✍🏻 معافیت مالیاتی ایثارگران و رزمندگان:
با استناد به مفاد ماده (۵۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران:
🔹 صددرصد حقوق و فوق العاده شغل و سایر فوق العاده ها اعم از مستمر و غیر مستمر شاهد، جانبازان، آزادگان از پرداخت مالیات معاف میباشند.
۱) فرزندان شهدا (با استناد به مفاد بند«ز» ماده «۸۸» قانون برنامه ششم توسعه)
۲) رزمندگان با حداقل ۱۲ ماه حضور در جبهه (با استناد به مفاد بند «ذ» ماده «۸۸» قانون برنامه ششم توسعه)
🔹 معافیت بیمه درمان ایثارگران:
با استناد به مفاد ماده (۱۳) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران:
تأمین صددرصد (۱۰۰%) هزینه بهداشتی درمانی به صورت بیمه سلامت، بیمه همگانی، بیمه مکمل و بیمه خاص خانواده شاهد (پدر،مادر،همسرو فرزندشهید)، جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان بر عهـده دولت (دستگاه اجرایی متبوع) بوده و اعتبـارات آن هر ساله در قوانین بودجه سنواتی منظور میگردد.
🔹 معافیت کسورات بازنشستگی سهم ایثارگران:
۱) با استناد به مفاد ماده (۳۷) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران:
اسرا، آزادگان و جانبازان شاغل و حالت اشتغال
۲) با استناد به مفاد بند«ر» ماده «۸۸» قانون برنامه ششم توسعه:
فرزندان شهدا.
رزمندگان با حداقل۲۴ماه حضور در جبهه.
#ایثارگران
#مالیات
#بازنشستگی
💢دانستنی های کاربردی قوانین کار و تامین اجتماعی برای کارگران و کارفرمایان 👇🏻👇🏻
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸سوال: اگر فردی بعنوان پرستار، نظافتچی و یا نگهبان در منزل یا ویلای من مشغول به کار شود، حتما باید بیمه بشه؟ بنده بعنوان شخص حقیقی چطور میتونم فردی دیگه را بیمهکنم؟
✍🏻 پاسخ: بله، در صورتیکه این افراد وابسته به صنف یا موسسه ی خاصی نبوده و به خواست و دستور شما به کارگیری شوند و از شما دستمزد دریافت کنند باید بیمه شوند.
شایان ذکر است که علاوه بر موضوع حمایت های قانونی و اجتماعی ناشی از ایجاد سابقه ، یکی از مهمترین دلایل الزام به بیمه نمودن کارگران، برخورداری ایشان از حمایتهای بیمه ای شامل غرامات و مستمری های ناشی از بیماری و یا حوادث کاری می باشد که می تواند منجر به #از_کار_افتادگی و یا حتی #فوت_کارگر گردد.
به استناد ماده ۳ قانون کار، کارفرما هم می تواند شخص حقوقی باشد و هم حقیقی، مستخدمین منازل با شرایط ذکر شده مشمول مقررات قانون کار بوده و آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۱۹۰ قانون کار حاکم بر روابط کار آنان است .
بنابراین اعمال ماده ۱۴۸ قانون کار برای این دسته از شاغلین امری ضروری است و کارفرمایان موظف به بیمه نمودن آنان وفق قرارداد هستند.
سازمان تامین اجتماعی محل نیز موظف است نسبت به ایجاد کد کارگاهی این گونه کارگاه ها و پذیرش لیست بیمه آنان اقدام نماید .
#مستخدمین_منازل
#بیمه_تامین_اجتماعی
💢 دانستنی های ضروری قوانین کار و تامین اجتماعی در کانال آموزشی " پرسش و پاسخ روابط کار "
🔸مستمری از کارافتادگی چگونه محاسبه میشود؟
✍🏻بر اساس مفاد مقرر در ماده ۷۲ قانون تامین اجتماعی، میزان مستمری ماهانه ازکارافتادگی کلی ناشی از کار عبارت است از یک سیام مزد یا حقوق متوسط بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه؛ مشروط بر اینکه این مبلغ از پنجاه درصد مزد یا حقوق متوسط ماهانه او کمتر و از صد درصد آن بیشتر نباشد.
🔹میزان مستمری ماهانه از کارافتادگی کلی ناشی از کار عبارت است از یک سیام مزد یا حقوق متوسط بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه؛ مشروط بر اینکه این مبلغ از پنجاه درصد مزد یا حقوق متوسط ماهانه او کمتر و از صد درصد آن بیشتر نباشد
🔹در خصوص بیمهشدگانی که دارای همسر بوده یا فرزند یا پدر و مادر تحت تکفل داشته باشند و مستمری استحقاقی آنها از شصت درصد مزد یا حقوق متوسط آنها کمتر باشد، علاوه بر آن معادل ده درصد مستمری استحقاقی بهعنوان کمک (مشروط بر اینکه جمع مستمری و کمک از ۶۰ درصد تجاوز نکند) پرداخت خواهد شد.
💡به استناد ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی: مستمری از کار افتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد.
#از_کار_افتادگی
#غرامت_دستمزد
#مستمری
💢 لینک عضویت در کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار 👇🏻👇🏻
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔸آیا پایه سنوات جز مزد مبنا محسوب و در محاسبه عیدی و سنوات لحاظ می شود؟
✍🏻 بله ، مزد مبنا یا مزد ثابت مجموع حقوق و مزایای مستمر ماهانه به استثنا مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک هزینه مسکن ، خواربار و کمک عایله مندی ، پاداش افزایش تولید و سود سالانه می باشد .
مزد مبنا ماخذ محاسبه اضافه کار، عیدی و سنوات می باشد.
بر اساس ماده ۳۶ قانون کار :
مزد ثابت ، عبارت است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل.
تبصره ۱- در کارگاه هایی که دارای طرح طبقه بندی و ارزیابی مشاغل نیستند منظور از مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل ، مزایایی است که بر حسب ماهیت شغل یا محیط کار و برای ترمیم مزد در ساعات عادی کار پرداخت می گردد . از قبیل مزایای سختی کار ، مزایای سرپرستی ، فوق العاده شغل و غیره .
تبصره ۲- در کارگاه هایی که طرح طبق بندی مشاغل به مرحله اجرا درآمده است مزد گروه و پایه ، مزد مبنا را تشکیل می دهد .
تبصره ۳- مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک هزینه مسکن ، خواربار و کمک عایله مندی ، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزو مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی شود .
#مزد_مبنا
#مزد_ثابت
#پایه_سنواتی
✅ لطفا اطلاع رسانی شود.
💢 آموزشهای کاربردی قوانین کار و تامین اجتماعی در کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار ( لینک عضویت 👇🏻👇🏻)
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به عنوان یک مدیر باید بدانید که مدیریت کارکنان تنها به استخدام و اخراج آنها و حقوق و دستمزدشان خلاصه نمی شود.
آنچه مهم است توجه عمیق به شیوه درست شناسایی و جذب استعدادها، بررسی مراتب نیازها، پرورش و توانمندسازی آنان ، تامین رفاه و سلامت کاری آنان ، توسعه یک مسیر شغلی مناسب و طراحی حقوق دستمزد متناسب با شغل و مهارت های آنان ، همراستا با اهداف اصلی کسب و کار و یا رسالت سازمان است.
این مهارتها در علم و هنر #مدیریت_منابع_انسانی گنجانده شده است که آموزش آن برای هر مدیری در عصر تحولات نوین یک ضرورت است.
بیست و پنجم فروردین ، روز ملی گرامی داشت منابع انسانی خجسته باد.
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔰 مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی، از پوشش بیمه ای ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در آینده نزدیک خبر داد.
🔹میرهاشم موسوی، توسعه پوشش بیمه پایه را یکی از محورهای سیاستهای کلی تأمیناجتماعی برشمرد و گفت: در سیاستهای ابلاغی، توسعه فراگیری بیمه پایه برای آحاد جامعه مورد تأکید قرارگرفته است.
وی افزود: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، نزدیک به ۲ میلیون نفر و در یک سال اخیر بالغ بر یک میلیون نفر بیمه شده جدید تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی قرار گرفتهاند.
موسوی گفت: با اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی و پس از تدوین و ابلاغ آئیننامه اجرایی آن، پیشبینی میکنیم بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی پشت نوبت، به زودی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.
🌐 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
5.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰خطاهای ادراکی و سوگیری های شناختی به صورتی نظاممند به گرایش، نگرش، توهم یا باوری غلط منجر میشوند و در تصمیمگیری، استدلال، ارزیابی، یادآوری، ادراک و شناخت افراد تاثیر میگذارند.
در فضای مجازی هر چیزی را که می بینیم باور نکنیم، در عصر هوش مصنوعی هوشمندانه تر زندگی کنیم.
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔸سوال : یکی از همکاران ما دو روز پیش در شرکت و در زمان صرف افطار ایست قلبی کردند و متاسفانه امروز در بیمارستان فوت شدند . سوالم اینه که آیا باید گزارش حادثه رد کنیم و اینکه از بیمه نامه مسئولیت کارفرما میشه استفاده کرد؟
✍🏻پاسخ: با سلام و عرض تسلیت ، براساس ماده ۲۱ قانون کار، فوت کارگر یکی از دلایل خاتمه قرارداد کار است و مطابق ماده ۲۲ همان قانون کلیه مطالباتی که از قرارداد کار ناشی میگردد و مربوط به دوره اشتغال و به کار گیری کارگر در محل کار است در صورت فوت کارگر به وارث قانونی او پرداخت خواهد شد.
لیکن به منظور برخورداری از خدمات تامین اجتماعی ،لازم است شرح ماوقع و اقدامات صورت گرفته در قالب فرم گزارش حادثه ظرف سه روز کاری به سازمان تامین اجتماعی اعلام و همچنین یک نسخه از گزارش مذکور نیز به اداره کار محل ارسال شود.
چنانچه وراث قانونی متوفی در مراجع قضایی در خصوص قصور کارفرما ادعایی مطرح نمایند، واحد بازرسی کار حسب دستور مرجع محترم قضایی نسبت به تهیه گزارش اقدام خواهد نمود.
🔰تعهدات کارفرما در مورد کارگری که فوت میکند از دو بعد قابل بررسی است:
1⃣ فوت در محل کارگاه یا ملحقات آن باشد و کارفرما با توجه به نظر بازرس اداره کار یا کارشناس دادگستری مقصر شناخته شود، در این حالت کارفرما علاوه بر پرداخت معوقات و مطالبات حقوق و دستمزد کارگر متوفی می باید به میزان تقصیر تعیین شده توسط مرجع قضایی دیه پرداخت کند.همچنین کارفرما موظف به پرداخت خسارات وارده به سازمان تامین اجتماعی از بابت پرداخت مستمری به خانواده متوفی و هزینههای درمانی مربوطه به میزان تعیین شده بوده که از طریق بیمه مسئولیت، عمر و یا حوادث می تواند نسبت به تادیه خسارات مذکور اقدام نماید.
2⃣ در صورتی که فوت طبیعی بوده و ناشی از کار نباشد، کارفرما فقط موظف به پرداخت مطالبات کارگر شامل حقوق معوقه، عیدی، حق سنوات، مرخصیها و سایر حقوق مقرر در قانون کار بر اساس قرارداد فی مابین و شرایط کاری خواهد بود.
مزید اطلاع اگر فوت غیرناشی از کار باشد، برقراری مستمری منوط به داشتن حداقل یکسال سابقه در ۱۰ سال قبل از فوت است که ۹۰ روز آن در سال آخر باشد.
#فوت_کارگر
✅ لطفا اطلاع رسانی شود.
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
7.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 شعبه تامین اجتماعی از اجرای رای #مشاغل_سخت_و_زیانآور صادره از سوی هیئت های بدوی و حل اختلاف امتناع می ورزد، علت چیست؟
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸در چه مواردی کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند؟ مرجع رسیدگی شکایت کارفرما از کارگر کجاست؟
✍🏻 معمولا آنچه بیشتر شنیده ایم شکایت کارگر از کارفرماست اما جالب است بدانیم در دو حالت کارفرما نیز می تواند از کارگر شکایت کند.
الف : در حوزه قانون کار و آیین نامههای انضباطی و ایمنی کارگاه مانند
۱- ماده ۲۱ قانون کار ، ترک کار و استعفا بدون رعایت یک ماه ادامه به کار:
در این حالت چنانچه خسارتی ناشی از عمل کارگر به کارفرما وارد شود می تواند در دادگاه علیه کارگر شکایت کند.
۲- وارد کردن خسارت به کارگاه و کارفرما مانند:
آسیب زدن به منابع مادی و تجهیزات کارگاه و یا خدشه دار نمودن ارزش نام تجاری شرکت به واسطه اعمال ناایمن و رفتارهای خارج از اصول و قواعد قانونی،مدنی، شرعی و عرفی
ب) موارد خارج از قرارداد کار و قانون کار مانند:
۱- اختلاف هایی مانند توهین، ضرب و شتم، سرقت
۲- نشر اطلاعات حیاتی و محرمانه کارگاه
در تمامی موارد فوق این حق برای کارفرما به وجود خواهد آمد تا با به همراه داشتن کلیه مدارک و مستندات به مراجع قضایی دادگستری مراجعه نموده و شکایت خود را از کارگر ثبت نماید.
طبق خواسته و موضوع شکایت کارفرما از کارگر، پرونده جهت تعیین میزان مسئولیت به کارشناسان مربوطه ارجاع و در نهایت پس از اثبات میزان تقصیر، دادگاه کارگر را به پرداخت خسارت وارده محکوم می نماید.
#ترک_کار
#استعفا
#اخراج_کارگر
#مراجع_قضایی
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔
https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔰 شرایط حضانت فرزندان بانوان در زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری
🔸 اگر در حین دریافت مقرری بیمه بیکاری، حضانت فرزند به بانوان مقرریبگیر برسد، برای استفاده از مزایای مربوط به تأمین اجتماعی، چه مدارکی باید ارائه شود؟
✍🏻 سازمان تأمین اجتماعی کفالت فرزندان بانوان مقرریبگیر را تنها در صورت صدور رأی قطعی دادگاه مبنی برحضانت و کفالت و پس از انجام بازرسی فنی شعب تأمین اجتماعی، میپذیرد.
#حضانت_فرزند
#بیمه_بیکاری
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔸با سلام حقوق پایه ساعتی سال ۱۴۰۲ چقدر است و کلا دستمزد کارگران پاره وقت که به صورت ساعتی کار می کنند و بطور پیوسته هم در کارگاه حضور ندارند چگونه محاسبه می شود ؟
✍🏻 با سلام و عرض ادب ، براساس تبصره ۱ ماده ۳۵ قانون کارچنانچه مزد با ساعات انجام کار مرتبط باشد، مزد ساعتی و در صورتی که بر اساس میزان انجام کار و یا محصول تولید شده باشد،کارمزد و چنانچه بر اساس محصول تولید شده و یا میزان انجام کار در زمان معین باشد، کارمزد ساعتی، نامیده میشود.
به طور کلی برای محاسبه مزد در این نوع فعالیت باید دو نکته زیر در نظر گرفته شود:
یکی منظور نمودن مزد ثابت ساعتی که از تقسیم مزد روزانه را بر ۷٫۳۳ به دست می آید و درسال ۱۴۰۲ رقم آن ۲۴۱.۳۹۵ ریال می باشد.
نکته دوم این است که به کارگران ساعتی علاوه حقوق پایه به میزان کارکرد، سایر مزایا ، عیدی،سنوات، مرخصی و حق بیمه هم تعلق میگیرد که البته بر اساس میزان کارکرد افراد محاسبه می شود.
تکلیف حق بیمه کارگران کارمزدی در ماده ۳۲ قانون تامین اجتماعی تعیین شده است ، حق بیمه این افراد به ماخذ کل درآمد ماهانه آنها احتساب و دریافت می گردد که این حق بیمه در هیچ مورد نباید از حق بیمه ای که به حداقل مزد کارگر تعلق می گیرد کمتر باشد .
#مزد_ساعتی
#پاره_وقت
#قانون_کار
#قانون_تامین_اجتماعی
💢 آخرین اخبار و دانستنی های حقوق و دستمزد کارگران را در کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار دنبال کنید👇🏻👇🏻
🆔 @porsesh_va_pasokh