📒#دائره_المعارف_قران_کریم 📒
👿 #ابلیس>
👈 #فلسفه_آفرینش_و
#امهال_ابلیس
🧟♂طبق آیات، #ابلیس از انجام فرمان الهى درباره #سجده بر آدم سر باز زد و از جایگاهى که در آن قرار داشت، #رانده شد؛
👺پس از آن، از #خداوند خواست که او را تا روز قیامت مهلت دهد و خداوند نیز آن را #پذیرفت:
* قال ربّ فانظرنیالی یوم یبعثون * قال فانّک من المنتظرین * ( حجر ۳۶ و ۳۷ )
🧟♂چون از ابلیس جز #شرارت بر نمی خیزد ، هماره این پرسش مطرح بوده که چرا خداوند با #شناختی که از ابلیس داشت ، او را آفرید و مهلت خواهی او را پس از #رانده شدن ، پذیرفت .
👺گرچه #حکمت آفرینش شیطان بسیار است و جز خدا کسی بر همه آن ها #احاطه ندارد ، فیلسوفان و متکلمان و مفسران ، بر اساس #مبانی خود پاسخ های گوناگونی دادهاند :
👈۱. #آفرینش ابلیس به اعتبار وجود نفسی اش جز #خیر نیست و به اعتبار وجود لغیره و اضافی آن نیز #نفعش از شرّ او بیشتر است ؛
زیرا هستی هر #موجود ، دو گونه اعتبار میشود :
وجود فی نفسه (نفسی) یعنی #اعتبار موجود به خودش ،
و وجود لغیره ( اضافی) یعنی #سنجش و اعتبار آن موجود ، به موجودات دیگر .
🧟♂وجود #نفسی هر موجود که آفرینش بدان تعلق میگیرد ، جز خیر نخواهد بود و جز به #نیکویی متصّف نمیشود ،
👺 همچنین بر اساس #حکمت الهی ، وجود اضافی موجود به موجودات دیگر نیز باید #نفعش از ضررش بیشتر باشد .
🧟♂آفرینش #شرّ مطلق ، شرّ غالبی بر خیر ، یا خیر و شرّ مساوی ، با #حکمت الهی سازگار نیست ؛
👺بر این اساس و از آنجا که #وجود ابلیس ، شرّ محض نیست ؛ بلکه شرّ آمیخته به #خیر است و چون جنبه خیر او از جنبش شرّش بیشتر است ّ، در مجموع ، #وجودش برای جهان هستی خیر است ، نه شرّ و اگر موجودی #منفعتی اعظم یا دفع مفسده ای اکبر را در بر نداشته باشد ، #آفریده نمی شود .
ادامه دارد .......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۱۲۱
وَ إِذْ غَدَوْتَ مِنْ أَهْلِكَ تُبَوِّئُ الْمُؤْمِنِينَ مَقاعِدَ لِلْقِتالِ وَ اللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
و (بيادآر) هنگامى كه بامدادان (براى جنگ احد) از نزد خانوادهات بيرون شدى (تا) مؤمنان را در مراكزى براى جنگيدن جاى دهى، و خداوند (به گفتار و كردار شما) شنوا و داناست.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٢١)
-از اين به بعد آياتى شروع مىشود كه در بارۀ يك حادثۀ مهم و پردامنۀ اسلامى يعنى جنگ «احد» نازل شده.
در آغاز اشاره به بيرون آمدن پيامبر از مدينه براى انتخاب لشكرگاه در دامنۀ احد كرده و مىگويد:
«به خاطر بياور اى پيامبر! آن روز را كه صبحگاهان از مدينه از ميان بستگان و اهل خود بيرون آمدى تا براى مؤمنان پايگاههايى براى نبرد با دشمن آماده سازى و خداوند شنوا و داناست»
(وَ إِذْ غَدَوْتَ مِنْ أَهْلِكَ تُبَوِّئُ الْمُؤْمِنِينَ مَقاعِدَ لِلْقِتالِ وَ اللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 325
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_404
🌹 #آیه_121 #سوره_آل_عمران
🌸 وَإِذْ غَدَوْتَ مِنْ أَهْلِكَ تُبَوِّئُ الْمُؤْمِنِينَ مَقاَعِدَ لِلْقِتَالِ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
🍀 ترجمه: و (به یاد آور) هنگامى كه بامدادان از نزد خانوادهات بیرون شدى تا مؤمنان را در سنگرهایی براى جنگ جاى دهى، و خداوند شنوا و داناست.
🌷 #غدوت: از غدو به معنای خارج شدن در بامداد می باشد. پس غدوت یعنی در بامداد خارج شدی.
🌷 #أهلك: خانواده ات
🌷 #تبوئ: انتخاب مکان و آماده کردن جا
🌷 #مقاعد: سنگر، مکانی برای نشستن
🌷 #قتال: جنگ
🌷 #سمیع: شنوا
🌷 #علیم: دانا
📚 #داستان_جنگ_احد:
🦋 در #جنگ_بدر مسلمانان 14 شهید دادند ولی مشرکان مکه با دادن هفتاد كشته و هفتاد اسیر در جنگ بدر شكست خورده و به مكّه بازگشتند و مسلمانان بر کافران پیروز شدند. مشرکان مکه که شکست سنگینی خورده بودند سال بعد یعنی سال سوم هجری قمری با سه هزار سوار و دو هزار پیاده و تجهیزات كامل به قصد جنگ با مسلمین به سوى #مدینه حركت كردند تا مدینه را به تصرف در آورند عبّاس عموى پیامبر كه تا آن روز #اسلام نیاورده بود و در مكّه زندگى مى كرد، به خاطر محبّت زیادى كه به پیامبر داشت، ماجراى حركت مشرکان را در نامه اى محرمانه برای پیامبر فرستاد. #پیامبر_اسلام صلى الله علیه وآله، گروهى را براى كسب اطلاعات بیشتر به سوى مكّه فرستاد. مأموران در بازگشت، حركت قواى دشمن به سركردگى ابوسفیان را تأیید كردند.
🦋 پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله با مسلمانان در این مورد #مشورت فرمودند. در این جلسه دو نظریّه مطرح شد: #یک: در مدینه بمانیم و در كوچه ها سنگر بگیریم تا همه بتوانند به ما كمک كنند. #دو: از مدینه خارج شده و در بیرون شهر بجنگیم. در نتیجه تصمیم گرفته شد که در خارج از مدینه به مصاف دشمن بروند لذا پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله اول صبح براى آماده كردن اردوگاه و سنگر از شهر مدینه خارج شده و محلى را در دامنه كوه اُحد كه شرایط نظامى خوبى داشت، انتخاب کرد. این آیه 121 سوره آل عمران این حرکت در صبح را برای پیامبر یادآوری می کند و إذ غدوت من أهلك تبوئ المؤمنين مقاعد للقتال و الله سميع عليم: و هنگامی که بامدادان از نزد خانواده ات بیرون شدی تا مؤمنان را در سنگرهایی برای جنگ جای دهی و خداوند شنوا و داناست.
🦋 فرمانده این #جنگ شخص رسول خدا صلى الله علیه وآله بودند. پیامبرصلى الله علیه وآله عبداللّه بن جبیر را با پنجاه نفر از تیراندازان ماهر، مأمور حفظ دهانه ى حسّاس كوه قرار داده و سفارش فرمودند كه هرگز این منطقه را خالى نكنید. ابوسفیان نیز خالدبن ولید را همراه با دویست نفر سرباز مأمور نمود تا هرگاه نگهبانان از دهانه كوه غفلت نمایند، از پشت سر به سپاه اسلام حمله ور شوند. سرانجام دو لشکر در برابر یكدیگر صف آرایى كردند. تعداد سپاهیان #اسلام 700نفر بود از لشکر مسلمانان فریاد اللّه اكبر، و از سپاه دشمن صداى دُفّ و نى بلند بود.
🦋 #جنگ كه شروع شد، مسلمانان با یک حمله ى سریع لشکر مشرکان را درهم شكستند و سپاه آنها پا به فرار گذاشته و مسلمانان آنها را تعقیب نمودند. نگهبانانِ دهانه ى كوه به خیال اینکه #دشمن را شکست دادند نیز برخلاف سفارشات اكید رسول الله صلى الله علیه وآله منطقه ى تحت حفاظت خود را رها كردند. در این هنگام خالدبن ولید با دویست نفر از سپاه خود كه در كمین بودند از پشت به سپاه اسلام حمله كردند. ناگهان مسلمانان خود را در محاصره كفّار دیدند. حمزه عموى گرامى پیامبر در اين جنگ شهید شد و جز افراد کمی كه پروانه وار گرد وجود مبارک رسولالله بودند، بقیه مسلمانان پا به فرار گذاشتند.
🦋 در این جنگ بود که پیامبر اسلام #شمشیر ذوالفقار را به امام علی علیه السلام عطا کرد در این جنگ زخم های زیادی بر پیکر حضرت علی علیه السلام مبارک وارد شد. امام صادق علیه السلام فرمودند: پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله #جبرئیل را در میان زمین و آسمان دید که می گوید: لا فتی إلا علی لا سیف إلا ذوالفقار یکی از سپاهیان دشمن، سرباز فداکار اسلام را به نام مصعب به خیال اینکه او پیامبر است شهید کرد مشرکان خیال می کردند که پیامبر به شهادت رسیده به این خاطر جنگ را رها کردند و راه مکه را در پیش گرفتند. مسلمانان با شنیدن شایعه شهادت پیامبر پا به با فرار گذاشتند اما بعد از اینکه با خبر شدند پیامبر زنده است از ایشان عذر خواهی کردند. در این جنگ هفتاد نفر از مسلمانان به شهادت رسیدند و تعداد زیادی از جمله پیامبر مجروح شدند.
🔹 پیام های آیه 121 سوره آل عمران
✅ روزهای حساس گذشته را فراموش نکنیم و به عنوان تجربه به یاد آوریم.
✅ در آستانه جنگ باید از #خانواده جدا شد.
✅ فرماندهی #جنگ و انتخاب پایگاه ها و مناطق استراتژیک دفاعی به عهده پیامبر و رهبر مسلمانان است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_حمید_شاکر_نژاد
📖 سوره مبارکه تغابن ( آیه ۹)
📖ومَن يُؤْمِن بِاللَّهِ وَيَعْمَلْ صَالِحًا يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🏞 #قرآن_در_طبیعت
🏞 #آرامش_با_قــرآن
🤔 برای پی بردن به قـدرت خـدا
🤔 برای بُـریــدن از غـیـر خـدا
🤔 آیا همین یکآیه کافی نیست؟👇
و خزائن همه چیز، تنها نزد ماست؛ ولی ما جز به اندازه معیّن آن را نازل نمیکنیم. حجر۲۱
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
« ذوالقرنینِ » قرآن کیست⁉️🔻
قسمت (پایانی) 7️⃣
🔻 ترجمه آیات ۸۳ تا ۹۷ سوره ۱۸ [کهف]
🔷 (۸۳) و از تو دربارهی ذوالقرنین میپرسند؛ بگو: بزودی بخشی از سرگذشت او را برای شما بازگو خواهم کرد، (۸۴) ما به او در روی زمین، قدرت و حکومت دادیم و اسباب هر چیز را در اختیارش گذاشتیم، (۸۵) او از این اسباب، (پیروی و استفاده) کرد، (۸۶) تا به غروبگاه آفتاب رسید، (در آنجا) احساس کرد (و در نظرش مجسم شد) که خورشید در چشمه تیره و گلآلودی فرو میرود؛ و در آنجا قومی را یافت، گفتیم: ای ذوالقرنین، آیا میخواهی (آنان) را مجازات کنی، و یا روش نیکویی در مورد آنها انتخاب کنی؟،
🔶 (۸۷) گفت: اما کسی را که ستم کرده است، مجازات خواهیم کرد؛ سپس به سوی پروردگارش باز میگردد، و خدا او را مجازات شدیدی خواهد کرد، (۸۸) و اما کسی که ایمان آورد و عمل صالح انجام دهد، پاداشی نیکوتر خواهد داشت؛ و ما دستور آسانی به او خواهیم داد، (۸۹) سپس (بار دیگر) از اسبابی (که در اختیارش داشت) بهره گرفت، (۹۰) تا به خاستگاه خورشید رسید؛ (در آنجا) دید خورشید بر جمعیتی طلوع میکند که در برابر (تابش) آفتاب، پوششی بر آنها قرار نداده بودیم (و هیچ گونه سایبانی نداشتند)، (۹۱) (آری) اینچنین بود (کار ذوالقرنین) و ما بخوبی از امکاناتی که نزد او بود آگاه بودیم،
🔷 (۹۲) (باز) از اسباب مهمی (که در اختیارش داشت) استفاده کرد، (۹۳) (و همچنان به راه خود ادامه داد) تا به میان دو کوه رسید؛ و در کنار آن دو (کوه) قومی را یافت که هیچ سخنی را نمیفهمیدند (و زبانشان مخصوص خودشان بود)، (۹۴) (آن گروه به او) گفتند: ای ذوالقرنین یاجوج و ماجوج در این سرزمین فساد میکنند؛ آیا ممکن است ما هزینهای برای تو در نظر بگیریم که میان ما و آنها سدی ایجاد کنی؟ (۹۵) ذوالقرنین گفت: آنچه پروردگارم در اختیار من گذارده، بهتر است (از آنچه شما پیشنهاد میکنید) مرا با نیرویی یاری دهید، تا میان شما و آنها سدِ محکمی قرار دهم،
🔶 (۹۶) قطعات بزرگ آهن برایم بیاورید (و آنها را روی هم بچینید) تا وقتی که کاملاً میان دو کوه را پوشانید، گفت: (در اطراف آن آتش بیفروزید و) در آن بدمید! (آنها دمیدند) تا قطعات آهن را سرخ و گداخته کرد، و گفت: (اکنون) مس مذاب برایم بیاورید تا بر روی آن بریزیم، (۹۷) (سرانجام چنان سد نیرومندی ساخت) که آنها (طایفهی یاجوج و ماجوج) قادر نبودند از آن بالا روند و نمیتوانستند نقبی در آن ایجاد کنند[ترجمه آیهها از مکارم شیرازی]
🔻 جمعبندی
🔷 طبق سرودهای اسکندر- هراکلیوس میتوان گفت که احتمالا ذوالقرنین قرآن همان هراکلیوس امپراتور بیزانس است.
🔶 این که چرا هراکلیوس به چنین شخصیت برجسته و مؤمن برای مسیحیان تبدیل شد، در بالا بدان اشاره شد. همچنین باید اضافه کرد که در سرودهای اسکندر نامی از اسلام برده نشده است.
🔷 این که «رومیان» صاحب دو شاخ هستند، حتا به گونهای در احادیث اسلامی بازتاب یافته است. فولکر پوپ به نقل از ویلفرد مدلونگ (Wilferd Madelung) مینویسد: «ویلفرد مدلونگ حدیثی را به همین مضمون نقل میکند.
🔶 موضوع بر سر یک داستان از زندگی پیامبر اسلام است. او [محمد ص] ظاهراً در یک گفتگو حرف سوریه را به میان میآورد.
🔷 متعاقباً از او پرسیده میشود: ای رسول خدا، چطور میتوانیم از پس این سوریه برآئیم، چون در آنجا رومیها هستند که شاخ بر سر دارند»منظور از روم در اینجا همان روم شرقی یا بیزانس است.
پایان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ قرآن کریم در مورد یک خدا و یک خانواده انسانی سخن میگوید و حدود دویست آیه آن بر مهربانی انسانها با یکدیگر تأکید دارد، برخی از پیامهای قرآن در مورد محبت، عشق و مهربانی به عنوان مهمترین رکن زندگی بشری میباشد که به دلایلی از جمله گسترش اسلامهراسی و تبلیغات اسلامستیزانه مورد توجه قرار نگرفته ،خداوند میفرماید که ما باید در خوبی به دیگران پیشقدم باشیم اما اگر دیگران اول به ما خوبی کردند، چارهای نداریم جز باز گرداندن مهر آنان.
«هَلْ جَزَاء الْإِحْسَانِ إِلَّا الْإِحْسَانُ: مگر پاداش احسان جز احسان است؟»
📚آیه 60 سوره #الرحمن
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 برای رسیدن به بهشت و عاقبت نیکو، باید تلاش کرد. 🍂
🔶فَمَالِ الَّذِينَ كَفَرُوا قِبَلَكَ مُهْطِعِينَ
عَنِ الْيَمِينِ وَعَنِ الشِّمَالِ عِزِينَ
أَيَطْمَعُ كُلُّ امْرِئٍ مِّنْهُمْ أَن يُدْخَلَ جَنَّةَ نَعِيمٍ
كَلَّا إِنَّا خَلَقْنَاهُم مِّمَّا يَعْلَمُونَ
(#معارج/٣۶تا٣٩)
⚡ ترجمه :
پس كافران را چه شده كه شتابان به سوى تو مى آيند.
از راست و چپ، گروه گروه.
آيا هر يك از آنان طمع دارد كه به بهشتى پر نعمت در آيد.
چنين نيست، همانا ما آنان را از آنچه مى دانند، آفريده ايم.
❌عده ای از انسانها توقع دارند بدون ايمان و عمل صالح، وارد بهشت شوند!
💥این گونه افراد، به دیگران توصیه می کنند که :
لازم نیست عملکرد خاصی داشته باشید!
شما هر کاری که دوست دارید، انجام دهید، و خدا نیز در نهایت، همه را بخشیده و وارد بهشت می کند!! 😳
❌این آیات، چنین تفکری را نفی نموده و تأکید میکند که بدون ايمان و عمل صالح، طمع بهشت داشتن، توهمی بیش نیست!
#سبک_زندگی_قرآنی
💦 @MosHaf_et
#آیه_گرافی
-تو در حفاظت کامل ما قرار داری.
📚سوره#طور - 48
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_قرآن
-و توکل بر آن خدای مقتدر مهربان کن.
-آن خدایی که چون (از شوقش به نماز) برخیزی تو را مینگرد.
-و به انتقال تو در اهل سجود (و به دوران تحوّلت از اصلاب شامخه به ارحام مطهره) آگاه است.
-که او خدای شنوا و دانا (به گفتار و کردار خلق) است.
📚سوره#شعرا - 217 تا 220
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
در مورد دیگران حدس و گمان نزن
که اکثر آنها گناه است و...
در موردشان تجسی نکن!
📚سوره#حجرات _ 12
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#قطره_قطره_نو_شدن
-یک بار بنشین، ببین میتوانی نعمتهای خدا را بشماری؟یک...، دو...، سه...
نه نمیتوانی. همین را هم که بدانی خودش یک جور شکر است.
📚سوره#نحل - 18
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨...بگو: از شما [در برابر ابلاغ رسالتم] هیچ پاداشی جز مودّت نزدیکان [که بنابر روایات اهل بیت (ع) هستند] را نمی خواهم. و هر کس کار نیکی کند، بر نیکی اش می افزاییم، چرا که خداوند آمرزنده و قدرشناس است(۲۳)
📚 آیه ۲۳ سوره مبارکه #شوری
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜و كسانى كه مردان و زنان با ايمان را بدون آن كه كارى كرده باشند آزار مىدهند بدون شكّ بهتان و گناه روشنى را بر دوش كشيدهاند.
⭕️نکته ها
در ضررهاى جسمى، قصاص و مقابله به مثل جايز است، «وَ الْعَيْنَ بِالْعَيْنِ وَ الْأَنْفَ بِالْأَنْفِ وَ الْأُذُنَ بِالْأُذُنِ وَ السِّنَّ بِالسِّنِّ» «1» ولى در ضربههاى روحى و آبرويى دستور مقابله به مثل نداريم. قرآن نمىفرمايد كه اگر كسى به شما تهمت زد، شما هم به او بهتان بزنيد، بلكه به گناهكار هشدار مىدهد و در صورت لزوم به دستور حاكم شرع حدّ مىخورد.
شايد بتوان از جمله «بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا» استفاده كرد كه آزارِ مسلمان خلافكار در چهار چوب قانون الهى مانعى ندارد.
✅پیام ها
1- اصرار بر گناه به زشتى و كيفر آن
مىافزايد. ( «يُؤْذُونَ» نشانه استمرار و اصرار بر اذيّت است.)
2- آبروى زن و مرد مؤمن، محترم و لطمه زدن به آن گناه بزرگى است. (حفظ آبرو به زن يا مرد بودن ربطى ندارد.) «الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ»
3- گناهى تنبيه دارد كه انسان با علم و عمد مرتكب شود. «اكْتَسَبُوا»
4- گناه، بار انسان را سنگين مىكند. «احْتَمَلُوا»
5- مهمترين اذيّت، زخم زبان و تهمت است. «يُؤْذُونَ- بُهْتاناً»
6- آزار و اذيّت ديگران به هر شكلى كه باشد، از جمله گناهانى است كه خشم الهى را بدنبال دارد. يُؤْذُونَ ... إِثْماً مُبِيناً
📚سوره#احزاب - 58
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💫 #قرآن نوری است که در زندگی مان کم فروغ شدهست!
بیاییم زندگیمان را بر محور قرآن بچینیم.
در هر مرحله ای از زندگی که هستیم؛
🔻سرکلاسیم
🔻درس میخونیم
🔻ازدواج میکنیم
🔻کار میکنیم
و....
باید خودمان را با قرآن تطبیق بدهیم و ببینیم رفتار و عملمان طبق کدام آیه از قرآن یا حجت قرآنی است؟؟؟
چه خوب است که
🔸قرآن رو بخوانیم
🔹آن را بفهمیم
🔸و در مدار نورانی آن بچرخیم .
اگردر هر حرکت به دنبال حجت قرآنی باشیم و به یک کلید قرآنی متصل بشویم؛
شکی درآن نیست که هدایت خواهیم شد...
✳️ لا ریب فیه هدی للمتقین ...
برگرفته از «کتاب روشنایی»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃یک آیه🍃
🔶 سوره #رعد، آیه ٢۵:
وَالَّذِينَ يَنقُضُونَ عَهْدَ اللّهِ مِن بَعْدِ مِيثَاقِهِ وَيَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللّهُ بِهِ أَن يُوصَلَ وَيُفْسِدُونَ فِي الأَرْضِ أُوْلَئِكَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَلَهُمْ سُوءُ الدَّارِ
⚡️ترجمه :
(در برابر گروه اول) كسانى هستند كه پيمان خدا را پس از محكم بستن مى شكنند و آنچه را خداوند به پيوند آن فرمان داده قطع مى كنند و در زمين فساد مى نمايند. آنانند كه برايشان لعنت است و برايشان بدمنزلى است.
💥 توضیح :
نقطه شروع تمام انحرافات، جدايى انسان از خداست.(ینقضون عهد الله)
🍁قطع رحم از گناهان كبيره است، زيرا وعده عذاب براى آن داده شده است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قران_کریم 📒
👿 #ابلیس>
👈 #فلسفه_آفرینش_و
#امهال_ابلیس
..... ادامه
👺از این رو همانگونه که انسان از #الهام ملک متنفع می شود ، از #وسوسه شیطان نیز بهره می برد .
🧟♂ اگر #اوهام شیطانی نبود ، اولیای الهی برای کشف حقایق در جستجوی #براهین بر نمیآمدند .
👺 چه بسا آدمی از #عداوت دشمن ، بیشتر از #محبت دوست بهره مند می شود .
🧟♂یکی از #فواید عداوت دشمنان ، سرعت بازگشت به سوی #خدا است .
👺از امام #علی علیه السلام نقل شده که فرمود :
خدا میخواهد #کرامتش را بر مومنان ظاهر سازد ؛ زیرا اگر ابلیس و وسوسه هایش نبود ، نور #معرفت بر دل مومن نمی تابید و عطر #محبت از آن پیدا نمی شد .
🧟♂بدین سان #وجود ابلیس برای افراد با ایمان و رهپویان راه حق زیانبخش نیست ، بلکه وسیله #پیشرفت و تکامل است .
👈۲ . #وجود ابلیس و شرور دیگر به خودی خود برای انسان خوب یا بد نیست ؛ بلکه #خوب یا بد بودن هر چیز ، به نوع #واکنش انسان در برابر آن بستگی دارد .
👺 بر این اساس ، #وجود ابلیس در صورتی که از او پیروی شود ، #شرّ و در صورت مخالفت ، #خیر و موجب تعالی است .
👈۳ .وجود ابلیس برای #نظام عالم انسانی که بر سنت اختیار و سعادت نوع بنا شده ، #ضرورت دارد .
🧟♂ مرتبه #وجودی انسان ایجاب می کند که آزاد و مختار باشد تا بتواند #کمال و فعلیت خویش را از راه اختیار و #انتخاب به دست آورد ؛
از این رو همواره باید بر سر دو #راه :
* و هدینه النّجدین * ( بلد ۱۰ )
و میان دو #دعوت : * فالهمها فجورها و تقواها * ( شمس ۸ ) قرار گیرد .
👺 راه راست و #صراط مستقیم که همان راه سعادت و رهایی او است و #فطرت و فرشته ، وی را به این راه می خوانند و بیراهه فجور که شیطان با #وسوسه های خویش در جهت سوق انسان به آن سو ایفای #نقش میکند ،
🧟♂بنابراین ، وجود #شیطان که به شرارت می خواند #ضرورت دارد ؛
زیرا طاعت بدون #معصیت بی مفهوم است و با بطلان طاعت و معصیت ، #ثواب ، عقاب و رسالت هم باطل میشود .
ادامه دارد ....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۱۲۲
إِذْ هَمَّتْ طائِفَتانِ مِنْكُمْ أَنْ تَفْشَلا وَ اللَّهُ وَلِيُّهُما وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
آنگاه كه دو گروه از شما بر آن شدند كه (در جنگ) سستى كنند، امّا خداوند ولىّ آنان بود (و به آنان كمك كرد كه از اين فكر باز گردند،) پس مؤمنان تنها به خدا توكّل كنند.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آیه۱۲۲)
-سپس به گوشۀ ديگرى از اين ماجرا اشاره كرده مىفرمايد:
«در آن هنگام دو طايفه از مسلمانان (كه طبق نقل تواريخ «بنو سلمه» از قبيلۀ اوس و «بنو حارثه» از قبيلۀ خزرج بودند) تصميم گرفتند كه سستى به خرج دهند و از وسط راه به مدينه باز گردند»
(إِذْ هَمَّتْ طائِفَتانِ مِنْكُمْ أَنْ تَفْشَلا) .
علت اين تصميم شايد اين بود كه آنها از طرفداران نظريۀ «جنگ در شهر» بودند و پيامبر با نظر آنها مخالفت كرده بود، اما چنانكه از ذيل آيه استفاده مىشود آن دو طايفه به زودى از تصميم خود بازگشتند، و به همكارى با مسلمانان ادامه دادند، لذا قرآن مىگويد:
«خداوند ياور و پشتيبان اين دو طايفه بود و افراد با ايمان بايد بر خدا تكيه كنند» (وَ اللّهُ وَلِيُّهُما وَ عَلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ) ١.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 326
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh