❓پرسش 61:
آیا می توانیم از روایتی که دارای سند مخدوش باشد، به عنوان مؤیّد استفاده کنیم؟
#روایت_ضعیف #سند
#رجال
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 61:
آیا می توانیم از روایتی که دارای سند مخدوش باشد، به عنوان مؤیّد استفاده کنیم؟
✍پاسخ:
♨️حدیث به اعتبارات مختلف، تقسیمات متعددی دارد و طبق یکی از آن ها، حدیث به #صحیح و #حسن و #موثق و #ضعیف تقسیم می گردد. طبق برخی تعاریف، همه اقسام حدیث #موقوف، #مقطوع، #مرفوع، #مرسل وحتی حدیث #مجعول، از مصادیق حدیث ضعیف شمرده می شود و طبق تعاریف دیگر، حدیث مجعول با حدیث ضعیف متفاوت است.
♨️اگر منظور از مخدوش، حدیث مجعول باشد، قابل استناد نیست اما اگر منظور حدیث ضعیف باشد طبق نظر اغلب فقهاء، در مباحث فقهی، حدیث ضعیف حجیت ندارد مگر این که مشهور به آن عمل کرده باشند و در نظر ما، #عمل_مشهور_جابر_ضعف_سند باشد یا این که حدیث ضعیف در کنار روایات هم مضمون که اعتبار آن ها ثابت شده است، به عنوان مؤید به کار گرفته شود و #تواتر_اجمالی حاصل شود.
#حدیث_ضعیف #حدیث_مجعول #حدیث_موضوع
#رجال #فقه
📚رسائل، انصاری، مرتضی، ج ۱، ص ۱۴۴.
📚کفایة الاصول، آخوند خراسانی، محمد کاظم بن حسین، ص۳۳۹.
📚مامقانی، مقباس الهدایة، ۱۳۸۵ش، ج۱، ص۱۴۶.
📚قوانین الاصول، قمی، میرزا ابوالقاسم، ص ۴۲۶.
📚مصباح الاصول، خویی، ابوالقاسم، ۲، ۱۹۲.
https://eitaa.com/saluni
#ره_یافتگان
#حکایاتی_از_زندگی_علماء
#سعید_بن_جبیر 💠قسمت3️⃣
🔶روزگار سعید در حال گذران بود تا اینکه عبدالملک مروان به حکومت رسید. این حاکم ظالم،حجاج بن یوسف را فرماندار منطقه عراق کرد. حجاج حاکم خونریزی بود. مخالفان حکومت را به شدت مجازات می کرد. به خصوص با کسانی که با #امام_سجاد «علیه السلام» در ارتباط بودند، بسیار سخت گیر بود؛ طوری که هیچ یک از یاران امام سجاد «علیه السلام» نمی توانستند محبت خود را به امام آشکار کنند.
🔷سعید به دلیل دفاع از امام سجاد «علیه السلام» مورد تعقیب حکومت بود. او در فرار به شهرهای مختلف میرفت و در آنجا هم دست از علم برنمیداشت و در هرشهری که میرفت، مجلس درس خود را برگزار میکرد.
🔶در زمان زندگی سعید، قیامهای زیادی علیه حکومت اموی اتفاق افتاده بود. از جوانیش که قیام #عاشورا اتفاق افتاد تا قیام #توابین، #مختار، #زید_بن_علی و ... .
در سالهای پایانی عمر او، محمد بن اشعث علیه حجاج بن یوسف قیام کرد. او از سعید خواست تا با قیام آنها همراه شود. در ابتدا، سعید دعوت او را نپذیرفت. ابن اشعث به او گفت:«این قیام علیه حجاج بن یوسف است. کسی که بی گناهان را سر می برد و ستم های فراوان میکند. »
سعید ،در نهایت، با قیام ابن اشعث همراه شد. او در جنگ، شجاعت فراوانی از خود نشان داد و بسیار جنگید. این جنگ با پیروزی امویان تمام شد و قیام شکست خورد. ابن اشعث کشته شد و یاران او از جمله سعید فرار کردند.
🔷سعید ابتدا به #قزوین،بعد به #اصفهان ، از آنجا به قم و سپس به #آذربایجان رفت؛ اما این فرار ها او را خسته کرد و تصمیم گرفت به مکه بازگردد و در حرم امن الهی بماند.
فرماندار #مکه او را دستگیر کرد و به نزد حجاج برد...
♨️ادامهٔ داستان و مناظرهٔ جذاب سعید و حجاج را در قسمت بعدی بخوانید
https://eitaa.com/saluni
✏️سلام.
🎉خجسته میلاد منجی بشریت، حضر حجت «عجل الله فرجه» رو به همه شما تبریک میگم.🎉
🔆دیشب، از حرم تا حرم، همه شما رو در ثواب تک تک قدمهام👞👞 شریک کردم. لایق نبودم اما به فضل خدا توفیق پیدا کردم و دوست داشتم این شیرینی رو با همه تون شریک بشم🌹
📨ممنون میشم نظرات، انتقادات و پیشنهاداتتون رو به ادمین کانال @Salooni ارسال کنید🌺
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 62:
ترکیب جملۀ «عندی کصدیقِ» چیست؟
✍️پاسخ:
🍀 عند⬅️ کلمۀ «عند»، #اسم_مکان حضور یا #اسم_زمان حضور و غالبا #منصوب به #ظرفیت و گاهی #مجرور به من میگردد (مانند: قُل کُلٌ مِن عندِالله.)
🍀یاء⬅️ یاء متکلم، #مضاف_الیه «عند» و محلا #مجرور است.
🍀عندی⬅️ عندی #متعلق به کان محذوف و نقش آن #خبر مقدم است.
🍀کاف و صدیق⬅️ در مورد «ک» دو نظر وجود دارد. برخی مانند #سیبویه، آن را همواره #حرف می دانند مگر در ضرورت و عده ای مانند #اخفش و #فارسی، اسم واقع شدن کاف تشبیه را در غیر ضرورت نیز جایز میدانند.
الف- بنابر قول سیبویه، در این عبارت «کاف» تشبیه، حرف جر و «صدیق» مجرور آن است. در این صورت، باید #مبتدا را محذوف گرفت، مثلا «شخص« یا «احد» محذوف، مبتدا است. در این صورت، اصل عبارت، «عندی شخصٌ کصدیقٍ» است که «کصدیق» جارومجرور و متعلق به کان محذوف و صفت برای «شخصٌ» می باشد.
ب- بنابرقول اخفش و فارسیّ، «کاف» مبتدای مؤخر و محلاً مرفوع است و «صدیق» مضاف الیه کاف و مجرور می باشد.
#اعراب #تجزیه_و_ترکیب
#مغنی_اللبیب
#البهجة_المرضیة
#نحو #ادبیات_عرب
📚البهجة المرضية على الفية ابن مالك، ص 245
📚مغني اللبيب، ج1، ص155
📚شرح الدماميني على مغني اللبيب، ج2، ص341
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 63:
در مسئله اجتماع امر و نهی، طبق یک نظر، نماز در زمین غصبی صحیح است ولی نمازگزار معصیت کرده است.
از طرفی یکی از شروط صحت نماز، غصبی نبودن مکان نمازگزار است.
این دو مطلب چگونه قابل جمع هستند؟
#اجتماع_امر_و_نهی
#صلاة_در_دار_غصبی
#اصول_فقه
#فقه
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 63:
در مسئله اجتماع امر و نهی، طبق یک نظر، نماز در زمین غصبی صحیح است ولی نمازگزار معصیت کرده است.
از طرفی یکی از شروط صحت نماز، غصبی نبودن مکان نمازگزار است.
این دو مطلب چگونه قابل جمع هستند؟
✍پاسخ:
♨️مباحث اصولی، با فرض عدم قرینه مطرح می شود. برای مثال، ممکن است مبنای اصولی، ظهور #امر در #وجوب باشد؛ در این صورت، اگر قرینه بر #استحباب نباشد، امر ظهور در وجوب دارد و این مطلب منافاتی ندارد که در موردی مأمور به به جهت قرینه، حمل بر استحباب شود.
💢بنابر این بحث اجتماع امر و نهی زمانی حکم #صلاة_در_دار_غصبی و نظایر آن را تعیین می کند که قرینه و دلیلی نسبت به صحت یا عدم صحت صلاة در دار غصبی وجود نداشته باشد؛ لذا منافاتی ندارد کسی در اصول قائل به جواز اجتماع و در فقه قائل به بطلان صلاة در دار غصبی شود.
#مرحوم_سبزواری به صراحت به این مطلب اشاره کرده و فرموده است: «ثمَّ إنّ ظاهرهم أنّ مسألة الصلاة في المكان المغصوب من صغريات اجتماع الأمر و النهي، و الصحة و الفساد مبنية على تلك المسألة جوازا أو منعا و لكنّه باطل، لظهور إجماعهم على بطلانها في المكان المغصوب في سعة الوقت و إمكان الخروج»
💢دلیل بطلان صلاة در دار غصبی، #اجماع_محکی و #اجماع_محصل است که در #جواهر ، #نهایة_الاحکام ، #ناصریة ، #منتهی ، #تذکرة ، #مدارک ، #دروس ، #البیان ، #جامع_المقاصد و...بیان شده است. البته برخی مانند #علامۀ_مجلسی_دوم علیرغم این اجماعات، حکم به صحت #نماز_در_دار_غصبی نموده اند و برخی مانند #آیت_الله_خویی «رحمه الله»، حکم به بطلان را مختص نمازی دانسته اند که محل #سجدۀ آن غصبی باشد.
🔅تذکر: با فرض نپذیرفتن اجماع، دلیل بطلان نماز در دار غصبی، از نظر برخی مانند #مرحوم_حکیم، مسألۀ اجتماع امر و نهی نیست (زیرا ممکن است صحت عبادت مستند به #وجود_ملاک باشد ولو امر نداشته باشد) بلکه عمده دلیل بر بطلان، #عدم_امکان_تقرب به چنین نمازی است.
#اجتماع_امر_و_نهی
#العروة_الوثقی_مع_التعلیقات #مهذب_الأحكام
#مستمسک_العروة #بيست_و_پنج_رساله_فارسى
#اصول_فقه #فقه
📚مستمسك العروة الوثقى؛ ج5، ص: 416
📚العروة الوثقى مع التعليقات؛ ج1، ص: 474
📚بيست و پنج رساله فارسى؛ ص: 564
📚مهذب الأحكام (للسبزواري)؛ ج5، ص: 379
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 64:
در روایات متعددى که از طرق اهل بیت«علیهم السلام» به ما رسیده است، قیاس کردن احکام و حقایق دینى به شدت محکوم شده است. آیا قیاس در مباحث کلامی نیز مطرود است؟
✍🏽پاسخ:
قیاس یکی از روشهای #استدلال ظنی است که در منطق به آن تمثیل می گویند. این روش در #استنباط_احکام_شرعی به دلیل وابسته بودن #مناطات_احکام به #وحی قابل استفاده نمی باشد. در منطق هم ارزش آن به اندازه ظن و گمان بوده و یقینی نیست. در کلام نیز از این روش برای رسیدن به یقین استفاده نمی شود اما گاهی #متکلمین برای تفهیم مطالب انتزاعی به آن متمسک می شوند که اصطلاحا به آن #تشبیه_معقول_به_محسوس نیز گویند.
باید توجه داشت که متکلمین گاهی برای اثبات مدعای خود از روش #جدل استفاده می کنند که تمثیل در جدل هم گاهی مورد استفاده قرار می گیرد.
🔅تذکر: گاهی تمثیل یا همان #قیاس_فقهی در شرایطی می تواند #یقین_آور باشد که در این صورت ارزش آن یقینی بوده و در فقه نیز قابل استفاده است. برای مثال #قیاس_منصوص_العله یکی از مصادیق این نوع قیاسات بوده که #فقها به آن توجه می کنند.
#قیاس #تمثیل
#منطق_مظفر
#منطق #کلام #عقاید
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 65:
در حدیث علوی « لَولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِيامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ الناصِرِ، و ما أخَذَ اللّهُ عَلَى العُلَماءِ أن لا يُقارُّوا على كِظَّةِ ظالِمٍ، و لا سَغَبِ مَظلومٍ ، لأَلقَيتُ حَبلَها على غاربِهِا» ، «لولا» در کلام امام چه نوع لولایی است؟
#لولا
#نحو
#ادبیات_عرب
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 65:
در #حدیث_علوی « لَولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِيامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ الناصِرِ، و ما أخَذَ اللّهُ عَلَى العُلَماءِ أن لا يُقارُّوا على كِظَّةِ ظالِمٍ، و لا سَغَبِ مَظلومٍ ، لأَلقَيتُ حَبلَها على غاربِهِا» ، «لولا» در کلام حضرت علی«علیه السلام» چه نوع لولایی است؟
✍️پاسخ:
⭕️لولا در این حدیث شریف لولای نوع اول که برخی آن را لولای امتناعیه نام نهاده اند می باشد. و ترجمه آن چنین است: اگر حضور حاضران و تمام شدن حجت به سبب وجود یاری دهندگان، و آنچه که خداوند پیمان گرفته از عالمان که بر پرخوری ظالم و گرسنگی مظلوم سکوت نکنند، (اگر اینها) نبود، می انداختم طناب هدایت این امر را بر پشتش و آن را رها می کردم.
♨️برای توضیح بیشتر قابل ذکر است که لولا سه وجه اصلی دارد:
1️⃣ #لولای_امتناعیه : برای بیان امتناع جملۀ دوم(جواب) به سبب وجود جمله اول(شرط) است. که بعد این لولا اسم قرار میگیرد و نقش آن مبتدا است و خبرش «موجودٌ» محذوف است. به بیان دیگر، این لولا بر سر جمله اسمیه ای داخل میشود که خبر آن طبق نظر مشهور، همیشه محذوف است.
🍀مثال: لولا علی«علیه السلام» لهلک فلانٌ. اگر علی«علیه السلام» نبود فلانی هلاک می شد(اما علی«علیه السلام» وجود دارد. )
2️⃣ #لولای_تحضیضیه : برای تحضیض و طلب با تندی است که مابعد آن فعل مضارع یا موول به آن قرار میگیرد.
🍀مثال: لولا تستغفرون الله: چرا استغفار نمیکنید؟ یعنی استغفار کنید! (46/نمل)
3️⃣ #لولای_عرضیه : برای طلب با نرمی است که مابعد آن فعل مضارع یا موول به آن قرار میگیرد.
🍀مثال: لَوْ لا أَخَّرْتَنی إِلى أَجَلٍ قَریب (10/منافقون)
4️⃣ #لولای_توبیخیه یا #لولای_تندیمیه : برای توبیخ و سرزنش و پشیمان کردن فرد برای ترک فعل است که مابعد آن فعل ماضی می آید.
🍀مثال: لولا جاءوا علیه بأربعه شهداء. یعنی چرا نیاوردند بر مدعایشان چهار شاهد؟! (نور/13)
🔅نکته: برخی برای لولا، معنای استفهام به معنای هل استفهامیة را نیز ذکر کرده اند لکن اغلب نحویون #لولای_استفهامیه را نپذیرفته اند.
#معنای_لولا #اقسام_لولا #لولا
#شرح_ابن_عقیل #البهجة_المرضیة #مغنی_اللبیب #نحو_الوافی
#نحو #ادبیات_عرب
📚شرح ابن عقيل: جلد2، صفحه7 و جلد3، صفحه398
📚البهجة المرضية:صفحه 202
📚مغنی اللبیب، جلد1، صفحۀ272
📚النحو الوافي: جلد4، صفحه477
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 66:
لطفاً حقیقت شرعیه و حقیقت متشرّعه را توضیح دهید؟
#حقیقت_شرعیه
#حقیقت_متشرعه
#اصول_فقه
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 66:
لطفاً حقیقت شرعیه و حقیقت متشرّعه را توضیح دهید؟
✍️پاسخ:
💠مقصود از حقیقت شرعیه، این است که لفظ معنای خاصی در #شرع و نزد #شارع دارد که دایرۀ آن اوسع یا اضیق از #معنای_لغوی است.
💠مقصود از حقیقت متشرعه، این است که لفظ معنای خاصی نزد #متشرعه(مسلمانان) داشته باشد بدون آن که حقیقت شرعیه داشته باشد.
🔅نکته1 : ترکیب «حقیقت+ شرعیه» یا «حقیقت+متشرعه» و موارد مشابه آن به یک شکل معنی می شود. برای مثال #حقیقت_فقهیه یعنی لفظ معنای خاصی نزد #فقها داشته باشد یا #حقیقت_اصولیه یعنی لفظ معنای خاصی نزد #اصولیین داشته باشد و قس علی هذا.
🔅نکتۀ2: اهل سنت و عده ای از اصولیین شیعه، ائمهی معصومین «علیهم السلام» را شارع نمیدانند، و تنها خدا و پیامبر را شارع میدانند، فلذا اگر کلمه ای را امام صادق «علیه السلام» وضع کرده باشد، آن را حقیقت شرعیه نمیدانند. اما عده ای از اصولیین شیعه، خداوند و پیامبر و معصومین «علیهم السلام» را شارع میدانند، فلذا هر کدام از معصومین لفظی را بیان نموده باشد، آن را حقیقت شرعیه میدانند.
#حقیقة_شرعیه #حقیقة_متشرعه
#الموجز #اصول_الفقه
#اصول_فقه
📚الموجز ص 35
📚اصول الفقه ص55
📚درس خارج اصول استاد احمد عابدی«حفظه الله» 96/10/23
https://eitaa.com/joinchat/780861721C8c93ba02f5
❓پرسش 67:
آیا همیشه اوزان جمعه قله، دلالت بر سه الي یازده میکنند یا تبصره و استثنائی هم در این مسئله وجود دارد؟
#اوزان_جمع_قله
#صرف
#ادبیات_عرب
https://eitaa.com/saluni
✏️سلام
شبتون بخیر☺️
این چند روز در تدارک سفر یا مسیر راه بودم و موفق نشدم خدمتتون باشم.
ممنون میشم صبور باشید🌹
❓پرسش 67:
آیا همیشه اوزان جمعه قله، دلالت بر سه الي یازده میکنند یا تبصره و استثنائی هم در این مسئله وجود دارد؟
✍پاسخ:
✳️اوزان جمع قله، بر سه تا ده فرد از مفرد خود دلالت می کند و با وجود قرینه به جای #اوزان_جمع_کثرة نیز استعمال می گردد. #ابن_مالک تصریح کرده است که هر کدام از صیغه های جمع قلة و کثرة، به جای یکدیگر استعمال می گردد و به تصریح #ابن_نظام این استعمال مجازی است که به گفته جناب #مدرس ، این استعمال از نوع #استعاره است.
🍀مثال1: در شعر ( و بعض ذي بكثرة وضعا يفي *** كأرجل و العكس جاء كالصّفي ) کلمهٔ«ارجل» که از اوزان جمع قله است، برای «کثرة» استعمال شده است.
🍀مثال۲: در قرآن کریم نیز در مواردی مانند«یعلم خائنة الأَعیُن»، «شاکراً لأنعمه» ، «و لو ان ما فی الارض من شجرة أقلامٌ» و... ، اوزان جمع قلة برای «کثرة» استعمال شده است
🔅نکته: اوزان جمع قلة، چهار وزن #أفعلة و #افعل و #فعلة و #افعال می باشد.
🍀مثال: اسلحة، افلس، فتية، افراس
#اوزان_جمع_قله
#البهجة_المرضیة #شرح_الفیة_ابن_مالک_لابن_الناظم
#المدرس_الافضل #دانش_صرف
#صرف #ادبیات_عرب
📚البهجة المرضية على الفية ابن مالك، ص489
📚شرح ألفية ابن مالك لابن الناظم، ص302
📚المدرس الأفضل فيما يرمز و يشار إليه في المطول، ج6، ص283
📚دانش صرف ص:333
https://eitaa.com/saluni
❓پرسش 68:
در عبارت فوق☝️، لفظ «فعل جامد» نوشته شده❗️آیا فعل هم جامد و مشتق دارد⁉️
#فعل #فعل_جامد
#صرف #ادبیات_عرب
https://eitaa.com/joinchat/780861721C8c93ba02f5
❓پرسش 68:
در عبارت فوق☝️، لفظ «فعل جامد» نوشته شده❗️آیا فعل هم جامد و مشتق دارد⁉️
✍🏽پاسخ:
💎لفظ #جامد در علم #صرف و #نحو، به دو معنی استعمال شده است که در یک استعمال از اقسام اسم و در استعمال دوم از اقسام فعل است:
🌀#اسم_جامد ، به معنای اسم غیر مأخوذ از #مصدر است. برای مثال، در آیۀ شریفۀ «يا بُشْرى هذا غُلامٌ»، کلمۀ «غلام»، اسم جامد است.
به اسم جامد، #اسم_محض ، #اسم_صميم و #اسم_ثابت نیز گفته می شود و قسیم آن، #اسم_مشتق است.
🌀فعل جامد، به معنای فعلی است که ملازم صورت واحده است و به صیغه های مختلف صرف نمی شود مانند «نعم»، «بئس» «عسى».
به فعل جامد، فعل غیر متصرف نیز گفته می شود و قسیم آن، #فعل_متصرف است.
#فعل_جامد #فعل_غیرمتصرف
#بدایة_النحو #المعجم_المفصل_في_النحو_العربي #موسوعة_النحو_و_الصرف_و_الإعراب
#صرف #نحو #ادبیات_عرب
📚بداءة النحو ؛ ص34
📚المعجم المفصل في النحو العربي ؛ ج1 ؛ ص105 وص402
📚موسوعة النحو و الصرف و الإعراب ؛ ص291
https://eitaa.com/joinchat/780861721C8c93ba02f5
❓پرسش 69:
دو واژۀ «انس» و «انسان» هر دو در قرآن استعمال شده است؛ تفاوت آن دو از حیث معنی و ساختار چیست؟!
#لغت #تفسیر
https://eitaa.com/joinchat/780861721C8c93ba02f5
❓پرسش 69:
دو واژۀ «انس» و «انسان» هر دو در قرآن استعمال شده است؛ تفاوت آن دو از حیث معنی و ساختار چیست؟!
✍️پاسخ:
🔰در کتاب قاموس قرآن، ذیل کلمه «إنس» (بكسر اوّل) فرموده است: به معنای بشر است و در قرآن مجيد پيوسته در مقابل #جنّ بكار رفته است.
🔰#علامه_طباطبایی «رحمة الله علیه» در ذیل آیه 26مریم«ً فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا» نیز همین مطلب را بیان کرده و فرموده اند: کلمه «انسی» منسوب به «انس» در مقابل #جن است که منظور یک فرد از انسان می باشد. با بررسی سایر استعمالات قرآنی انس و انسان می توان این مطلب را تصدیق نمود که کلمه إنس در مقابل جنّ استعمال می گردد. یعنی در مواردی که یک حکم یا یک خبر درباره هر دو گروه جن و انس بیان شده است یا انسان در مقابل جن دیده شده است، انس استعمال شده است. مانند:
🍀56 ذاریات: « وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ»
🍀6جن: «وَ أَنَّهُ كانَ رِجالٌ مِنَ الْإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجالٍ مِنَ الْجِن»
🔰اما «انسان» در مواردی استعمال می گردد که خود انسان بدون اینکه در مقابل #جن دیده شود مراد باشد مانند:
🍀13 اسرا: «وَ كُلَّ إِنسانٍ أَلْزَمْناهُ طائِرَهُ في عُنُقِهِ»
🍀14و15 الرحمن: «خَلَقَ الْإِنْسانَ مِنْ صَلْصالٍ كَالْفَخَّارِ🔅و خَلَقَ الْجَانَّ مِنْ مارِجٍ مِنْ نارٍ.
(در این مثال از آنجا که مراد بیان خلقت خود انسان است با لفظ انسان آمده است.)
#تفاوت_انس_و_انسان
#قاموس_قرآن #المیزان
#لغت #تفسیر
📚قاموس قرآن، ج1، ص132
📚الميزان فى تفسير القرآن، ج14، ص44
https://eitaa.com/joinchat/780861721C8c93ba02f5
✏️در قسمت های قبلی #ره_یافتگان ، از ولادت تا شهادت سعید را برای شما بیان کردیم اما حیفم اومد که از گفتگوی حجاج و سعید قبل از شهادتش، براتون نگم. پس بشنوید👇🏻
#ره_یافتگان
#حکایاتی_از_زندگی_علماء
#سعید_بن_جبیر 💠قسمت5️⃣
اندکی قبل از شهادت🌹...
وقتی سعید را نزد حجاج بردند،حجاج گفت: «تویی شقی بن کُسَیر؟»
سعید گفت: «مادرم نام مرا بهتر از تو میدانست و او مرا سعید بن جبیر نام نهاد.»
-هم تو و هم مادرت، هر دو شقی هستید.
- فقط خداوند، غیب را میداند و او غیر از توست.
-باید در دنیا به آتش🔥 سوزانده شوی.
- اگر میدانستم که عذاب با آتش🔥 به دست توست، تو را به عنوان خدا میپرستیدم.
-نظرت در مورد #محمد «صلیاللهعلیهوآلهوسلّم» چیست؟
- او #پیامبر_رحمت است.
-نظرت در مورد #علی «علیه السلام» چیست؟ آیا او را در بهشت میدانی یا جهنم؟
-اگر داخل بهشت یا جهنم شوم و اهل بهشت و جهنم را ببینم، اهلشان را خواهم شناخت.
- در مورد ابوبکر و عمر چه نظری داری؟
-مرا بر ایشان وکیل نکردهاند.
-کدامیک از خلفاء را بیشتر دوست داری؟
- هر یک از ایشان که نزد خالق من پسندیدهتر هستند.
- کدامیک نزد خالق پسندیدهتر است؟
-این علم نزد کسی است که آشکار و پنهان ایشان را میداند.
-نمیخواهم به من راست بگویی.
- نمیخواهم به تو دروغ بگویم.
-چرا نمیخندی؟
-آیا مخلوقی که از خاک و گِل آفریده شده و آتش🔥 او را خواهد سوزاند، میخندد؟!
- پس چرا ما میخندیم؟
-قلوب❤️🧡 یکسان نیستند.
حجاج که دید در گفتار نمیتواند او را شکست دهد، دستورداد تا جواهرات فراوانی از لؤلؤ و زبرجد و یاقوت💎 و... بر پای سعید ریختند تا شاید فریب بخورد.
سعید گفت: «ای حجاج! اگر تمام اینها را بدهی تا از عذاب آخرت نجات پیدا کنی، نخواهی توانست و بدان که خیری در جمع کردن مال دنیا نیست.»
حجاج که باز هم شکست خورده بود، نقشه دیگری کشید و دستور داد تا آلات لهو🎺🎻 را در جلوی سعید به صدا در آورند. سعید به شدت گریست.
حجاج گفت:«چرا میگرییای سعید؟ وای بر تو.»
سعید گفت: «وای بر کسی که از بهشت رانده و داخل جهنم شود.»
حجاج که دید با هیچ ترفندی نمیتواند سعید را بفریبد، گفت: «اینک زمان مرگ تو فرا رسیدهاست...
https://eitaa.com/joinchat/780861721C8c93ba02f5