريم.
💠مثلا سوال میكنيم كه آيا درخت وجود دارد يا نه، زمين و آسمان وجود دارند يا نه، مجرد و فرشته وجود دارند يا نه، كه جواب همه اينها يكسان است كه بله، درخت وجود دارد، زمين و آسمان وجود دارند، مجرد و فرشته وجود دارند.
💠و در هل مركب سوال از اصل موجوديت يک موجود نيست، بلكه سوال از حالات و خصوصيّات آن موجود هست. مثلا میپرسيم كه آيا درخت عالم است يا آسمان آفتابى است.
💠۱.اشكال اول به قائلين اشتراک لفظى اين است كه اگر لفظ وجود، معناى واحدى ندارد بلكه به تعداد هر ماهيتى كه وجود بر آن حمل میشود معناى وجود مختلف میشود، پس سوال با "هل بسيط" براى شنيدن جواب از اصل موجوديت هر موجود، به طور كلى منتفى و بى فايده مى شود، زيرا لفظ موجود داراى معنايى كه دلالت بر بودن اشياء بكند، نخواهد كرد، بلكه يک معنايى مرادف با ماهيت اشياء خواهد داشت، و ما نخواهيم توانست پاسخ سوال هل بسيط را با كلمه<<موجودُ>>بشنويم.
💠و چون اين سؤال پاسخ خود را دريافت نمىكند، پس به طوركلى اين سوال بى فايده و غلط خواهد بود.
💠۲.گفتيم كه ما گاهى به موجوديت يک موجود يقين داريم، ولى شک در ماهيت آن داريم. مثل آنكه به وجود شبحى كه از دور مىآيد يقين داريم، ولى نمىدانيم كه ماهيت او چيست، حيوان است يا انسان، يا چيز ديگر. يا بالعكس، ماهيت يک چيز را مى دانيم، مثلا مىفهميم كه اتفاق و شانس يعنى چه، ولى نمىدانيم كه آيا اين دو، وجود دارند يا نه. اينها همه گواه بر آن هستند كه امر متيقن، غير از امر مشكوک است. ماهيت و وجود يک چيز نيستند، بلكه دو چيز و داراى دو حكم مختلف هستند.
💠پس اين سخن مدعى كه <<وجود>> در هر قضيه اى كه استعمال مىشود به معناى همان ماهيت و موضوعى است كه بر آن حمل مىشود، سخن ناصحيحى است. ماهيت، غير از وجود است.
💠 وقتى مى گوييم <<الانسان موجودُ>>يا <<النبات موجود>> نمىخواهيم بگوييم <<الانسان انسان>> يا <<النبات نبات>> بلكه مىخواهيم بگوييم انسان و نبات، موجود هستند.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#عشق_فلسفه.
#آموزش_فلسفه.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#متکلم.
#اشتراک_معنوی_وجود.
#اشتراک_لفظی_وجود.
#وجود.
#وجود_شناسی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
🔴کانت و دین
⬅️کانت از لحاظ دینی آداب ظاهری را به جای نمی آورد و کسی هم نمی تواند مدعی شود که او تمایلات عرفانی داشته است.به هر حال مسیحی خالص العقیده و معتقد به اصول رسمی نبوده،ولی به خدا حقیقتا اعتقاد داشت.هرچند معتقد بود که اخلاق مستقل است، به این معنی که اصول آن ماخوذ از علم کلام،اعم از طبیعی یا الهی، نیست،ولی اعتقاد راسخ داشت که اخلاق مستلزم اعتقاد به خدا و در نهایت امر متضمن آن است...
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴کانت و دین ⬅️کانت از لحاظ دینی آداب ظاهری را به جای نمی آورد و کسی هم نمی تواند مدعی شود که او تم
🔴کانت و دین
⬅️کانت از لحاظ دینی آداب ظاهری را به جای نمی آورد و کسی هم نمی تواند مدعی شود که او تمایلات عرفانی داشته است.به هر حال مسیحی خالص العقیده و معتقد به اصول رسمی نبوده،ولی به خدا حقیقتا اعتقاد داشت.هرچند معتقد بود که اخلاق مستقل است، به این معنی که اصول آن ماخوذ از علم کلام،اعم از طبیعی یا الهی، نیست،ولی اعتقاد راسخ داشت که اخلاق مستلزم اعتقاد به خدا و در نهایت امر متضمن آن است.
💠اگر بگوییم که او هیچ گونه تصوری از تجارب دینی نداشت،اغراق گفته ایم.اگر کسی چنین سخنی گوید،شک نیست که مخالفان این سخن تعرض کنان به تعظیم کانت در برابر آسمان پر ستاره ی بالای سر و قانون و اخلاقی درون دل اشاره خواهند کرد.با این حال کانت توجه حقیقی به اعمال پرستش و دعا و آنچه "بارون فن هوگِل" عنصر عرفانی دین میخواند نداشت.
💠ولی این بدان معنی نیست که، هرچند نحوه ی تقرب او به دین عملا و منحصرا از راه آگاهی به تعهد اخلاقی بود،حرمت خدا را نگه نمی داشت.
کانت در عرصه ی سیاست جمهوری خواه بود،مشروط بر اینکه حکومت سلطنتی مشروطه با قانون اساسی را هم بتوان ضمن اصطلاح به حساب آورد.او با امریکایی ها در جنگ استقلالشان همدردی داشت و بعدا لااقل با مرام انقلابیون فرانسه موافق بود.
📚منبع:تاریخ فلسفه ی غرب کاپلستون جلد ششم ص ۲۰۴،۲۰۵.
#کانت.
#دین.
#تاریخ_فلسفه_غرب.
#مسیحیت.
#اخلاق.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari
فلسفه نظری
🔴شرح فلسفه ♨️قسمت هفدهم. ⬅️ابطال و رد اشتراک لفظی وجود! ⬅️در عين آنكه وجود، مشترک معنوى است و صدر
🔴شرح فلسفه
♨️قسمت هجدهم.
⬅️چگونگی استدلال و کشف حقایق وجودی!
⬅️در حقیقت دو نوع برهان جهت استدلال بر حقایق وجود، وجود دارد که عبارتند از: اِنی و لِمی.
💠برهان لمی عبارت است از پى بردن از علت به معلول. مانند اینکه، وقتى دانستيم اين مايع بنزين است، خواهيم دانست كه علت احتراق و علت محركه موتور ماشين نيز هست. اين برهان، افاده يقين مىكند. يعنى وقتى علت را شناختيم، خواهيم توانست به نحو قطع، معلول آن را نيز بشناسيم. در فلسفه از اين برهان استفاده نمىشود، زيرا موضوع فلسفه، كه موجود هست، بيرون از حقيقتى وجود ندارد، تا علت آن باشد و ما از طريق علت آن به معلولش منتقل شويم.
💠بيرون از وجود، عدم است. عدم هم كه صلاحيت عليت وجود را ندارد.✅
💠و اما برهان اِنی! برهان اِنی خود نیز از دو قسم تشکیل شده. يكى پى بردن از معلول به علت، مانند از پريدن رنگ يک بيمار پى ببريم كه سرطان دارد.
💠اين برهان، یقینی نیست، زيرا ممكن است كه علت رنگ پريدگى سرطان نباشد، بلكه ترس يا سرماخوردگى يا يک چيز ديگر باشد.
💠لذا در استدلالات فلسفى از شکل اول برهان اِنی استفاده نمىشود.
💠شکل دوم برهان اِنس، كه همان سلوک و ره پيمودن از يک ملازم به ملازم ديگر است، مثلا از اينكه خداوند <<ماهيت>> ندارد، منتقل شويم به اينكه پس او <<امكان>> هم ندارد.
💠انتقال از ماهيت نداشتن به امكان نداشتن، سلوک از يک ملازم به ملازم ديگر است. زيرا اين دو، ملازم يک ديگرند.
💠همانگونه كه انتقال از امكان نداشتن به نبودن احتياج و فقر براى واجب تعالى، سلوک ديگرى از يک ملازم به ملازم ديگر است. استدلالات فلسفى عموما به همين طريق صورت مىگيرد و از يک حكم فلسفى به حكم فلسفى ديگر كه ميان آن دو ملازمه برقرار است، منتقل مى شويم.
💠اين نحو انتقال موجب حكم يقينى است، زیرا برهان اِنی نوع دوم از اين جهت مانند برهان لمی مىماند، زيرا هر دو ایجاد يقين مىکند.
💠از يک ملازم عام به ملازم عام ديگر منتقل مىشويم، قيد عام از اين جهت ذكر شده است كه اگر آن دو ملازم، خاص باشند، براى هر كدام علت مخصوص به خود هست و سلوک يقينى در آنها منحصر در برهان لمی است. ولى اگر ملازم، مانند ملازمات وجود، عام و فراگير بود و تمام اقسام و شعب وجود را شامل شد، سلوک يقينى منحصر به برهان انى از نوع دوم مىگردد.
💠لذا از وحدت وجود كه يک ملازم براى وجود هست، به فعليت او منتقل مىشويم، همانطورى كه در باب صفات حق از صفت علم به سميع و بصير بودن او منتقل مىشويم.♥️
💢 #ادامه_دارد...
#برهان.
#استدلال.
#برهان_انی.
#برهان_لمی.
#کشف_حقیقت.
#عشق_فلسفه.
#آموزش_فلسفه.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
➖➖➖➖➖➖
🔴کانال 🌿فلسفه نظری🌿
🆔 @falsafeh_nazari